White Olive Elite Rethymno

Tydzień temu wróciliśmy z wakacji z tego hotelu. Pobyt oceniamy 5/5! Z widokiem na morze, codziennie sprzątane pokoje. Jedzenie smaczne, każdy znajdzie coś dla siebie! Drinki od Elvisa najlepsze! Menadżer sali na wysokim poziomie. Personel uśmiechnięty, pomocny. Możliwość wypożyczenia samochodu na atrakcyjnych warunkach :) Hotel bezpośrednio na plaży. Nowo wybudowana część w której mieliśmy okazję spać, czego się nie spodziewaliśmy! :) Hotel zasługuje na 5* nawet ze względu na plażę. Spędziliśmy piękne wakacje. Dziękujemy i pozdrawiamy!

Hotel polecamy z całego serducha.Pokoje przestronne czyściutkie .Cały obiekt zadbany personel przemiły.

Zacznę od razu. Niestety nie mogę ani też nie jestem w stanie polecić tego hotelu, mimo tego iż z Rainbow nie pierwszy raz lataliśmy… Z plusów mogę podać tylko to iż hotel jest usytuowany przy piaszczystej i czystej plaży co dla rodzin z dziećmi może mieć to ogromne znaczenie. Hotel jest zadbany i czysty, pokoje codziennie sprzątane- i to byłoby na tyle. Minusów jest zdecydowanie więcej: 1. Posiłki monotonne ( podawane codziennie to samo) fakt iż w domu nie robi się tyle rodzai ale w 5⭐️ hotelu w ofercie all inclusiv wymaga się troszkę więcej by jednak mieć co wybrać a tym razem tego nie było. Tutaj również ilość potraw zaskoczyła mnie ponieważ była na tyle mała że nie było w czym wybierać 2. Posiłki były niedoprawione- były bezpłciowe, bez smaku- moje dziecko nie jest wybredne jeśli chodzi o kuchnię lecz zaskoczyło mnie to iż nawet nie chciało zjeść spaghetti czy też pancakes bo jej nie smakowały… 3. Co do temperatury podawanych dań również zostawia ona sobie dużo do życzenia, były one chłodne, nawet nie można rzecz ze były cieple, jedynie zupa miała temperaturę ok 40 stopni. Osobiście kilka razy jedliśmy obiad czy też kolację poza miastem bądź w pobliskich restauracjach by zjeść pysznie i mieć posiłki ciepłe. 4. Kwestia alkoholu- też można się doczepić. Zamawiane drinki odbiegały ogromnie od ich oryginałów- mogę nawet powiedzieć iż koło nich nie stały a alkohol był tak znikomy że miało się wrażenie iż pije się samą wodę ( tak były rozrobione). Mój mąż uwielbia piwo i jak on stwierdził że piwo jest niedobre i że nigdzie nie pił tak słabego piwa to już naprawdę musi być źle. 5. Jeśli zdecydujecie się na pobyt w tym hotelu to z całego serca odradzam Wam pokoje od strony jezdni czystej wejścia do hotelu. Istny dramat- okna musieliśmy mieć zamknięte cały czas bynajmniej jak w nim byliśmy. Wieczorem straszny hałas z ulicy ciągle jeżdżące samochody ( spokój zaczynał się dopiero koło godziny 2 w nocy), oraz przyjeżdżające autokary z nowymi pasażerami czy też z odbiorem ich na lotnisko ( wiadomo że godziny są różne również te nocne). Rano zaś nie można było otworzyć okna z powodu zapachu unoszącego się z kuchni- który nie należał do przyjemnych był taki kwaśny. Na pewno nie polecam tego hotelu w All inclusive ponieważ jest to strata pieniędzy i to niemała. Jeśli tylko ma być to Wasz lokum noclegowe to ok bo pokoje godne polecenia ale pamiętajcie nie te od ulicy. Obsługa ok, nie mamy zastrzeżeń. Osobiście nie byliśmy zadowoleni i na pewno tam nie wrócimy.

Hotel oceniam bardzo dobrze. Standard i wyposażenie takie jak w opisie

Bardzo fajny hotel, jedzenie i obsługa supppper !!!, są pokoje z bezpośrednim dostępem do basenu

Nazwa  White Olive Elite Rethymno
Miejsce  Grecja / Kreta / Sfakaki
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu

Różowy piasek i turkusowe wody na egzotycznej plaży Elafonisi

Najdłuższy w Europie wąwóz Samaria z zapierającymi dech widokami

Malownicze porty i weneckie domy w urokliwej Chanii

Wyświetlono 15 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii

Zalety

Basen Bar przy plaży Bar nocny Plaża Czystość Bardzo zaangażowany i uśmiechnięty personel, obsługa na wysokim poziomie Smaczne jedzenie/drinki ;) WiFi na terenie całego obiektu Widok na morze z pokoju Supermarket w pobliżu Klimatyzacja Wieczór Grecki/DJ i dobra muzyka w ciągu dnia

Alicja

Zalety

Ładne położenie ,smaczne i świeże jedzenie .Personel miły.

Wady

Brak atrakcji dla dzieci .

4.3
Pobyt 2+1

Zalety

Plaza

Dorota

Hotel oceniam bardzo dobrze. Standard i wyposażenie takie jak w opisie

Zalety

Czysto, wygodnie, wszystko nowe. Zamawiałam pokój z widokiem na morze i taki dostałam. Dwa spokojne baseny, blisko plaża, wszystko w zasięgu "reki.

Wady

Zalety

Mały, kameralny, blisko do plaży, plaża fantastyczna dla dzieci - ok. 80 m woda do pasa

Wady

brak życia nocnego, ale to nie wada

5.1
Klient wakacyjny z Rainbow

Ekskluzywny, butikowy hotel, mało Grecji Zacznę od tego, że rzadko kiedy piszę jakąkolwiek opinię, gdyż uważam, że ludzie potrafią marudzić na wszytko w Grecji (warunki pokoi, łazienek itp. taki jest standard greckich gwiazdek - zaniżony i jeśli się decydujemy na wyjazd musimy to zaakceptować, albo i nie :). Na Krecie to już mój 7 raz i pierwszy raz mam tak mieszane uczucia. Hotel jest ekskluzywny pokoje, łazienki, czystość jak najbardziej zasługują na 5*. Plaża również jest jak najbardziej na plus. Baseny kameralne utrzymane w czystości. Jedzenie tutaj zaczynają się "schody". Standardowo śniadania jak w każdym hotelu greckim codziennie identyczne, ale ok zawsze można coś wybrać (dobre produkty na sałatkę grecką ). Obiady i kolacje to max 3*. Zaznaczam, że oceniam hotel 5*. Wcześniej bywałam w hotelach czterogwiazdkowych i jedzenie było o niebo lepsze przede wszystkim greckie!(nie oczekuję posiłków jak w tawenach, ale choć z nutą Grecji). Nie do końca mogę zrozumieć ich politykę. Macie naprawdę rewelacyjnego kucharza. Dwa razy na 11 dni pobytu udało się zjeść souvlaki, 1 raz przepyszny pita gyros. Kucharz gotuje świetnie tylko zamówcie mu dobre produkty!. Miłośnicy ryb niestety świeżej ryby nie uraczycie wszystko w sosach lub panierowana panga. Reasumując to nie jest jedzenie absolutnie na 5*. Otoczenie hotelu może 7 palm i beton, żwir. Grecja to oleandry bugenwille, palmy itp. W otoczeniu zieleni człowiek odpoczywa. Wystarczyłoby chociaż postawić donice z kwiatami. Hotel ratują jedynie Joana i Elvis w Pool Bar (pracują tu naprawdę z pasją, uśmiechnięci, zadowoleni, fantastyczni ludzie, wprowadzają niesamowitą atmosferę). Bez nich hotel byłby zupełnie "bez życia". Drugi bar przy recepcji nie działa. Byłam w White Olive Cameo na Zakynthos. Mimo gorszych warunków warunków mam lepsze wspomnienia dzięki Aleksandrowi (manager restauracji oraz całej ekipie kelnerów). Reasumując jeśli chcecie odpocząć w ekskluzywnych warunkach jak najbardziej na tak, jeśli chcecie choć odrobinę poczuć Grecję absolutnie na nie. Nie jest to wyłącznie moja opinia, ale osób, z którymi rozmawiałam zawszy było stwierdzenie "niby wszystko w miarę ok, ale czegoś brak. Bardzo mocno naciągnięte cztery gwiazki.

Zalety

Osoby pracujące w Pool Bar -Joana, Elvis. Ładne, zadbane pokoje z widokiem na morze, bliskość plaży

Wady

Otoczenie hotelu, jedzenie(zaznaczam tylko jakość produktów, sam kucharz świetny),

Pobyt - Maj 2023

Świetny hotel, niezapomniane jedzenie !! Gorąco polecam !!

Pobyt - Maj 2023

Hotel bardzo fajny! Oczywiście jeśli ktoś szuka rozrywki, blisko restauracji czy knajp to nie tu. W hotelu można odpocząć, pokoje niewielkie, ale dla 2 os wystarczający, spokój i relaks jest również na plaży. Za leżaki na plaży czy przy basenach nie trzeba płacić, jest też osoba która wieczorami je układa czy sprawdza parasole itd czy nie są uszkodzone. Piasek na plaży nie jest jakiś super, ale to turyści go zanieczyszczają bo trudno żeby codziennie ktoś zbierał kamienie które wcześniej dzieci naznosily między leżaki czy przy morzu bawiąc się. Jedzenie świeże, smaczne i różnorodne. Kilka gotowych salatkek zawsze do wyboru+ swierze warzywa w pojemnikach, aby każdy mógł skomponować swoją, jeśli coś nie pasuje. Zawsze kilka mięs do wyboru, makarony, sosy, ryby, były również kilka razy owoce morza. Na deser ciasta, lody, świeże owoce, ciastka. Nie rozumiem tych którzy narzekają na jedzenie czy brak rozrywek w hotelu. W opisie jest podane co hotel oferuje dla starszych czy dla dzieci i jadą tam głównie osoby, które chcą właśnie aby ich nie było. Skoro jednak ktoś decyduje się pojechać tam z pociechami czy dla rozrywki to niech się nie dziwi że jest tam niewielki pokój z zabawkami dla nich i basen z brodzikiem. Nie ma tam animacji czy dyskotek. Jeśli ktoś tego oczekuje niech wybierze inny hotel i nie narzeka potem z kolei że hałas, głośno w hotelu, na plaży i ogólnie... Obsługa hotelowa bardzo miła i pomocna. Mieliśmy lot o 23h, pokój trzeba było zwolnić do 11h, więc po śniadaniu można było zostawić przy recepcji walizki w przygotowanym pomieszczeniu i iść na plażę aby do końca korzystać z oferty all inclusive. Co nie jest takie oczywiste bo jadąc na lotnisko i zabierając turystów narzekali z kolei, że oni mogli korzystać z all inclusive tylko do 17h, więc nawet kolacji nie zjedli i nie korzystali z basenów czy morza, otrzymali boxy na kanapkami na drogę i tyle, więc uważam, że tu nasz hotel zasługuje na duży pozytyw! Po kolacji przebraliśmy się i czekaliśmy na transfer. Nie rozumiem osób które narzekają że nie mięli co z sobą zrobić czekając po wymeldowaniu. Po co brać pokój na kolejną dobę jeśli samolot ok północy a spokojnie do 20h można było korzystać z restauracji a z baru na plaży nawet do 23h, popijając wino czy sok można patrzeć na morze i cieszyć się do końca. Chyba że ktoś potrzebuje siedzieć w pokoju i czekać na transfer jak na szpilkach, ale to wtedy jak wszędzie trzeba chyba zapłacić prawda? Na całym świecie tak jest i w Polsce też że np do 10h trzeba zwolnić pokój a jak nie to płacić kolejną dobę, skąd ta bulwersacja w opinii poniżej? Nie rozumiem. Chcesz siedzieć w pokoju kolejną dobę to zapłać a jak nie to personel sprzątający musi mieć chyba czas, aby go przygotować na kolejnych turystów? Tak, aby później nie było z kolei opinii, że brudno, nie doczyszczone , niedokładnie itd Polakom nie dogodzisz 😜 Dla nas było super+ fajne wycieczki do wykupienia u rezydenta. Blisko też autokar i samemu zwiedzaliśmy pobliskie Retymno, starówkę, twierdzę a przy okazji pamiątkowe zakupy. Polecam!

Zalety

Czysto, smaczne jedzenie, piękne morze, sympatyczni kelnerzy, spokój, ciekawe baseny wzdłuż pokoji i możliwość wskoczenia prosto z balkonu 🙂

Wady

Blisko drogi, ostatni hotel zawsze przy transferach z lotniska czy po wycieczkach lokalnych, małe lobby w razie niepogody

2.7
Astrid

Pobyt - Czerwiec 2022

Na wstępie - recenzja jest napisana z punktu widzenia klienta, który wybrał hotel deklarujący się jako pięciogwiazdkowy. White Olive należący do Rainbow absolutnie nie zasługuje na 5 gwiazdek, raczej na słabe cztery. Położony tuż przy wąskiej drodze, blisko drogi szybkiego ruchu i w zasadzie pośrodku niczego, w brzydkiej i małej miejscowości Sfakaki. Najbliższe otoczenie hotelu to zachwaszczone pustostany i łąki intensywnie cuchnące w upale śmieciami. Pierwsze wrażenie po wejściu do hotelu umiarkowane, dość surowe i małe, przypominające świetlicę lobby i raczej nieprzytulna atmosfera. Pokoje są minimalistyczne w stylu i nieduże, łazienki malutkie i na dodatek z drzwiami otwierającymi się do środka, a konstrukcja prysznica w zestawieniu z maleńką szybką sprawia, że po jakimkolwiek jego użyciu cała łazienka włącznie z częścią toaletową tonie w wodzie. Odpływ prysznica śmierdzi i chyba czyszczony był jeszcze za poprzednich właścicieli. W kwestii wyżywienia hotel oferuje w opcji all inclusive trzy główne posiłki i tzw. przekąski pomiędzy nimi. Pomiędzy śniadaniem (7.00-10.00) a lunchem (12.30-14.30) są dwie godziny przerwy, a później na kolację trzeba czekać pięć godzin (19.00-21.30). Wspomniane przekąski to jakieś drobne kawałki pizzy i kanapki z resztek śniadaniowych, których jest mało, szybko się kończą i nikt ich nie uzupełnia. Wyjazd doskonały dla odchudzających się. Jedzenie jest mało urozmaicone, wiecznie niedogrzane, jest go w sumie niewiele i zdarza się, że brakuje go dla osób przychodzących na posiłek trochę później. "Greckich smaków" specjalnie nie widać, chyba, że są reprezentowane przez fetę i oliwki. Kolejna kwestia to pokoje "z widokiem na morze". Właściciel z dumą podkreśla, że wszystkie pokoje mają widok na morze. Jezeli tak faktycznie jest, to nie wiem, skąd się biorą u Operatora spore dopłaty za pokój z widokiem na morze? (https://turystyka.rp.pl/biura-podrozy/art17904281-rainbow-kupil-pieciogwiazdkowy-hotel-na-krecie-zamierza-go-rozbudowac). Co do plaży, to jest niewielka i w stosunku do liczby gości ma naprawdę mało leżaków i parasoli, więc obowiązuje zasada "kto pierwszy, ten lepszy". Plaża to nieduży, nieciekawy i zaniedbany obszar z kilkoma marnymi palmami (9), otoczony gliniastą skarpą. Hotel generalnie jest pozbawiony jakiejkolwiek zewnętrznej rekreacji i dekoracji, aranżacja terenu wokół nie istnieje, tylko piękne morze ratuje sytuację. Oferty rekreacyjnej na plaży brak, jeżeli się nie pływa i nie opala, można sobie dla urozmaicenia pochodzić po gorącym piasku. Podsumowując - to już kolejny z wielu wyjazdów z Rainbow, ale pierwszy, którym jestem bardzo rozczarowana. Hotel ma o sobie wysokie mniemanie, ale cala ta renoma ginie pod mnóstwem niedoróbek, niedbałości o otoczenie, komfort i inne, niż elementarne, potrzeby gości. Nie polecam, zdecydowanie lepiej znaleźć inne miejsce, tutaj jakość nie jest absolutnie adekwatna do ceny. Hotel zdecydowanie zyskałby, gdyby swoje deklarowane pięć gwiazdek oparł na lepszym jedzeniu, zadbaniu o ofertę jakichkolwiek atrakcji, rekreacje i otoczenie niż na marmurach i wnętrzach udających minimalistyczne i luksusowe.Na koniec-nasze wymeldowanie było o 11.00 a wyjazd z hotelu ok.24.00 w nocy więc włóczyliśmy się w gorącu od leżaków do kanap w lobby i od kanap do kanap do restauracji, przy czym restauracja była zamykana o 14.30 i otwierana dopiero o 19.00, więc o przeczekaniu w środku przy stoliku, z czymś do picia, nie było mowy.Zapytany dzień wcześniej o mozliwość rozwiązania tego problemu, hotel zaproponował nam wspaniałomyślnie przedłużenie pobytu i wymeldowanie o 18 (zamiast o przepisowej 11) za jedyne 80 euro. To ostatecznie sprawia, że w całokształcie odradzam pobyt tutaj, przynajmniej w obecnym stanie, przed planowaną rozbudową. Żeby jednak nie koncentrować się wyłącznie na negatywach - morze jest cudowne i cieple, klimatyzacja w pokojach świetna, a obsługa stara się bardzo odpowiadać w miarę możliwości na wszelkie podstawowe zapotrzebowania gości.

Zalety

W opisie

Wady

W opisie

Danuta

Pobyt - Maj 2022

Hotel bardzo dobry.Pokoje obszerne, łazienki nowe,czyste, balkon z widokiem na morze. Czysto, obsługa bardzo dobra.

Zalety

Przy płazy, kameralny.

Wady

Małe lobby,zimne wieczory nie ma gdzie posiedzieć przy kawie czy piwie.

Karolina

Pobyt - Październik 2021

Zacznę od tego że pobyt październik 2021 więc nie było problemu z tym, że dużo osób a mało wszystkiego innego;-) (czyli jedzenia, leżaków, plaży itd. co kto szuka. 1. Mnie hotel urzekł. Nie warto w nim szukać naszych 5*, chyba trzeba się trochę przestawić na inne klimaty. Hotel nowy, czyściutko wszędzie. Pokój z widokiem na morze Family jak dla mnie petarda. Przestronny w fajnym klimacie nadmorskim. No na pewno to nie Sheraton;-) ale jak dla mnie super. Jeden duży pokój, drugi mniejszy, balkon i przepiękny widok. Warto mieć na uwadze aby nie brać pokoju z widokiem na trasę szybkiego ruchu. W hotelu są odkryte tarasy na korytarzach co daje fajny klimacik bo ciągle słychać szum morza i czuć powiew wiatru. 2. Czystość na jak najlepszym poziomie w całym obiekcie. We wspólnych toaletach bardzo czysto. Pościel często zmieniania, ręczniki również. Panie sprzątają codziennie (na życzenie). Co prawda podczas pobytu sprzątają tylko pobieżnie ale my mieliśmy czyściutko w pokoju jak przyjechaliśmy więc dokładniej sprzątają po wyjeździe gości. 3 Obsługa hotelu cała bez wyjątku mega super. Pomocna, uśmiechnięta, przyjacielska. 4. Jedzenie bardzo dobre. Każdy znajdzie coś dla siebie bo potraw jest dużo. 5. Bieżnia w hotelu. 6. Plaża nie za duża ale czysta i przyjemna. Leżaki bezpłatne za ręczniki plażowe depozyt 10 Euro. 7. basen nie za duży ale czysty, raczej do pluskania niż pływania. 8. Blisko hotelu przystanek autobusowy można pojechać do Rethymno 9 km (bilet do kupienia w sklepie). Starówka w Rethymno przepiękna!) 9. Woda do picia jest odsalana więc polecam pić wodę butelkową lub z tzw. kija. 10. Kawa biała okropna chyba dlatego ze mleko w proszku. Była to kawa czarna z białą lekką pianą. Lekko słonawa. Capuccino duzo lepsze lub można sobie dolać zwykłego mleka. 11. Ogólnie wyjazd oceniam jako udany za przyzwoite pieniądze. Na totalny odpoczynek ten hotel nadaje się świetnie. Biuro Rainbow też ok. Pani Rezydent miła i nastawiona na służenie pomocą. 12. hotel przyjazny Polakom (wszystko opisane po polsku i angielsku) 13. Położenie hotelu kiepskie, blisko trasy. Mówiąc ogólnie jest hotel a poza nim nic nie ma. Kilka sklepów i kilka barów. Miejscowość się dopiero rozwija. Bez problemu można wypożyczyć auto, skuter, rower jak ktoś chce pozwiedzać lub jeździć autobusem.

Zalety

piękny przestronny pokój Family z widokiem na morze. warto dopłacić do niego. Bardzo fajna obsługa w całym obiekcie. Bardzo smaczne jedzenie, Każdy znajdzie coś dla siebie. Czysto w obiekcie. Dla mnie na plus bieżnia do biegania.

Wady

Położenie hotelu. Niezbyt urokliwe miejsce. Blisko trasy szybkiego ruchu. Kiepska infrastruktura poza hotelem. Mały basen. Kawa.

Grzegorz

Pobyt - Sierpień 2021

Bardzo fajny hotel , szczególnie podobała mi się plaża bardzo cicha brak sąsiadujących hoteli, Jedzenie typowy standard Grecki na +

Zalety

Cichy, kameralny

Wady

Brak wad

Wanda

Pobyt mocno rozczarowujacy . Hotel w żadnym przypadku nie jest hotelem 5 gwiazdkowym. Plaża malutka,brudna z mala ilością parasoli i leżaków. Wejście do morza kamieniste!!

Zalety

Zaletą hotelu jest tylko obsługa, która stara się mimo wielu niedociągnięć i braków tego hotelu.

Wady

Hotel reklamowany jako 5 gwiazdkowy,wg mnie spełnia warunki hotelu 3 gwiazdkowego. Plaża malutka,zanieczyszczona ,wejście do morza mocno kamieniste.Niewystarczająca ilość parasoli i leżaków na tej malutkiej,spadzistej plaży. Parasole rozstawione poza plażą, na żwirowej "patelni"z widokiem na szosę z przejeżdżającymi pojazdami. Ogólnie:bardzo duże rozczarowanie.

3.6
Mira

Pobyt - Lipiec 2019

Bardzo niskiej jakości wyżywienie zasługujące najwyżej na 3 gwiazdki

Zalety

Czysty jedyna zaleta

Wady

Maleńkie pokoje łazienki jeszcze mniejsze w łazience mieści się zaledwie 1 osoba minimalizm w całym wydaniu bardzo wąskie łóżka

3.8
Mra

Pobyt - Lipiec 2019

Pobyt w tym obiekcie nie był dla nas spełnieniem naszych oczekiwań

Zalety

Czysty świeży

Wady

Maleńkie pokoje łazienki zaledwie na 1 osobę łóżka bardzo wąskie jedyną zaletą pokoi na dole jest sąsiedztwo bezpośrednio z basenem

White Olive Elite Rethymno