Voyager Beach Resort

Hotel super. Zagospodarowanie hotelu i przyroda przepiękna. Wyżywienie bardzo dobre.

Pobyt w hotelu oceniam jako udany i spełniający moje oczekiwania. Warunki, obsługa, wyżywienie są bardzo dobre. Turysta czuje się zaopiekowany

Pobyt rewelacyjny. Hotel spełnił najśmielsze oczekiwania

Pięknie położony, klimatyczny hotel z miłą obsługą. Życzliwy personel, z uśmiechem witający każdego dnia:) Czyste pokoje, ręczniki wymieniane codziennie, kosmetyki również. Butelkowana woda w łazience oraz w lodówce uzupełniana.

Super kameralny hotel, bardzo smaczne jedzenie i pyszne drinki. Obsluga na najwyzszym poziomie, dobrze mowia po angielsku. Pokoje moze nie sa eksluzywne ale na afrykanskie warunki calkiem ok. Zadbany hotel i jego teren. Fajne baseny, cicho i naprawde mozna odpoczac. Czesc hotelu jest po swiezym remoncie, wiec z pewnoscia pokoje beda w super standardzie. Bardzo fajna lokalizacja hotelu- ok 30min od lotniska. Dobra baza wypadowa na safarii. Plaza nie jest najwiekszym atutem i chyba jest to jedyny minus tego hotelu. Kameralny, spokojny, z usmiechnieta obsluga - to nie moze sie nie udac :)

Nazwa  Voyager Beach Resort
Miejsce  Kenia / Wybrzeże Mombasy / Mombasa
Udogodnienia  basen odkryty, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, sporty wodne, tenis

Rozrywka: codzienne animacje, pokazy mody, muzyka na żywo, wieczory taneczne, przedstawienia komików i akrobatów.

Udogodnienia dla dzieci: animacje, (4-11 lat), plac zabaw, minidisco, brodzik (zintegrowany z basenem).

Bogata oferta rekreacyjna: 2 korty tenisowe, piłka wodna, siatkówka plażowa, plażowa piłka nożna.

Rozbudowana infrastruktura: sklep z pamiątkami, butik, fryzjer, 4 bary, 3 restauracje (2 a la carte), 3 baseny.

Wyświetlono 33 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Jacek

Zalety

Usytuowanie, przyroda, wyżywienie

Wady

Zalety

Hotel utrzymany na wysokim poziomie. Obsługa dba o to aby turysta czuł się w nim dobrze i by niczego munie brakowało

Bogdan

Pobyt rewelacyjny. Hotel spełnił najśmielsze oczekiwania

Zalety

Dbałość o szczegóły i wygodę gości, pyszne i różnorodne jedzenie

Wady

Nie znalazłem

Zalety

Położenie nad samym oceanem. Czystość w pokojach oraz zadbany ogród. Trzy baseny wvtym jeden bezpośrenio przy plaży.

Wady

Brak wad.

Grzegorz

Zalety

- polozenie - pyszne jedzenie i super drinki - infinity pool - brak “bitwy” o lezaki czy stoliki - przemila obsluga - czystosc - pieknie utrzymany teren hotelu - muzyka na zywo do kolacji

Wady

- plaza - waska, duzo glonow i naganiaczy wiec ciezko polezec. Do tego, po 14 przyplyw wiec plaza calkowicie znika :(

Mirek

Pobyt bardzo pozytywny Pokoje ładne Łazienki do remontu Więc hotel częściowo jest remontowany

Zalety

Bardzo miła obsługa !!! Bardzo dobre jedzenie

Wady

Łazienki do remontu to jest Afryka?

Patrycja

Pobyt - Marzec 2024

Hotel otoczony zielenia z sumpatyczna obsluga, wspanialym kidsklubem. Jedzenie rozne, duzy wybor. Na koniec jednak odcinaja opaski i all inclusive sie nie liczy po dobie hotelowej

Zalety

Umiejscowienie, ogrod, animacje i KIDSKLUB

Wady

Brak mozliwosci picia i jedzenia po dobie hotelowej a wylot dopiero o 23

Piotrek

Pobyt - Styczeń 2020

Na początku 2020 roku postanowiliśmy z żoną oraz przyjaciółmi zorganizować sobie wycieczkę ( jak do tej pory ) życia. Los tak chciał, że wybraliśmy się do Kenii. Hotel Voyager Beach Mombasa na bardzo wysokim poziomie, basen, do oceanu można było kamykiem dorzucić. Rano woda bardzo blisko potem ocean ? uciekał ? z plaży aby później znowu powrócić. Jedną z atrakcji miało być SAFARI. Na plaży przed hotelem spotkałem bardzo miłego Kenijczyka DANA ? wymieniliśmy kilka zdań i okazało się, ze zajmuje się on organizacją właśnie wypraw na safari. Na początku miałem obawy jak będzie wyglądała taka wyprawa z przypadkowo poznanym człowiekiem ale zdecydowaliśmy się skorzystać z jego usług. TO BYŁ STRZAŁ W DZIESIĄTKĘ !!! Cena bardzo przystępna ? dużo niższa niż oferowane przez tzw. biura z hotelu. Dan opiekował się nami bardzo dobrze ? potrafił odnaleźć bardzo ciekawe miejsca oraz bardzo rzadko spotykane zwierzaki. JAK NA SAFARI W KENII TO TYLKO Z DANEM ?CZEKA NA WAS NA PLAŻY Pozdrawiam Piotrek

Dominik

Pobyt - Październik 2019

Nasza podróż poślubna była wspaniała. Ciężko jest się do czegoś doczepić, końcówka października 2019, pogoda bardzo dobra, całkowicie zadowoleni. Polecamy korzystanie z wycieczek od lokalnych biur podróży, zwłaszcza Safari. Wtedy warto pytać o Alexa na przyhotelowej plaży. Za 200 dolarów zawiózł nas na 2 dniowe Safari, nocowanie w lodge\'y, w cenie wejście do wioski Masajskiej oraz zawiózł nas do marketu. Zna wiele polskich słów, a nawet zdań :)

Zalety

bardzo miła obsługa dobre jedzenie dodatkowe posiłki i napoje bliskość oceanu

Wady

natrętni beach boy\'si

Tomek

Pobyt - Luty 2019

Zostaliśmy bardzo pozytywnie zaskoczeni pobytem w Kenii. Uważamy ten wyjazd jeden z lepszych jaki mieliśmy do krajów egzotycznych. Hotel jest usyuowany przy plaży, znajduję się blisko lotniska około 40 minut autokarem (po naprawdę dobrej drodze z małymi wyjątkami, bo są remonty). Jedzenie mnie bardzo pozytywnie zaskoczyło jedyny zarzut jaki mam to wołowina, która czasami nie była dobrze przygotowana. Poza tym było naprawde dobrze. Kawa była średnia, ale poza tym nie mam nic do zarzucenia odnośnie napoji. Proszę się nie bać wody oni mają butelkowaną jak i z dozowników. Obsług jest wolna, ale chyba oni tak mają \"pole pole\" nabiera sensu tutaj jak i Hakuna Matata. Zero komarów, czy much. Ogolnie serdecznie polecamy Kenie ze zwzględu na piękno tego miejsca: pustę plaże (tak są beach boys, ale naprawdę nie sprawiają kłopotów jak się powie uprzejmie \"nie\"), safarii i cały klimat. PS czuliśmy się tam bardzo bezpiecznie.

Zalety

położenie, różnorodność jedzenie, dobre posiłki, możliwość korzystania z siłowni za darmo w sąsiednim hotelu, obsługa, drinki (nie są trzeciej kategorii), trzy bardzo fajne baseny, bez problemowa obsługa

Wady

podawanie nr pokoju (oni sprawdzają, czy klient ma ofertę AI), pokoje mogły by mieć lepszy standard (w szczególności łazienki)

Iwona

Pobyt - Wrzesień 2018

Polecam ten hotel, mieści się w najbogatszej dzielnicy Mombasy-Nyali. Piękny ogród. Trzy fajne baseny. Najwyższy przy barze to strefa ciszy, relaksu i jest tylko dla dorosłych. Drugi dla dorosłych i dla dzieci i tu odbywały się animacje. Trzeci najniżej usytuowany z widokiem na ocean. Przy basenie zejście na plażę. Na plaży można kupić pamiątki. Posiłki wyśmienite, różnorodne. Zupy, sałatki,mięsa, makarony i wszelkie dodatki przepyszne. Owoce i ciasta aż zapraszają. Dużo i wszystko świeże. Uśmiechnięta i pomocna obsługa. Wystrój hotelu nawiązuje do statku który płyta po morzach i oceanach i każdego dnia zawija do innego portu. Dlatego też kelnerzy każdego dnia inaczej ubrani. To w hawajskie koszule, a to w tradycyjne chińskie stroje. Przed wyjazdem przeczytałam opinie na temat tego hotelu i dziwię się Pani która tak negatywnie opisała łazienki. Owszem stare, ale są czyste i codziennie sprzątane. Klimatyzacja działa pierwszorzędnie. Polecam również SAFARI. My wybraliśmy dwudniowe do Tsavo West. To był coś pięknego. Teraz prośba do osób które chcą pojechać do Kenii. Zabierzcie ze sobą trochę dla biedniejszych od was i podzielcie się. Kenia to albo bogaci albo bardzo biedni ludzie i ci którzy pracują w hotelach to własnie ci biedni. Można zabrać lub zostawić swoje nie noszone już ubrania ( koszulki, spodenki, spódniczki, skarpetki słowem wszystko) trochę zabawek dla dzieci, kredki, kolorowanki... i buty. Buty są drogie i mało kto ma porządne. Dla nas to nic dla nich bardzo wiele.

Zalety

Położenie. Dla mnie ważna była odległość od lotniska. Sama podróż do Kenii jest długa, więc hotel miał być blisko. W samym hotelu cisza, smaczne posiłki, uprzejma obsługa

3.8

Pobyt - Lipiec 2018

Hotel jak na standardy europejskie ** jeśli chodzi o łazienki, po prostu obrzydliwe. Ogólnie hotel sprawia miłe wrażenie.

Zalety

Miła obsługa. Ładny ogród.

Wady

Tragiczny standard łazienki, bardzo stare kafelki, zapchany obrzydliwy prysznic, okropny: stary i brudny klozet. ZSRR za komunizmu. Meble w pokoju zrujnowane, bardzo stare, szafka ze starej deski, już nawet mi się zdjęć \"tego\" robić nie chciało. Animacje bardzo słabe i bardzo mało. Atrakcje w hotelu: jedynie występy o 21, a tak to nudy. Zimna woda w basenie. Pływanie w oceanie przy hotelu w masce płatne 18 dolarów za jeden raz!! Totalny szok. Tłumaczą że jest to park narodowy a tak naprawdę około 500 metrów odpływu gdzie nie ma nic do podziwiania przy pływaniu w masce. Minus: nie można było normalnie opalać się na plaży gdyż tubylcy zamęczają swoim towarzystwem.

Magdalena

Pobyt - Lipiec 2018

Wricilam do hotelu drugi raz w ciagu miesiaca poniewaz bylam zacgwycona .Najbardziej wsparcie i opieka rezydenta ŁukaszaNikoniuk wow takiego rezydenta mozna pozazdroscic kazdemu operatorowi tui panie Łukaszi brawo bardzo bardzo dziekujemy za fachowa i kompetentna opieke i wiele ciekawostek ktorycj nie dowiedzielibysmy sie z ulotek ani naqet od mieszkancow .Jeszcze raz bardzo chetnie wroce do tego hotelu jesli pan Łukasz bedzie w nim rezydentem Tui. Obsluga hotelu rowniez bardzo fajna i pomocna ale animacja na medalszczegolnie grupa taneczna.wowPOLECAM

Zalety

Doskonala obsluga wspaniali ludzi bardzo ladne pokoje i fantastyczna i pomocna animacja brawo.

Lukasz

Pobyt - Czerwiec 2017

Miły hotel położony na obrzeżach Mombasy. Posiada 3 baseny (jeden dla dorosłych). Jedzenie bardzo dobre. Dziwiło mnie donoszenie przez obsługę wszelkich napojów, nie tak jak w innych hotelach gdzie sok czy cole można nalać sobie samemu. Plaża jest tuż przy hotelu ale przez handlarzy którzy potrafią cie otoczyć całą gromadą nie było szans na odosobnienie. Spore dobowe przypływy i odpływy. Animacje słabe ale może dlatego że sezon turystyczny w Kenii to raczej zima. Darmowe wifi w całym hotelu to duży plus. Pokoje czyste ale szału nie robią. Ogólnie jestem zadowolony bo patrząc na świat obok hotelu to warunki były super.

Zalety

Miła obsługa Dobre jedzenie Piękna zieleń w ogrodzie

Wady

Słabe animacje 3 świat za hotelem Handlarze na plaży

Pobyt - Czerwiec 2017

Bardzo miły pobyt:) Wrażenia z safari niezapomniane. Polecam!

Zalety

Piękny ogród, dobre jedzenie i przemiła obsługa.

Wady

Jedyna wada hotelu to standard pokoi ale czysto.

Anetta

Pobyt - Luty 2017

Byliśmy w lutym 2017r /grudzień, styczeń, luty - pora sucha/. Hotel należący do Prezydenta Kenii. Pokoje przestronne,codziennie sprzątane, wymieniane ręczniki, wygodne łóżka. W pokojach czajnik, telewizor, sejf , lodówka,suszarka/ wszystko bezpłatne/. Na terenie całego hotelu bardzo dobrze działąjące wi-fi. Zasięg mieliśmy nawet na basenie przy plaży /rewelacja/.Piękna plaża , z drobniutkim piaskiem . Wchodząc do wody zalecane jest ubieranie ochronnego obuwia. Jedzenie bardzo dobre, każdy znajdzie coś dla siebie.Obsługa bardzo pomocna i miła. Polecam wycieczki do Parku Hallera koszt ok. 1500 szylingów kenijskich na os. , dojazd taksówką w jedną stronę ok. 700 szylingów / taxi wzywa recepcja na życzenie./ Byliśmy na 2 dniowym safari w parku Tsavo - koszt zakupu u rezydenta 265 dolarów/na os.,wioska Masajów 25 dol/os. Zero komarów , nie braliśmy leków na malarię. Jedynie na safari smarowaliśmy się muggą 50%. Warto ze sobą zabrać leki : Stoperan, enterol, smecta. Piliśmy drinki i colę jednak nie uniknęliśmy problemów żołądkowych :) Poza tym pobyt wspominamy miło, piękne wakacje.

Zalety

Miła obsługa , dobre jedzenie, piękna plaża

Wady

powinni trochę zainwestować w remont łazienek

Daro

Pobyt - Luty 2013

Hotel bardzo ładnie położony. Ładny ogród. Duże baseny. Jedynym minusem są pokoje w standardzie raczej 3 gwiazdkowym, ale nie wpłynęło to na ogólną bardzo dobrą ocenę hotelu i pobytu. POLECAM. Polecam również wycieczki fakultatywne (Safari, Mombasa) u lokalnego przewodnika ALEXA, którego można spotkać na plaży przed hotelem. Byliśmy na jednodniowym safari w Tsavo East. Widzieliśmy wszystkie zwierzęta, które w tym parku można zobaczyć. Obsługa indywidualna i profesjonalna. Cena zdecydowanie konkurencyjna.

toeat61

Pobyt - Styczeń 2011

Doskonały hotel zarówno na pobyt, jak i jako punkt wypadowy na wycieczki i safari. Był to nasz drugi pobyt po 11 latach. Żadnych niespodzianek. Znakomite jedzenie, przyjazna i kompetentna obsługa, czystość. Trzy baseny i piękna plaża. Blisko do miasta i do lotniska. Pokoje dosyć małe, ale nie siedzi się w pokojach. All inclusive na poziomie ultra all inclusive w innych hotelach. Na safari ( Masai Mara) polecieliśmy z African Memorable Safari. Polecam ten hotel.

toeat61

Pobyt - Styczeń 2011

Mój perwszy pobyt w tym hotelu przed laty pozostawił same pozytywne wspomnienia. W tym roku postanowiłem sprawdzić, czy się coś nie zmieniło. Zmieniło się owszem na lepsze. Rzecz dotyczy głównie jedzenia i warunków all inclusive. Pokoje raczej zasługują na 3 gwiazdki. Atutem hotelu jest położenie ( przy pięknej plaży, bliso do miasta i lotniska ) oraz jakość obsługi. Hotel organizuje za drobną opłatą wycieczki do pobliskiej farmy krokodyli, parku Hallera i na rafe koralową. Dla wyjeżdżających na safari są przygotowywane lunch boxy. All inclusive ( do 24 : 00 )dotyczy wszystkich barów, jedynie włoska restauracja jest za dopłatą. Gorąco polecam ten Hotel. Na safari ( Masai Mara ) polecieliśmy z African Memorable Safari. Było wspaniale.

Krzysiek2011

Pobyt - Sierpień 2011

Minus to pokoje które nie pasują do całości hotelu są małe, łazienka w złym stanie i raczej zaliczyłbym je do hotelu o niższym standardzie ale wszystko pozostałe jest wspaniałe i polecam.

Voyager Beach Resort