Ogólnie o hotelu Hotel nastawiony na \"turystów narciarskich\" : dogodne wejścia i wyjścia na stoki z narciarni, dojazd na nartach bezpośrednio do narciarni czy tarasu restauracji. Bardzo dobrze wyposażona narciarnia z szafkami zamykanymi na szyfr, indywidualnymi suszarkami do butów, połączona z b.dobrze wyposażoną wypożyczalnią i serwisem. Opcja all inclusive plus : 3 posiłki + popołudniowa kawa/herbata z ciastami - nieograniczone ilości jedzenia w bardzo dużym wyborze, z wszelkimi napojami poza alkoholem. Większość gości stanowili Polacy i Turcy. Położenie i okolica Położony ponad miastem, bezpośrednio przy prywatnych stokach narciarskich hotelu Xanadu ( do wyciągu ok. 15m ) oraz hotelu Polat ( do wyciągu ok. 70m ). Zejście pieszo do centrum handlowego Carrefour zajmuje ok 30 min. a podróż taxi 10 min (koszt 15LT/6EUR). W mieście nie ma właściwie żadnych atrakcji turystycznych i zakupowych. Przejazd autokarem, zorganizowanym przez Itakę na stoki Konakli - koszt 15 EUR, a tam zakup dodatkowego skipasu za 35LT/14EUR. Obsługa Personel uprzejmy, serdeczny i pomocny. Wprawdzie nie wszyscy mówią po angielsku ale na Każdym stanowisku jest przynajmniej 1 osoba z którą można się porozumieć. Kelnerzy niezwykle uczynni, starający się nawet mówić po polsku :), dbają o gości. Recepcja na wysokim poziomie, dyżurujący lekarz udostępnił nam nawet podstawowe środki (maść, tabletki bezpłatnie). Ręczniki w pokojach wymieniane codziennie, kosmetyki w łazience uzupełniane na bieżąco, mini barek również. Wyżywienie Wszystkie posiłki spożywane w restauracji głównej. Na każdym posiłku ten sam układ bufetu: dania na ciepło ( ok. 10-15 od wyboru), 2 bardzo obfite i bogate bary sałatkowe (warzywa, owoce,sery, wędliny, sosy) oraz ok. 10m stół z deserami, ciastami i in. słodkościami (dostępnym poza śniadaniem). Kelnerzy bardzo pomocni, sprzątający błyskawicznie, dbający o gości (pozdrowienia dla Ahmeta :) ). Ceny poza opcją żywieniową W
Nowoczesny, czysty hotel zasługujący na swoje pięć gwiazdek.
Wysokie ceny (poza opcją żywieniową); Chłodna woda w basenie; Codzienne zajmowanie jednej z tras narciarskich przez zawodników bądź szkółki narciarskie
Byliśmy już dwa razy i będziemy chcieli jeszcze tam pojechać. To najlepsza opinia - gdyby było źle to na pewno nie zobaczyli by nas tam więcej.
własne wyciągi położone tuż obok hotelu, stok oświetlony wieczorem. bardzo duży basen i centrum spa. W pokojach bardzo wygodne i ogromne łóżka, pokoje przytulne. Pokój zabaw dla dzieci.
Wbrew zakazom goście palą w pokojach a smród czasem daje się odczuć. Najgorzej jest gdy dostaniemy pokój po palaczach -śmierdzi przez 3 dni.
Miałem przyjemność już dwukrotnie być gościem w tym hotelu i hotelu Ski Lodg w lutym i marcu tegoż roku . Jestem bardzo zadowolony i polecam. Andrzej G.
Położenie, doskonała atmosfera ,rewelacyjne Spa, własna góra, oświetlone trasy zjazdowe bezpośrednio przy hotelu ,trasy zjazdowe,doskonale utrzymywane. tras. Przestronne wnętrza, Doskonałe miejsca do zabaw y dla dzieci i odpoczynku dla opiekunów.
Ja nie widziałem
+ ładnie urządzone, nowoczesne pokoje ? najlepsze na 2 piętrze ? na korytarzu rosną kwiaty! + bardzo dobre jedzenie, różnorodne, dużo świeżych warzyw, pyszne ciasta + siłownia oraz zajęcia fitness w cenie + sauna sucha i parowa oraz łaźnia turecka ? wydzielona strefa wyłącznie dla kobiet, bardzo elegancie centrum Spa&Wellness (ceny zabiegów odpowiednie dla hotelu 5*) + bardzo dobrze przygotowany stok przy hotelu, dla gości hotelowych w cenie! + własna narciarnia i wypożyczalnia sprzętu + szkółka narciarska w hotelu - napoje dodatkowo płatne (do posiłków podawana woda w cenie, herbata niedobra ? niestety jest to wina wody, a nie herbaty) - bardzo gorąco w pokojach, mimo skręconego ogrzewania, wymagane jest codzienne wietrzenie, źle się śpi przy tak wysokiej temperaturze - pokoje nie sprzątane wystarczająco dokładnie, prysznice ze złą cyrkulacją powietrza przez co unosił się tam nieprzyjemny zapach - brak sklepów w pobliżu, sklep na terenie hotelu bardzo drogi - głośno w hotelu ? bardzo dużo dzieci
Położenie: kilka km od miasta (i nad nim, co ważne ze względu na smog, który unosi się nad Erzurum). Dojazd do miasta taksówką za 20 LT w jedną stronę). W mojej ocenie najdogodniej położony w tej okolicy. Pokoje: przestronne, sporo miejsca w szafach, wygodne łóżka, w wielu dodatkowo składany fotel i stolik. Nieduże biurko, sporo gniazdek elektrycznych (nie ma dylematów, czy najpierw ładujemy komórkę czy baterię do aparatu, czy podłączamy laptopa). Łazienka wystarczająca (choć w porównaniu z pokojem zaskakująco nieduża). Czystość bez zarzutu. Szlafroki i klapki dla gości. Jedzenie: duży wybór podczas wszystkich trzech posiłków, jakość bez zarzutu, wszystkie w formie bufetu. Wegetarianie też nie będą głodni. Uwaga: w oferowanej wersji FB do śniadań bezpłatnie podaje się kawę, herbatę, wodę, zaś do obiadów i kolacji tylko wodę. Reszta napojów płatna (np. herbata 4 LT, kawa 5 LT, piwo 0,33 10 LT). Sport i rekreacja w hotelu: basen w kształcie T, da się swobodnie popływać. Sauny sucha i parowa, hamam dostępne dla gości hotelowych bezpłatnie. Jest też osobna sekcja tylko dla kobiet. Siłownia jak na hotelową wyposażona zaskakująco dobrze (maszyny, sztangielki, ławki, bieżnie, rowerki, wiosła, symulator narciarski etc.). W sekcji basenowo-siłowniowej luźno do ok. 14:00, potem robi się tłoczniej. Spa nie testowane, ale ceny 5-gwiazdkowe... W hotelu sklep z akcesoriami narciarskimi oraz drugi z drobiazgami. Na miejscu lekarz, a po godzinach pracy kontakt przez recepcję ze szpitalem, który w razie potrzeby przysyła karetkę, a potem odwozi do hotelu. Przetestowane - działa. Obsługa: przyjazna, pomocna, uśmiechnięta, ale uwaga - w części nie mówiąca po angielsku. Trzeba się upewnić, że zostało się zrozumianym, inaczej z drinka, usługi czy pomocy - nici. Mowa znaków działa (tez przetestowane). Napiwki - wskazane, choć ani razu nikt się ich ode mnie nie domagał. Za sprzątanie pokoju zostawialiśmy 2-3 USD, kelnerowi raz jakiś czas 3-5 USD. Ogólna ocena pobytu - bardzo pozytywna.
Hotel bardzo łady ,nowy wszystko dość ładnie zaprojektowane ,ładne pokoje i łazienki ,czystość jak na 5 gwiazdek to tak sobie. nie ma tu opcji ALL INCLUSIVE. darmowe są tylko posiłki ,za wszelkienapoje trzeba płacić, to trochę draźni... stok bardzo ładnie utrzymany ,nie ma żadnych kolejek do wyciągu... ale z opinii innych turystów słyszę ,że w hotelach obok stok nie jest tak zadbany. kazdy hotel ma swój wyciąg i swój kawałek górki... miejsce godne polecenia. a i pamiętajcie na przylocie do Trucji nie ma strefowego sklepu,trzeba się zaopatrzyć w Polsce.