Bardzo słaby hotel, brak możliwości skorzystania z wycieczek fakultatywnych - nie polecam
Wycieczka ciekawa, dużo chodzenia po mieście. Wspaniała Pani Justyna robiła wszystko aby zwiedzanie nie było takie męczące. Opieka na najwyższym poziomie. Przewodnik Pani Milena także zasługuje na wysoką notę. Duża wiedza, profesjonalizm i pomoc w poruszaniu się samodzielnie komunikacja miejską.
W ciągu 7 dni można dużo zobaczyć z przewodnikiem a także jest czas wolny na realizację swoich planów.
Wszystkie wady związane z jakością hotelu i odległością do centrum rekompensują pilot wycieczki Pani Justyna oraz przewodnik Pani Milena. Obie Panie podchodzą do każdego bardzo indywidualnie, otaczają opieką, są w stałym kontakcie telefonicznym, na bieżąco rozwiązują pojawiające się problemy. Dzięki uprzejmości Pani Justyny w restauracji obok hotelu jest menu w języku polskim. Program wycieczki rozłożony w czasie. Byliśmy na 7 dni. Dwa dni intensywne, w pozostałe dni również zwiedzanie indywidualne a jeśli ktoś miał problem z poruszaniem się po mieście to Pani Justyna chętnie jeździła i oprowadzała po ciekawych miejscach.
Profesjonalne podejście pilota wycieczki .
Hotel położony daleko od miasta, lata świetności ma już za sobą. Nie polecam .
Byliśmy w hotelu Sotel Nomentana, ma on faktycznie lata świetności już za sobą. Zdecydowanie powinien przejść remont, strach wejść do windy czy akurat się nie zatnie. W toalecie non stop leci woda. A my musielismy zmienić pokój ponieważ w naszym cały czas blokowały się drzwi. Niestety hotel jest daleko położony od centrum. W pokoju brak lodówki a poduszki bardzo nie wygodne. Plusy są takie że pokój czysty, jest klimatyzacja, suszarka do włosów I mini kosmetyki do kąpieli. W całym obiekcie jest działające wifi. Mimo braku balkonu, przy recepcji jak i na 4 pietrze jest taras. Obsługa recepcji bardzo sympatyczna i pomocna. Śniadanie niestety jest typowo włoskie i codziennie to samo. Nie znajdziemy na nim żadnych warzyw czy też parówek lub jajek. Śniadanie jest na słodko. Baaardzo dużo przeróżnych ciast, croissantow, drożdżówek. Jak chodzi o samą wycieczkę to niestety słabo. W 2 dni zwiedzamy cały Rzym. Chodzenie od rana do wieczora przy 36 stopniach nie jest fajne. Szkoda że plan wycieczki nie jest rozłożony na kilka dni. Jeśli ktoś przyjechał na krótko np na 4 dni to faktycznie musi za jednym razem zobaczyć wszystko. Jednak dla osób które kupują wycieczkę na 7 dni, fajnie gdyby zwiedzanie odbywało się przynajmniej 3 dni.
Fajnie ale nie dłużej niż 4 dni.
Bardzo intensywny program , jedynie właściwe podejście opiekuna pozwoliło przetrwać i doznać niesamowitych wrażeń obcowania z historią.
Dużo wrażeń wspaniała opieka przedstawiciela biura
Zbyt intensywne dla ludzi bez kondycji