Hotel bardzo przyzwoity, przestronne pokoje i w miarę czysto. Baseny dostosowane do potrzeb każdego, piękny widok na morze. Dostęp do plaży prosto ze strefy basenów. Kuchnia bogata w mięso. Jednakże jest dość monotonnie. Zwłaszcza dla osób, które mięsa nie jedzą. Jak na kraj z basenu morza śródziemnego mało ryb i owoców morza. Warzywa dostępne, ale dania z nich mdławe. No ale co kto lubi. Materace w pokojach twarde, poduszki też. W toalecie SMRÓD, wietrzenie i mycie niewiele daje. Obsługa ok, choć bywa przekraczająca granice - zdarzało się min. głaskanie po plecach, dotykanie niby niewinne, ale nieprzyjemne. Nie wszyscy mówią po angielsku, ale da się porozumieć. Co warto wiedzieć? Za leżaki przy plaży trzeba zapłacić symboliczną kwotę. Zarzis nie leży na Dżerbie. Miasto Zarzis samo w sobie jest niespecjalnie atrakcyjne, a do Dżerby można się dostać, ale to spory wydatek mimo niewielkiej odległości - choć osobiście uważam, że warto choćby z wycieczką fakultatywną.
Przestronne pokoje, ogromne przestrzenie wspólne, zadbana zieleń, stosunkowo czysto. Baseny dostosowane do potrzeb każdego.
Kuchnia głównie mięsna i mdła. Napoje, poza wodą OKROPNE. Mało regionalnych potraw.
Hotel bardzo ładnie położony, dużo zieleni, palm. Mięliśmy pokój na drugim piętrze, w budynku głównym. Pokój bardzo duży, czysty. Również łazienka duża i czysta, oddzielnie toaleta. Obsługa miła, życzliwa. Jedzenie urozmaicone, duży wybór. Chętnie wrócimy to tego hotelu.
Bardzo dużo zieleni. Położony przy plaży. Wiele ciekawych animacj.
Obszerny teren hotelu, duży przestronny obiekt, ładne baseny, przyległa piaszczysta czysta plaża,ciepła woda płynnie zwiększająca się głębokość morza. Różne atrakcyjne animacje, doskonałe ćwiczenia ruchowe w basenie wieczorne karaoke w wykonaniu urlopowiczów z różnych krajów. Teren czysto utrzymany mila obsługa, wiele barów, dostępne różne lokalne drinki.
Przyjemny zadbany ogród, czyste baseny, bliskość plaży i morza, różnorodność potraw lokalnych i innych, duża restauracja w budynku restauracja na wolnym powietrzu. Woda mineralna napoje piwo lokalne alkohole. Pokój czysto utrzymany, dostępne wi-fi w strefie recepcji i restauracji, klimatyzacja. Darmowe leżaki na terenie hotelu, ochrona przed słońcem w cieniu parasoli i palm.
Pokojowa łazienka - prysznic dostępny w wannie mimo ostrożności w trakcie kąpieli woda rozlewała się na podłogę, nieskuteczne zabezpieczenie, zagrożenie poślizgnięcia się i wypadku
Bardzo podobała mi się okolica hotelu. Jest tam dużo palm i innej roślinności. Dwa duże baseny z czystą wodą. Teren hotelu jest bardzo dobrze utrzymany. Przyjazny personel. Dużym plusem jest morze, które znajduje się 15 metrów od basenu. Jakość wypoczynku.
Podobało mi się, że na terenie hotelu było dużo zielonej roślinności. Blisko morza. Dwa duże, piękne baseny. Zawsze możesz schować się przed słońcem pod palmą
Mało smaczne piwo. Żadnych dyskotek tanecznych.
Pobyt w hotelu oceniam jako dobry. Pokoje czyste, codziennie sprzątane łącznie z wymianą pościeli i ręczników. Restauracja oferowała szeroką gamę posiłków, ale powtarzalną. Teren obiektu rewelacyjny. Baseny czyściutkie, palmy dodają uroku. Widok na morze prawie z każdego miejsca.
Piękna sceneria, przemiła obsługa
Hotel oddalony w zbyt dużej odległości od lotniska (dojazd ponad godzinę), internet działał tylko przy recepcji i to bardzo słabo. Okolice hotelu fatalne.
Hotel w Tunezji, położony tuż przy plaży, przerósł moje najśmielsze oczekiwania! Codziennie budził mnie szum fal i zapach świeżych ryb, które serwowano w restauracji – palce lizać! Obsługa na medal, uśmiechnięta i zawsze gotowa pomóc, sprawiała, że czułem się jak wyjątkowy gość. Każdy posiłek to uczta, ale te ryby…. - świeże, idealnie przyrządzone, idealnie doprawione. Stały się moją codzienną przyjemnością. Ciasto z pastą z daktyli zasługuje na piątkę z plusem. Plaża? Czysta, piaszczysta i dosłownie rzut beretem od pokoju. Warto tutaj wpaść i poczuć pełnię tunezyjskich wakacji.
Bliskość plaży, codziennie sprzątane pokoje, pyszne, doprawione jedzenie, bardzo dobre piwo z limonką.
Płatne leżaki i parasole na plaży. Internet tylko w lobby i koło basenu, choć słaby.
Hotel wspaniały, sprzątany codziennie, jedzenie różnorodne ale codziennie to samo, mi nie podchodzi ta kuchnia, ale było wielu zachwyconych jedzeniem. Furorrę robią 3 baseny przy hotelu, zaraz przy hotelu zejście na plażę i morze, na plaży leżaki płatne. Animacje przez cały dzień, dwoją się i troją żeby zadowolic swoich gości. Dla mnie problemem było nie dokładne sprzątanie. Ogólnie pobyt udany i polecę każdemu ten hotel
Animacje i miły personel
Niedokładne sprzatanie
Bardzo fajny hotel czysto i wszędzie blisko. Dużo animacji,bardzo miła obsługa kelnerów
Przepiękny ogród gdzie można spacerować i podziwiać roślinność
Powolny meldunek bardzo długo czekaliśmy na zakończenie i dostanie kluczy do pokoju
Hotel położony przy piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza, z tarasu można podziwiać wschody słońca :) 3 baseny sprzątane codziennie, dużo animacji, jednak animatorzy się nie narzucali (pytali o udział, ale jak się odmówiło to już nie namawiali). Jedzenie dobre, zróżnicowane, każdy mógł coś dla siebie znaleźć- zarówno kuchnia tunezyjska jak i bardziej „uniwersalna”. Pokoje również czyściutkie, sprzątane codziennie :) przemiła obsługa! rozmawiają po angielsku, niemiecku, francusku i niektórzy trochę po polsku także bez problemu da się wszystko załatwić. Jak na standardy afrykańskie jestem bardzo zadowolona, za taką cenę nie nastawiałam się na cuda, jednak miło się zaskoczyłam. Na pewno nie jest prawdą, że obsługa faworyzuje Francuzów. Jak się jest miłym i kulturalnym to nie ma znaczenia narodowość :)
Położenie przy plaży Miła obsługa Spory teren (ludzi było dużo, a nie było to odczuwalne) Drinki w szkle nawet na basenie Sporo roślinności na terenu hotelu
Hotel położony pośrodku niczego, warto wykupić sobie jakieś wycieczki, bo pieszo jest wszędzie daleko.
Hotel jest ładnie położony nad samym morze, pokoje przestronne, czyste i codziennie sprzątane. Jedzenie jak najbardziej OK, każdy może posmakować kuchni międzynarodowej, kawa pyszna z ekspresu, bary dostępne z miłą i szybką obsługą. Sporo aktywności na terenie hotelu dla dzieci i dorosłych. Obsługa uprzejma i pomocna. Jedyna rzecz do której mogłabym się przyczepić to czystość stolików w porach posiłków. Ich stan jednak wynika z tego jak goście jedzą i w jakim stanie pozostawiają po sobie stolik.
Hotel rozległy na ładnym zadbanym, zielonym terenie - jest gdzie spacerować. Pokoje sprzątane codziennie wraz z wymianą ręczników. W budynku 2 piętrowym jest winda Na terenie hotelu jest Centrum SPA ze wspaniałą odnową biologiczną i krytym basenem.
Hotel oceniam na 4/5⭐ czyli tyle ile sam posiada. Jest jednym z większych hoteli, posiada łącznie 3 baseny, 2 duże z miejscami ze sporą głębokością (1,9m i 2,1m) i trzeci płytki typowo dla mniejszych dzieci. Basen jest pilnowany przez ratowników ale nie zabraniają do basenu skakać (można się wyszaleć), w jednym basenie jest rozłożona siatka do gry w siatkówkę, w tym samym basenie są dwie bramki do gry w ręczną, i nadal jest miejsce by popływać. Jeżeli chodzi o jedzenie to codziennie jest praktycznie to samo (małe zmiany), zmieniają się jedynie tamtejsze przysmaki (potrafią się powtórzyć po kilku dniach), ale nawet dla mnie (jestem strasznie wybredną osobą) znalazło się coś do zjedzenia i potrafiłem codziennie jeść/próbować co innego. Miejsce zawsze się gdzieś znajdzie pomimo ponad 500pokoji, stołówka jest wewnątrz budynku, obok na tarasie i jeszcze obok pod wiatą. Bary mają w menu 4 drinki które są gotowcami, można wziąć do 2 butelek naraz na osobę wody, wina są typowo wytrawne, jeden rodzaj piwa lanego i napoje słodkie które zależnie od baru są w smaku dobre lub nie (niby te same). Na terenie hotelu ogólnie czysto, można by się bardziej doczepić do obrusów czy sztućców, ale nie było tragedii (samemu się bierze i można wybrać coś czystszego). WiFi jest tragiczne, polecam własną kartę z internetem (najlepszy zasięg w pokojach lub na plaży). Animatorzy świetnie wykonują swoją robotę. Pokoje w miarę (w granicy błędu😅) czyste i sporawe, ręczniki wymieniane i sprzątane codziennie (chyba że się wywiesi zawieszkę by nie zostało sprzątnięte), klima chodzi ale musi minąć trochę czasu by się pokój schłodził. Na plaży leżaki i parasole (trzeba opłacić w recepcji) zarezerwowane pod ciebie, plaża nie jest ogromna, powiedział bym że wystarczająca by nie iść kilometry do wody. Woda w morzu miejscami brudna przez glony ale ogólnie czysta (przezroczysta) i bardzo słona. Na plaży dodatkowe atrakcje jak lot spadochronem (ciągniętym przez motorówkę), jazda na skuterze wodnym, banan i ponton. (polecam jakieś okulary na skuter, bo po chwili nic nie widać jak tyle słonej wody wpada do oczu) Na terenie hotelu są również sklepy z pamiątkami i jeden sklepik ogólny (jakieś ciastka, chrupki, maści, pasty, picia, piłki ...) Dodatkowo jest możliwość pogrania w tenisa, pingpong, siatkówkę, postrzelać z łuku i pograć w kule.
- Baseny - Plaża - Animatorzy - Atrakcje i ich ilość - Bardzo przyjemna obsługa
- WiFi - Klimatyzacja w pokojach - Alkohole w barach - Ilość barów - Daleko od miasta i lotniska
Bardzo ładny hotel z przesympatyczną obsługą. Duże czyste pokoje z pięknymi widokami. Fajne baseny z wystarczającą liczbą leżaków Przyzwoite jedzeni i sympatyczni animatorzy
pokoje widoki baseny przesympatyczna obsługa
tylko jeden bar z drinkami trochę mało jak na tak duży obiekt
Pobyt bardzo udany niczego nie brakowało ludzie którzy tam pracują robią robotę pomocni mili zawsze uśmiechnięci.
Hotel jest duży dwa baseny plus brodzik dla najmłodszych. Leżaki są dostępne i ich nie brakuje duża stołówka miejsce na dworze dodatkowo w porze obiadowej i kolacji otwarta altana w której jest podawany obiad i kolacja.
Jedyne co mi się basowa to problem przy obiedzie że sztućcami.
Pobyt uważamy za udany. Sugerowaliśmy się opiniami i raczej nic nas nie zaskoczyło.
Mimo wczesnego przyjazdu (6rano) dostaliśmy od razu opaski i pokój. Powrót mieliśmy późny ale bez problemu mogliśmy korzystać z all po opuszczeniu pokoju. Rewelacyjny ogród, baseny super. Nie było problemu ze znalezieniem wolnego leżaka przy basenie. Podczas posiłków każdy znajdzie coś dla siebie. Woda butelkowana bez ograniczeń.
Klima w pokojach wyłączana jest nad ranem i działa tylko nawiew, z którego leci gorące powietrze z zewnątrz przez co około 7 rano w pokoju jest już mega duszno i nie da się wytrzymać. Jeden barman w lobby barze bardzo opryskliwy, mamrocze niezrozumiale pod nosem przy każdym zamówieniu.
Hotel sam w sobie oceniam bardzo dobrze. Cztery gwiazdki są na pewno adekwatne do tego hotelu. Odpowiada to europejskim standardom.
Hotel na dużej przestrzeni, zadbane baseny, miła obsługa, czyste pokoje, bardzo duży repertuar zajęć, z basenów można wejść bezpośrednio do morza.
Wszechobecne mrówki (za co nie winie hotelu) oraz momenty w których z trudem można się dogadać po angielsku z obsługą
Pobyt rodzinny 2+2 oceniamy ok. Hotel owszem ma potencjal niesety niewykorzystany. + I - opisałem poniżej wg mojej opinii. W mojej ocenie hotel nie zasługuje na tak pozytywne komentarze ale to suma niesety małych wskazanych poniżej minusów. Gdybym wybierał się ponownie do Tunezji wybrałbym inny hotel.
- Bliskość morza - Ładny teren pełen egzotycznych roślin i drzew - pokoje sprzątane codziennie - dużo atrakcji mini gry sportowe prowadzone przez animatorów - w kwestii jedzenia każdy coś dla siebie znajdzie obiady i kolejce OK ale słabe śniadania
- niestety niemiła obsługa kelnerów na restauracji w barach jest OK - ogromne kolejki do barów - piwo podawane w literatkach a - w mojej opinii zdecydowanie lepsze traktowanie obywateli Francji vs reszta Europy - brudne sztućce na stołówce, nie wymieniane obrusy obsługa przygląda się jak goście hotelowi sami ogarniają sobie stolik do jedzenia by dało się zjeść - ubogie wieczorne animacje - Brak lodówek w pokoju - Brak internetu w pokoju a w lobby bardzo słaby - płatny sejf - Brak zjeżdżalni
Hotel duży, przestronny, czysty. Pokoje codziennie sprzątane. Klimatyzacja sprawna ( choć słyszeliśmy, że w innych pokojach były problemy). Na jedzenie też nie można narzekać, każdy znajdzie coś dobrego dla siebie. Fajne były kolacje tematyczne np. wieczór rybny z grilowanym tuńczykiem. Woda w basenach czysta, morze ciepłe a drinki też ok. Naprawdę warto.
Położony nad samym morzem
Hotel nie jest nowy ale bardzo mi się spodobał bo jest w tunezyjskim klimacie.Bliskość morza i basenów jest numerem 1.Niska zabudowa wśród zieleni to następny plus.
Wszystko mi się podobało
Często brudne obrusy i kiepskie wi- fi
Hotel jest bardzo przestronny, położony na dużym terenie. W porównaniu do innych widzianych przy okazji, pełno w nim zieleni, palm i kwiatów. Są również rozległe baseny, dużo atrakcji, codzienne animacje i możliwość korzystania m. in. z tenisa ziemnego, stołowego, water polo, golfa, kajaków i innych. Co kto lubi. Jeśli chodzi o wyżywienie, jest ono raczej monotonne. Chociaż zdarzają się też lepsze dni. Herbata paskudna, więc jeśli ktoś lubi dobrze zacząć dzień, lepiej niech zabierze kilka torebek ze sobą. Obsługa jest miła, pokoje ładne i codziennie sprzątane. Ręczniki są wymieniane codziennie. Jedyną bolączką dla niektórych może się okazać WiFi. Jest dostępne jedynie w lobby i przy basenach. Ale niestety przy dużym obciążeniu są marne szanse, że uda się połączyć z siecią. Plaża czysta, ale bywało, że w wodzie było sporo roślinności wyrzucanych na brzeg. Na szczęście obsługa sprzątała to każdego poranka.
Bardzo zielono, ładne pokoje, miła obsługa. Super baseny i sporo atrakcji sportowych do wyboru.
Monotonne jedzenie, słaba herbata, przeciętne drinki i kiepskie WiFi.
Tragedia klimy w lobby brak,w pokojach pracowała w wyznaczonych godzinach, stołówka ciągły brak sztućców,częsty brak zwykłej wody w automatach ,duży minus,animatorzy katastrofa przychodzą do turystów wyłudzać ciągle alkohol, jeden (...) obmacuje kobiety przegięcie jak wyjeżdżaliśmy o godzinie6 rano trzy autokary ludzi nie przygotowano nam nic do jedzenia ogólnie nie polecam