Opinie o wycieczce
Gruzja od A do Z

Z wycieczki jestem bardzo zadowolona. Dobre hotele na trasie, obiadokolacje w restauracjach pozwalające poznać miejscową kuchnię. Program bogaty, ale niezbyt męczący. Pilot, Pan Tomasz profesjonalny i opiekuńczy. Wycieczka fakultatywna do Kachetii bardzo atrakcyjna.

Nie polecam tej wycieczki z biurem Eco travel. W moim terminie wycieczki zgłosiło się ewidentnie więcej chętnych niż biuro zakładało. Przez co na szybko zatrudniony został przewodnik freelancer który o Gruzji nie miał żadnego pojęcia i przez jego niekompetencję popsuta była cała wycieczka a to wszystko z chciwości biura. Na reklamację nawet nie odpisali. Nie polecam.

Polecam . Dziękuję za atmosferę grupie z Warszawy , Gdańska , Katowic, Pozdrawiam p. Andrzeja (85i. ) i p. Brygidę brawo turyści zawodowcy. Polecam wyjazdy z pilotem Zuzą . Daj znać gdzie teraz oprowadzasz turystów.

Super polecam każdemu!! Nie jest jakos mega intensywnie, jest czas w zasadzie na wszysko , przpiekny kraj , ekipa z autokaru mega 😊

Wspaniała wycieczka pod każdym względem, jedzenie różnorodne, hotele pomimo 3* super, przede wszystkim ekipa organizatorów - kierowca Walerii, Sura i nasza wspaniała Zosia przewodniczka. Gorąco polecam !!! Zosiu Ciebie ściskamy gorąco - nasza 5 osobowa ekipa ze Szczecina 🤗

Program wycieczki
Wyżywienie podczas wyjazdu
Transport podczas wyjazdu
Zakwaterowanie podczas wyjazdu
Intensywność programu

Wyświetlono 30 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii

Pobyt - Październik 2023

Zalety

Możliwość poznania w ciągu tygodnia znacznej części Gruzji , od Kaukazu do Morza Czarnego oraz kontrastów między dużymi miastami a prowincją.

5.5
Łukasz

ulka

Zalety

Mi podobało się wszystko .

Wady

Może do Gruzji trzeba wysłać nowy autokar . Nie żeby się coś tam stało ale...

Radek

Zalety

W skali do 5 , pilotka Zosia dostaje 10 😊fachowość, wiedza, organizacja wszystko z górnej półki! Gruzja zjechana od Kaukazu po Batumi, cos pięknego. Hotele spoko jak na 3 gwiazdki

Wady

Zalety

Same zalety…

Wady

Absolutnie brak wad

5.5
Grażyna*

Pobyt - Lipiec 2023

Organizacja wycieczki niestety nie sprostała oczekiwaniom większości uczestników. Agent Suro obraził się, że zgłoszono uwagi do organizacji, choć dwa dni zostały praktycznie zmarnowane. Pilot p. Eugeniusz z dużą wiedzą o świecie, jednak w kontakcie bardzo zdystansowany, mało zaangażowany, niewiele ciekawostek o kraju i zwyczajach, wypalony. Niestety nie potwierdziły się poprzednie wspaniałe opinie, tak o pilocie jak i organizacji wycieczki. Hotele na różnym poziomie, czyste, standard ok. Jedzenie - śniadania monotonne, kolacje smaczne, choć mało zróżnicowane, na niektórych kolacjach jedzenia zbyt mało na ilość uczestników. Praktycznie bezmięsne. Na pierwszej kolacji nie podano wszystkich potraw na stoły. Jedna kolacja z herbatą, w prywatnym domu pod wiatą - porażka, wszyscy głodni.

Zalety

Piękny kraj i zwiedzane miejsca. Kaukaz przepiękny. Świetni uczestnicy wycieczki, wesoły autobus. Super wycieczka fakultatywna do winiarni z suprą i śpiewem polifonicznym.

Wady

Brak zaangażowania organizatorów, zachęcenia do zwiedzania na własną rękę miejsc w tzw czasie wolnym. Uczestnicy pozostawieni sami sobie - bez informacji co można jeszcze zwiedzić i jak to załatwić. Przykład- łaźnia siarkowa w Tbilisi- brak informacji że należy je rezerwować, co dla większości było zaskoczeniem i stracona szansa na skorzystanie z nich w czasie wolnym. Zawiodła komunikacja. Nie wart ceny rejs fakultatywny w Tbilisi. Brak tłumaczenia na język polski w jaskini Prometeusza.

Basia i Darek z Elbląga

Pobyt - Czerwiec 2023

Wycieczka super, widoki, standard hoteli oraz przede wszystkim pilot p. Jacek. Wiedza pana Jacka oraz zaangażowanie na najwyższym poziomie. Polecamy ten kierunek. Mieliśmy wątpliwości, że tylko 3 gwiazdki - lecz naprawdę nie ma się czego bać

Pobyt - Czerwiec 2023

Gruzja pokazana nam oczami pilota pana Jacka to niesamowite doznania. Powiedział nam na samym początku, by oczekiwać nieoczekiwanego i miał 100% racji. Oprócz tego co nam pokazał, opowiedział o historii, zwyczajach, codziennym życiu. Pokazał Gruzję od kuchni, za co jestem mu wdzięczna. Ludzie przemili i pomocni. Polecam z całego serca,

Zalety

w krótkim czasie można zobaczyć bardzo dużo, kierowcy - Valera i Misha to mistrzowie kierownicy, opiekun miejscowy - Suro - spełniał wszystkie nasze życzenia, pilot - Jacek - The Best One

Wady

z perspektywy kilku miesięcy - brak wad :)

Grażyna i Wojtek

Pobyt - Maj 2023

Niezwykle ciekawa wycieczka. Dobre jedzenie, świetne hotele, bogaty program.

Zalety

Najbardziej podobała nam się, oprócz samej Gruzji rzecz jasna, fachowość obsługi wycieczki tj. przewodników i kierowcy autobusu. Szczególne podziękowania dla Pana Tomka (przewodnika) za jego nadzwyczajną wiedzę, o zwiedzanym kraju i sposób jaki to potrafił przekazać.

Wady

Nie ma na co narzekać. Serdecznie wszystkim polecam.

Pobyt - Maj 2023

Wycieczka super polecam każdemu, przewodnik Tomasz wielka wiedza i zaangażowanie ,program na każdy dzień zrealizowany w 100%

Zalety

Różnorodność zwiedzanych miejsc , wycieczka super

Wady

Jak dla nas to wycieczka przerosła nasze oczekiwania

Adrian

Pobyt - Maj 2023

Wycieczka na naprawdę wysokim poziomie. Zwiedzamy cały kraj od Kaukazu aż po Morze Czarne. Gruzja to kraina pełna kontrastów. Z jednej strony mamy gruziński "Dubaj" (Batumi) a z drugiej strony specyficzne wioski na Kaukazie. Dzięki przewodnikowi Tomkowi dowiedziałem się bardzo wiele o Gruzji, jej kulturze oraz zwyczajach. Zwiedzane obiekty oraz miejsca robiły na mnie duże wrażenie. Polecam każdemu tę wycieczkę bo za te pieniądze naprawdę ciężko będzie o coś lepszego.

Zalety

Bogaty program Ogromna wiedza naszego pilota Plan wycieczek

Ilona

Pobyt - Maj 2023

Wspaniały wyjazd. Cały program wycieczki, przewodnik Krzysztof, kierowca Misha wprost idealni. Cudnie spędzony czas:) z całego serca polecam.

Zalety

Możliwość zwiedzenia wielu pięknych miejsc i przeżywania tego z podobnymi ludźmi, z wielką pasją do podróży:)

Gosia R.

Pobyt - Maj 2023

W niedzielę wróciliśmy z mężem z wycieczki do Gruzji, wspaniały program,super hotele,cudowne gruzińskie biesiady z cudownymi potrawami. Przepiękne miejsca,pełne kontrastów. Nie sądziliśmy, że wrócimy z tak niesamowitymi wrażeniami.

Zalety

Szczególne podziękowania dla naszego przewodnika Tomka,niesamowita wiedza,dla Jego pomocnika Suro i kierowcy Walerego. Super team.Bardzo dobra ekipa wycieczkowiczów. Będę namawiać znajomych.

Wady

Nie ma wad.

Pobyt - Październik 2022

Rewelacja. Bardzo ciekawa wycieczka. Program bardzo bogaty. Zwiedziliśmy naprawdę mnóstwo ciekawych miejsc. Miejsca różnorodne, zarówno cerkwie, zabytkowe budowle, pomniki, jak i przepiękne krajobrazy górskie, morskie, małe wioseczki , ale również duże miasta (Kutaisi, Tblisi, Batumi). Przewodniczka Zosia G. rewelacyjna. Na każdą okazję, w każdym miejscu ciekawostka historyczna , legenda, opowieść ... Ogromna wiedza - jestem pod dużym wrażeniem. Lokalny przewodnik bardzo przyjazny i pomocny w każdej sytuacji. Wielki szacun również dla kierowcy Walerego . Niełatwo jeździ się po gruzińskich wiejskich drogach ze stadami pasącego się wszędzie bydła ale również w miastach gdzie korki są masakryczne od świtu do późnej nocy. Noclegi w większości w sieciowych hotelach. Byłam bardzo pozytywnie zaskoczona. Śniadania w formie bufetu. Obiadokolacje zawsze lokalne, w klimatycznej atmosferze. Jestem mega zadowolona i szczerze polecam każdemu. Uczestnicy w bardzo różnym wieku. Zarówno bardzo młodzi ludzie jak i starsi, wszyscy dali radę. Jeszcze raz wielkie podziękowania dla całego Dream Team :) - Zosia, Suro, Walery.

Zalety

Prawie wszystko, nie da się wymienić wszystkich pozytywów. Wizyta w winiarni w Kachetii i warsztaty robienia chinkali i chaczapuri dla mnie były chyba najciekawsze.

Wady

Jedna obiadokolacja u gospodarzy z plantacją herbaty. Proponowałabym zmienić miejsce.

Barbara

Pobyt - Wrzesień 2022

Wycieczka bardzo bogata w widoki, piękne miasta i dobre hotele.

Zalety

Nie był to program zbyt intensywny - dla każdego , ale pełny wrażeń.

Wady

Nie ma wad.

EWA FALKOWSKA

Pobyt - Wrzesień 2021

Świetna organizacja przepiękny kraj najwspanialszy przewodnik czyli Zosia Gącarzewicz

Zalety

Ciekawy program znakomita organizacja

Wady

Nie istnieją

Malgorzata

Pobyt - Listopad 2019

Sprawnie,bez zbednych niespodzianek,sympatycznie.pozdrawiam

Zalety

dobra pora roku do zwiedzania

Wady

nie przemyslane zakwaterowania

Aga

Pobyt - Październik 2019

Polecam Przewodniczkę Panią Anię Moller zaraża swoja miłością do Gruzji.

Zalety

Przybliża kulturę Gruzji

Stanisław

Pobyt - Październik 2019

Nastawiłem się na mniej rozwiniętą bazę turystyczną i się nie zawiodłem - to też atrakcja, W trakcie wycieczki przewodniczka (z Polski) była wyjątkowo zaangażowana, z inwencją i pasją, kierowca autokaru (miejscowy) na miarę możliwości próbował się przypodobać, miejscowa pilotka \"na sztywno\" wykonywała to, co należy do jej obowiązków.

Zalety

możliwość zobaczenia Gruzji od zachodu do wschodniego krańca, a także części Kaukazu adekwatnie do czasu trwania wycieczki

Wady

znaczne zróżnicowanie sprawności ruchowej uczestników. Przy obfitych i zróżnicowanych posiłkach, serwowanych na raty, nie było wiadomo, czy kolejna potrawa nie jest ostatnią.

Izabela

Pobyt - Wrzesień 2019

Gruzini bardzo przyjaźnie nastawieni do Polaków. Zaszokowana byłam widokiem spacerujących krów po ruchliwej drodze oraz ilością bezdomnych psów, Nauczyłam się lepić chinkali i piec chaczapuri. Ogólnie wycieczka była super!!! Polecam wszystkim, którzy potrafią się dobrze bawić.

Zalety

Ciekawy program, przepiękne widoki, dobre hotele, sympatyczni piloci (Seba i Mariam), bardzo dobry i przesympatyczny kierowca, dużo dobrego jedzenia, bardzo dobre wina i oczywiście chacha .

Wady

Niektórzy uczestnicy wycieczki marudni i upierdliwi. Nie powinni jeździć na takie wycieczki bo się nie nadają na takie grupowe wyjazdy.