Xidas Garden

Pobyt w hotelu udany. Na wstępie warto podkreślić, że wszystkie opinie na temat wyżywienia są mocno naciągane w złą stronę, bo po pierwsze zweryfikowaliśmy u organizatora - nikt nie złożył skargi. Po drugie - to nie hotel 5 gwiazdkowy i każdy mógł znaleźć coś dla siebie. Jak na warunki tego hotelu było dobrze. Nikt głodny nie mógł chodzić. All inclusive - za mało wieczorami przekąsek a najwieksza wada hotelu - BRAK DRINKÓW w ofercie, whisky itd. Wybór bardzo skąpy przez co lepiej było płacić poza hotelem.

Hotel ładny, sugerowałam się opiniami innych i rzeczywiście, kameralnie i ogólnie czysto.

Pobyt w hotelu oceniam jako bardzo udany. Otoczenie górsko-morskie robi wrażenie. Urokliwe plaże piaszczyste z przejżystą wodą.

Niewielki hotel, wszystko oprócz wyżywienia na wysokim poziomie. Pokój czysty i wyremontowany, zawsze znajdziesz wolne leżaki na basenie, czysty basen, brak kolejek do barku, codziennie sprzątanie pokoju , wymiana ręczników co drugi dzień. Położony w spokojnej miejscowości, na terenie hotelu cisza i spokój. Większość gości to Polacy i Czesi. Droga z plaży pod górkę, ale bliziutko (ok. 3 min na plażę, ok. 5 min z powrotem). Wyżywienie: Obiady KOSZMAR - nie było wyboru, nie powinno się to nazywać all inclusive. Codziennie było tylko jedno danie, np. mięso, frytki i warzywa pieczone, następny dzień kurczak, frytki i warzywa gotowane, kolejny dzień frytki, makaron i warzywa, jeszcze kolejny ryba w panierce i dwa rodzaje warzyw pieczonych. Oprócz tego bar sałatkowy (pomidory, ogórki, tzatziki i parę innych). W ciągu 8 dni siedem dni z rzędu były frytki na obiad (nie było do wyboru ziemniaków, ryżu czy czegokolwiek). Musieliśmy stołować się na mieście, gdy np. mięso nam nie posmakowało, bo nie było nic innego do wyboru (ile dni z rzędu można jeść na obiad frytki z keczupem). Śniadania znośne (jajka na twardo, jajecznica, jaja sadzone, bar sałatkowy podobny jak na obiad, dwa rodzaje pieczywa, parówki, ser itp.), choć przez tydzień bez zmian, więc pod koniec też już się nudziło. Na kolacje do wyboru 6 tacek plus barek sałatkowy. Więc większy wybór niż na obiad, ale i tak bez szału. Przekąski pomiędzy posiłkami to tylko lody i parę ciastek. Jeżeli chodzi o napoje alkoholowe to do wyboru piwo, wino, ouzo, brandy i raki. Nie ma żadnych kolorowych koktajli ani likierów (są za opłatą)

Kameralny , cichy hotel , blisko głównej ulicy , trochę dalej przystanek autobusowy .

Nazwa  Xidas Garden
Miejsce  Grecja / Kreta / Bali
Wyżywienie  śniadania i obiadokolacje
Udogodnienia  basen odkryty, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu

Różowy piasek i turkusowe wody na egzotycznej plaży Elafonisi

Najdłuższy w Europie wąwóz Samaria z zapierającymi dech widokami

Malownicze porty i weneckie domy w urokliwej Chanii

Wyświetlono 36 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Maciej

Zalety

Obsługa hotelu na tarasie z basenem i wyżywieniem. Wspaniali ludzie, uprzejmi, grzeczni. Wielu nawet porozumiewa się podstawowymi słowami po polsku. W pokojach generalnie czysto, przestronnie.

Wady

Brak słońca na balkonach na najniższym piętrze - przesłonięte krzewami, drzewami z limonką. Przez to wszystkie rzeczy były ciągle mokre. Brak miejsca czy suszarki a wyby można było wysuszyć w innym miejscu. Jedyna sugestia żywieniowa to mało produktów na śniadanie dla zróżnicowania, lecz to nie hotel 5 gwiazdek i było mimo wszystko dobrze. Sprzątanie w pokojach - wszędzie piach z plaży, pościel rzadko zmieniana, ręczniki mokre od braku miejsca na wysuszenie zmieniane co kilka dni jedynie.

Beata

Zalety

Dobre miejsce, blisko do plaży

Wady

Jak dla nas za mało owoców. Jedzenie dobre i wystarczająco ale duża powtarzalność posiłków.

Michał

Zalety

Hotel kameralny, czysty, zadbany. Obsługa hotelu profesjonalna, zawsze pomocna jednocześnie nie narzucająca się. Jedzenie świeże, smaczne i różnorodne obiady i kolacje. Kawa dostępna również na obiedzie i kolacji.

Wady

Brak wad.

5.9
Katrin

Pobyt - Lipiec 2022

Zalety

Czyste, wyremontowane pokoje. Brak kolejek do barku. Blisko do plaży. Zawsze wolne leżaki przy basenie. Codziennie sprzątane pokoje.

Wady

Wyżywienie: Bardzo słabe all inclusive. Byłam kilkanaście razy na wczasach all inclusive i nigdzie nie było tak słabego jedzenia. Obiady to porażka, żadnego wyboru. Zwłaszcza nie polecam dla rodzin z dziećmi, chyba że codziennie karmicie pociechy frytkami. W zdjęciach dodaję przykładowe obiady.

Elżbieta

Pobyt - Maj 2022

Zalety

Hotel posiada wspaniałą , rodzinną atmosferę , bardzo dobra i urozmaicona kuchnia , wszędzie czysto , zawsze wolne leżaki nad basenem ( bo goście zwiedzają ) , gościnność grecka w najlepszym wydaniu , od roku prawie codziennie sprawdzam ofertę cenową tego hotelu z myślą o powrocie w to miejsce

Wady

Chyba nie ma wad , może łazienka przymała

Darek

Pobyt - Październik 2017

Hotel może byc jeśli nastawiamy sie na zwiedzanie. Nikt chyba nie leci na Korfu aby spędzać czas w hotelu.

Zalety

Dobra lokalizacja

Wady

Pokoje czyste ale ruszone zębem czasu

Grzegorz Subicki

Pobyt - Październik 2015

Dobra baza wypadowa do zwiedzania Krety. Wynajęcie samochodu około 35 euro i zwiedzamy. Pozoztały czas na plaży. Komunikacja autobusowa z najbliższymi miastami kłopotliwa i zawodna . W okolicy hotelu jedynie restauracje i sklepiki.

Zalety

Miły personel.Dobre jedzenie. Cicha okolica.

Wady

Wadą pokoju jest mała łazienka.

BG - 1O7

Pobyt - Czerwiec 2015

ladny,zadbany,czystosc,cisza,spokoj,fajny basen i bar przy basenie,pyszne posilki, ciasta,wino,piwo,mocna kawa,dzemy i miody-rewelacja !!!!nie dla dzieci,wszedzie blisko,w malej miejscowsci,ladna,zadbana plaza,duza,

DAREK

Pobyt - Październik 2014

Polecam osobom, które chcą sobie odpocząć. W pobliżu fajne piaszczyste plaże, czysta woda. Można też wyskoczyć do fajnych knajpek czy tawern z grecką muzyką na żywo. Wyspa Bali bardzo przyjemna, teren zróżnicowany. Dookoła góry i fantastyczne morze z piaszczystymi plażami. Szkoda tylko, że w opisie hotelu biuro turystyczne podaje, że między posiłkami dostępne są przekąski. Nie powiem żeby mi tego brakowało, naprawdę chodziłem \\\"obżarty\\\" ale jeśli biuro umieszcza taką informację to ludzie tego oczekują. Poza tym wypoczynek super.

Zalety

kameralny i przytulny, wszędzie blisko, w pobliżu trzy zatoczki, mila atmosfera, pokoje troszkę słabe nie są może duże , ale kto w Grecji spędza czas w pokoju. Polecam zwłaszcza te, których okna wychodzą na basen. Fajny widok szczególnie wieczorem. Okna na tyle szczelne, że praktycznie nic nie słychać. W ciągu 7 dni 3 razy wymieniano ręczniki i 1 pościel. Generalnie my z żoną byliśmy bardzo zadowoleni. Naprawdę można odpocząć. Byliśmy co prawda pierwszy raz w Grecji i nie mamy punktu odniesienia, ale naprawdę nie ma co narzekać. Posiłki też smaczne i wcale nie monotonne. Tych co narzekają spytałbym czy tak samo mają w domu?

Wady

Troszkę małe łazienki. Sprzątano codziennie, ale umywalki nie ruszano.

DAREK

Pobyt - Październik 2014

Polecam osobom, które chcą sobie odpocząć. Można też wyskoczyć do fajnych knajpek czy tawern z grecką muzyką na żywo. Wyspa Bali bardzo przyjemna, teren zróżnicowany. Dookoła góry i fantastyczne morze z piaszczystymi plażami. Szkoda tylko, że w opisie hotelu biuro turystyczne podaje, że między posiłkami dostępne są przekąski. Nie powiem żeby mi tego brakowało, naprawdę chodziłem \\\\\\\\\\\\\\\"obżarty\\\\\\\\\\\\\\\" ale jeśli biuro umieszcza taką informację to ludzie tego oczekują. Poza tym wypoczynek super.

Zalety

kameralny i przytulny hotel, wszędzie blisko, w pobliżu trzy zatoczki, mila atmosfera, pokoje troszkę słabe, nie za duże zwłaszcza te na parterze, ale kto w Grecji spędza czas w pokoju. Polecam zwłaszcza te, których okna wychodzą na basen. Fajny widok szczególnie wieczorem. Okna na tyle szczelne, że praktycznie nic nie słychać. W ciągu 7 dni 3 razy wymieniano ręczniki i 1 pościel. Oboje z żoną byliśmy bardzo zadowoleni. Naprawdę można odpocząć. Byliśmy co prawda pierwszy raz w Grecji i nie mamy punktu odniesienia, ale naprawdę nie ma co narzekać. Posiłki też smaczne i wcale nie monotonne. Tych co narzekają spytałbym czy tak samo mają w domu?

Wady

Troszkę małe łazienki. Sprzątano codziennie, ale umywalki nie ruszano

Liściu

Pobyt - Sierpień 2012

Hotel nieduży, wręcz kameralny. Położenie dogodne, blisko 4 plaże, choć ta ostatnio (ok. 2km odległości) najlepsza. Liczne knajpki wzdłuż wybrzeża. Atrakcje (na wspomnianej ostatniej plaży) typu: rowery wodne, kajaki, skutery wodne. Jedzenie w hotelu urozmaicone z wyjątkiem śniadań: przez bite 7 dni (jajko, mielonka, ser, pomidor, ogórek, dżem i oczywiście feta). Poza tym w wersji all inclusive jedzenie nie to przejedzenia. Jednak polecam wybrać się do tawerny nad morzem najlepiej w Chani, Heraklionie. Pokoje sprzątane codziennie, ręczniki wymieniane co 2 dzień, pościel raz na tydzień. Klimatyzacja sprawna - dawała radę przy największym sierpniowym upale. Kameralnie rozwiązany lobby bar, w którym do 23.00 można raczyć się alkoholami, oglądając w moim przypadku olimpiadę na tv lub słuchając muzyki. Jeżeli chodzi o gości - przeważają Francuzi, później Polacy trochę Niemcy i oczywiście Rosjanie.

Sylwia

Pobyt - Czerwiec 2012

Właśnie wróciliśmy z Krety było cudownie .Piękna malownicza okolica chodzi mi tu o Bali piękne plaże ciepła woda możliwość wypożyczenia łódki,roweru wodnego i nurkowania po prostu bajka.Szczególnie polecam wyjazd do woter city koszt przejazdu i wejścia to 55 euro ale opłaca się bardzo.Moje ogólne wrażenia co do okolicy i hotelu xidas garden bardzo dobre polecam.Sylwia i Wojtek

Olga

Pobyt - Październik 2010

zgadzam się z innymi opinaimi ale oprócz tego trzrba dodać ,że ciszę nocną zakłóca pianie koguta i uciążliwe ujadanie psów

agnes

Pobyt - Czerwiec 2010

Niewielki hotel położony w spokojnej okolicy.Blisko plaży , sklepu ,tawern.Hotel jak i miejcowość dla osób pragnących odpocząć od zgiełku , hałasu, tłumów ludzi.Bardzo miła obsługa ,wyjeżdżając miałam wrażenie że żegnam się z dobrymi znajomymi.Olbrzymie podziękowania dla przemiłych praktykantek z Polski.Jedzenie dobre, może nie jest jakiś olbrzymi wybór ale zawsze można znaleść coś smacznego ( ja wróciłam z 2 kg. więcej ).Długo spożywane kolacje z pięknym widokiem na wzgórza przy lampce czerwonego wina...już mi tego brakuje.

Tomek

Pobyt - Czerwiec 2010

Hotel jest dość kameralny. W pobliżu dwie piaszczyste plaże (niezbyt duże, ale i (koniec sierpnia) niezatłoczone), zastawione płatnymi leżakami. W hotelu - dość przytulne, niezbyt duże pokoje (telewizor, klimatyzacja, lodóweczka, dodatkowo płatny sejf). Łazienka może niezbyt przestronna, ale higieniczna. Basen - niezbyt duży, dość płytki, leżaki dookoła basenu bezpłatne. Posiłki wystarczająco (jak na tygodniowy pobyt) urozmaicone, smaczne. Samo Bali - małe, raczej ciche, spokojne, konglomerat hoteli, pensjonatów, restauracji i tawern.

Ewa Denys

Pobyt - Czerwiec 2010

Właśnie dziś (tj. 01.08.2010)wróciliśmy z Bali, z hotelu Xidas Garden. Spokojna miejscowość dla osób chcących odpocząć,nie ma dyskotek! dobrze położona pod względem odległości miejsc do zwiedzania, hotel świetny, miła obsługa, bardzo dobre, wymyślne jedzenie, śniadania mało urozmaicone ale jak się nie je wszystkiego na raz, można jeść codziennie coś innego.Miła obsługa, zawsze gotowa do pomocy, czysto w pokojach i co bardzo ważne na basenie!gorąco polecam.

macias1515

Pobyt - Maj 2010

Niezłe miejsce - niedaleko do plaży. Samo Bali to niewielka przyjemna typowo grecka tzn bezpretensjonalna miejscowość. Także jesteśmy dość zadowoleni. Sam hotel spełnia swoją funkcję. Śniadania trochę monotonne. Kolacje trochę \"barowe\" więc warto wybrać się do wsi do tawerny których jest kilka niezłych. Najlepsze miejsce - Tawerna Karavostasi - przy tzw. Last Beach - zwłaszcza nadziewane bakłażany za 5 EUR - kto będzie niech spróbuje koniecznie ! Polskie praktykantki - rzeczywiście bardzo pomocne za to duży plus dla hotelu.

danielas

Pobyt - Kwiecień 2010

Hotel idealny dla osób szukających spokoju. Bardzo dobre jedzenie, w ilościach godnych zadowolić największego żarłoka. Obsługa miła i gotowa do pomocy. Rodzinna atmosfera. Cisza, spokój i ładne rośliny przy basenie. Ogólnie - idealny wypoczynek po ciężkiej pracy.

Asia9991

Pobyt - Kwiecień 2010

Jedyna zaleta jest ciche i kameralne polozenie hotelu. Posilki sa monotonne,podczas kolacji goscie musza czekac az zwolnia sie stoliki, poniewaz restauracja nie jest przystosowana na taka ilosc gosci. Własciciel hotelu jest tylko z pozoru uprzejmy i kulturalny! Obsluga na barze i w restauracji jest na dobrym poziomie, w hotelu pracuja dwie przemile praktykantki z Polski :)

Roman S.

Pobyt - Lipiec 2009

Poza wszystkim niebywała pazerność właściciela. Za wypicie dwóch szklaneczek rozcieńczonego z wodą soku podczas oczekiwania na sporządzenie przez kuchnię lunchboxu na wycieczkę polecił obciążenie nas kosztami pełnego śniadania i nie ustąpił mimo potwierdzenia tego faktu prze kelnerkę.

Xidas Garden