Zaopatrzyć turystów w mapki lotniska . O ile to możliwe przekazać wcześniej wnioski \"wjazdowe\" do wypełnienia. Wydłużyć pobyt końcowy w Cancun o 1 dzień.
Bardzo bogaty program
Samodzielne poruszanie się po bardzo dużych lotniskach Mexico City i Paryż bez planu. Przed wylotem każdy turysta powinien dostać plan lotniska. W Meksyku mówią po hiszpańsku w Paryżu po francusku i nie chcą bądź nie potrafią po angielsku Brak również instrukcji po angielsku.
Jak wyżej opis.. Dodam tylko jeszcze że mimo ceny dość wysokiej WARTO ODWIEDZIĆ MEKSYK. Jest piękny interesujący fascynujący i całkiem bezpieczny.. Chyba bardziej niż w Europie teraz.. Tam na każdym kroku i e każdym dosłownie miasteczku stoi policja. Zresztą ludzie są bardzo radośni i pomocni. W Taxi w Mexico City zostawiłam niechcąco aparat fotograficzny. Wysiedliśmy a taksówkarz za zaczął trąbić na nas żeby nam go oddać! Szacunek. Ogólnie ludzie tańczą na ulicach i mają motto- Żyj i daj żyć innym... Powinniśmy brać z nich przykład. Chciałam też wspomnieć o naszej grupie która mimo duużej różnicy wieku(od 32 do 80ciu) to było cudowna! Pomocna troskliwa i zgrana w całości.. POZDRAWIAMY ZRESZTĄ WSZYSTKICH GORĄCO I MAMY NADZIEJĘ ŻE DO ZOBACZENIA JESZCZE KIEDYŚ GDZIEŚ W ŚWIECIE.. Zwłaszcza Gosię,Tomka,Witka i Anetę. PILOT ARTUR RÓWNIEŻ ŚWIETNY I PROFESJONALNY. MOŻE I Z NIM JESZCZE KIEDYŚ ZWIEDZIMY JAKIEŚ KRAJE.. OBY..
Bardzo ciekawy program. Fantastyczne miejsca tak jak kościół w wiosce Indian wow! to coś niesamowitego! Oraz Wspaniałe stada różowych flamingów w Celestun..tak na wyciągnięcie ręki a zobaczenie ich w locie tuż nad głową..przeżycie którego nie da się opisać słowami! TO TRZEBA ZOBACZYĆ NA WŁASNE OCZY. Tak jak i stada krokodyli przepływając łodzią motorową przez rzekę Grijalwa w kanionie Sumidero. No i iguany na każdym kroku przecinające Ci drogę.. Grzechem będzie nie dodać miejsc takich jak słynne i znane na cały świat Acapulco. Fakt,jak dla mnie trochę za głośne i zbyt zatłoczone nawet na plaży..ale bez względnie trzeba tam być! No a policjanci z ogromnymi giwerami stojący na każdym kroku też robią wrażenie niebywałe.. I wreszcie na koniec boskie karaiby w Cancun. Ten biały i miękki jak śnieg piasek i turkus wody...BEZCENNE!
Trochę zawiodła nas meksykańska kuchnia. Jednak w tej kwestii Azja a zwłaszcza Tajlandia wygrywa.
Długo z mężem myśleliśmy o tej wyprawie i długo się tez do niej przygotowywaliśmy. Ale warto było. Podróż życia jak na razie. Absolutnie oczarowało nas Chichen Itza ? magiczne miejsce i bardzo się cieszyliśmy, że nasz pilot zgodził się zostać tam odrobinę dłużej. Meksyk na tej wycieczce jest bardzo ciekawy, program wg nas super dopasowany. Dla mnie to pierwszy wyjazd egzotyczny i prawdziwa fascynacja. Pilot naprawdę znał temat, profesjonalnie oprowadzał i opowiadał, pytania go nie wykańczały wręcz przeciwnie mógłby mówić o Meksyku godzinami. Autokar także nie zawiódł nowoczesny i Klima tez działała.
Super program zwiedzania