Wien (Alanya)

Personel jak najbardziej okej, jednak w pierwszy dzień dostaliśmy zastępczy pokój który miał wiele do życzenia. Właściwy był na prawdę super, jednak prośba o to żeby nasi znajomi którzy wyjeżdżali szybciej mogli u nas spać była też nie na miejscu, skoro się płaci też nie małe pieniądze. Za to że spędziliśmy noc w "zastępczym"pokoju mogliśmy posiedzieć w pokoju aż do wyjazdu, tak to opłata takiej przyjemności 30 euro. Ogólnie okolica jak i jedzenie bez zastrzeżeń.

Hotel zadbany, obsługa bardzo miła i pomocna, polecam z całego serca

Pokój z widokiem bocznym na morze. Był nawet lepszy niz te zwidokiem bezpośrednio na morze bo nie od ruchliwej ulicy. Nieduzy hotel blisko plazy. Recepcja hotelu mało pomocna, słaby angielski , nie staraja sie odpowiedziec na pytanie Największym plusem jest śniadanie. Nieduża jadalnia, bez tloku. Wszystko to co potrzeba , bez przesadności a za to wszystko swierze Pieknie, kolorowo podane. Widac wielka dbałość i umiejętność. Czysciutko. Urozmaicone każdego dnia cos innego

Wciśnięty miedzy inne hotele/ gesta zabudowa/, przy bardzo, bardzo ruchliwej ulicy, halas jest maksymalny, nie zmmniejsza się w nocy. Żadnych udogodnien dla dzieci,żadnych zabawek, czy minim. miejsca do zabawy, / w restauracji 1 krzeselko do karmienia/. basen to brodzik o dł. 10m. malenkie zagrodzenie dla dzieci. Basen pod balkonami prywatnych mieszkan, czysty. Na ponawianą codziennie prosbe podswietlany. Pokoje bardzo male, klimatyzacja, platna lodowka 2euro za dzien. Obsluga mila i kompetentna. poza tym Orbis Travel nie jest zbyt pewna firma, powrot do Gdanska zafundowano nam z malym 2letnim dzieckiem przez Katowice i Warszawe, wiec o dzien dluzej w podrozy.

Przed paroma dniami wróciłam z Turcji i bardzo polecam hotel innym turystom. Jest to mały hotelik, gdzie panuje rodzinna atmosfera, obsługa jest miła, a pokoje nie za wielkie, ale za to przytulne. Jeśli chodzi o posiłki to zarówno na śniadania jak i na kolacje byl spory wybór w potrawach, które nie powtarzały się w kółko. Położenie jest dobre, ponieważ hotel nie znajduje się w samym centrum, a chcąc dostać się do serca Alanya bez problemu można dojśc na piechotę ( max 15 min), a dla bardziej leniwych co chwilę kursują busy dowożace turystów do centrum.

Nazwa  Wien (Alanya)
Miejsce  Turcja / Riwiera Turecka / Alanya
Wyżywienie  śniadania i obiadokolacje, śniadania
Udogodnienia  dostęp do internetu

Ok. 70 m od publicznej żwirowo-piaszczystej plaży

5.2

Wyświetlono 42 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Natalia

Zalety

Bardzo blisko morza, miła okolica.

Wady

Organizacja, zastępczy pokój, wydaje mi się że na taki ruch powinni to lepiej zaplanować.

Pobyt - Czerwiec 2023

Hotel zadbany, obsługa bardzo miła i pomocna, polecam z całego serca

Zalety

Hotel znajduje się blisko plaży

Wojtek

Pobyt - Wrzesień 2022

Zalety

Kameralny. Czysty MIla obsłóga pokojówek i na sniadaniach. Największym plusem jest śniadanie. Nieduża jadalnia, bez tloku. Wszystko to co potrzeba , bez przesadności a za to wszystko swierze Pieknie, kolorowo podane. Widac wielka dbałość i umiejętność. Czysciutko. Urozmaicone każdego dnia cos innego

Wady

Mało pomocna Recepcja

Malgorzata Zwolicka

Sandrita

witek

dogodny dojazd do centrum , piękny widok na górę z zamkiem , blisko plaża , rodzinna atmosfera ,bardzo miła obsługa w restearacji i pań sprzątajacych

5.2
Justyna

Pobyt - Lipiec 2018

Nie szukam luksusów więc jeśli ktoś chce mieć po prostu dostęp do łazienki, czyste łóżko to ten hotel daje radę. Zaletą jest jego położenie, bliskość do morza i promenady. Dość sympatyczna obsługa. Główną wadą hotelu są beznadziejne śniadania - przez 12 dni pobytu codziennie było to samo: frytki, jajko na twardo, chleb, dżemy, sery i niezachęcająco wyglądająca wędlina.

Zalety

Położenie, bliskość promenady i morza

Wady

Jedzenie - na śniadanie codziennie to samo (jajko na twardo, frytki, sery, dżemy), obiadokolacja wypadała trochę lepiej ale bez szału.

Gość

Pobyt - Lipiec 2018

Ok... przyzwoicie. Basen w zacienionym miejscu trochę odstrasza....

Zalety

Blisko morza ... miła obsługa! Ustepliwy Pan w recepcji 3 razy pozwolił nam zmieniać pokój żebyśmy mieli coraz ładniejszy widok z balkonu.

Wady

Psująca się winda, drugi recepcjonista taki z kulawą nogą powinien trzymać łapy przy sobie.

aga

Pobyt - Wrzesień 2016

czysto, schludnie ale obiadokolacje, brak wyboru ciepłego posiłku

Zalety

położenie

Wady

obiadokolacje, brak wyboru ciepłego posiłku

kasacha

Pobyt - Lipiec 2015

Polecam dla ludzi ktorzy chcą zwiedzać i jednocześnie mieszkać w cichym i urokliwym miejscu.

Zalety

Rewelacyjne położenie, internet, klimatyzacja w cenie oraz bardzo dobra obsługa i bliskoskość morza (przez ulicę). Blisko do sklepików i knajp oraz do uroczej zatoki.

Wady

Mały basen ;)

malina

Pobyt - Październik 2014

jestem zadowolona z pobytu, blisko centrum miasta, blisko morza

Zalety

miły i kameralny

Wady

hałas od ulicy

Robert Pawlowicz

Pobyt - Październik 2014

Ogolnie hotel polozony w dobrym miejscu,rzut beretem od plazy.Wszedzie blisko.Jedzenie swieze i dobre,obsluga hotelu -ok.

Zalety

polozony obok plazy i w centrum Alanii

Wady

basen maly a woda zimna

Andrzej

Pobyt - Czerwiec 2014

Hotel kameralny, położony w dobrej okolicy, blisko centrum i plaży. Pokoje przyjemne, bez zbytnich wygód, w miarę czyste. Ręczniki wymieniane codziennie, pościel tylko tym, którzy zostawiają napiwek, prysznic nie sprzątany. Największą wadą jest niesmaczne, monotonne, zimne jedzenie z wydzielanymi przez kucharza porcjami (w ciągu dwóch tygodni tylko dwa razy obyło się bez ryżu). Brak możliwości opalania się na hotelowej plaży bez wykupienia leżaków (zostaliśmy w chamski sposób przegonieni w inne miejsce). Ogólnie nie polecamy.

Zalety

Położenie blisko plaży i centru miasta.

Wady

Okropne jedzenie

erys

Pobyt - Maj 2014

3 gwiazdki........................................................................................................................................................................................

kasia

Pobyt - Listopad 2013

Z hotelu jestem bardziej niż tylko zadowolona. To co zastalam na miejscu przerosło moje oczekiwania. W porównaniu z hotelem 3* , w ktorym bylam na wyspach kanaryjskich ten wypadł o wiele WIELE lepiej. Blizej mu do hotelu 4 * niz 3. Pokoje ładne, dosc przestronne, dobrze i ładnie wyposażone. Czyste. miła obsługa, siwetne położenie hotelu. Mogłoby byc jedynie ciut lepiej urozmaicona kolacja, ale mimo wszystko pamietajmy ze to hotel 3 * i jak na 3 * to wypadł bardzo dobrze, wręcz super. Polecam kazdemu, a tym co go biorą pod uwage a się wahaja polecam w 100%. Jednak pamiętajmy ze to nie jest hotel 5 * wiec marmurów, fontan podświetlanych oraz basenu tam nie znajdziemy. Jesli teraz mialabym wybrac jeszcze raz hotel w Alanyi, to bylby na pewno to nadal hotel Wien.

Zalety

położenie, czystość, obsługa, cena,

Wady

basen, malo urozmaicone posilki, jednak jak na hotel 3* jest OK

pablo

Pobyt - Sierpień 2013

Bardzo fajny pokój dla osób które chcą poznać Turcję i miasto a nie nie tylko siedzieć w pokoju. Pokoje z widokiem na morze to numery 101 - 104, 201 - 204 i tak do piątego piętra, tak więc bardzo trudno jest trafić pokój z innym widokiem. W TV z polskojęzycznych kanałów jest TV Polonia i 4FUNtv. W pokoju jest Wi-fi, ale o hasło trzeba poprosić na dole w recepcji. Śniadania codziennie takie same, ale wybór duży więc można codziennie robić sobie inny zestaw. Obiady codziennie inne, niezwykle smaczne i w dodatku z duża ilością sałatek do wyboru. Pokoje codziennie sprzątane, łazienki też OK. W każdym pokoju klimatyzacja - jedyny minus to taki, że wieje prosto na łóżko. Polecam osobom pozytywnie nastawianym do życia, bo malkontenci oczywiści będą narzekać, że nie ma basenu, nie ma animacji i złotych klamek.

Madziulkaa

Pobyt - Czerwiec 2013

Był to mój 5 pobyt w Alanyi i po raz pierwszy spotkałam się z tak ładnych hotelem ! Zdecydowanie zasługuje na więcej niż 3*. Pokoje nowoczesne, sprzątane codziennie, obsługa bardzo miła, łazienka również bez zarzutów. wyposażenie w pokoju to klimatyzacja, telewizor LCD, lodówka ale płatna, telefon. Widok z pokoi jest na może lub góry, Jeśli chodzi o posiłki to jedyny minus hotelu to opcja HB, powinni mieć również All Inclusive, ale jedzonko za to dobre i nawet nie powtarzające się. Obsługa miła, z poczuciem humoru, nie narzucająca się. Do plaży 2 minutki co jest wielkim plusem hotelu, ponieważ basen jest mały i woda bardzo zimna. Jeśli chodzi o plażę bez zarzutu lecz jeśli ktoś jest przyzwyczajony do Kleopatry będzie niezadowolony. W pobliżu hotelu wiele sklepików, restauracji. Położony jest przy głównej promenadzie, odległość do portu-dyskotek spacerkiem 10-15 minut. Ogólne wrażenie na 5 ! Polecam szczególnie osobą niewymagającym, na pewno każdy coś znajdzie dla siebie w hotelu.

5.5
Alicja

Pobyt - Czerwiec 2012

nie polecam hotelu ,jedzenie ohydne-wydzielane,brak basenu,a właściwie jest 3 na 3 metry w cieniu,jedyny plus blisko do centrum ,pokoje czyste, blisko plaża

krzysztof

Pobyt - Maj 2011

Byłem z żoną w Hotelu Vien przez 9dni.Pokoje są duże,jak na dwie osoby.In minus to sama kabina prysznicowa:podczas kapieli woda rozprzestrzenia się na całą łazienkę, bo niema przy prysznicu tz. słuchawki a jest na stałe umocowana.Na posiłki najlepiej chodzić na początku wydawania, bo później jak coś się skończy,to niesą skorzy do dokładania.Zauwarzyliśmy z żoną że jak ktoś niezje pieczywa które wziął na śniadanie a jest czyste, to wkładają z powrotem do kosza z pieczywem. Lubię ciasto jak jest słodkie, ale unich to jest aż za słodkie !!!! Większość posiłków robią bardzo kwaśnych.Mimo wszystko jesteśmy z pobytu w hotelu zadowoleni.Widok z pokoju miliśmy na mieszkanie rodziny tureckiej, od strony wejścia 1 piętro.

4.8

Pobyt - Październik 2010

Nie polecam tego hotelu szczególnie dla osób młodych i dla rodzin z dziećmi ZERO ANIMACJI. Hotel 2* a nie 3* +, nie wiem kto im nadał ta kategorię!!!. Jedynymi plusami tego hotelu jest to że jest czysty i położony w centrum miasta i ma bliskie dojście do plaży. Reszta MASAKRA. Byliśmy w tym hotelu w październiku 2010 r. SAMI EMERYCI I RENCIŚCI (może to przez sezon OK) ale tak czy inaczej traktowali oni lepiej starszych ludzi jak młodszych. JEDZENIE FATALNE NON STOP ZIMNE POSIŁKI (3 razy byliśmy w Turcji maja tak pyszną kuchnie a tu w hotelu Wien TRAGEDIA!!!) Poza tym kelnerzy coś mamroczą po turecku pod nosem jak maja coś podawać z wielką łaską coś robią!!! O WSZYSTKO TRZEBA SIĘ PROSIĆ A JAK JUŻ DOSTAJESZ TO W TAKICH ILOŚCIACH ŻE SZKODA GADAĆ!!!! Pokój bardzo ładny widać że był remontowany natomiast łazienka fatalna !!! leci woda raz zimna raz gorąca nie można ustawić pośredniej ,również nie można zdjąć prysznica ponieważ jest na stałe także głowa musi być codziennie myta !!! Oświetlenie w pokoju tragiczne powrzucali HALOGENY które praktycznie nie daj ą światła!!! BASEN TO PO PROSTU POMYŁKA fakt że mały ale woda tak chlorowana że nie da się wejść do niej, a jak już wejdziesz to śmierdzisz przez 3 godziny jak ACE !!! Leżaki tylko 2 na cały hotel, reszta osób to chyba ma leżeć sobie na ręcznikach na podłodze razem z psem z którego wychodzi non-stop sierść, wycieraczka przed basenem przypomina turecki psi dywan (oczywiście nie mam nic do psów ale przy basenie psiak to przesada). Na recepcji panna ledwo zna język angielski nie można się z nią kompletnie dogadać (21 wiek a na recepcji nie ma osoby która by płynnie mówiła po angielsku!!!) OGÓLNIE PODSUMOWUJĄC NIE POLECAM TEGO HOTELU LEPIEJ WEŹCIE SOBIE MOJE UWAGI DO SERCA !!! PO CO PÓŹNIEJ ŻAŁOWAĆ Za to polecam hotel Grand Bali 4*w centrum oraz Club BIg Blue 3* -trochę oddalony od centrum ale bardzo fajny hotel! Cenowo rozsądnie się przedstawiają. HOTEL WIEN NAJLEPIEJ OMIJAĆ Z DALEKA !!!!!

Wien (Alanya)