VONResort Golden Beach

Wyjątkowy

Moja ogólna ocena hotelu jest pozytywna. Wykupiliśmy pobyt 10-dniowy dla 2 dorosłych, ultra all inclusive, w cenie 15 400 za całość, pokój standardowy. Zdecydowanym rozczarowaniem była jakość pokoju, który przede jest dużo mniejszy niż opisano w ofercie (w ofercie jest, że ten typ pokoju ma ok. 30 m. kw., a w rzeczywistości jest to ok. 20 m. kw.), łazienka jest mała i ciasna (gdzieś 1,5 m x 1,5 m) - ja wstając z sedesu uderzałem głową o wieszak nad nim, a jak wycierałem ręcznikiem ciało, to łokciami uderzałem albo o kabinę prysznicową, albo o ścianę. Umeblowanie pokoju i wyposażenie łazienki już podstarzałe, plastiki już pożółkłe. Jeśli chodzi o jakość pokoju, to w Polsce byłyby to trzy gwiazdki, a nie pięć. Natomiast plusem były bardzo wygodne materace. Dla mnie plusem jest także to, że pokoje są albo w bungalowach, albo w parterowych pawilonach. Jest to zdecydowanie hotel przystosowany dla rodzin z dziećmi. W szczególności pokoje typu family mają dodatkową sypialnię, większą lodówkę i małą kuchenkę, gdzie można podgrzać jedzenie dla dziecka. Jest dużo atrakcji dla dzieci. Podczas naszego pobytu ok. 60-70 procent to były rodziny z dziećmi. Dominują goście niemieckojęzyczni (na moje oko tak ok. 80 procent to byli Niemcy). Obsługa i pobliscy sklepikarze rozmawiają głównie po niemiecku. Czasami nie byłem w stanie dogadać się po angielsku nawet w podstawowych sprawach. Wyjątkiem byli pracownicy recepcji, którzy po angielsku mówili dobrze. Ogromny plus to bardzo mało (...)(w maju byłem w innym hotelu kilkanaście km dalej - w (...)- i tam (...)dominowali). Hotel jest rozlokowany na dużej przestrzeni, odległość do plaży zależy od tego, w której części mieszkasz, ale tak przeciętnie to ok. 200-300 metrów. Dla wygodnych jest dostępna podwózka do plaży i z powrotem elektrycznym meleksem, kursującym dosłownie co kilka minut. Plaża jest piękna, szeroka, piaszczysta, z łagodnym zejściem do morza. Hotel ma prywatną plażę o dużej powierzchni oraz duże molo, gdzie także są leżaki i bar. Woda w morzu była bardzo ciepła, chociaż na ogół jestem zmarźluchem, to tutaj nie odczuwa się żadnego dyskomfortu termicznego wchodząc do wody. Można pluskać się godzinami. Hotel i cały teren hotelowy jest bardzo zadbany, bardzo dużo zieleni, kilka dużych basenów, osobne baseny dla małych dzieci. Bardzo czysto, pokoje sprzątane sumiennie, mini bar codziennie uzupełniany. Obsługa wszędzie bardzo miła, pomocna, widać, że bardzo ciężko pracują. Nie wywierają presji na dawanie napiwków, ale ja regularnie dawałem kelnerom napiwki, bo naprawdę w tym upale pracują jak mrówki i zasługują na docenienie, a poza tym po otrzymaniu napiwku kelnerzy stają się jeszcze bardziej pomocni. Jedzenie jest przepyszne, bardzo urozmaicone i co ważne dobrej jakości. W innych hotelach miałem doświadczenie, że jedzenie ładnie wyglądało, ale jakość i smak pozostawiały wiele do życzenia, a tutaj jedzenie było absolutnie wyśmienite. Chyba najlepsze że wszystkich takich pobytów all inclusive, na których dotychczas byłem. Podczas mojego pobytu było raczej pełne obłożenie hotelu gośćmi, bardzo dużo ludzi, co się odczuwało zwłaszcza w zagęszczeniu przy posiłkach. Na szczęście rozstawienie jedzenia w restauracji jest tak przemyślane przestrzennie, żeby nie było kolejek. Ogólnie, pomimo ogromnej liczby gości hotelowych, nie brakowało ani jedzenia, było cały czas donoszone, ani leżaków, ani miejsc przy basenach, na plaży ani molo. Na tak rozległym terenie duża liczba gości się rozprasza i nie było wrażenia zbyt dużego zagęszczenia ludzi. Ogromny plus to to, że nie trzeba rano zajmować leżaków, bo jest ich tyle, dla wszystkich wystarcza, i zawsze jeszcze pozostają wolne.

Hotel ok, położony na sporym terenie, pokoje czyste, kilka basenów, zadbany ogród. Jedzenie- mała różnorodność w ranach jednego posiłku, ale da się coś wybrać- potrawy słabo doprawione, ale jest dostęp do przypraw. Piękna plaża niedaleko hotelu, można podjechać meleksem, który kursuje non stop.

Hotel klimatyczny, dużo zieleni, dobre jedzenie i spory wybór. Każdego dnia atrakcje dla dzieci i dla dorosłych. Na terenie kompleksu sklepy, restauracje siłownię spa. Nie można się nudzić 😎

Duży kompleks, blisko plaży. Trzy duże baseny, kilka brodzików. W czerwcu zawsze znalazły się wolne leżaki, chociaż Niemcy usilnie rezerwowali najlepsze miejsca przed śniadaniem. Na basenach trochę zbyt głośna muzyka ale po kilku drinkach było ok. Dosyć duża gama importowanych alkoholi. Mieli nawet jegemeistera. Nasz pokój był duży i czysty jednak wymagający już zdecydowanie remontu. Absolutnie nie można mówić tu o 5 gwiazdkach, raczej o 4 i to na wyrost. Sam kompleks basenów jednak wynagrodził wszystko. Jedzenie dobre. Dobrze jednak nie przychodzić na koniec bo ciężko znaleźć stolik. Mają za mało personelu do bieżącego sprzątania.

Trzy pokoje z 6 łóżkami w 2 klimatyzacje. Pod nosem baseny, 100 m do aquaparku. Leżaki zawsze część wolnych, wieczorem można wymienić ręczniki na świerze. Morze 300m leżaki jak wyżej, bary z piwem kawą mrożoną pepsi, mirindą granitami, itp na wyciągnięcie ręki z każdego miejsca hotelu. Wieczorne pokazy show bez rewelacji można nie chodzić. Ogólnie dzieci zadowolone. Standard 4 gwiazdki.

Nazwa  VONResort Golden Beach
Miejsce  Turcja / Riwiera Turecka / Side
Udogodnienia  basen odkryty, basen kryty, basen z podgrzewaną wodą, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do kuchni / aneks kuchenny, dostęp do internetu, udogodnienia dla niepełnosprawnych, fitness, sporty wodne, windsurfing, żeglarstwo, tenis, parking

Wyjątkowy

Wyświetlono 24 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Konrad

Zalety

Pyszne jedzenie, dużo zieleni, rozległy teren hotelu, piękna plaża, wspaniałe zejście do morza, super molo z leżakami i barem, miła obsługa, bardzo czysto, mało (...)

Wady

Małe pokoje, wyposażenie pokoi już podstarzałe i noszące ślady drobnych uszkodzeń

Zalety

Aquapark, cudne molo na plaży, obsługa - już w trakcie jazdy do pokoju, kierowca tłumaczył gdzie co jest, gdzie co zjeść Hotel przystosowany dla osób niepełnosprawnych.

Wady

Wifi - zasięg najlepszy w nocy

Tomek

Marek

Zalety

Baseny, aquapark, dużo zieleni, dobre jedzenie.

Wady

Pokoje wymagające remontu, punkt wymiany ręczników oddalony od basenów, mnóstwo palących w każdym miejscu Niemców.

Stan

Aleksandra

Hotel spełnił nasze oczekiwania. Piękny ogród, baseny w fajnym kształcie., dostępne leżaki. Bardzo dobre posiłki, wygodne lokum, pokoje sprzątane codziennie. Blisko plaży.

Zalety

Bardzo ładny segment, smaczne jedzonko, sprawna obsługa. Fantastyczne baseny i zjeżdżalnie.

Iwona

Spędziliśmy cudowny tydzień w tym miejscu z dwójką dzieci 6 i 12 lat. Byliśmy ostatni tydzień maja, pogoda cały czas 30 stopni. Obiekt jest ogromny, nie ma mowy o nudzie. Wszystko jest przygotowane pod dzieci, rano siedzieliśmy dwie godziny na zjeżdżalniach a później melexem na plażę, nie ma walki o leżaki czy to na basenie czy to na plaży zawsze są wolne miejsca, na każdym kroku są ratownicy. Jedzenie wymiata, śniadania to co dzieci lubią najbardziej, jajecznica,kiełbaski,drożdżówki,płatki z mlekiem,owoce,warzywa,sałatki,na obiad zawsze były frytki i kurczaki, spaghetti,makarony,kaszę,ryż, cokolwiek dusza zapragnie, codziennie jest kilka stałych dam, oprócz tego codziennie coś nowego, czy to baranina, czy to sushi. W restauracji nad morze codziennie oprócz stałych dan jest grill,codziennie dwa inne rodzaje mięsa z grila,szaszłyki, podczas tygodniowego pobytu nie byliśmy w stanie wszystkiego spróbować, jedzenie jest świetnie doprawione,po niczym się nie odbija ani nie ma efektu zgagi. Co chwilę są bary, w kilku miejscach są lody, nie ma mowy o żadnych kolejkach, my byliśmy ostatni tydzień maja. Obsługa jest mega miła,skacze przy wszystkich , zgłaszam że kawa się skończyła w ekspresie od razu ktoś podchodzi uzupelnic. Wrażenia mega pozytywne, spotkaliśmy Polaków którzy są tam już 6 razy na pewno wrócimy za rok. Nie ma naciągania na napiwki, na wycieczki. Jedyny minus to brak internetu, jest tylko przy recepcji.

Marek

Pobyt - Kwiecień 2024

Duży, spokojny, czysty hotel z bardzo dobrym wyżywieniem.

Zalety

Wyżywienie, olbrzymi kompleks zjeżdżalni dla dzieci, dobry dojazd do Side i Manacgat.

Wady

Zbyt usilne namawianie na korzystanie z oferty zajęć fakultatywnych.

Hotel w pełni spełnił nasze oczekiwania. Obiekt bardzo duży, dzięki czemu nie czuć, że jest na nim tylu klientów. Jedynie w restauracji było tłoczno, ale ilość i jakość jedzenia to wynagradzało. Przy basenach i nad morzem spora ilość leżaków, dzięki czemu nie było kłopotu ze znalezieniem dla siebie miejsca. Polecam.

Dominik

Pobyt - Maj 2022

Bardzo miło niespodzianka, wszystko zdradzało się opisem obiektu. Tak naprawdę to trudno się do czegoś doczepić !!!

Zalety

Czystość, liczba basenów, dalsze przemieszczanie z rodzina np. na plaże meleksami na które nie trzeba było specjalnie czekać.

Wady

Może czasami zbyt głośna muzyka przy basenie i na pomoście (nad morzem) ale dało się wytrzymać po kilku drinkach 😂😂😂

Arek

Pobyt - Wrzesień 2017

pokoje czyste , natomiast bardzo duzy kompleks , może przytłoczyć swa wielkością, jeżeli w ciągu dnia w kierunku plaży dowozi elektryczny busik to wieczorem trzeba się naspacerować , jedzenie ok , ogólne wrażenie na 5-, polecam osobom które wola odpocząć bez specjalnych rozrywek , jeśli ktoś szuka hotelu na 6 , super jedzenie to proponuje Dragon Royal i obok hotel ten sam właściciel Royal Taj Mahal , już tam kiedyś bylem i obecny wyjazd porównywałem względem tych 2 hoteli

Zalety

- duzo zieleni - aquapark

Wady

- animatorzy na 3+

hanusia

Pobyt - Lipiec 2017

Witam. Byliśmy w tym hotelu z dwójką nastoletnich dzieci na przełomie lipca i sierpnia. Hotel przepiękny! Wszystko na najwyższym poziomie, pokoje duże, czyściutkie, ogromny wybór jedzenia - także każdy z pewnością znajdzie coś dla siebie. Każdego wieczoru bardzo ciekawe, rozmaite animacje. Basen z 13 zjeżdżalniami - super zabawa . Nieopodal piękna, piaszczysta plaża z platformą. Naprzeciw hotelu taxi i dolmusze, którymi można było pojechać do Side. Naprawdę nie mamy się do czego przyczepić. Nasz wybór padł na Von Resort i to był strzał w dziesiątkę!!!!!!!!!! POLECAMY//

Zalety

bajeczne położenie, mega aquapark, przepyszne, obfite jedzonko, blisko plaży...jednym słowem same zalety

Wady

jak dla nas - absolutnie żadnych wad

Pobyt - Maj 2017

Rozsypane na dużym terenie jednopietrowe domki trochę za bardzo w kupie ale to moje osobiste odczucie bo lubię przestrzeń. Pokoje na parterze lepsze bo posiadają i balkon i spory taras. Bardzo smaczna kuchnia, dla małych dzieci specjalny kącik z blenderem i mlekiem,ciasteczkami itp.,w ogóle to ośrodek jest fantastyczny dla rodzin z dziećmi. Większość gości to rodziny z dziećmi z Rosji i Ukrainy, bardzo kulturalne rodziny,trochę Anglików i Niemców a Polaków prawie nie ma, szkoda bo warto . Fajne występy w amfiteatrze wieczorami, popisy meksykańskie, kenijskie,mongolskie. Bolączką hotelu jest niestety stołówka, obsługa nie wyrabia się że sprzątaniem ze stolików. O ile zawsze sami szukamy sobie sztućców i nie robimy z tego problemu tak samo z napojami, to już przesadą jest jedzenie posiłku w towarzystwie brudnej zastawy po poprzednich gościach, a niestety była to reguła. Za mało personelu, tak mi się wydaje. Jest jeszcze tzw mini zoo, kury kaczki gołębie króliki i indyki. Pierwszej nocy ktoś nie zamknął koguta i od 4 rano piał jak oszalały po całym ośrodku . Polecam rodzinom z dziećmi, naprawdę warto bo nie jest to wielopietrowe hotelisko tylko taka wioska wakacyjna.

Zalety

Kuchnia ,rozrywka wieczorna

Wady

Bałagan na stołówce

Anka

Pobyt - Sierpień 2015

Hotel na duzej powierzchni. Pokoje bardzo ladne. Prawie jak male mieszkanie. Z aneksem kuchennym i 2 pokoikami..Plaza piasczysta. Aquapark to zabawa dla dziecka jak i doroslych. Chetnie tam wrocimy.

Zalety

Baseny. Pokoje. Plaza. Jedzenie. Aquapark.

Wady

Panie sprzatajace ani razu nie posprzataly podlogi...

Ola

Pobyt - Czerwiec 2015

Właśnie spędzam tu wakacje jest super wszystko na plus nie ma się praktycznie do czego przyczepić. Jedynie to że wifi jest tylko w jednym miejscu, i wiem ze nie ma co kupować pakietu na neta wszędzie bo i tak nie łapie ale wkoncu to wakacje a nie pobyt na necie,więc uważam że to jeden z najlepszych hoteli w jakim byłam.pozdawia

Zalety

Wszystko tu jest

Wady

Rąk wifi na terenie całego obiektu

Pobyt - Maj 2015

Świetny hotel na ogromnym terenie, taka wioska wakacyjna przy cudownej, piaszczystej plaży. Super zorganizowane animacje, pyszna kuchnia, podobno mają jednego ze sławnych kucharzy w Turcji; duże i ładnie urządzone pokoje. Polecam każdemu.

Zalety

wioska wakacyjna; aquapark z wieloma zjeżdżalniami; hotel ma dwie części - beach i resort; 24 h All Inclusive; muzyka na żywo; piękna, piaszczysta plaża;

Juras i Gośka

Pobyt - Wrzesień 2014

Byliśmy po 20 września .Bardzo ciepło 34-40 stopni .Woda w morzu i basenach bardzo ciepła.Jedzenie urozmaicone i dobre.Animacje ciekawe,zbyt głośna muzyka przeszkadza w pokojach w pobliżu amfiteatru do północy .Hotel bardzo polecam,3 baseny,fajne zjeżdżalnie ,piękna,piaszczysta i czysta plaża .Blisko do bazaru.Hotel jedn z najlepszych ,mamy porównanie bo to ponad 20 wyjazd.Nie całe 2200 od osoby jest adekwatne i jesteśmy bardzo zadowoleni i wypoczęci.

Zalety

Super baseny ciepłe i czyste,dobre i urozmaicone jedzonko,dobre animacje.

Wady

Płatne ręczniki,

kasia

Pobyt - Maj 2010

bardzo gorąco polecam hotel club golden beach. nie spodziewałam się aż tak miłe zaskoczenia. było bardzo czysto, miło, bardzo dużo różnorodnego jedzenia i picia. dużo atrakcji dla dzieci i dorosłych.

ania

Pobyt - Maj 2009

Hotel naprawdę super. Jedyne na co można narzekać to na nadmiar wszystkiego. Bardzo dużo pysznego i urozmaiconego jedzenia. Bardzo fajne baseny, jeden cichy, jeden z animacjami i ogromny aqua park gdzie cały czas się coś dzieje. Brodziki są przy tych dużych basenach i mogą się tam pluskać naprawdę małe dzieci, są płytkie i z ciepłą wodą. Jest przedszkole dla dzieci i dwa place zabaw. Atrakcji dużo dla dzieci w każdym wieku. Wieczorem zawsze mini disco dla dzieci a póżniej najróżniejsze animacje od muzykali przez skecze po występ np cyrku chińskiego. Byliśmy zaskoczeni pozytywnie ilością jedzenia i animacjami. Pokoje czyściutkie, codziennie sprzątane W hotelu przepiękna zieleń. Szczerze polecamy rodzinom z dziećmi.

GOŚĆ

Pobyt - Kwiecień 2009

Hotel godny polecenia, zwłaszcza dla rodzin z dziećmi-po prostu idealny-. Pokoje duże, z aneksami kuchennymi, klimatyzacją. Piękne widoki, pyszne jedzenie, przy samym hotelu (2m od wejścia głównego) przystanek dolmuszy więc komunikacja z innymi mijscowościami również idealna. Polecam wyjazd do Side na romantyczny spacer i kolacje oraz na akupy do Kumkoy, ni polecam Manavgatu! :) Pozdrawiam

VONResort Golden Beach