Hotel położony jest niedaleko centrum jednego z najpopularniejszych kurortów na wyspie - Laganas.
Tylko 300 m do szerokiej, piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza.
Krótki transfer z lotniska (ok. 30 minut).
Sport i wypoczynek: 2 baseny zewnętrzne, siłownia, sauna, SPA.
Hotel ładny, ale to wszystko - okropne jedzenie (musiałyśmy jeść w restauracjach, bo nie dało się zjeść): wszystko sztuczne. Sprzątanie codziennie - natomiast przez tydzień ani razu nie była zmieniana pościel/przescieradlo. Część obsługi nie umie mówić po angielsku. Wszędzie Polacy więc poczujecie się jak w Miedzyzdrojach.
Nowy i świeży :)
Jedzenie, niewystarczające sprzątanie
Hotel na pewno można polecić. Jedzenie hotelowe bardzo dobre, każdy znajdzie coś dla siebie jednak brakowało mi potraw typowo Greckich(raz na wyjazd był dzień grecki a raczej kolacja). Pokoje ładne, codziennie sprzątane, obsługa bardzo miła i pomocna. Leżaków jest tyle, że niegdy nie mieliśmy problemu aby znaleźć wolne miejsce. Dwa baseny. Bar z przesaskami serwuje naprawdę dobre jedzenie. Hotel raczej dla dorosłych bo dla dzieci mini basenik i salka do zabaw na dole. Przed wejściem hotelowym śmierdzi szambem i to mocno( na terenie hotelu tego nie czuć). Nie wiem jak jest w innych hotelach na Zakynthos ale tu mieliśmy słoną wodę w kranie i w basenie- co było dość uciążliwe. Otoczenie hotelu bardzo średnie, dużo śmieci i starych budynków, dopiero kilkaset metrów dalej miasteczko.
-Jedzenie -Czystość -Obsluga hotelowa -Pokoje -Snack Bar -Duża ilość leżaków
-Słona woda w kranach i na basenie. -Śmierdzi szambem na wejściu.
Bardzo przyjemny hotel z super obsługą. Hotel nowoczesny, bardzo ładnie wykończony, codziennie sprzątany przez obsługą nawet po zostawieniu informacji o nie sprzątaniu. Blisko na plażę, na terenie hotelu dwa baseny, co prawda niezbyt duże, ale przy pełnym obłożeniu hotelu każdy znalazł dla siebie miejsce. Gorąco polecam, jeden z fajnieszych hoteli na wyspie. P.S Pan Alexander jest ikoną tego hotelu, zawsze uśmiechnięty, pełen energii i z każdym zamieni słówko. Po prostu mistrzostwo.
Bardzo dobre jedzenie w restauracji, czystość, super obsługą.
Według mnie nie ma żadnych wad, jedynie baseny mogły by być większej dłużej otwarte, ale to nie wpływa negatywnie na opinie o hotelu.
Hotel bardzo ładny i nowoczesny. Na terenie obiektu dwa baseny plus jeden basen przy barze. Jedzenie bardzo dobre i urozmaicone, choć w drugim tygodniu, kiedy było już więcej turystów tego jedzenia było mniej, mięsa i ryby się kończyły szybciej i nie były donoszone już pod koniec kolacji. Sporo dostępnych owoców morza zarówno na kolację jak i na lunch. Pokoje sprzątane codziennie. Cała obsługa bardzo miła. Menager restauracji - Aleksander uśmiechnięty od ucha do ucha. Panie sprzątające bardzo miłe. Barmani i kelnerki również bardzo pozytywni i pomocni. Byliśmy w hotelu "poza sezonem" ale mimo to odbywały się animacje zajęcia fitness dla dorosłych a także dla dzieci wieczorami po kolacji. Animatorki również super pozytywne. Skorzystaliśmy z wycieczki na Kefalonię z Rainbow, gdzie przewodniczką była Pani Natalia - rezydentka z Rainbow. Bardzo polecamy tę wycieczkę, przede wszystkim dlatego, że Rainbow wypływa z portu z Zakhyntos (15 min autobusem z hotelu), a nie jak wszystkie pozostali pośrednicy z Północy wyspy. Wycieczka z Panią Natalią to była czysta przyjemność. Niezwykle miła i kompetentna osoba, opowiadała w trakcie wycieczki mnóstwo historii. Jedliśmy lunch w świetnej lokalnej tawernie na Kefalonii, naprawdę świetna wycieczka :)
Położenie - nie leży nad samym morzem, ale plaża jest zaledwie 5 min spacerem od hotelu. Bliskość lotniska Czystość Jedzenie Baseny Obsługa
Plaża nie jest super ładna, brak leżaków, ale za to jak się pójdzie w lewo od hotelu, to można oglądać samoloty przelatujące praktycznie nad głową. Nie ma za wiele atrakcji dla dzieci. Brak placu zabaw. Brodzik mógłby być większy, bo przebywa w nim sporo dzieciaczków i jest ciasno.
Super hotel godny polecenia, śmiało zasługuje na 5*. Wśród gości przewaga polaków. Znakomite położenie przy zatoce żółwi Carreta Carreta. Hotel zapewniał polskie animatorki
Wspaniałe jedzenie, bardzo bogata różnorodność posiłków, wszystko bardzo smaczne, praktycznie czego byśmy nie skosztowali, zawsze było bardzo dobre. Przemiła obsługa, szczególne podziękowania dla zawsze uśmiechniętego managera stołówki. Pokoje codziennie sprzątane, wymieniane ręczniki. W barze przy basenie spory wybór alkoholi i kolorowych drinków. Do piaszczystej plaży około 200 metrów.
W hotelu przebywałem od 7 do 14 maja 2024 roku. Pobyt oceniam bardzo dobrze. Uprzejma i miła obsługa. Czystość na wysokim poziomie. Pokój przestronny z klimatyzacją - stała regulacja w zakresie 23-30 stopni Celsjusza. Posiłki urozmaicone i bardzo dobre. Spory wybór dla wegetarian. Napoje to soki i podstawa tj. fanta, sprite, pepsi, pepsi zero, woda oraz woda gazowana. Są również kawy czekolada oraz mleko jako gorące napoje. Do wyboru białe i czerwone wino oraz lokalne piwo. Przy basenie dostępny bar z drinkami do wyboru i w pobliżu snack bar. W opcji All Inclusive wszystko za darmo. Hotel też oferuje lunchboxy, jeśli jedzie na wycieczkę rano, albo masz wylot rano. Jedyny mankament to opłata za internet w pokoju 15 euro/za 7 dni. Przy zakupie wczasów była informacja, że wifi bezpłatne w hotelu i w pokojach. Więc, ktoś tego nie zweryfikował. Na stronie Rainbowa pojawiła się informacja o stawkach za internet w pokojach, z informacją że jest to opłata za szybszy internet. Nic z tych rzeczy - internet jest na stałym poziomie.
Miła uprzejma i pomocna obsługa. Reszta jak wyżej.Dostępność rezydenta w każdej chwili. Spora oferta wycieczek fakultatywnych. Jeszcze się sezon na dobre nie rozkręcił, a były już animacje w hotelu
Dodatkowa opłata za internet w pokojach Waga do ważenia walizek - cennik 1 Euro za 1 bagaż W hotelu 5 gwiazdek nie powinno mieć to miejsca
Hotel godny polecenia. W większości goście hotelowi to Polacy. Naprawdę nie ma do czego się doczepić.
Blisko plaży. Miła atmosfera. Piękny hotel.
Hotel bardzo dobry blisko ok.300m do morza. Plaża szeroka, piaszczysta, woda krystaliczna i niesamowicie ciepła.
Bardzo różnorodne i smaczne jedzenie, bardzo miła i sympatyczna obsługa. Czystość, codziennie myte otoczenie wokół basenu , oraz czyszczony basen, codzienna wymiana ręczników i sprzątanie pokoju.
Niestety, ale jest hałas w pokojach od strony ulicy.
Pobyt w WO Elite oceniamy za udany. Pod wieloma względami to miejsce zasługuje na wysoką ocenę. Czystość, personel w restauracji, barze oraz house keeping nie budzi zastrzeżeń. Wszystko na poziomie do jakiego zobowiązuje kategoria 4*~5* Natomiast wyżywienie w opcji all inclusive - TO PRAWDZIWY DRAMAT !!! Jesteśmy bardzo rozczarowani niby wszystko jest ale - jakość jedzenia serwowanego w restauracji od pierwszego do ostatniego dnia naszego pobytu to najgorsze co nas spotkało przez wszystkie lata jakie podróżujemy - serio ! Gordon Ramsay suchej nitki by na tym menu nie zostawił - DRAMAT ! Żeby zjeść coś przyzwoitego na obiad czy kolację chodziliśmy do pobliskich restauracji !!! - mając all w hotelu !!! - Zadawaliśmy sobie przez cały pobyt pytanie - co jest nie tak z tymi wszystkimi ludźmi którzy pakowali w siebie całe talerze tego co było podawane - nie znaleźliśmy na to odpowiedzi. Niemal co dzień to samo, resztki ze śniadania na obiad, resztki z obiadu na kolację, te same pomyje podpisywane jako zupy i kremy w każdej postaci jako desery - ktoś kto raczy gości czymś takim nie powinien być szefem kuchni ! Mógłbym tu pisać dzień po dniu o tym jak to wszystko wyglądało ale szkoda czasu i słów - no może jeden smaczek : czy widział ktoś kiedyś nutellę rozrobioną z wodą którą można było nalewać łyżką jak zupę !!?? - my pierwszy raz w życiu !! Z resztą kto będzie to sam oceni albo będzie zajadał się tym barowym jedzeniem jak inni którym to nie przeszkadzało. I na koniec dla pełnego obiektywizmu - jedynym co ratowało tą dworcową stołówkę były śniadania - gdzie faktycznie mogliśmy coś zjeść ale - serio - też bez rewelacji ! ~ zagadka czy koś widział żeby co dzień na śniadanie podawane były ziemniaki z oliwą !? My pierwszy raz w życiu ! Nasza ocena tego miejsca : Hotel 5 Obsługa/ Personel 5 Czystość 5 Lokalizacja 4 Jedzenie 2 Ogólnie - polecamy - ale jedzenie TO DRAMAT !
Przestronne pokoje, czystość, bardzo pomocny personel, obsługa, animacje, duży basen.
JEDZENIE - TO PRAWDZIWY DRAMAT !
Hotel w pełni zasługuje na 5 gwiazdek. Profesjonalna obsługa - w recepcji zatrudnione były nawet polskie studentki oraz animatorka :) Czysto, codziennie sprzątane pokoje, wymieniane ręczniki. Posiłki w formie szwedzkiego stołu - duży wybór, każdy znajdzie coś dla siebie. Hotel położony na uboczu Laganas, więc nie dociera tam hałas z głównej ulicy. Jeżeli mogę coś zasugerować przyszłym wczasowiczom, to polecałabym pokoje od strony basenu, bo od ulicy słychać ruch samochodowy i quady. Bardzo dziękujemy za wspaniały pobyt :))
Profesjonalna obsługa, czysto, cicho, dobre posiłki
Nie zauważyłam
Hotel był w porządku. Ogólnie pobyt oceniam bardzo dobrze.
Bardzo smakowały mi posiłki w ramach all-inclusive. W szczególności ciasta.
Siłownia była trochę mała.
Na pierwszy rzut oka naprawdę piekny hotel, ale na 5 gwiazdek nie zasługuje głównie za naprawdę niedobre drinki ( nawet te płatne oraz za obsługę , która potraktowała nas bardzo źle. Wróciliśmy z wycieczki z resztą z ich biura o 22:15 byliśmy umówieni że dostaniemy kolacje, tak przekazała Pani na wycieczce, wycieczka się opóźniła nie z naszej oczywiście winy. Kolacji nie dostaliśmy, wściekli kucharze zaczęli biegać po jadalni machać rękami i krzycząc w swoim języku więc głodni po 16h wycieczce poszliśmy na miasto szukać kolacji ..) odradzam również wycieczki wykupione po spotkaniu z rezydentem., i trzeba brać poprawkę na to co mówią, rejs statkiem na Kefalonie miał trwac ok, 2h trwał 3.5.. Okolica na plus, blisko plaża, blisko sklepy i restauracje
- ładne pokoje - blisko plaży i miasta - dobre jedzenie
- obsługa - tragiczne drinki
Hotel fantastyczny, nowy, wszystko czyściutkie, sprawne!
Cisza i spokój, bezpłatny sejf i własna klima, róznorodne jedzenie pod dostatkiem
Hotel jak hotel - pierwsze wrażenie było takie, że raczej za niski standard jak na hotel 5- gwiazdkowy i w zasadzie takie zostało do końca pobytu.
- sprawna , pomocna i komunikatywna obsługa recepcji (w tym 2 Polki:) - pokój przestrzenny - miła obsługa zarówno w pool bar jak i snack bar (szczególnie Pani z dłuższymi ciemnymi włosami - uśmiechnięta od wejścia:) - małe odległości z pokoju do basenu, restauracji; - blisko plaża; - 2 animatorki z Polski; - obsługa restauracji - czysto było
- ubogie animacje (rano rozciąganie i aqua aerobik) po południu piłka wodna, czasami strzałki i mini disco - miałam też wrażenie że prowadzone były jakby od niechcenia; - w restauracji dziwny zapach niekiedy się unosił - może przez kiepską klimatyzację czy wentylacje? - jedzenie - niektóre propozycje były smaczne inne mi nie smakowały; - czystość przy basenach według mnie wymaga dopracowania -
Hotel ok, raczej nie 5 gwiazdek. Ogólne wrażenia pozytywne, miła atmosfera, dwie dziewczyny na recepcji to Polki. Wszystko przebiegało sprawnie. Dobra baza wypadowa, dobre położenie, na piechotę do centrum Laganas bez problemu. Autobus do Zakhyntos 1,6 euro dla dorosłych, dzieci za darmo. Przy próbie wypożyczenia auta trzeba najlepiej zarezerwować kilka dni wcześniej, wypożyczalni w okolicy bardzo dużo w hotelu też jest. RESZTA W WADACH I ZALETACH :)
- wszystko blisko siebie basen, bar, restauracja, recepcja - basen wystarczający - blisko do plaży i do centrum Laganas (największe centrum rozrywkowe na wyspie) - bar przy basenie oraz snack bar ok. - obsługa baru, restauracji ok - pokoje wystarczające powierzchniowo oraz ładnie urządzone - nowoczesne, - jedzenie mały wybór, raczej w większości dobre, cały czas jadłem praktycznie to samo :) ale cały czas mi smakowało - (dla wybrednych podniebień pewnie za słabo urozmaicone)
- po sprzątaniu pokoju mega intensywny zapach chemii - przy basenie w ciągu dnia w ogóle nie sprzątana podłoga - nad ranem polewają podłogę i przeciągają ściągaczkami tę wodę przez pół basenu (w innych hotelach np. w Turcji non stop ludzie zmywają podłogi przy basenie - przy 5*) - animacje w porównaniu do innych hoteli 5 * w których byłem 1/10
Hotel bardzo fajny, na wysokim poziomie, pokoje bardzo czyste i sprzatane codziennie. Obsluga hotelu bardzo mila i pomocna, hotel niestety w dosc slabej okolicy ale to raczej wina „imprezowego miasta” chociaz w hotelu jest cicho i miasto nie przeszkadza,. Jedzenie niestety bardzo monotonne i raczej srednie
Czystosc Baseny Obsluga
Slabo wyciszone pokoje od korytarza Raczej slabe i monotonne jedzenie Okolica
Dużym plusem jest odległość hotelu od lotniska około 15 minut autem oraz odległość od pięknej piaszczystej plaży dokładnie 6 minut spacerem. Personel bardzo miły i pomocny bez problemu komunikacja w języku polskim. Hotel czysty i zadbany jeszcze czuć , że całkiem niedawno wybudowany, łóżka wygodne, sprzątanie codziennie, polskie programy w tv, dobre jakościowo kosmetyki. Na terenie 2 baseny i zawsze wolne leżaki. Nie wiem jak to jest zorganizowane ale pomimo pełnego obłożenia nie było czuć w hotelu czy restauracji tłumu ludzi. Wieczorami zapalane są lampiony co wprowadza w połączeniu z dobrym drinkiem w miły nastrój. Drinki z małą ilością alkoholu no chyba, że znajdziecie sposób na przekonanie barmanów, ja znalazłam :) Jedzenie dobre, wiadomo że 5* hotelu to nie 5* Michelin ale poziom jedzenia dość porównywalny z polskimi hotelami pięciogwiazdkowymi .Wybór duży i każdy znajdzie coś dla siebie a także wybrednych dzieci, soki rozwodnione ale po 2 dniach przyzwyczajasz się i nie czujesz, kawa pyszna, dodatkowo bar z przekąskami a w nim pizza , tosty, hamburgery, kebab, frytki i makarony. Jedynym minusem w naszym przypadku było zbyt wczesne przybycie, gdyż doba rozpoczyna się o 15-stej , hotel nie robi problemu z wcześniejszym zameldowaniem i od razu jesteś już pełnoprawnym gościem korzystającym ze wszystkich atrakcji ale na pokój musieliśmy jeszcze trochę poczekać co było pewnym niewielkim dyskomfortem ale nie z winy hotelu. W czasie pobytu starałam się chociaż spróbować każdego z serwowanych dań i uczestniczyłam prawie we wszystkich wycieczkach, które za sprawą wspaniałych, doświadczonych przewodniczek są ciekawe i budują ogólną wiedzę na temat tego pięknego miejsca. Polecam wybór, ja dopiero co wróciłam, porządnie wypoczęłam i za rok znów odwiedzę to miejsce.
Bliskość pięknej plaży i lotniska, dobre jedzenie, czystość.
nie zauważyłam
Przepiękny hotel *****. Nie ma się do czego przyczepić. Nowoczesne, czyste pokoje. 2 duże baseny + 1 mały połączony z pool barem. Pool bar zlokalizowany między dwoma dużymi basenami. Duża stołówka. Wybór dań ogromny. Obsługa na najwyższym poziomie. Wszyscy przesympatyczni. Część osób pracujących w recepcji jest Polakami, więc dla osób nie mówiących po angielsku nie będzie żadnego problemu. Zauważyłam również, że turyści wybierający ten hotel prezentują pewien poziom. Bardzo dużo Polaków. Brak awantur, brak zajmowanych leżaków przez „Januszy”, brak hałasu, pijanych ludzi itd. Ludzie z kulturą.
+ bardzo dobra lokalizacja hotelu, w Laganas. Bardzo blisko wszędzie, ale na tyle na uboczu, że hotel nie znajduje na głównej ulicy z dyskotekami (do nich jakieś 10 min spacerem). Bardzo blisko do bazarków, do wypożyczalni aut, do morza ok 300 m + przesympatyczna i niesamowicie pracowita obsługa + świeże, różnorodne, w dużej ilości dania + nowoczesne, czyste pokoje (klimatyzacja+sejf) + 2 duże baseny + 1 mały połączony z pool barem + przez cały dzień wolne leżaki i parasole
Pokój mały ale przyjemny, bardzo czysty i nowoczesny. Jedzenie super, drinki all inclusive naprawdę bardzo dobre. Obsługa miła i pomocna. Nie ma się do czego przyczepić :)
Bardzo czysto, świetny wystrój.
Hotel świetny, nowoczesny, czyściutki, świetne jedzenie i nie jak niektórzy piszą że monotonne- owszem, śniadania są codziennie takie same ale jest tak duży wybór, że praktycznie codziennie można jeść coś innego. Obiady i Kolacje obfite i różnorodne, mięsa, ryby, owoce morza, owoce, ciasta, lody. duży wybór napojów bez limitu. super obsługa. kolacje wydawane do 21.30 a zdarzyło się, że wróciliśmy z wycieczki na Kefalonię o 22 i cała obsługa czekała na nas z kolacją !!! Cisza- pomimo zgiełku w mieście oddalonym o ok 500 m nie słychać nic niepokojącego. Na plażę ok 300m i tu jedyny Zonk- obsługa hotelu powinna zadbać o posprzątanie dojścia na plaże, to nie wymaga dużo wysiłku a na pewno polepszyłoby ogólny wizerunek. Moim zdaniem w pełni zasługuje na 5*