Tylko 350 m do publicznej, piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza.
Atrakcyjne położenie: ok. 800 m od centrum Laganas, ok. 7 km od miasta Zakynthos.
Duży wybór restauracji i barów w okolicy.
Największą zaletą Laganas są żółwie, w sierpniu ok. 6 rano można zaobserwować jak wychodzą z jaj na plaży i kierują się do morza
Hotel niestety nie jest 4 gwiazdkowy, jest źle oznaczony na mapach google co wprowadza w błąd, w rzeczywistości jest dalej od plaży, miejscowość brudna i okropnie śmierdząca. Obsługa bardzo miła, pomocna, dbająca o czystość pokoi i wymianę ręczników to jedyny plus, ale czy w hotelu 4 gwiazdkowym to nie ma być STANDARD, jedzenie to kwestia gustu więc nie do oceny dla mnie OK, pokoje dramat zatrzymały się w latach 1995, z niesprawną klimatyzacją i np wyrwanym kablem TV, po prostu słabo. Ogólnie mam niestety największą zadrę do firmy wakacje.pl gdyż to co jest w opisie przed zakupem nie zgadza się z rzeczywistością poza faktycznie krótkim transferem z lotniska i piaszczystą plażą . Radzę sprawdzać opinie, gdyż my klienci nie mamy interesu "koloryzować", ani kłamać. Sami niestety tego nie zrobiliśmy i wyszło jak wyszło. Pozdrawiam
Nie wiem dlaczego ludzie tak źle oceniają ten hotel.. mały kameralny. W okresie naszego wyjazdu nie było zbyt wiele dzieci. pokoje sprzątane codziennie, czyste ręczniki, obsluga bardzo miła. Jedzenie bardzo dobre, każdy znajdzie coś dla siebie, jedzenie europejskie jak i typowo greckie. Spędziliśmy tam 7 dni i nie możemy na nic narzekać. Lokalizacja również świetna- blisko nad morze jak i do miasta.
Kameralność, blisko do morza, miasta i lotniska
Typowe Greckie 5 gwiazdek. Nie można porównywać z 5 gwiazdami np w Turcji
Super wakacje Hôtel położony w spokojnym miejscu jak na Zakyntos który słynie z całonocnych imprez młodzieży z Angli Miła obsługa .
Wyżywienie bardzo dobrej jakości. Pokoje dobrej wielkości. Kilka kroków od ślicznej plaży Pobliskie slepiki są naprawde najtańsze w okolicy
Łazienki mogłyby mieć prawdziwy prysznic zamiast wanny. Płatny mini bar. Animacje wieczorne prawie nie istniejące .
jedyne słowo które mi się nasuwa bez wulgaryzmów to DRAMAT to jest hotel 2gwiazdkowy a nie 5cio wodę trzeba sobie nalewać i przynosić do pokoju dlaczego w reklamie hotelu nie ma dodatkowego budynku za ulicą zapłaciłem za pokój z prywatnym basenem a otrzymałem pokój z basenem dla ,,pieska'''
2dni stracone na podróż tam byliśmy po kolacji musieliśmy iść do knajpy żeby coś zjeść a powrót o 6-10 czyli pobutka o 4 jedzenie dramat jedno to samo między posiłkami jeszcze gorzej jedna taca frydek na 300osób i tylko do 18 byliśmy exclusive a za mrożoną kawe trzeba placić3.5euro a wbarze za dobrą wódke lub koniak 6euro typowe drynki to siki wycieczki fakultatywne z biurem podróży katastrofa NIE POLECAM STRACIŁEM 15TYS
Super 🙂 obsługa bardzo miła, jedzenie rewelacja, pokoje sprzątane co dziennie, minus tylko klima w pokoju bo średnio działała.
Jedzenie, obsługa, 🙂
Brak!
Pobyt udany. Hotel mały kameralny. Wszystko zgodnie z opisem. Do plaży niedaleko. Pokoje czyste. Jedzenie smaczne.
Jak najbardziej polecam hotel. Nie zgadzam się z opiniami poniżej. Pokoje czyste codziennie sprzątane ,wymiana ręcznikow,ścielenie łóżka, mycie podłóg,mycie łazienki. Itp bardzo miła obsługa .
Blisko do morza. Dobre jedzenie. Pokoje czyste. Miła obsługa.. baseny czyste. Blisko do centrum .
Śniadania monotonne .
Hotel blisko morza maly kameralny. Mimo ze prawie 90% gosci to polacy nikt z obslugi nie zna nawet jednego polskiego slowa co przy meldunku spowodowalo nie lada wyzwanie dla wielu osob. Rekomenduje sie jako hotel 5 gwiazdkowy z max powinien miec 3. I to tez na wyrost.
Blisko morza
Praktycznie brak wyzywienia. Mimo opcjii all nie ma praktycznie co jesc. Jest to kpina gosci hotelowych.
1. Hotel zdecydowanie nie nadaje się dla dzieci co powinno być jasno napisane. Nieogrodzone baseny z lodowatą wodą o głębokości 2,8m uniemożliwiają swobodną zabawę. 2. Wyjeżdżając do Grecji wiedziałem, że 5 gwiazdek trzeba brać z przymrużeniem oka i się nie pomyliłem ;-) 3. Położenie blisko plaży i szybki transfer jak najbardziej na plus. 4. Bardzo miła obsługa, zachowany reżim sanitarny. 5. Jedzenie : śniadania bardzo monotonne, codziennie to samo ale każdy coś dla siebie wybierze, obiady to przeróbka kolacji z dnia poprzedniego, kolacje bardzo dobre. Zasada zero strat bardzo widoczna. Dla jasności - wszystko bardzo smaczne.
Położenie, Bardzo miła obsługa
Baseny,
Odradzam, nie jestem wymagająca ale ten hotel to jest jakiś żart. Największym minusem jest jedzenie, baaaardzo mały wybór, nie ma krewetek, raz były kalmary i inne owoce morza które ciągnęły się jak guma bez smaku, jedzenie nie dobre i często nie przyprawione, z owoców tylko arbuzy i pomarańcze od czasu do czasu melony, ?przekąski? to śmiech na sali tylko jakieś ciastka. Raz na obiad z mięsa były tylko małe rybki, a z założenia wychodzę ze skoro płace za all inclusive to nie po to by chodzić po restauracjach jednak w tym hotelu nie da się inaczej. Pierwszy raz spotkałam się z niedobrymi drinkami, jest tylko jeden w miarę okej. Hotel na pewno nie zasługuje na 5 gwiazdek. Brak wody w lodowce w pokoju; zgłaszaliśmy dwa razy ze nie działa zamek od drzwi do łazienki ale nie pofatygowali się ani razu by naprawić wiec odpuściłam, rezydent Itaki powiadomił nas ze sprzątanie odbywa się co 3 dni. Dla mnie szok pierwszy raz się z czymś takim spotkałam a byłam w wielu hotelach i miejscach. Sprzątanie ogranicza się tylko do wymiany pościeli i ręczników. Na zdjęciach wyglada wszystko dużo lepiej a po przyjedzie byliśmy zawiedzeni ze hotel jest w rzeczywistości taki mały. Tylko jeden bar i restauracja. Jedynymi plusami jest to ze dostaliśmy duży pokój, hotel ładny i miła obsługa. Ogólnie odradzam, hotel nie wart tych pieniędzy i trzeba nastawić się na jedzenie po restauracjach i wziąć dużo euro ze sobą.
Ładny hotel i miła obsługa
Posiłki Sprzątanie Naprawy Po przylocie trzeba czekać na pokój, dopiero od 15 wydają a byli ludzie co od 6 rano wkurzeni czekali. Hotel nie zasługuje na 5 gwiazdek maks 3.
Hotel powinien mieć max 2-3 gwiazdki. Serwowane jedzenie jest niskiej jakości, w pokojach jest brudno (pajęczyny pod sufitem, zagrzybiałe fugi, brudne lustra, kurz na meblach, lampach, kontaktach) Wyposażenie pokoji poniżej standardu hoteli 3 gwiazdkowych. Meble są zniszczone, niefunkcjonalne, gniazdka elektryczne uszkodzone. Dodatkowo na terenie hotelu jest kilka kotów które wylegują się na leżakach przy basenie i wałęsają po miejscu spożywania posiłków.
Bliskość do plaży Basen
Brudne pokoje: pajęczyny pod sufitem, zagrzybiałe fugi, brudne lustra, kurz na meblach, lampach, kontaktach Stare i zniszczone meble (wytarte dziury w ramach łóżek, zniszczone i brudne łóżeczko niemowlęce, odpadające uchwyty od szafek, wyrwane kontakty) Niesmaczne jedzenie ( niskiej jakości produkty) Koty leżące na leżakach, przemieszczające się między stołami w miejscu spożywania posiłków
Polecamy 9/10 Mieliśmy okazję wraz z rodziną spędzić w tym hotelu 7 dni. Ogólnie bałem się troszkę o ten wyjazd bo opinie były różne. Tak więc z czystym sercem polecamy ten hotel, blisko do plaży czysto ładnie pięknie, 3 baseny... Jedzenie pyszne, ludzie mogą stwierdzić że monotonne śniadania ale Nam to jakoś nie przeszkadzało. Tematyczne wieczory, animacje były również ciekawe.
Nie odplywala woda tak szybko spod prysznica, przynajmniej w pokoju 243 co skutkowało lekko zalana łazienka ????
Postanowiliśmy odpocząć w 2020 roku podczas pandemii w tym ?pięknym? hotelu od biura podróży ITAKA. Lot i wyspa były cudowne, nic nie zepsuło cudownych wakacji, ale to uczucie było przed zameldowaniem się w hotelu. Zamówiliśmy pokój typu superior, ponieważ pojechaliśmy z przyjacielem i we trzech mieszkałiśmy w jednym pokoju, mając nadzieję, że będzie to apartament dwupokojowy, ale niestety dostaliśmy 1 mały pokój. Pokój był sprzątany tylko raz w tygodniu i było to zrobiono brzydko, porozrzucane ręczniki po pokoju, zostawili na lustrze takie plamy, że nie było w nim nic widać. Zamówiliśmy posiłki all inclusive, nie można było ich jeść, poza tym potrawy były zimne, więc nadal nie były smaczne i zrobione z wczorajszego jedzenia lub śniadania, które było do połowy zjedzone rano. Zmuszono nas do jedzenia w kawiarni obok hotelu. Wystąpił krytyczny brak leżaków i ludzie musieli leżeć na trawie na ręcznikach. Aby jakoś odwrócić uwagę od strasznych warunków panujących w hotelu, postanowiliśmy zarezerwować wycieczkę po wyspie z naszego biura podróży, ale niestety nie poprawiło to nam nastroju. Droga Anna Cubas wykorzystywała ludzi jak frajerów. Z zabytków widzieliśmy tylko 2 miejsca, reszta to ruchy komercyjne, które wzbogaciły portfel Itaki i Pani Anny Kubas. Zamiast zwracać uwagę na historię i ciekawe miejsca, wysłuchaliśmy 2 godzinne menu restauracji i cen, do których nas zabrano. Następnie dotarliśmy do ?winiarni? (bardziej jak dobrze wyposażony sklep), gdzie szanowana kobieta przejęła kasę i zaczęła sprzedawać wino turystom. Następnego dnia po wycieczce, na spotkaniu z agentem z touroperatora, wyrazili niezadowolenie, na które poprosił nas, abyśmy nie wyrażiliśmy negatywnych opinii przed nowo przybyłymi gośćmi, na zakończenie długiej rozmowy wyjaśnił, że nic nie może zmienić. Na koniec chcę również zaznaczyć, że sam hotel nie wyrzuca śmieci, a te cudowne zapachy unoszą się w powietrzu wokół hotelu, zniechęcając do chęci bycia tam. To absolutnie nie jest warte pieniędzy, które zapłaciliśmy. Jest to 2-gwiazdkowy hotel, ale nie 5. To kompletne rozczarowanie. NIE POLECAM. Oczekujemy rekompensacji za nasze nieudane wakacji.
26/07/2020
02/08/2020
Hotel niezły ale .... Byliśmy dwa tygodnie w tym hotelu, rozpocznę może od rzeczy pozytywnych, a dla nas ważnych na które zwracamy uwagę. Czystość w restauracji, przy i na basenach na wysokim poziomie. Jeśli chodzi o pracę osób na recepcji, robili co mogli, żeby umilić gościom pobyt. Bardzo dobrze oceniamy także pracę barmanów. Bardzo miłe było to że w na powitanie w łazience zastaliśmy oprócz standardowych rzeczy do mycia także szczoteczki do zębów, pastę, jednorazową golarkę - akurat tego nie spotkaliśmy w innych hotelach. Tyle jeśli chodzi o pozytywy, teraz to co niekoniecznie spełniało nasze oczekiwania. Pierwsze to brak możliwości otrzymania butelkowanej wody do pokoju powiedziano nam że mamy sobie kupić lub korzystać z płatnego mini barku z pokoju. Jak na hotel firmujący się 5 gwiazdkami to słabe... Oczywiście wiemy, że nie istnieją na świecie ani w Europie żadne dokumenty, które by regulowały \"gwiazdkowość\" hoteli i związanych z tym obowiązków, jednakże wydaje się że akurat dostęp nieograniczony do wody butelkowanej powinien być oczywisty. Kolejna rzecz to posiłki, a dokładniej śniadania, monotonne, codziennie to samo, wielokrotnie zimne lub lekko ciepłe, nawet jeśli było się w restauracji zaraz o 7.00 rano. Obiady i kolacje znacznie lepsze. Na pokój musieliśmy czekać od 6.30 do 11.00 (podobno my i tak dostaliśmy szybko i podobno to jest normą że na pokoje trzeba czekać, związane to jest z godzinami wylotów/przylotów). W ostatnim dniu do 10.00 trzeba zdać pokój (jeśli mają wolne to można za 40 euro dokupić pokój do godziny 18.00) i później się czeka do wieczora - w zależności od wylotu oczywiście, bo jak ktoś wraca rano czy w południe to nie ma problemu z pokojem. Związane z tym jest także opcja all inclusive, która też obowiązuje do 10.00. Wraz ze zdaniem pokoju obcinane są bransoletki i nie można wejść do restauracji ani na obiad ani na kolację (Pani stoi przy drzwiach wejściowych i \"niby\" wita klientów - ciekawe bo tylko do czasu wyjazdu z hotelu kolejnych gości, potem już znika) oczywiście to samo dotyczy barów, czyli zarówno napoje jak i jedzenie trzeba dokupić lub posilić się w innej pozahotelowej restauracji - jest niedaleko kilka... Kolejna rzecz to sprzątanie, zaznaczam, że pokój był przygotowany perfekcyjnie na nasz przyjazd, natomiast z dnia na dzień (codziennie zostawialiśmy drobny napiwek na łóżku) orientowaliśmy się że Pani ogranicza się do pościelenia łóżka, wymiany ręczników i wyrzucenia śmieci po tygodniu zaprzestaliśmy dawania napiwku. Podłoga nie przetarta ani jeden raz, nawet nie pozamiatana. Jak to na wakacjach trochę piasku, drobnych kamyczków z plaży, włosy, kilka plamek z rozlanej coli, kurz na toaletce i na szafkach nocnych oraz stoliku. Balkon również nie zamiatany... Zdajemy sobie sprawę że to nie musi dotyczyć całego hotelu, bo pewnie personel sprzątający nie składa się z jednej osoby i być może w innej części hotelu było ok. My byliśmy zakwaterowani w części executive, notabene dopłacaliśmy za tzw. \"lepszy\" pokój. Część executive znajduje się po drugiej stronie ulicy, o czym akurat nie byliśmy poinformowani w biurze podróży (nam akurat to nie przeszkadzało), ale zrozumiemy jeśli komuś tak. Płatny jest internet, sejf i opłata klimatyczna - wiedzieliśmy o tym, absolutnie nie mamy pretensji, jednakże może należałoby pomyśleć o wrzuceniu tego w cenę pobytu... żeby się ludzie nie denerwowali że na \"dzień dobry\" na 14 dni trzeba było zapłacić 130 euro (w tym depozyt 50 euro- który jest zwracany przy wykwaterowaniu z hotelu). Kartę do pokoju na \"Wejście\" otrzymaliśmy tylko jedną, oczywiście można było podejść do recepcji i bez żadnego problemu otrzymało się drugą... ale po co stwarzać odrazu niesmak. Jeśli chodzi o animacje to ich nie ma, kilka razy muzyka na żywo, nam akurat się nie podobało. W hotelu przebywa bardzo dużo młodych anglików, którzy są bardzo głośni, szczególnie nieprzyjemne są ich powroty po całonocnych imprezach o 4, 5 czy 6 rano. Jeśli chodzi o leżaki przy basenie raczej nie było problemu, jest ich wystarczająco, raz tylko się zdarzyło, że nie mieliśmy, ale to też nie było dla nas problemem. Co do plaży, znajduje się kilkaset metrów od hotelu, płatne leżaki, napoje też na miejscu płatne lub trzeba zabrać ze sobą - tu też wiedzieliśmy o tym więc bez problemu, ale może trzeba pomyśleć żeby coś z tym zrobić np. bar hotelowy na plaży... Jeśli chodzi o transfery do/z hotelu były szybciutko bo Zakynthos to niewielka wyspa. Również sprawnie przeprowadzony także na plus, chociaż to raczej opinia niekoniecznie o hotelu ;-) Blisko sklepy, jeśli ktoś lubi ... ale zakupy można też zrobić w stolicy Zakynthos. Odpoczęliśmy to fakt, niestety rzeczy które były w hotelu na minus spowodowały, że pierwszy raz chcieliśmy bardzo wracać do domu. Zatoka wraku piękna... ale to wszystko...
Obsługa hotelowa
Posiłki monotonne, zwłaszcza śniadania, uprzedzamy - żadnych atrakcji dla dzieci
Nawet o tym nie myslcie!!!! Zdecydowanie nie jest to 5-gwiazdkowy ośrodek .... zatrzymujemy się w wielu różnych hotelach, ale ten jest zdecydowanie najgorszy z nich wszystkich. Pokoje średnie, baseny ładne, ale bardzo proste. Jedzenie zupełnie bez smaku i przez większość czasu niedostępne, brak jakiejkolwiek rozrywki. Jedyny bar przy basenie serwuje drinki dla prawie 400 gości, pomysł kierownictwa na jedyną (!) dostępną przekąskę w barze przy basenie to rozmoczona kanapka owinięta folią spożywczą , naprawde, wierzyc sie nie chce!!!! Formula all inclusive jest tu wylacznie pretekstem do ustalenia ceny... Moim zdaniem 3 gwiazdki non all-inclusive byłyby bardziej odpowiednie i odzwierciedlone w cenie pewnie byłoby OK dla niektórych gosci Zarząd hotelu nie zapewnia regularnych usług sprzątania, wody w pokojach ani kawy w jedynym dostępnym barze. Po zapłaceniu ?3000 za nasza trojke, jesteśmy proszeni o dopłatę za ?dobrą kawę? - dobrą kawą była ?Lilly's? dostępna w Tesco. Jaka jest zatem ?normalna kawa? oferowana wszystkim gościom, którzy płacą średnio około 300 funtów za dobę dla trzyosobowej rodziny? CO ZA ŻART!!!! Spotkaliśmy brytyjską parę, która "biwakowala" w restauracji przez prawie cały dzień, ponieważ nie było wystarczającej liczby leżaków. Codziennie kilka rodzin siedzi caly dzien na krzeslach w restauracji ze wzgledu na brak lezakow. Kierownictwo wyjaśniło , że ze względu na Covid zmniejszono liczbę leżaków do 65%, nie zmniejszyli jednak calkowitej ilości gości Nasze biuro podróży "Itaka" zorganizowało nasz lot o 2:45 rano, przyjechalimy do hotelu około 6 rano i poinformowano nas, że pokoje będą dostępne około 15:00- 16:00 - co za pomysl ??? Większość naszej grupy czekała z bagażami w dusznym holu bez klimatyzacji, nikomu nie zaoferowano nawet wody. Długie kolejki na posiłki. Bardzo, bardzo rozczarowujące doświadczenie
Ladny ale stosunkowo maly basen....
Jakosc i organizacja posilkow, nie all-inclusive,
Nie polecam. Zggadzam się ze wszystkimi negatywnymi opisami i opiniami.
Nie ma. Chyba najgorszy Hotel 5***** w Grecji.
Posiłki. Masakra. Nie jestem wybredna,ale to był najgorszy Hotel w którym byłam, W Grecji to szósty raz. Nie ma kuchni jest po prostu słaby katering. Cena nie jest adekwatna do jakości. Hotel co najwyżej zasługuje na Greckie 3***.
Zakhyntos polecam. Piekny ,kameralny ,uroczy . Natomiast sam hotel omijać prosze szerokim łukiem .
Blisko rozrywkowego centrum Laganas i plaży.
Posiłki .
Recepcja opieszala, jedzenie fatalne, cola - fujjj. Animacji żadnych, nawet muzyki przy basenie, obsługi malo Jeden z najgorszych hoteli w jakich byłam. Chodziliśmy do pobliskich restauracji odpłatnie caly pobyt. A to za dobrze nie świadczy o tym miejscu.
Blisko plaży. Bliskość dobrych restauracji w mieście, bo na all inclusive w tym hotelu bym nie liczyła.
1. opieszałość recepcji. 2. FATALNE JEDZENIE, FATALNE. Korzystając tutaj z formuły all inclusive ma się wrażenie, że w czasach covid szczędzą na wszystkim. Jedynie owoce i pomidory są dobre. Mięso nie do zjedzenia. Sałatka tzw grecka- zawiera pokrojone parówki i jajecznicę ze sniadaniawych resztek. Wybierając ten hotel, jako destynacje wakacyjną sugerowaliśmy się opiniami innych. Niestety, to jeden z najgorszych hoteli w jakich bylismy w Europie. W samej Grecji jestem piąty raz. Greckie jedzenie ogolnie uwielbiam, ale to co prezentuje ten hotel jest niedorzeczne.
Hotel max 3 gwiazdki a nie 5. Śniadania beznadziejne, codziennie to samo. Obiady i kolacje bez ryb, owoców morza. Słaby wybór owoców, desery masakra. Czystość w pokojach pozostawia wiele do życzenia . Obsługa na recepcji miła i pomocna. Blisko barów, plaży, sklepów.
Blisko lotniska, plaży.
Posiłki bardzo słabe, zwłaszcza śniadania.
Hotel bardzo zadbany , czysty ,kameralny . Bardzo dobra lokalizacja, krótki czas przejazdu z hotelu na lotnisko około 15min. Ceny w mieście przystępne porównywalne do naszych. Jedzenie w hotelu pyszne , różnorodne, ( miesa, sery , ciasta itp.) Polecamy dla par z dziećmy , hotel w 100% zasługuje na 5 gwiazdek.