whala! Bavaro (ex. Alisios Bavaro)

3.5

Właśnie wróciłam z tego uroczego miejsca. Hotel oczywiście w klasie miejscowych standardów. Dla normalnych ludzi . Wszystko co powinno być jest. Restauracja ogromną rotacja ludzi ale zawsze miejsce sie znajdzie. Na terenie hotelu trzy baseny i dwa bary . Na plaży bar tylko z napojami (różne i mnóstwo smacznych drinków) . 1 dolar działa cuda na cały dzień! Fantastyczny rum! Dobre piwo! Coca Cola również zero, sprite z butelek. Jedzenia bardzo dużo. Bardzo duży wybór. Kolacje różnorodne w klimatach różnych krajów. Pyszne ryby i mięsa. Super słodycze, lody i mega tartaletki. Trochę maly wybor owoców. Natomiast ananas i maracuja przebijają wszystko. Owoce dostępne do 18.00 na jednym z barów przy basenie. Wieczorem codziennie show. Każdego dnia inne. Ale spokojnie do 23.00 potem robi sie cicho. Największy plus 5+++++ dla całej obsługi hotelu zaczynając od recepcji kończąc na Paniach odpowiedzialnych za sprzątanie. Wszyscy uśmiechnięci zawsze pomocni. Gratulacje za taką ekipę!!!! Do plaży bliziutko . Dostępne leżaki. Spacery wzdłuż pięknej plaży bezcenne! Ok. 500 m od hotelu całodobowa apteka markety kantor. Cudowny czas w przepięknym miejscu! Jeszcze raz duże Brawa dla obsługi hotelu!

Hotel Whala Bavaro jest hotelem trzygwiazdkowym raczej dla mieszkańców Dominikany oraz krajów ameryki południowej. Jest to specyficzny rodzaj jedzenia , rozrywki oraz czystości. Niestety w katalogach i folderach operatorzy ( TUI) używają zdjęć innego hotelu który jest o wyższym standardzie. Jednak mieszkańcy Whala nie mają dostępu do atrakcji hotelu HM Bavaro. Oczywiście jest to jawne oszustwo

Miejsce piękne, biały piasek, słońce. My trafiliśmy na jakiś wyrzut wodorostów, które przez personel sąsiednich hoteli były na bieżąco sprzątane, u nas przez 8 dni 1x widziałam pracownika z grabiami.Nie ma polskiego rezydenta- osoba wskazana w dokumentach biura nie pracuje tam od 5 lat, ale Krzysztof jest wyjątkowo uczynnym cz lowiekiemm i bardzo nam pomógł. Mieliśmy szczęście ,że z samolotu wyszliśmy jako jedni z pierwszych, bo nie było nas na listach transferowych, również z powrotem był problem- dzwoliśmy do transferu-otrzymaliśmy sms zwrotny z ustaloną godziną odjazdu z hotelu- w realu okazało się że kierowca przyjechał prawie godzinę wcześniej-bo taki on dostał rozkład. 4* dotyczą tylko jednego budynku, pozostałe budynki to 3*. Jedzenie monotonne ale jest wybór, nie trzeba jeść na okrągło tego samego. W budynku , w którym mieszkaliśmy-II p, bez windy. Balkon wychodzący na bar w odległości 3m- potwornie głośną muzyką od 10-23 codziennie, bez przerwy." Dodatkową "atrakcją była kilkudziesięciometrowa palma która przechodziła przez podłogę i dach naszego balkonu, dostarczając ,szczególnie w nocy, głuchego, ale głośnego stukotu przy obijaniu się pnia drzewa o brzeg dziury. W ofercie biura łóżka z bali przy basenie w cenie. W realu faktycznie w cenie; 20$ za dzień

Pokój klimatyzowany dość przestronny, łazienka duża z dużym prysznicem, wystrój minimalistyczny - ale przecież nie przebywa się w nim dużo czasu bo okolica jest tak ciekawa że nie chce się siedzieć w pokoju hotelowym.

Hotel przyzwoity, minusem na pewno jest to, że tylko w recepcji mówią po angielsku. Jedzenie smaczne, animacje po hiszpańsku. Pokoje czyste i sprzatane

Nazwa  whala! Bavaro (ex. Alisios Bavaro)
Miejsce  Dominikana / Punta Cana / Bavaro
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, fitness, darmowe wifi, sporty wodne, windsurfing, żeglarstwo

Tylko 100 m do piaszczystej plaży Bavaro.

Baseny otoczone oryginalnie zaprojektowanymi tarasami słonecznymi.

Dobra lokalizacja: ok. 3 km do Bavaro z licznymi sklepami i barami, 30 min. do lotniska w Punta Cana.

6.5

3.5

Wyświetlono 15 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Gabriela

Pobyt - Marzec 2025

Zalety

Jak wyżej!

Wady

Wiadomo jak wszędzie trochę drobnych usterek ale leci się raczej nie po to żeby siedzieć w pokoju.

Jerzy

Pobyt - Listopad 2023

Zalety

Whala Bavaro ma niezłe baseny , dość dobre jedzenie i miłą obsługę. Reagują właściwie na zgłoszenia. To jest bardzo ważne. Są po prostu mili i pomocni.

Wady

Bardzo głośna muzyka typu disco-polo po hiszpańsku. Ale to kwestia gustu. Animacje słabe na niskim poziomie .

Pobyt - Luty 2023

Zalety

blisko plaży, na terenie hotelu czysto, starający się bardzo animatorzy. Dodatkowe bary zaopatrzone w jedzenie i picie

Wady

Brak windy. Brak drzwi do części sanitarnej. Brudne fugi. Rdza przy armaturze zamalowana srebrną farbą. Hałas.

Pobyt - Styczeń 2022

Zalety

Bardzo miła i uczynna obsługa hotelowa, bardzo urozmaicone jedzenie. Możliwość korzystania z kilku basenów na terenie hotelu.

Pobyt - Lipiec 2022

Zalety

Dużo basenów

Wady

Brak obsługi po angielsku

Pobyt - Czerwiec 2022

Nie rozumiem wcześniejszych opinii na temat wody w kranie, gdzie lecąc w tropiki, jest oczywistością, że woda w kranie nie będzie jak w domu, czyli czyszczona i bez zapachu, nie wiem co ma do tego hotel, jak cała Dominikana ma taką wodę. Hotel świetny, obsługa bardzo miła, momentami lepiej się bawili niż goście, uśmiechnięci, pomocni. Jedzenie w porządku, wiadomo gotują dla wszystkich, czyli nie będzie za ostre, za słone, dosyć różnorodne, świeżo wyciskane soki, świeże owoce, sałatki, były również potrawy dla wegetarian. Pokój bardzo zadbany, klimatyzacja w pokoju idealnie dawała radę z temperaturą na dworze, codziennie sprzątany, łazienka też niczego sobie, ręczniki wymieniane 3 razy w tygodniu, codziennie dostawa butelek z wodą do płukania zębów, aby nie używać ich wody. Karta drinków dosyć ciekawa, każdy znajdzie coś dla siebie - od wódki, przez rum, amaretto, po whiskey. SnackBar - burgery, hotdogi, pizza, frytki - raczej smaczne, nie robiły wow, ale były dobre, takie idealna zagrycha do drina czy piwa. Basen odpowiedniej głębokości dla osób, które np. nie potrafią pływać. Jeden 1,5 m, drugi 1,4 m, pozostałe po 1,2 m.

Zalety

Basen na dachu, hotel dosłownie przy plaży, 5 basenów, wieczorami atrakcje dla gości w tygodniu spokojniejsze - karaoke, a w weekend bardziej imprezowo.

Wady

Może na siłę by coś sie znalazło ;-)

5.7

Pobyt - Czerwiec 2022

Wszystko bez większych problemów, standard raczej przeciętny , dla noe wymagających gości szukających noclegów w korzystnej cenie . Miał to być nocleg po zwiedzaniu i do tego się sprawdził idealnie.

Zalety

Miejsce w porządku, spoko badane na pietrze. Dość czyste pokoje. Dobry stosunek jakości do ceny.

Wady

Jedzenie nie ciekawe, ale głodnym się nie chodziło. Mięso zawsze z kością. Widać ze to nie nowy obiekt. Na ciepła wodę trzeba było chwile poczekać.

Natalia i Bartlomiej

Pobyt - Sierpień 2019

Czytalismy wiele roznych opinii na temat hotelu. Ostatecznie przekonaliśmy sie do wyboru. Byla to nasza podroz poslubna wiec wyjatkowo skupialismy sie na warunkach. Wyjechalismy zadowoleni. W pokoju czekala na nas niespodzianka w postaci wina, owocow i kartki z zyczeniami od pracownikow hotelu. Korzystalismy z 5 basenów (w tym jednego na dachu ze sciana z szyby i widokiem na Ocean). Baseny nie byly duze, ale przez ich ilosc nie bylo problemu z miejscem do plywania, czy lezakiem. Zawsze bylo cos wolnego:). Dla gosci udostepnione byly 4 bary przybasenowe z szeroka oferta drinkow, piwem, winem i sokami. Miedzy posilkami do 1.00 w nocy mozna bylo zajadac sie przekaskami (pyszna pizza skradla nasze kubki smakowe). W okolicy hotelu znajdowalo sie polskie biuro podrozy Tropical Sun z ktorego wykupilismy 4 niezapomniane wycieczki fakultatywne, byly rowniez 2 supermarkety, 2 budki z owocami i sokami, sklepy z pamiatkami i autobus miejski ktorym mozna bylo przejechac sie do centrum hadlowego San Juan za niecalego dolara w jedna strone. Pomimo tych wszystkich korzysci myśle, ze najwieksza zaleta Whala!Bavaro byla mila i pomocna obsluga. W sytuacji kiedy nie było chetnych na aquaerobik zorganizowano dla nas indywidualne zajecia, kiedy potrzebowalismy, aby ktos popilnowal naszych bagazy ochroniarz zrobil to z wielka checia itd itd.:) Polecamy ten hotel !

Zalety

- 4 basenu -mnóstwo różnorodnego jedzenia - brak przepelnienia, jak w innych hotelach - BARDZO mila i pomocna obsluga

Wady

Popoludniu Glony w oceanie

Damian

Pobyt - Styczeń 2019

Witam.Właśnie wróciliśmy z żoną z tego hotelu i mamy 'prawie' same wspaniałe wspomnienia z wakacji(Ferii). Na początek to zdjęcia są nie aktualne na stronie przedstawiające na stronie!!!! Jest lepiej moim zdaniem!Np.basen jeden z pięciu jest na dachu wraz z restauracją. Basenów jest 5 jak na tak mały hotel więc każdy coś znajdzie coś dla siebie. Hotel jest po remoncie podobno który był w istopadzie 2018 więc coś się starają.Hotel nas zaskoczył tym że ma wszystko jak na 3,5 gwiazdki i nam naprawde nic nie brakowało!!! Obsługa uśmiechnięta i mega pomocna szczególnie Carlos kucharz i mały kelner w okularach który cały czas chodzi uśmiechnięty który raz dwa załatwi piwko np. do stolika:) Co do pokoi to akurat dostaliśmy nowy po remoncie więc super. W pokoju jest wszystko czyli lodówka,tv(na androidzie)pełno kanałów-brak polskich,czajnik do pażenia kawy no i sejf(płatny 30 dolców tydzień). Łazienka ma suszarke,reczniki które codziennie są wymieniane oraz kosmetyki:) Co do sejfu to polecam go wziąć bo nam akurat zgineły pieniądze z pokoju i to nie było miłe bo tylko sprzątaczki były w tym czasie a wiadomo nikt się do tego nie przyzna!!!!! To była ta najwieksza wada tego hotelu ale teraz mamy nauczke!!! Chowajcie kase w sejfie!!!! Zgłosiliśmy to do recepcji ale reakcja to raczej była błyskawiczna ale bez efektów!!! O.k a teraz co do jedzenia i napoi to super bo i jest w czym wybierać i jest sie czego napić!!! Drinki leją bez problemów nawet do swoich pamiątkowych kubków bo te hotelowe to są raczej małe(200ml)i trzeba brać z 4 na plaze czy leżak nad basen:) Piwko to raczej lekko kwaśne a wino to nie moja liga! Poprostu słabe! Jedzenia to jest do oporu i na śniadanie,obiad oraz kolacje! Można sobie także dokupić np.steka,homara albo sushi dodatkowo z butelka wina na dachu z widokiem na morze:)

Zalety

Mały kameralny hotel w samym centrum Bavaro:)

Wady

Troche mała plaża wydzielona dla hotelu ale to taka mała uwaga!

2.0
Dariusz Sobieraj

Pobyt - Marzec 2018

Generalnie hotel syf i nikomu nie polecam, dziwię się TUI że oferuje takiej"klasy" miejsce.Dodam że wyjazd kosztował prawie 5tyś zł za osobę.Bylem w tamtym roku na Kubie za podobne pieniądze to można porównać dzień do nocy.

Zalety

Mały i kameralny hotel

Wady

Syf,stęchlizna,klima w niektórych pokojach nie działa, obsługa kiedy nie dostanie napiwku robi łaskę,nie zawsze wymienią ręczniki,telewizor w moim pokoju nie działał,w w łazience brud, spłuczka żadko działała,jedzenie na stołówce do bani, codziennie resztki z poprzedniego dnia,bar alkoholowy to dno, strasznie mały wybór, dużo przed 23 robią łaskę że obsłużą, plaża hotelowa to jakaś kpina tylko ok 50m długości.Jedzenie w barze przy plaży katastrofa jedynie pizza super no i obsługujący Loui super gość.Kolacja Ala carte marna

Andrzej

Pobyt - Kwiecień 2017

Bylismy w kwietniu 2017 roku , wszystko ok nie wiem kto pisze te zalosne opinie , wyjazd na Dominikane za ok 4 tys 2 tyg All dla mnie super , w pokoju sie tylko spi a nie mieszka , malkontenci wybieraja najtanszy hotel na Dominikanie a spodziewaja sie Hiltona i to w wersji europejskiej nie domówienie , Polacy to naród zrzędliwy i wymaga nie wiadomo co , gorąco polecam ten Hotel , pewnie jak wszedzie mozna sie czegos doszukac ale ja nie po to jade na wakacje , jakbym czytal te opinie przed wyjazdem to bym tam pewnie nie pojechal a naprawde warto

Zalety

polozenie i kameralność

1.0
Agnieszka Bara

Pobyt - Marzec 2017

HOTEL KOSZMAR!!!!!! Byłam w tym hotelu w marcu 2017r. i przeżyłam koszmar. Opis hotelu w ofercie TUI zarówno na stronie biura jak i na portalu wakacje.pl różni się od stanu faktycznego.Hotel nie leży przy samej plaży tylko w odległości ok. 150m. Plaza jest brudna, jest na niej mnóstwo glonów i śmieci,najbrzydsza plaża w promieniu kilku kilometrów. Na plaży nie ma parasolek , stare , zniszczone leżaki stoją w pełnym słońcu . Najgorzej jest z pokojami, TUI w swej ofercie przedstawia zdjęcia pokoju superior i suite, a za cenę podaną w ofercie dostaje się pokój standard. Ja dostałam pokój standard tzn. stare łóżko , grzyb na ścianach, zardzewiała armatura , ogólny brud i okropny zapach stęchlizny. Kiedy chciałam wymienić pokój w recepcji powiedziano mi , żę muszę dopłacić 11USD /dzień do superior i 20 USD/dzień do suite. Dopłaciłam więc 110 USD i dostałam pokój superior. Był w trochę w lepszym stanie , ale nadal zardzewiała armatura, smród stęchlizny i zapchana toaleta. Jak się później okazało w każdym pokoju jest problem z zapychaniem toalet , jest jakiś problem z kanalizacją. W nocy okazało się ,że w łazience są karaluchy.Kolejnego dnia z pomocą rezydentki otrzymałam pokój suite w trochę lepszym stanie ale równie stary i śmierdzący. Z kranu leci słona woda. W ofercie TUI zamieszczonej na portalu wakacje.pl nie ma mowy o różnicach cen pokoi, kupując opieramy się na zdjęciach pokazanych w ofercie. Na zdjęciu w ofercie prezentowany jest boczny basen , ale nie widać ,że obok buduje się pięciokondygnacyjny blok . Leżąc przy basenie słuchamy odgłosów z budowy. Oferta all inclusive to jakaś kpina. Napoje w barach wyłącznie w plastikowych kubeczkach. W restauracji brak filiżanek i sztućców. Restauracja wygląda zupełnie inaczej niż na zdjęciach . Jest stara, stoliki się lepią , jest brudno. Bardzo mały wybór jedzenia, jest go za mało dla tej liczby gości co powoduje kolejki. W barach obsługa stosuje limity : jedna osoba -jeden drink. Ogólnie hotel smród i brud.

Zalety

blisko plazy

Wady

hotel stary , pokoje do remontu, karaluchy, fatalne jedzenie

Karol

Pobyt - Lipiec 2016

Hotel w porządku, typowe 3,5*, pokoje spore, czyste, codziennie sprzątane. Klima wydajna. Jedzenie bardzo dobre, zarówno w głównej restauracji, jak i fast-food na plaży. Restauracja niestety zbyt mała, gdy w sezonie jest spora liczba gości, co powoduje kolejki i konieczność czekania na sztućce. Dobre położenie hotelu - blisko do knajpek oraz sklepików poza hotelem, gdzie ceny są niższe. Można poczuć atmosferę dominikańskiej ulicy :) Blisko do plaży - przejście małą uliczką i przez SPA. Plaża jest mała, więc nie ma dużo przestrzeni dla siebie, ale leżaków nigdy nie brakuje. Jak komuś przeszkadza, można położyć się na piasku na plaży obok. Polecam spacery wzdłuż oceanu, plaże i palmy są rewelacyjne.

Zalety

Położenie, bliskość do plaży, jedzenie, kameralny hotel

Wady

Często głośno w nocy, mała plaża, zbyt mała restauracja w stosunku do liczby gości

Pobyt - Maj 2016

Byłam w tym hotelu na przełomie kwietnia i maja br.trafilismy na 5 dni bardzo deszczowych-w zwiazku z tym nudy-gdyż nie ma animatora,który zrobiłby cokolwiek. owszem był animator ale nie potrafiacy mówić po angielsku-poza podstawowymi zwrotami-hotel powinien przewidzieć takie sytuacje(mam na mysli deszcz) bardzo duzo turystów zaraz po przyjeździe zamieniała pokoje-gdyż cos było nie tak mój np mimo że rezerwacji dokonałam w styczniu miał mankament taki że jak wyszyłan na balkon to tak jabym znalazła się w kuchni-komin i wentylacja kuchenna-smród jak bym była w budce z kebabem-obrzydliwość łazienki z prysznicem nie funkcjonalne-wąskie,klamki i zawiasy zardzewiałe bardzo drogi internet 30 dolarów za 7 dni w kuchni wciąz brakowało talerzy i sztućców-to było notoryczne mało tego pewnego wieczoru w ogóle nie było swiatła-nikt nie potrafił powiedzieć kiedy bedzie po omacku ludzie chodzili do swoich pokoi-po północy właczono i to nie we wszystkich pokojach recepcja do okreslonej godziny-pewna mamusia upiła się tak że nie była stanie stać o własnych nogach a nie było kogo porosic o pomoc-nadmienie że miała ze soba dwójke dzieci nic jej nie groziło za takie zachowanie-gdyz była ze stanów-natomiast nasz rodak jak wszedł po kilku drinkach przez przypadek do pokoju gdzie była sprzątaczka to został aresztowany !!!!!!!!!!! pokojówka za namową pani rezydent i nie wiadomo kogo tam jeszcze wycofała zeznania-oczywiscie za godziwa zapłatę barmani podejrzewamy dosypywali cos do drinków-przykład nieusprawiedliwionego i tracenia świadomosci znajomego...... bardzo mało owoców..........bardzo polecam kuchnie meksykańską i hiszpańską -jest jeden raz w tygodniu ręczniki czyste,posciel czysta,szafki i sprzet okropne czy dominikańczycy sa tak bardzo super mili i przyjaźni ? jak to piszą o nich ? -nie zauwazyłam-patrza na białych jak na dolary w sklepach podliskich natręctwo byłam widziałam i więcej nie pojadę na pewno-słońce ok,woda ok,zaik zakupicie wycieczki fakultatywne-rozejrzyjcie się

Zalety

blisko plazy

Wady

ogólnie bródno,karaluchy na korytarzu-w czasie deszczy a było tych dni 5 na przełomie kwietnia i maja tego roku-karaluchy uciekajace przed deszczem po scianach-panie sprzatajace jesli dostały dolara to sie postarały-klamki,zawiasy w drzwiach zardzewiałe,plamy na zasłonach,prysznice w toaletach nie funkcjonalne.....rozumiem trzy gwiazdki ale bez przesady

r-anek

Pobyt - Luty 2015

Hotel typowy 3 gwiazdkowy. Kuchnia niezła, jest z czego wybrać, dużo warzyw i ryb. Pokoje w miarę czyste z klimatyzacją i wiatrakiem. Niestety klimatyzacją bez funkcji osuszania powietrza przez co nie ma szansy, aby wysuszyć nawet bikini bo wszędzie jest wilgoć. Brak jakichkolwiek animacji, niby jest pani ale nie jest w stanie niczego rozkręcić nawet imprezy na plaży. Plaża przy hotelu nie duża. Glony nie są sprzątane.

Zalety

dobre położenie, miła obsługa

Wady

brak ciepłej wody w kranach, słona woda w kranach, bardzo cienkie ściany

whala! Bavaro (ex. Alisios Bavaro)