Złociste plaże otoczone sosnowymi lasami i turkusową wodą
Trzy malownicze półwyspy, każdy z unikalną atmosferą
Zabytki starożytnej Grecji, takie jak ruiny w Olynthos
Hotel dla bardzo leniwych. Totalne odludzie. Kilka osiedli domków położonych na pobliskich wzgórzach i cypelek z latarnią morską. Tylko plaża i pobyt w hotelu. Hotel ładny, choć lata świetności dawno minęły. Basenik maleńki na kilka osób i też kilka leżaków. Pokoje dość duże ze starymi meblami i starymi materacami. Jedzenie dość smaczne, ale monotonne. Ale każdy coś dla siebie znajdzie. Maleńka stołówka i większość stolików na zewnątrz po drugiej stronie ulicy, co jest problemem przy silnym wietrze lub padającym deszczu.. Obsługa bardzo miła, zarówno pracownicy jak i szef i jego żona. Plaża po drugiej stronie ulicy, bardzo wąska kamienisto- żwirowa. Zbyt duża ilość leżaków na tak wąskiej plaży. Panie rezydentki bardzo różne. Pani M. - miła, sympatyczna, pomocna. Pani A. arogancka, niesympatyczna. Tragiczne godziny lotów z Katowic, praktycznie zabrane dwa dni, bo przylecieliśmy po północy, a przy wylocie musieliśmy opuścić hotel o 11.00 a wylatywaliśmy o 22.50.
Miła obsługo, dość dobre jedzenie, ładne widoki.
Maleńki basenik i kilka leżaków, bardzo brzydka plaża hotelowa, odludzie.
Razem z mężem i 7-letnią córeczką przebywaliśmy w hotelu 2 tygodnie. Zarówno nas jak i innych gości powitał milcząco ponury, wręcz nieprzyjaźnie nastawiony facet, o którym sądzę, że był co najmniej zarządcą hotelu, o ile nie właścicielem. Zarówno on jak i pozostały personel wolałby paść trupem niż powitać cię prostym hi i równie prostym, nic nie kosztującym uśmiechem. Chwilami czuliśmy się jak zło konieczne. Ten facet - szefo zweryfikował moje myślenie o otwartych i gorąco szczerych Grekach, niestety na niekorzyść. Ponadto restauracja w hotelu pozbawiona była klimatyzacji, dość obskurna, sprawiała nieodparte wrażenie stołówki, z której wydobywały się niemiłe zapachy-opary kuchenne zmieszane z gorącym powietrzem unosiły się wręcz gęsto nad owym miejscem. Istotnie, cena jaką zapłaciłam za pobyt nie była zbyt wysoka - w tę niską cenę wpisana była bardzo wyraźnie i znacząco postawa szefa i jego personelu. Tak naprawdę, to wszelkie niedogodności ( w/w stołówka,psująca się klimatyzacja, zamykanie basenu już o 19.00 itp.) poszły by w niepamięć gdyby właśnie nie mało przyjaźni ludzie zarządzający hotelem. Beata Ziętkowska
Najgorszy mankament to Śmród z lokalnej oczyszczalni ścieków oraz arogancja właścicieli holetu .
Zdjęcia oszukane. Po przyjeździe na miejsce to co zobaczyłam bardzo odbiegało od tego jak to się prezentowało w ofercie. Internet zazwyczaj nie dziala( czasami zdarzają się przebłyski kilkuminutowe) a płaci się za niego dodatkowe 5 euro dziennie. Posiłki all inclusive mało urozmaicone, codziennie praktycznie to samo, niedobre. Obsługa miła co jest jednym z niewielu plusów tego hotelu. Po drugiej stronie ulicy od razu plaża, a wiec jest to drugi plus. Pokoje wyglądają jak w jednym z gorszych schronisk młodzieżowych gdzie się jeździło na kolonie. Położenie hotelu dobre dla osób starszych, które ceni sobie ciszę i spokój. W okolicy znajdują się jedynie 2/3 sklepy i z 4 restauracje. Malo ludzi, mało jakichkolwiek budynkow, imprez nie było wcale. Pojechałam z chłopkiem wiec dało się przeżyć, ale jadąc z grupa znajomych, nastawieni na imprezowanie to nie byłoby kompletnie co robic.Ogólna ocena to max 3/10. Gdybym miała znowu jechać do Grecji to na pewno nie wybrałabym tego hotelu ponownie i nie polecam.
Miła obsługa Położenie tuż przy plazy
W pokojach drzwi ?nieszczelne?, duże luki między drzwiami a futryna, podczas deszczu miało sie wrażenie jakby się spało na zewnątrz. Wszystkie posiłki bardzo podobne do siebie i niesmacZne, czasami trafiło się coś lepszego a ogólnie to słabe. Internet bardzo wolny, koszt wynosi 5euro za dobę a prawie w ogóle nie działał. Basen bardzo mały, co jest oszustwem bo zdjęcia zrobione są tak żeby wydawał sie o wiele większy Xd woda w basenie brudna.
Byłam z mężem we wrześniu na 7 dni , zdjęcia s? ładne hotelu - ale to tylko fotka,rzeczywistość jest inna pokoje wymagaj? odswiezenia,a łazienka obskurna - kapitalny remont.Jedzenie monotone I zimne okropne.Jedyn? zalet? jest położenie tego hotelu oraz obsługa sympatyczna.Nie polecam
Miła i pomocna obsluga
Polecam dla rodzin z dziećmi,ładna plaża, leżaki gratis, mała miejscowość idealnie dla rodzin z dziećmi,polecam
SUPER położenie blisko morza,polecam
Łazienka domaga się odświeżania bądź małego remontu
Piękne miejsce, czysta plaża, pokoje sprzątane codziennie, brak rozrywek dla dzieci w czasie deszczu ( przydałby się jakiś mały plac zabaw). Ogólne wrażenie bardzo dobre.
Hotel położony blisko plaży, jedzenie smaczne.
Mała miejscowość, 2 sklepy, nawet dobrze, bo nie ma na co wydać kasy. Hotel mały, bardzo przyjemny, dobre jedzenie, ale monotonne. Codziennie to samo. Owoce na wagę złota. Ogólnie nie było źle.Pokoje duże, ale jak nie zapłacisz - nie posprzątają. Dużo Rumunów, nieszanujących zasad i kultury innych. Wszędzie zostawiają po sobie śmieci. Polak zawsze się zintegruje, a im ciągle coś przeszkadza. Mimo wszystko wróciliśmy zadowoleni. Wakacje kupowałam we wrześniu poprzedniego roku, więc cena była niewysoka i adekwatna do oferty.
blisko morza, bardzo, bardzo mały basen
3 km plażą można dojść do cypla gdzie jest krystalicznie czysta woda i przepiękne widoki. Ogólnie hotel na uboczu tylko 2 sklepy i jeden kiosk, raczej nie nastawiajmy się na zakupy. Wycieczka na meteory droga 60 euro od osoby plus trzeba sobie kupić obiad za ok.15 euro od osoby w jedną stronę 5godz. jazdy autobusem 2 godz. pobytu w meteorach i powrót 5 godz. ,ale warto widoki piękne warto to zobaczyć. Morze uspokaja, za to pełno małych dzieci, które okupują malutki basen. Brak animacji, brak dyskoteki. Obsługa miła, pokoje codzienie sprzątane. Można odpocząć w ciszy i spokoju.
blisko morza, krystalicznie czysta woda, greckie karaiby
mały basen, pokoje z ciasną łazienką( te na parterze tylko dla Polaków)
Byliśmy na wczasach w sierpniu, wybraliśmy ten hotel ze względu iż nie trzeba się tam dużo nachodzić. Wszędzie blisko czy na plaże czy też do restauracji. My postawiliśmy na typowy odpoczynek i to nam się udało. Okolica bardzo spokojna i cicha. Polecam ten hotel wszystkim tym którzy stawiają na cisze, relaks z książką
Blisko morza
Opis hotelu wpełni odzwierciedla rzeczywistość! Pięknie położony hotel, piękne widoki ze stolików przy barze:) obsługa bardzo miła- pani przy barze stara się nawet mówić zwroty po polsku :) Menager hotelu rewelacja - miły, towarzyski, zawsze uśmiechnięty, z chęcią pomaga bezinteresownie:) Nam trafil się pok?j z samego przodu na 1 pietrze- bajeczny widok:) jedzenie swieże, mogłoby być bardziej urozmaicone ale to 3 gwiazdki...Polecam ludziom którzy chcą wypocząć i zrelaksować się:)!z chęcią bym wróciła jeszcze kiedyś...
Piękny widok z pokoju, blisko morza, bardzo czyste morze, miła obsługa
Hotel super. Usytuowany blisko morza. Pokoje duże, zadbane z pięknym widokiem. Posiłki obwite, nigdy niczego nie brakowało. Obsługa bardzo miła. Napoje w opcji all urozmaicone, poza winem, piwem czy lokalnymi napojami, koktajle - wprawdzie przygotowane z lokalnych alkoholi jednak bardzo smaczne :) Zdecydowanie polecam!!!
Hotel położony w cichej spokojnej okolicy,bardzo blisko morza. Plaża kamienista wiec trzeba mieć obuwie,leżaki darmowe i zawsze dostępne. Jedzenie bardzo dobre,każdy znajdzie coś dla siebie,mnóstwo owoców, lody,ciasta. Obsługa miła po za jedną starsza Panią blondynka.Pokoje czyste sprzątane codziennie.Ogolnie polecam ten hotel rodzinom z dziećmi,osobą które chcą wypocząć. My byliśmy 08.2016 z biuro rainbow które również polecam!!! Rezydentki bardzo pomocne zawsze dyspozycyjne. Bardzo miło wspominamy te wakacje:)
Bardzo blisko do morza. Pyszne, świeże jedzenie. Cicha spokojna okolica.
Mały minus za internet-jest płatny i bardzo slaby:(
Transfer i zakwaterowanie oraz cała obsługa i opieka rezydentek była bez zarzutu. Hotel prezentuje się uroczo, osoby na 2 piętrze mają wspaniały widok na morze.Można wybrać się na spacer do latarni, na cypel i do ruin świątyni Posejdona.Ze względu na bliską odległość od plaży i stołówki, nie traci się czasu na przejścia.Cudownie jest posiedzieć sobie na miękkich fotelach na promenadzie przy samej plaży i odpocząć od słońca przy wiejącej bryzie.Przydał się sklep obok, ponieważ oferta win w all nie odpowiadała naszym gustom, a tam za parę euro można kupić dość dobre wina.Nie podobało mi się przyzwolenie na palenie papierosów przy posiłkach, niestety sporo osób korzystało z takiej okazji nie patrząc, że obok ktoś jest w trakcie obiadu. Dolphin to miejsce na spokojny relaks. Wejście do morza długo łagodne, ale powinno się mieć buty do wody(kamienista plaża i nierówne dno morza).
usytuowanie przy plaży, bar przy plaży, wszystkie pokoje mają widok na morze, wspaniałe posiłki, bezpłatne leżaki na plaży,obok dobrze zaopatrzony sklep,spokojny wypoczynek
wyposażenie łazienki wymaga remontu,ze względu na wszędzie obecne popielniczki osoby niepalące mogą czuć się niekomfortowo (nawet podczas posiłku, czy na balkonie),brak reakcji ze strony rodziców oraz obsługi na hałasujące dzieci na ogólnodostępnym terenie hotelu do godziny 24
Niestety minusem też było pełno dzieci głównie Rumunów, Serbów i Bułgarów zajmujące cały dzień basen, który był malutki.
*Położenie, hotel znajduje się bliziutko plaży *Dobre jedzenie *Miła obsługa
*Pokoje są w kiepskim stanie np. gdy się spuściło wodę lub pokój obok spuścił momentalnie rury zaczęły piszczeć , toaleta ogółem do remontu , pełno grzybu w toalecie.
Byłam w tym hotelu zaledwie tydzien temu. Nie ma się do czego przyczepić, dla mnie super wakacje. Pokoje duże, czyste, zadbane codziennie sprzątane. Widok na basen i morze. Jedzenie baaardzo dobre, śniadania od zimnej i ciepłej płyty począwszy przez różne pieczywa, ciastka aż po jogurty musli płatki dżemy nutelle itd. Obiad i kolacja zawsze z dwoma rodzajami mięsa i rybą, masą owoców, słodyczy, deserów i lodami. Dla każdego coś dobrego. Jeden z kelnerów mówi po polsku. Drinki i piwo nierozcieńczone, zawsze podane z uśmiechem. Leżaki i parasole na plaży darmowe. Plaża czysta regularnie sprzątana. Jedyny minus to drogie wi-fi ale my kupiliśmy kartę. Na pewno polecę tam jeszcze nie jeden raz, uwielbiam miejsca bez tłumu turystów, dyskotek. To idealne miejsce na odpoczynek z dziećmi. Panie rezydentki rozmowne i bardzo sympatyczne. Zdecydowanie polecam.
obsługa na stołówce w języku polskim przy samej linii brzegowej ( nie licząc wąskiej drogi mało uczęszczanej ) czyste zadbane pokoje
płatne, drogie wi-fi
JAK DLA MNIE TO ZAJEBISTE ZADUPIE. CISZA!!! ;-) STRASZNIE MNIE ZIRYTOWALI TYM ZAMYKANIEM BASENU W POŁUDNIE I JUŻ O 19.30 WYKUPIŁEM POBYT TYLKO ZE ŚNIADANIAMI (TEŻ BYŁY BEZNADZIEJNE) I TO BYŁO SUPER RESTAURACJA NA KOŃCU DROGI (SKRĘCAJĄC W LEWO DO HOTELU) DAJE ŚWIETNE ŚWIERZE JEDZENIE POLECAM SAGANAKI. A WŁAŚNIE KUCHENKA ELEKTRYCZNE NA WYPOSAŻENIU ANEKSU KUCHENNEGO NIE POSIADAŁA PRZEWODU ZASILAJĄCEGO :( NA PYTANIE GDZIE ÓW PRZEWÓD JEST USŁYSZAŁEM ŻE SIE ZEPSUŁ. OGÓLNIE WAKACJE BYŁY BARDZO FAJNE WRÓCIŁEM WYCISZONY :-)))))
Hotel w bardzo złym stanie, wszędzie brudno, niedziałająca klimatyzacja - z zagrzybionymi wylotami powietrza, cieknące krany, brudna łazienka, sprzątaczki tylko ogólnie tam gdzie widać przecierają mopem i ręcznikami białymi - które brudne zabierają na wymianę! meble stare,rozlatujące się i skrzypiące, huczące wentylatory od klimatyzacji, brudna stołówka - obrusy, okna - szyby, sztućce i talerze, basen mały, zamknięty w czasie sjesty - od14.30 do 17.30 i po 19 zamykany, stół do ping-ponga wiecznie oblegany przez wrzeszczące dzieci, głównie z Rumunii,Serbii i Bułgarii! Plusem jest jedzenie - smaczne obiadokolacje, duży wybór, codziennie inne menu, miła i sympatyczna obsługa, kompetentna pani z recepcji, za to gburowaty i ponury szef hotelu! otoczenie hotelu: plaża - 3metry piasku,żwiru, kamieni i śmieci,nikt tam nie dba o czystość, prawdziwa plaża jest ok 2 -3 km w stronę cypla(45 minut piechotą), można mieć 300m plaży dla siebie:).brak ścieżek do spacerowania - mała miejscowość, 2 sklepy i parę tawern i nic więcej,chodniki zapchane samochodami,głownie Greków, Rumunów, Serbów i Bułgarów! autobus do większych miejscowości odjeżdża w VI 2x dziennie, od VII - 4x. Na pewno plusem jest spokojna okolica, ładne morze - turkusowe i czyste, można nurkować z maską - przejrzysta woda! Uwaga na jeżowce, smoczniki (drákena) i raje. Warto zabrać środki na komary.
Pokoje brudne, pościel szara, jakby niewyprana. Łazienka- szkoda mówić - jeden wielki syf!!! Ręczniki podarte, obsługa niezbyt miła... Miejscowość bardzo mała, bez większych rozrywek. Atutem jest bliskość plaży. Basen, jak to okreslił jeden z uczestników wycieczki to "Oczko wodne":)Bardzo mały i nezbyt czysty.
hotel ok, bez rewelacji ale za to położony nad samym morzem. Śniadania słabe, codziennie to samo (jajka na 4 sposoby, ser i wędliny, mleko i płatki). zamiast wykupić obiadokolacje w hotelu chodziliśmy do pobliskich tawern, najlepszy wybór! Pyszne owoce morza, ryby i specjały greckie! Warto zaglądnąć do marketu greckiego i wybrać się na targ w Salonikach! Plaża fajna, ale lepsza na końcu cypelka, piasek i cudna woda! Ogólnie polecam ale dla tych którzy traktują hotel jako miejsce do spania, uwielbiają plażować i zajadać się grecką kuchnią:-) Polecamy rybna tawernę, ostatnia na końcu drogi nad samym morzem gdzie się karmi rybki:-)