Xoria Deluxe

Nie polecam! ODRADZAM! To mój trzeci pobyt w Turcji i to co reprezentuje ten hotel bardzo odbiega od 5gwiazdek. Jest położony przy autostradzie. Jest głośno od rana do nocy. Na plażę prowadzi tunel pod autostrada. Plaza mocno średnia. W rezerwacji biura miałem sea view ale ba redepcj, średnio miła pani kazała mi dopłacić 1 euro za pokój z widokiem. Do tego koszmarnie głośna muzyka na basenie, zagłuszajaca wszystko. BRUDNO I BYLE JAK! Autostrada i hałas zabierają cały urok odpoczynku. Zgłosiłam chęć zmiany hotelu, ale bez odzewu że strony Coral Travel.

Nie polecam : ) Obsługa bardzo fajna. Hotel średni wręcz przeciętny powiedziałbym przelotowy ( butikowy). Daleko od jakichkolwiek sklepów ( Coca cola w sklepie w hotelu 5 euro :) wiem ale to nie żart). Na stronie wakacji nie jest napisane ale goście są kwaterowani w budynku B więc nie powinni zamieszczać zdjęć budynku głównego. Niestety trafił nam się pokój gdzie śmierdziało kanalizacją i 3 dnia już nie daliśmy rady aczkolwiek Pani Rezydentka dała radę zmiany pokoju ( już nam nie zależało na widoku tylko na powietrzy niekoniecznie z toalet sąsiadów ). To był mój 11 pobyt w Turcji i nigdy więcej tego hotelu nie wybiorę i nie wybrałbym bo to była sugestia Pani z call center wakacji.pl . Czy warto sprawdźcie sami. Udanego urlopu

Hotel bardzo w porządku. Jedzenie bardzo smaczne. Pokoje czyste i ładne. Baseny są dwa więc każdy powinien znaleźć dla siebie miejsce choć niestety leżaki zajmowane o 5 rano i jak ktoś chce przyjść o 9 na basen, będzie miał ciężko znaleźć wolne miejsce. Różne aktywności na basenie są codziennie (oprócz niedzieli). Animacje również są codziennie wieczorem. Plaża jest bardzo blisko, lecz nie jest ona szczególnie piękna. Dwa kilometry dalej na plaży przy innych hotelach dużo więcej atrakcji na plaży i dużo lepiej zagospodarowana plaża. Lokalizacja hotelu w zależności co kto co potrzebuje. Jest blisko plaży więc tu plus lecz najbliższy większy bazar, centrum miasta jest 40 minut na nogach (w jedną stronę), więc tak naprawdę dobrze jest wziąć taxi, jeśli chcemy wybrać się na jakieś zakupy lub zobaczyć ładne miasto Konakli. Wyjazd oceniam na 8, 8,5. Przyjemnie spędzony czas. Hotel godny polecenia.

Ogólne wrażenie dobre jedzenie dobre każdy znajdzie coś dla siebie ale monotonne. Hotel ma jeszcze dostawiony na przeciwko hotelu jeden budynek w ,którym również są pokoje i tam nas zakwaterowano więc nie mieszkaliśmy w głównym hotelu. Trzeba chodzić do głównego na posiłki czy nawet po kawe czy do lobby i do głównego basenu na którym brakowało leżaków. W toaletach hotelowych personel nie panował nad czystością. Na szczęście za mniejszym budynkiem znajdował się mniejszy basen i spokojniejszy dla osób , które wolą spokój. Bar przy basenie skromne menu i otwarty 17. Serwowano frytki, nagetsy i burgery. Hotel raczej dla osób , które nie koniecznie lubią rozrywkę i chaos. Na recepcji podczas meldowania Pani bardzo nie przyjemna . Jeżeli chodzi o jakość serwowanych drinków to zależy kto robił. W barach przy basenach szklanki zniszczone nie domyte. W lobby szklanka wyszczerbione. W pokojach czysto sprzątane codziennie plus czyste ręczniki i posciel. Kelnerzy po otrzymaniu napiwku starali się o swoich gości. Hotel oceniam na 3.5 gwiazdki.

pokój w hotelu był w porządku, czysty, przestronny. Słabo rozwinięta część przy basenie, bardzo mało miejsca , brak leżaków dla odpoczywających. Podczas posiłków brak miejsc dla gości. Hotel zbyt daleko położony od lotniska. Obsługa w hotelu bardzo miła i pomocna.

Nazwa  Xoria Deluxe
Miejsce  Turcja / Riwiera Turecka / Antalya
Udogodnienia  basen odkryty, basen kryty, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, fitness, darmowe wifi, sporty wodne, parking

5.9

Wyświetlono 25 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
2.0
Jola

Pobyt - Listopad 2024

Zalety

Nic...no może zwyczajni pracownicy nadrabiają uśmiechem i starają się.

Wady

Hałas, bród, głośna muzyka na basenie, brudna plaża, brudne poduszki i czarne firanki w pokoju. Śmierdzi w pokoju kanalizacją i w na terenie hotelu. TO JEDNA WIELKA SCIEMA Z TYMI 5*

PAWEŁ

Zalety

Wady

Hotel średni wręcz przeciętny powiedziałbym przelotowy ( butikowy). Daleko od jakichkolwiek sklepów.

Kacper

Zalety

Jedzienie na plus, szczególnie kolację w hotelu są najsmaczniejsze ze wszystkich dostępnych posiłków w ciągu doby. Tutaj naprawdę ogromny plus. Bardzo blisko do plaży. Baseny dwa są ok. Obsługa bardzo miła i pomocna. Duży wybór drinków.

Wady

Plaża hotelowa w nienajlepszej kondycji.

Renata

Zalety

Czystość pokoi plus mniejszy spokojniejszy basen z tyłu mniejszego budynku.

Wady

Lokalizacja hotelu z dala od sklepów. Plaża przy hotelu słaba lezaki poniszczone brudne nie zachęcają do odpoczynku.

4.1

Zalety

jedyna zaleta hotelu to czystość.

Wady

mało miejsca przy basenie na tak dużą liczbę gości. Brak leżaków.

Pokój bardzo ładny, zawsze czysty Hotel na pewno nie powinien dostać 5*, a co najwyżej 3 i pół a z przymrużeniem oka 4*. Położenie fatalne, tuż przy autostradzie, szum z ulicy nieustający, nie ma szans na sen przy otwartym balkonie. Bardzo mało miejsca przy basenie, brak leżaków, konieczność udania się na nieposprzątaną, brudną plażę aby skorzystać ze słońca. Pokoje od strony morza bezpośrednio nad basenem gdzie dzień i noc toczy się życie towarzyskie- bardzo głośna muzyka od rana do wieczora, wrzaski dzieci a co najgorsze krzyki i przekleństwa pijanych gości, którzy spędzają tam całe noce nie pozwalając spać innym. Jedzenie wciąż takie samo, żadnych urozmaiceń ani wieczorów tematycznych- najczęściej zimny bufet. Z pewnością NIGDY więcej tam nie pojadę.

Zalety

Widok

Wady

Jak wyżej w opinii o hotelu

Marek, Halina

Jesteśmy bardzo zadowolenie z pobytu w hotelu XORIA DELUX. Jedzenie było wyśmienite. Pokoje bardzo duże z widokiem na morze. Hotel bardzo czysty, sprzątany cały czas. Hotel zasługuje na 5 gwiazdek i jest wart polecenia - z wielką przyjemnością POLECAMY.

Zalety

duże przestronne pokoje, czyste, jedzenie wyśmienite ( bardzo duży wybór, bardzo smaczne), miła obsługa.

Wady

brak jakichkolwiek wad.

Bardzo ładny hotel. Duże eleganckie pokoje. Codziennie sprzątane, czyściutko. Bardzo dobre jedzenie, duży wybór , codziennie na obiad i kolację coś nowego. Między posiłkami przekąski typu pizza, hot dogi, hamburgery, frytki, gofry. Codziennie dodatkowo grill przy kolacji. Pyszne ciasta, lody, koktajle. Jeden wieczór z owocami morza, jeden wieczór tunezyjski z typowymi przysmakami Tunezji. Bar przy basenie, bar na plaży - w godzinach lunchu serwowane przekąski. Basen spory, lecz niewystarczająca ilość leżaków. O 8:00 zarezerwowane wszystkie . Nam to nie przeszkadzało, bo wolimy leżakowanie na plaży. Plaża piaszczysta, przy wejściu do wody kamienie. Plaża przy samym hotelu, Przejście tunelem prosto z basenu. Hotel położony przy głównej drodze, bardzo ruchliwej. Ale nie jest to przeszkodą w wypoczynku. Okna są bardzo szczelne w pokojach . Przy drugim budynku znajduje się równiez basen , bar i amfiteatr. Animacje wieczorne ,- codziennie inne show. Pobyt rewelacyjny

Zalety

Ładne, czyste pokoje. Pyszne, rozmaite jedzenie. Blisko do miasteczka Konakli. Usytuowanie przy plaży. Miła obsługa szczególnie na plaży.

Wady

Mała ilość leżaków przy basenie głównym

Hotel warty polecenia. Wszystko zgodnie z ofertą. Pokoje ładne, codziennie sprzątane. Widok na morze zgodnie z ofertą. Hotel nowocześnie urządzony. Obsługa bardzo miła, stara się bardzo. Codziennie jakieś atrakcje na głównym basenie. Tam też największy wybór przekąsek, bar z alkoholem, głośna muzyka. Baseny były czyste z ciepłą wodą. My większość czasu spędzaliśmy na basenie z drugiej strony budynku koło amfiteatru, bo było spokojniej. Tam też był bar z przekąskami. W amfiteatrze codziennie jakieś występy, np. w sobotę wieczór turecki, w czwartek afrykańskie akrobacje itp. O 21 mini disco dla dzieci. W basenie głównym rózne zajecia wodne, np pilates, siatkówka itp. Woda w morzu była cieplusieńka :) Plaża piaszczysta ale to taki nieładny piasek, ciemny ale ok. Brzeg kamienisty zatem bez butów do wody bardzo ciężko. Bar na plaży też ok. Te przekąski w barach to głównie frytki, cebulowe krążki, nagetsy, warzywa i owoce. Natomiast dania w restauracji to już wybór ogromny. Przeważa kuchnia turecka zatem można popróbować, ale każdy znajdzie coś dla siebie bo i można skomponowac sałatki, dużó owoców, spagetti, frytki na sniadanie obiad i kolację. Pyszne ciasta, codziennie inne mięsa. Ja uwazam pobyt za super udany. Nie ma do czego się przyczepic. Jedyne to ze było dużó ludzi i podczas posiłkó, głownie lunchu duże kolejki i cieżko o stolik. Ale my zawsze siadaliśmy w części restauracji gdzie obsługiwał bardzo miły Pan, który sprzątał i przygotowywał stoliki. Daliśmy kilka razy napiwek i zawsze stolik czekał na nas przygotowany, o której godzinie byśmy nie przyszli. Drinki bardzo dobre i o dziwo czuć było alkohol. Na dolnym poziomie tam gdzie basen główny są sklepiki z pamiątkami, zabawkami, z dmuchanymi zabawkami do wody, materacami ale też z ubraniami (podróbkami), torebkami, alkoholami. Można zamówic sesję fotograficzną na plaży. Bogata oferta masaży, np. w niedzielę była promocja 1h 20 min masazu za 60 euro, w ofercie było po 80 euro. No długo by pisać. Napoje kawa herbata soki woda dostępne są 24 h, np w lobby hotelu kącik gdzie można samemu sobie zrobić. Jedzenie w sumie jest podawane non stop. Przerwa jest między 16 a 19 gdy zaczyna się kolacja, ale wtedy w lobby hotelu jest miejsce gdzie są ciasta drożdzówki ciasteczka. My jesteśmy zadowoleni z pobytu, było wszystko co zawierała oferta. Rodzina 2+2.

Zalety

Dużo basenów, nowoczesny, codzienne sprzątanie pokoi, miła obsługa, animacje, dobre jedzenie, położenie przy plaży (przejście tunelem).

Wady

Ogólnie brak, ale możnaby coś wymienić. Bliskość autostrady, ale nam nie przeszkadzała. W nocy balkon mieliśmy zamknięty i włączoną kliamtyzację i wtedy szumu aut nie było słychać. Z basenu pod autostradą tunelem można przejść na plażę. Pewno jakąś wadą byłaby ta plaża, bo piasek jakiś taki niewspółpracujący ciemny i uciążliwy a brzeg mocno kamienisty, ale taki urok tych plaż. Niektóre hotele mają plaże przygotowane, tzn. nawieziony piach i usunięte kamienie. Ale to już czepialstwo :)

Basia

Jedzenie dobre i dość różnorodne. Obsługa jest miła i bardzo się starają - ale jest jej za mało, nie nadążają. Animacje nudne i jest ich mało. Leżaki - zajęte prawie wszystkie już o świcie. Drinki w barze przy lobby w szkle, przy basenie w plastikowych kubkach imitujących szkło. Hotel położony jest przy dwupasmowej drodze - bardzo ruchliwej - bardzo duży hałas od samochodów (nawet w nocy). Z drugiej strony hotelu meczet - pobudka o 5:30 rano - nawoływanie z meczetu. Muzyka przy basenie bardzo głośna - zagłusza hałas od samochodów z trasy (trzeba głośno rozmawiać żeby być słyszanym). Zbyt mała ilość obsługi - nie nadążają sprzątać, stoliki w lobby czy na tarasie stoją ze szklankami po drinkach, jeśli ktoś je pozbiera to stolika i tak już nie zetrze. Jak coś się rozleje na podłodze to stawiają tablicę mokre, ale nikt tego nie ściera. Dla mnie problem były trzaskające drzwi w hotelu i odgłos windy co również nie dawało mi spać. Mała przestrzeń hotelowa, ciasno, brak zieleni, taka betonoza, ale hotel ładny w środku i dość dobrze utrzymany (choć toalety przy basenach powinny być lepiej utrzymane). Plaża - brzeg z piasku ale w wodzie bardzo kamienista - koniecznie buty do wody. Morze jest dość głębokie. Plaża bardzo blisko - wyjście na plażę bezpośrednio z basenu - na noc zamykane.

Zalety

Dobre jedzenie. Obsługa się bardzo stara i jest miła. Drugi dość duży basen (1,40 m głębokości) - z tyłu hotelu w tzw. strefie ciszy - bez muzyki z małym basenikiem dla dzieci uruchamianym tylko w wyznaczonych godzinach. Ale znajdzie się tam wolny leżak w ciągu dnia.

Wady

Hałas z jednej strony hotelu od dwupasmowej drogi, z drugiej nawoływanie z meczetu o 5:30. Zbyta mała ilość obsługi. Mała przestrzeń.

Daria

Pobyt - Lipiec 2023

Hotel Zdecydowanie najgorszy w jakim byłam. Wiem ze opinie są różne, i często Polacy czepiają się bez sensu…. W naszym przypadku największym minusem była droga która jest główna trasa przelotową. W nocy pomimo zamkniętych okien ciagle wybudzały nas karetki i trąbienie .Niestety bukowalam hotel z oferty last przez telefon i żałuje ze wcześniej nie przeczytałam opinii . Zależało mi również bardzo na ładnej płazy a ta jest tragiczna . Zdecydowanie polecam rejony Bodrum , tam piękne czyste plaże .

Zalety

*dobre drinki i sympatyczna obsluga . *stoliki w restauracji sprzatane bardzo sprawnie, jedyny minus brak sztućców których trzeba było szukać. *pokoje sprzatane codziennie. *smaczne lody i gofry.

Wady

🙈Jeśli ktos chce wypocząć to nie polecam, hałas od drogi straszny.Dj próbuje zatuszować dźwięki z drogi głośna muzyką. Trzeba bylo do siebie krzyczeć jak na imprezie. 🙈toalety przy basenie nie sprzątane, te same śmieci na podłodze leżały kilka dni. 🙈jedzenie przez 10dni codziennie takie samo. 🙈plaża brudna, na wejściu powitalne odchody wielbłąda, ładniejsza plaża kawałek dalej ( publiczna ) 🙈codzienna walka o leżak, janusze codziennie o 6 zajmowali większość

Dariusz

Pobyt - Lipiec 2023

Właśnie wróciłem z tygodniowego pobytu w Xoria Deluxe. Hotel i obsługa godna polecenia. Nie rozumiem tych co narzekają. Przy kupowaniu pobytu chyba ma się świadomość co jest w ofercie oraz lokalizacja. Polacy przestańmy być marudni.

Zalety

Basen, plaża. Obsługa oraz porządek.

Wady

nie mam uwag.

Artur

Pobyt - Czerwiec 2023

Hotel rewelacyjny , przestronny ,super obsługa, dużo animacji.

Zalety

Szybka obsługa ,miła atmosfera , profesjonalizm.

Sylwia

Pobyt - Maj 2023

Hatel czysty , obsługa bardzo miła , smaczne jedzonko , komfortowe pokoje , dużo Animacji dla dzieci , ciekawe tematyczne wieczorki , bardzo fajne spa , piękne widoki na marze z pokoi hotelowych

Zalety

Wysoki standard całego hotelu , obsługa , dwa baseny , piękne widoki z hotelu

Ewelina

Pobyt - Maj 2023

Hotel bardzo luksusowy i pokoje na najwyższym poziomie! Do plaży prowadzi tunel. Plaża kamienista przy brzegu a gdzie leżaki piasek, w barze z alkoholi piwo, poza tym woda i soki. Leżaki i parasole bezpłatne. Okolica wydawała się bezpieczna. Polecam wziąć busa za 1 euro do pobliskiej Alanya. Woda w zjeżdżalniach była puszczana niestety tylko w wyznaczonych godzinach. Jedzenie dobre. Widok mieliśmy "Side sea view" i z jednej strony widzieliśmy piękne góry i lokalne domki a z 2 morze i drogę. Hotel zdecydowanie godny polecenia!

Zalety

Obsługa hotelu bardzo się troszczyła o komfort i zadowolenie gości, w lobby barmani przynosili drinki, podczas obiadów i kolacji również pytali czy coś do picia i czy wszystko jest okej. Drinki na basenie w bardzo fajnych "szklanych" szklankach a nie w najtańszym plastiku. Plusem były animacje wieczorne z zewnątrz, Magic show oraz mongolskie akrobacje. Pokoje sprzątane według naszych wytycznych (klikało się przycisk)Na plaży hotelu obok bardzo ładna huśtawka do zrobienia zdjęć

Wady

Minusem może być okolica, ponieważ dookoła same lokalne domki a większe miasteczko (Konakli) ok 40 min spacerkiem. Kolejną wadą byli animatorzy, niestety nie spełnili naszych oczekiwań, ale być może to dlatego, że byliśmy w sezonie kwiecień-maj i rozkręcali się dopiero. Zumba gdzieś w kącie, zza krzakami w cieniu.

Sylwia

Pobyt - Maj 2023

Standard hotelu naprawdę zasługuje na 5* Pokoje bardzo czyste i Ładne , obsługa hotelowa miła sympatyczna i pomocna , czystość w pokojach jak i w samych hotelu na najwyższym poziomie , bezpłatne wifi, alkohol podawany w szkle a przy basenie w dobrej jakości plastiku , basen czysty codziennie sprzątane całe otoczenie basenu , otoczenie hotelu , perfekcyjna obsługa w restauracji która niejednokrotnie sama proponowała ze poda napoje do stolika , czystość w restauracji również zachowana bardzo dobrze . Jedzenie na wielkim wypasie … każdy znajdzie coś dla siebie serio i każdego dnia coś się zmieniało , nie było codziennie tych samych potraw … dostęp do napoi cała dobę a do alkoholu od 10 do 2.00 . W spa super obsługa , cudowne masaże , czystość w saunach , przyjemne kąpiele turecki . Blisko do morza , plaża czyściutka codziennie sprzątana , obsługa na plazy również na medal .

Zalety

Czystość , pyszne jedzenie , sympatyczna obsługa , blisko do plazy , dwa baseny zewnętrzne , piękne widoki z hotelu , blisko do Alani

3.1
Leszek

Pobyt - Maj 2023

Najgorszy hotel w jakim byliśmy. Prawie dziennie składane były reklamacje. Problem z zameldowaniem, 2 - krotna awaria zamka w drzwiach, problem z elektrycznością. Menager hotelu nieprzyjemny, brak możliwości otrzymania drugiej karty do pokoju, hałas od drogi, codzienna walka o leżaki. Zaniedbana plaża. Słabe 3 gwiazdki, żadne 5.

Zalety

Spa

Wady

Jak w opisie

Andrzej

Pobyt - Październik 2022

Super hotel mega atmosfera miła obsługa hotel godny polecenia .

Zalety

Miła atmosfera i miła obsluga .

Asia K.

Pobyt - Wrzesień 2022

Hotel ładny, zadbany, czysty. Jedzenie niezłe, ale to hotele dla młodych lubiących głośno muzykę i ciągły fun . Jeśli ktoś oczekuje cichego spokojnego miejsca z książką w tle z relaksująca muzyka to ten hotel Wam tego nie zapewni. Drogą przy hotelu utrapienie i zamknięte okno niestety nie pomoże. Położenie z dala od miasta nie pospacerujecie.

Zalety

jedzenie, pokoje, obsługa

Wady

Droga, ciągła głośna muzyka non stop, brudna plaża, zamknięte zjeżdżalnie, daleko do miasta.

Ewelina

Pobyt - Wrzesień 2022

Pobyt w hotelu był bardzo przyjemny, jednak ten hotel nie służy do odpoczynku. Z pokoju słychać muzykę z basenu co może być dla niektórych dużym niedogodnieniem. Druga sprawa droga, która jest przy samym hotelu też daje bardzo dużo hałasu. Plus jest taki, że hotel jest bardzo czysty, jedzenie dobre i miła obsługa.

Xoria Deluxe