Piekne widoki otaczające hotel. Bardzo blisko plazy (kilka minut pieszo). Jedzenie smaczne, jednak drinki zbyt slodkie i sztuczne:/ (ale to juz kwestia gustu). Mimo tego, bardzo polecam i bede milo wspominac wyjazd.
Witam, hotel oceniam na 6/10, pokoje wymagają odświeżenia i nie są jakoś wybitne jak na hotel 5*, panie sprzątaczki oprócz poskładania pościeli i dania nowych ręczników nic nie robiły mimo napiwków. Hotel jest wylęgarnią obywateli Rosji, jedna wielka porażka jeśli o to chodzi, koledzy ze wschodu nie potrafią się zachować tzn (wymiotują w przestrzeni wspólnej, zostawiają brudną bieliznę na korytarzach, wchodzą pijani na scenę podczas animacji) jeśli hotel chce utrzymać wyższe opinie zalecam ograniczenia w stosunku do osób narodowości Rosyjskiej gdyż zachowują się niczym nieokrzesane i brudne zwierzęta. Jedzenie jest okropne, jeśli znaleźliśmy coś dobrego do jedzenia w przeciągu 7 dni to były to maksymalnie 3 pozycje, reszta niejadalna, jałowa i tłusta, zapłaciliśmy za allinclusieve a trzeba było jeść na mieście żeby się nie porzygac jak koledzy z Rosji. Ogólnie hotel umiejscowiony w ładnym i spokojnym miejscu, obsługa w porządku prócz jednego kolegi Mustafy z recepcji który sobie poradzi własny biznes w hotelu i natarczywie za wszystko próbuje wymuszać napiwki.
Obsługa Ładna i spokojna lokalizacja Blisko autobusy do miasta
Rosjanie zachowujący się jak zwierzęta Jedzenie Mustafa Słabe czyszczenie pokoi
Hotel 5 gwiazdkowy, niestety pokoje już troszkę poniszczone. W jednym z trzech pokoi czuć było nieprzyjemny zapach, za to codziennie były sprzątane i uzupełniany minibar. Reszta hotelu na plus, dużo leżaków przy basenie jak i na plaży, o każdej porze znalazło się miejsce, aczkolwiek byliśmy pod koniec października. Animacje dla dzieci od 20.30, dla dorosłych od 21.15, niestety trochę krótkie. Jedzenie monotonne, niby codziennie cos zmieniali, ale powtarzało się i po 4 dniach trzeba było wybrać się na miasto, aby zjeść coś nowego. Obsługa i barmani bardzo mili, nie byli nastawieni tylko na napiwki, prócz chłopaka od bagaży, który zażyczył sobie po euro za zważenie każdego bagażu, gdzie po czasie okazało się że jest to darmowe. Niestety największy minus, może nie samego hotelu, ale psuł cały pobyt(...), którzy robili bydło przez cały dzień, wieczorem przeszkadzali podczas animacji ledwo stojąc na nogach. Obsługa niestety za dużo z tym nie robiła, widocznie to ich główna klientela, ponieważ 2/3 hotelu (...). Warto wziąć to pod uwagę wybierając ten hotel.
- miła obsługa - dużo leżaków - blisko do pętli autobusowej - zadowalający wybór drinków
(...) - monotonne jedzenie - trochę poniszczone pokoje - nieprzyjemny zapach z kanalizacji
Pobyt w hotelu uważam za bardzo udany. Przede wszystkim na szczególną pochwałę zasługuje obsługa, sprzątaczki, kelnerki i kelnerzy, którzy uwijają się jak mrówki i sprawiają, że gość czuje się bardzo dobrze. Nie odczułam, żeby byli jakoś nachalni na dolara. Hotel bardzo czysty. Pokoje sprzątane codziennie. Codziennie uzupełniany mini bar w fantę, sprite i wodę. Klimatyzacja w pokoju działała bez zarzutu. Rozrywka : Animacje bardzo ciekawe. W hotelu jest mini dyskoteka dla dorosłych. W dzień water polo, siatkówka, tenis stołowy i ziemny. Wieczorem można posiedzieć na tarasie. Jedzenie : Jedzenie urozmaicone oraz bardzo smaczne. Jednakże owoców morza nie było, ale dla mnie to nie problem. Ciasta, desery i torty bardzo dobre. Kawa Jacobs z automatu. Alkohol dosyć dobry jak na lokalny. Codziennie wyciskany sok pomarańczowy. Jedzenie praktycznie przez 24 h. W nocy głównie zupa, chleb, ser, suche ciastka, wędliny oraz warzywa. Basen i plaża : Woda w basenie trochę chłodniejsza. Basen codziennie sprzątany bardzo dokładnie. Na basenie zjeżdżalnie dla starszych dzieci (nie dla maluchów). Dla maluchów kryty brodzik pod zadaszeniem bez zjeżdżalni. Przy basenowym snack barze można zjeść lunch oraz przepyszne lody gałkowe. Była też tam babcia, która robiła przepyszne placki. Na plaże krążył bus, ale spokojnie można dojść w 5 minut spacerkiem. Miejsce postoju busa na plażę przed hotelem w bramie obok ochrony. Plaża zwirowa. Na plaży piwo, wino i napoje. Do jedzenia w barze na plaży głównie fast food, kebab, makarony i warzywa. Wymiana ręczników plażowo-basenowych w strefie SPA (na najniższym piętrze). Nacje: W hotelu bardzo dużo Anglików, Francuzów i sporadycznie można było usłyszeć język rosyjski wśród gości. Lokalizacja: Czas dotarcia do hotelu z lotniska wynosił 1 godzinę 50 minut (nasz hotel był ostatni). W pobliżu hotelu pętla dolmuszy. Ogólnie hotel na odludziu, ale za 1 euro można dojechać do Side na jakiś "shopping". W hotelu znajdują się natomiast 3 sklepy. Przyjechaliśmy o godzinie 8 rano do hotelu. Pokój otrzymaliśmy po godzinie 14.00. W dniu wylotu, który mieliśmy w nocy musieliśmy się wymeldować do godziny 12.00, ale mogliśmy korzystać z infrastruktury hotelu, pić i jeść (opasek nie ściągają).
- czystość - ciekawe animacje - jedzenie - obsługa hotelu
Nie zauważyłam wad.
Byliśmy w 2 osoby dorosłe i córka lat 5. Hotel oddalony od lotniska o około 60 km ale transfer z lotniska do hotelu zajął około 2.5 godziny ponieważ hotel był ostatni na liście i po drodze zatrzymywaliśmy się w 7 innych hotelach. Była to nasza pierwsza wycieczka do Turcji dlatego nie mam porównania jak powinny wyglądać 5* w Turcji i jak Water Side wygląda w porównaniu do innych. Pokój OK - przestronny, klimatyzacja działała bardzo sprawnie. Sprzątanie mogliby poprawić. Jedzenie - tu nie mam się do czego doczepić - było dużo i smacznie. Basen - brodzik dla dzieci oraz jeden duży o stałej głębokości 1,4 metra. Były zjeżdżalnie - pomimo że w opisie zaznaczone że 3 z nich są dla dzieci to przyznaję szczerze żadna nie nadawała się dla 5 latki. W basenie dla dzieci brakuje jakiś atrakcji dla dzieci nawet w postaci jakiejś niewielkiej zjeżdżalni. Hotel ma własną plażę (żwirowo-kamienista), leżaki i ręczniki za darmo. WiFi w cenie - działa w hotelu i na plaży. Do plaży dosłownie 3 minuty na pieszo, jeździ też busik hotelowy. W hotelu niewielka sala fitness. W opisie zaznaczone że w TV są polskie kanały - tak naprawdę to jeden kanał TVP Polonia. Bar na plaży i przy basenie - wydaje alkohole i jedzenie, przy czym na plaży z alkoholi jest piwo i wino - mocniejsze alkohole na terenie hotelu. Sam hotel położony na odludziu - na terenie hotelu jest sklepik ale gdyby ktoś chcial większy wybór to trzeba jechać do Side (około 5 km) - ale zaraz obok hotelu jest zajezdnia autobusików więc to tez nie problem. generalnie polecam ale jak wspomniałem nie mam porównania do innych w Turcji
jedzenie, blisko do plaży, widoki,
czystość i sprzątanie, trochę daleko do miasta
Klienci uważajcie na ten hotel ponieważ giną wasze towary z pokoju ,wypierają się proszę uważać rubvje zdjęcia jak zostawiacje pokoje niema żadnej pomocy od swojej rezydentów, tak jak wcześniej pisali poprzednicy nie polecam tego hotelu
Dobry hotel, Nie luksusowy, ale średnia mocna piątka. Znajduje się NN na pierwszej linii brzegowej
Dobre jedzenie, personel
Wkrótce konieczna będzie renowacja pokoi, oddalenie plaży (nie na terenie hotelu)
Hotel na ogol to jeden duzy budynek. W srodku elegancki, pokoje w miare nowoczesne jednak widac juz potrzebe remontu poszczegolnych pomieszczen. Basen duzy, zjezdzalnie ok jak wszedzie, drinki z karty jak i na polecenie, jedzenie bardzo smaczne. Plaza w miare czysta, lezaki zadbane, zadaszanie dobrze chroni przed sloncem. Minusem jest szybka glebia, 2 metry od brzegu i juz 1,5m. Na to jednak hotel nie ma wplywu. Obsluga w tym hotelu to podstawa do dobrej oceny. Kazdy pracuje za dwoch. Wszyscy usmiechnieci, nikt nic w zamian nie oczekuje. Wyjatkiem stanowi obsluga plazowa. Pan na beach barze ma na wszystko czas, z kolei osoba zajmujaca sie lezakami plazowymi za samo jego otrzepanie reka z piasku stoi tak dlugo az dostanie pare euro. Kiedy musi sie obejsc smakiem pieniedzy patrzy w strone gosci i marudzi patrzac na nich. Poza nimi wszyscy naprawde super. Animatorzy zabawni, choc wieczorne animacje krotkie i "bez uczucia" w kierunku publicznosci. Sprzatanie pokoi powyzej normy. Restauracje sprzatane na biezaco. Brak zieleni to duzy minus. Cien poza parasolami mozna znalezc jedynie w miejscach gdzie sa bary. Teren niby duzy, ale wiekszosc to betonoza i sama trawa. Minusem jest fakt, ze dokookola hotelu nic nie ma, ale to juz mozna sprawdxic na mapie. Sumujac jednak jestesmy zadowoleni, ale dalibysny bardziej 4* niz 5
Obsluga! Jedzenie!
Dookola hotelu brak atrakcji jak i sklepow. Brak miejsc na obiekcie do spacerow, procz pola z trawa. Obsluga na plazy do dyskusji
Pobyt bardzo mi podobał przyjazny dla wszystkich widok mieliśmy na morze z dopłatą ale było warto 5 piętro pokoje sprzątane codziennie lodówka była uzupełniana codziennie napojami nie tylko woda cola,oprócz alkoholu
Pokoje, widok, bardzo miła obsługa hotelowa
Bardzo mało animacji dla dzieci w ciągu dnia wieczorem bardzo mało
Rewelacyjny hotel i obsługa. Pyszne jedzenie i duża ilość. Extra zjeżdżalnie, mocne drinki. Małe pokoje, ale nowoczesne i codziennie sprzątane. Blisko do pięknej plaży.
Obsługa Jedzenie Drinki Zjeżdżalnie Plaża Spokojna okolica, daleko od miasta. Widoki
Brak wad. Wakacje życia ❤️
Wraz z małżonką oceniamy pobyt na 10/10 ! Mieliśmy pokój na najwyższym piętrze z widokiem na morze, natomiast z drugiej strony spędzając czas przy basenie, czy spożywając posiłek w głównej restauracji podziwiać można majestatyczny widok pływające jachty po rzece na tle gór. Również wielkie wrażenie zrobiła na nas obsługa oraz cały personel, gdyż każdym gestem i uśmiech sprawiali, iż pobyt był przyjemniejszy. chociażby takie miłe gesty jak niewymuszona chęć mówienia po polsku, czy przywitanie "siemanko, jak się czujesz", to potwierdzają. Bardzo pomocny jest pan z papugą mający punkt fotograficzny, który mówi bardzo dobrze po Polsku. Jedzenie 10/10, gdyż każdy znajdzie coś dla siebie o każdej porze, tak samo jak z napojami przyrządzanymi przez świetnych barmanów. W każdym z punktów gastronomicznych obsługa obserwuje czy wszyscy są zadowoleni, widelec jeszcze dobrze nie spadnie, już przynoszą nowy, kończy się napój przy kolacji oferują przyniesie do stolika następnego itp.
Przepiękna okolica, jedzenie, napoje, codziennie uzupełniany minibarek w pokoju, dbanie o czystość obiektu i pokoju oraz przemiła obsługa oraz barmani. Jakość do ceny 10/10
Pobyt bardzo dobry dlatego też, że nie jest blisko miasta. Miejsce idealne na wypoczynek, jak ktoś chce skorzystać ze zwiedzania to ma taką mozliwośc bo są wycieczki. Brakuje wieczorem atrakcji typu dyskoteka lub wieczory z muzyką międzynarodową dla wszystkich młodych i starszych. Obsługa bardzo miła wszędzie. Polecam na pewno jak będę mieć możliwość to w przyszłym roku polecę.
Bardzo dobre jedzenie , pokoje czyste , bardzo miła obsługa :)
Chce napisać iż w tym hotelu giną ciuchy w pokoju i rezydentki zajmujące się nami patrzą aby wziąść kasę za wycieczki później zapomnac że istnieją ktoś wybiera się do tego hotelu niech uwaza
Ogólnie bdb wrażenie, typowe Tureckie 5 gwiazdek, które nadrabiają przemiłą obsługą i pysznym jedzeniem
daleko od miasta i bazarów XD wielkość pokoi i basenu odległość od morza 3 min spaceru, piękna plaża (nie trzeba mieć butów do wody) pyszne jedzenie bardzo pomocna obsługa świetny na wakacje rodzinne mini golf i tenis ścieżka rowerowa w okolicy
brak komunikacji w języku polskim
Generalnie polecam, typowe tureckie 5*, a więc zawsze do szczegółów można by się doczepić np. w łazience.. Nadrabiali przemiłą obsługą, która zawsze starała się pomóc, mimo iż nie wszyscy rozmawiają po angielsku. Jedzenie też było bardzo smaczne i naprawdę ogromny wybór, animacje fajne, super baseny i wiele leżaków
Przemiła obsługa i w barach i na stołówce, duże baseny, duży brodzik, świetna plaża zaledwie 5 minut spacerku od hotelu
można się czepić silikonów w łazience....
Hotel, bardzo ładny, duży. Wymaga w najbliższym czasie "odświeżenia". Pokoje dość duże do każdego pokoju jest balkon. Na plaże 5 min na pieszo, co 15 minut jeździ bus spod hotelu. Do SIDE lub MANAVGATU co pół godziny jedzie dolmusz za symboliczną opłatę. Pomimo sankcji, dużo gości z rosji. Są głośni i dość uciążliwi swoją obecnością. Ogólnie, wakacje spędzone w maju, 2022 w tym hotelu - udane :)
- Duży basen - Jedzenie (ilość, smak, itp) - Dużo miejsca - Sprzątanie pokoju - Obsługa w recepcji oraz lobby
- Słabe animacje - Chłodna woda w basenie - Hotel w najbliższym czasie do "odświeżenia" - Głównie nastawiony na gości z rosji (hałaśliwi i uciążliwi)
Na pewno polecam, świetny wybór na wakacje rodzinne.
Miła obsługa, czysto, pysznie ....
Trochę na odludziu
Hotel uważam za bardzo dobry w tej cenie. Dlaczego ktoś daje niskie oceny za to że hotel jest z dala od centrum? Skoro jest to w opisie hotelu i możemy zarezerwować coś bliżej centrum. Wybierając hotel, na miejscu nie powinno być zdziwienia że jest on z dala od centrum. Ogólna ocena hotelu bardzo dobre, wyżywienie super, przekąski przy basenach tak dobre, że nie chodziliśmy na obiady. Sporo animacji i dla każdego, animatorzy w porządku. Do plaży 5 min spacerem a i tak jeździ hotelowy busik, na plaży bar. W hotelu w bardzo wielu miejscach lodówki z zimna woda. Z pod hotelu jeździ busik do centrum i do Side za 1 euro. Jedyny minus hotelu to małe pokoje.
Wyżywienie, obsługa, animację, basen
Małe pokoje
Widok na morze = smród dobiegający z rozpalanych przez mieszkańców okolicy grilli w publicznym parku. Ręczniki hotelowe z obszarpanymi brzegami , zniszczone. Nie polecam zwłaszcza ,że zdjęcia ze strony hotelu czy portalu wakacje.pl są chyba z dnia otwarcia , rzeczywistość jest zaskakująca. Wykładziny podłogowe zniszczone, brud w saunie itp itd
W pobliżu ładna plaża , można spacerować i kąpać się bez obawy o kamieniste podłoże.
Hotel zniszczony, klub dla dzieci wręcz odrażający niczym nie przypomina foto ze strony portalu.