Yadis Hammamet Club (ex Eden Village Yadis)

Hotel położony daleko od jakiegoś centrum, za to bardzo blisko plaży. Wystarczyło wyjść z hotelu, przejść ulicę i już była plaża. Plaża szeroka , dużo parasoli i leżaków, piaszczysta, łagodne zejście do morza, ale morze dość płytkie trzeba wejść dość daleko od brzegu żeby popływać. Raczej drugi raz nie pojadę tutaj , bo woda na przełomie września i października w morzu była zimna, w basenie hotelowym też woda była zimna. Hotel 5-cio piętrowy, 2 windy duże, jasny i przestronny. Pokój duży, podwójne łóżko, łazienka z prysznicem, suszarka, do tego mieliśmy jeszcze dodatkowy pokoik z dwoma pojedynczymi tapczanikami, który służył nam za garderobę. Z balkoniku mieliśmy widok na morze i plażę, niby zaraz była ulica, ale wcale nie było słychać przejeżdżających aut. Restauracja duża z kilkoma pomieszczeniami, na pewno się przydają w sezonie Posiłki bardzo smaczne, urozmaicone, oprócz standardów czyli omletów na śniadanie, ryżu i kurczaków na obiad, była od razu z pieca pizza, frytki, ciastka z oleju coś w rodzaju naszych oponków ,szaszłyki, mięsa z grilla. Do obiadu i kolacji podawano po 1 butelce wody na 2 osoby. Basen duży ale głęboki 2,90m, z jednego końca było 1,10 ale na krótkim dystansie. Raczej nie nadaje się dla małych dzieci, był też basen dla dzieci, ale tam woda sięgała ledwie do połowy łydki 3 letniego dziecka. Była możliwość skorzystania z darmowego lanczu do wyboru kuchnia tunezyjska lub kuchnia śródziemnomorska.

Super … jedzenie smaczne ,baseny mokre, obsługa miła poleczm

Na pogodę nie miałem wpływu. Ale po kolei. Hotel biorąc pod uwagę kategorie w Polsce, max 2 gwiazdki. Jedzenie bardzo słabe i monotonne. Zero owoców morza, z owoców brzoskwinie wielkości śliwek mirabelek i krojone truskawki z cukrem. Mięso twarde, niby ser. Kawa, herbata bez smaku. Jedna butelka wody na pokój, brak wody gazowanej. Turcja czy Albania w tej kategorii biją ich na głowę. Plaża brudna, pełno plastiku, płytę, kafelek, ostrych szkieł. Pełno kanistrów, wiader, torebek foliowych. Zero pomostu, więc przy fali strach się kąpać. Ogólnie Tunezja brudna, smród ze starych samochodów, czuć palony plastik, opony. Tunezja turystycznie o wiele gorsza niż Egipt i w/w państwa. Naprawdę odradzam. My płaciliśmy po 2400 za osobę. 1400 uważam za całkowity maks.

Hotel zlokalizowany na peryferiach Hammametu, świetna lokalizacja dla lubiących zwiedzanie na "własną rękę"a stroniących od turystycznego gwaru. Pokoje przestronne, z widokiem na basen i morze - przy otwartym oknie usypiał nas szum morza. Oferta all inclusive okrojona ze względu na koniec sezonu, jednak jedzenie urozmaicone i przepyszne - kuchnia w większości tunezyjska. Przemiła obsługa. Polecam

Hotel nie jest najnowszy, ale mogę szczerze polecić na urlop wakacyjny. Nie brak mu niczego. Wykupiliśmy wycieczkę w TUI i zarówno hotel jak i biuro spełniło pokładane w nich oczekiwania. Pokoje nie są szczytem luksusu, ale mają to co potrzebne, i tak spędza się w nich raczej tylko noce :-). Ogólne wrażenia z pobytu są naprawę bardzo bardzo dobre.

Kod hotelu HOT19999
Nazwa  Yadis Hammamet Club (ex Eden Village Yadis)
Miejsce  Tunezja / Hammamet / Hammamet
Udogodnienia  basen odkryty, basen kryty, na terenie hotelu instytut SPA, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, sporty wodne, tenis, golf

5.5

Wyświetlono 6 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Danuta

Zalety

Bardzo duże windy, nie było żadnych problemów z przemieszczaniem się z walizkami. Czysto na terenie budynku jak i wokół. Cały czas ktoś chodził i sprzątał. Bardzo miła i uczynna obsługa personelu, chociaż szkoda , że wszyscy byli nastawieni na język francuski i z niektórymi trudno było porozumieć się po angielsku.

Wady

Przy wyjeździe o 4 rano obiecano nam posiłek na drogę (podawaliśmy numery pokoi) a dostaliśmy po filiżance kawy i kawałku suchej babki. Tak też wylądowaliśmy głodni na lotnisku, w domu byliśmy po 13 godzinie.

Jacek

Super … jedzenie smaczne ,baseny mokre, obsługa miła poleczm

Zalety

Animacje, obsługa, jedzenie,plaza

Wady

Kawa podawana w papierowych kubkach i drinki w plastiku(all incusive)

1.9

Pobyt - Czerwiec 2023

Zalety

Basen przy hotelu.

Wady

Hotel stary, wysłużony. Smród papierosów w lobby.

chorzowiANKA

Pobyt - Październik 2022

Zalety

Widok z pokoju na 5 piętrze

Tomek

Pobyt - Lipiec 2010

ania

Pobyt - Lipiec 2009

Spokojna dzielnica,blisko morza(przejście chodnikiem prosto z hotelu przez ulicę 1min)Duży basen(gł.1,1m- 3m)mały brodzik dla dzieci,basen kryty z jacuzzi.W holu internet wi-fi.Mało rodzin z dziećmi,hotel chyba nie jest przeznaczony dla maluchów.Bardzo mało polskich turystów,większość francuzi.Bardzo miła obsługa-animatorzy,kelnerzy itd.Aerobik i piłka w wodzie,mała siłownia,step.Co wieczór animacje,bar przy basenie czynny do 24.Jedzenie różnorodne,świeże i pyszne.Duży bar sałatkowy,kilka rodzajów mięs,ryż,ziemniaki,makarony,ciasta.Jedzenie godne polecenia.Kolacje \"uroczyste\" z przygrywającą kapelą. Hotel widać nie jest nowy,ale pokoje przestronne.W łazience dość mała wanna z prysznicem.Duże lustro,brak suszarki w łazience.Hotel polecam

Yadis Hammamet Club (ex Eden Village Yadis)