Vista Mare (Ksamil)

Witam, właśnie wróciłam z tygodniowego pobytu w hotelu Vista Mare. Jestem bardzo miłe zaskoczona. Hotel nowy, czysty. Miła obsługa. Godny polecenia. Pozdrawiam.

Super hotel. Pokoje czyste. Sprzątane codziennie. Wygodny prysznic. Lodówka w pokoju, klimatyzacja.

pokój 2+2, hotel odświeżony, bez większych zastrzeżeń czysto fajny balkon. W wykupionej ofercie BB śniadania w formie bufetu skromne, ale każdy znalazł coś dla siebie.

Hotel spełnił nasze oczekiwania. Jest stosunkowo nowy i jak na 3 gwiazdki wygląda bardzo dobrze. Obsługa bardzo miła, codziennie mieliśmy sprzątany pokój. Opcja że śniadaniami była strzałem w dziesiątkę, chociaż śniadania były codziennie takie same i wybór posiłków nie był za duży.

Do hotelu nie mam za wiele zastrzeżeń. W pokojach można znaleźć drobne zniszczenia. Śniadania dość monotonne. Uczulam jednak na transfer z lotniska do hotelu. Transfer trwa około 6 godzin :(

Miejsce  Albania / Wybrzeże Jońskie / Ksamil
Udogodnienia  udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, fitness, sporty wodne

Białe, piaszczyste plaże otoczone lazurową wodą

Malownicze wyspy, takie jak Korfu i Zakynthos

Krystalicznie czysta woda idealna do nurkowania i snorkelingu

3.1
3.1

Wyświetlono 23 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Aleksandra

Zalety

Czystość, miła obsługa, bliskość plaży. Pyszne naleśniki! Bardzo zgubne dla łasuchów....

Marzena

Zalety

Mały zadbany hotel, sympatyczna obsługa. Śniadanie w hotelu wystarczające.

TOMASZ

Zalety

lokalizacja w centrum - do restauracji max 200m i codziennie gdzie indziej, blisko plaż codziennie gdzie indziej

Wady

po 22 nie zawsze była ściszana muzyka z pobliskich barów przyczyniło się po części EURO 2024 i strefy kibica

Kejti

Zalety

Czystość, położenie hotelu i bardzo miła obsługa. Hotel położony w samym centrum Ksamilu. Wszędzie było blisko. Polecamy naleśniki w restauracji hotelu, są przepyszne, ale niestety za dodatkową opłatą. Naprawdę warto spróbować.

4.7
Artur

Zalety

Położenie, Sprawna klimatyzacja, Sprawna lodówka

Wady

Monotonne śniadania

Pobyt w hotelu oceniam bardzo dobrze. Czysto świeżo codziennie sprzątany pokój. Klimatyzacja rewelacja. Obsługa też bardO miła. Ogólnie mówiąc jesteśmy zachwyceni.

Zalety

Miła obsługa Czystość Winda

Wady

Ciepła woda tylko w porach wieczornych Jeżeli jest w ofercie tylko śniadanie powinien być jakiś aneks kuchenny ogólni dostępny albo chociaż czajnik w pokoju żeby można było popołudniami zrobić sobie własną kawę czy herbatę. Aktualnie trzeba iść do restauracji hotelu i prosić o wrzątek.

Zweryfikowana opinia pracownika

Pobyt - Maj 2024

Hotel charakteryzuje się przestronnymi pokojami. Znajduje się w mieście Ksamil, które słynie z pięknych plaż nazywanych Albańskimi Karaibami, oczywiście nie bez przyczyny - plaże są zjawiskowe Polecam również zasmakować kuchni Albańskiej w jednej z restauracji, np. "Korali", gdzie jedzenie jest wyśmienite, również dla wegetarian. Hotel jest idealny dla osób, które są nastawione na zwiedzanie Albanii oraz plażowanie z nieskazitelnym kolorem wody i pięknymi widokami.

Zalety

Blisko piaszczystej, pięknej plaży, suszarka do włosów, więc nie trzeba zabierać swojej, bezpłatna klimatyzacja, która daje ochłodę po gorącym dniu na plaży, wifi w obiekcie.

Wady

Płatny serwis plażowy

Ogólnie jesteśmy zadowoleni z pobytu :) Myślę, że hotel jak na trzy gwiazdki ma super standard - tylko mogli by poprawić śniadania na bardziej różnorodne i europejskie..

Zalety

- nowoczesny - czysty (pokoje sprzątane codziennie) - uśmiechnięty i miły personel - lokalizacja w samym środku Ksamilu - blisko do plaż

Wady

- bardzo ubogie śniadania (jajka, warzywa sery), brak szynki jedynie przedziwne kiełbaski, mało owoców, coś słodkiego typu "ich małe okrągłe pączki" jak zdążysz albo wcale.. -brak zawieszki "nie przeszkadzać"

Agata

Przyjemny hotel, w pobliżu piękne plaże. Gospodyni bardzo miła i pomocna

Zalety

Miła obsługa, bardzo dobre warunki, samo centrum, blisko pięknych, ale zatłoczonych plaź

Wady

Wszystko na plus

6.1

To jest chyba moja druga opinia w życiu, pisze ją bo sama wachałam się z wyborem tego hotelu jednak to była dobra decyzja :) jesteśmy z partnerem bardzo zadowoleni z hotelu - pokój czysty ,zadbany dosyć duży i sprzątany codziennie - trochę przesada tym bardziej ze nie ma zawieszek na drzwi ktore umożliwiają rezygnacje z tego w danym dniu ( nie przeszkadzać) mieliśmy opcje ze śniadaniem, szkoda ze nie można z tego zrezygnować ale chociaż byl dostep do soku i kawy z mlekiem :) odpłatnie przepyszne naleśniki ok 10 euro ale warte :) wszędzie blisko i bardzo ładna okolica jak na Albanie. Jeżeli chodzi o zimna wode w kranie to nie spotkaliśmy sie z tym, może dlatego ze była to juz końcówka sierpnia i nie mieli takiego obłożenia. Ogolnie wyjazd bardzo udany ale trzeba miec wieksza ilosc gotowki bo wszystkie plaze platne nie ma gdzie nawet recznika rozłożyć zeby zaoszczędzić chociaz troszke :) Ksamil jest przepiękny !

Zalety

Czystość Miła obsługa Blisko do plaży

Wady

Śniadanie Brak wywieszki na drzwi

Magdalena

Hotel wyremontowany, codziennie sprzątany, śniadania codziennie to samo, ale zawsze coś można wybrać dla siebie,pyszne naleśniki w hotelu za dodatkową opłatą, pyszne shake, miły personel

Zalety

Bardzo dobra lokalizacja, w samym centrum, blisko do plaży, czystość

Wady

Nie polecam biura podróży rego bis, podczas podróży powrotnej na promie zniszczono mi walizkę, pani rezydent nie miała formularza szkody, zapewniała że poinformuję biuro i załatwię to online, teraz po półtora miesiąca dostałam odpowiedź że nie uznają reklamacji bo nie mam formularza szkody,nie polecam, czuję się oszukana, miałam wykupione dodatkowe ubezpieczenie i nie mogę skorzystać bo nie mam formularza szkody który biuro miało wystawić online

5.3
Dominika

Pisze wam tutaj drugą opinię bo mają ograniczoną liczbę słów. Jeszcze odnośnie co do Pań które sprzątają pokój to jak normalna osoba zostawiam piżame pod poduszką i dwa razy miałam sytuację że po sprzątaniu jak wróciliśmy do pokoju moja była odwrócona na drugą stronę i uwierzcie mi Ale nigdy nie zostawiam piżamy na ledwo tum bardziej w hotelu gdzie ją specjalnie układałam. Do tego po sprzątaniu raz moja piżama wisiała na lampie więc to już w ogóle mnie zamurowało, ponieważ piżama od mojego chłopaka zawsze leżała w takim stanie jak ją zostawił więc było to dla mnie bardzo podejrzane. Sprzątanie to dużo minus bo Panie bardzo szybko chcą sprzątać więc po śniadaniu musicie się uwijać.

5.3
Jaroslaw

Hotel nowy,pokoje super,sniadanie smaczne ale nudne.

5.1
Dominika

Byliśmy z chłopakiem na tydzień natomiast pokój okazał się taki jak był na zdjęciach. Wszystko odnowione i czyściutko. Jedynie klimatyzacja okazała się zagrzybiała i ponoć koniec urlopu ledwo dawała radę Minusy hotelu to takie , że woda ciepła jest tylko popołudniu, rano i wieczorem już jej nie ma i leci lodowata więc jeśli chcecie się myć wieczorem to zapomnijcie o tym. Niestety w Albanii mają oni zbiorniki z panelami słonecznymi więc woda jest nagrzewana tylko i wyłącznie przez słońce. Pokój dziennie sprzątany Ale mimus taki przez cały tydzień dostaliśmy tylko 1 rolkę papieru i trzeba było się prosić , raz w recepcji nie chcieli dać. Ręczniki wymieniane tylko raz ma tydzień. Śniadanie średnie troszkę owoców, pomidor, ogórek , jajecznica, dżemy i dziwna kiełbasa. Pyszne naleśniki Ale płatne za 400 leków. Plus hotelu wygluszające okna bo jest głośna ulica i że pokój jest jak nowy oraz miła obsługa hotelu.

Mariusz

Hotel bardzo ładny, czyściutki, codziennie sprzątane pokoje i wymieniana jest pościel. Polecam.

Zalety

Lokalizacja w centrum Ksamil w bliskiej odległości od plaż.

Wady

- troszkę lokalizacja przy zbyt ruchliwej ulicy nie dotyczy to ilości aut a kawiarni i restauracji w pobliżu gdzie życie kończy się o godzinie 3-4. Za to okna i drzwi w hotelu naprawdę bardzo dobrze wygłuszone.

Misia

Super hotel .Pokoje czyste ,odnowione, smaczne śniadania . Właścicielka dba o gości .

Zalety

Blisko plaża sklepy kantor.

4.7
Karolina

Pobyt - Wrzesień 2022

Hotel w normalnym standardzie, bardzo pomocna i uprzejma obsługa. Pokój sprzątany bardzo po łebkach, nawet po zostawianiu napiwków. Śniadania codziennie takie same i mały wybór, słone. Szkoda, że nie można było wykupić wycieczki bez śniadań. Dodatkowo płatne pyszne naleśniki. Dość blisko wszędzie do plaż.

Zalety

-Obsługa na recepcji. -Pyszne naleśniki -bliskość plaż i restauracji

Wady

-Kiepskie sprzątanie pokojów -Monotonne śniadania

Pobyt - Sierpień 2022

Hotel bardzo ładny, super wyposażony, przede wszystkim czysty,pokoje codziennie sprzątane. , klimatyzowane.Na bieżąco uzupęłniane środki czystości.Na wyposażeniu lodówka i sejf.

Zalety

Nowy hotel, ładnie wyposażony. Dla mnie priorytetem jest czysta pościel i ręczniki,

Wady

Wszystko było ok.

Natalia

Pobyt - Lipiec 2022

Lokalizacja hotelu jest bardzo dobra, blisko plaży, sklepu spożywczego, pysznych restauracji. Hotel bardzo czysty, codziennie sprzątanie oraz zmiana ręczników bardzo na plus. Obsługa hotelowa jest uprzejma i pomocna. Jedyny minus to bardzo monotematyczne śniadania, świeże owoce trochę ratowały sytuację.

Zalety

- czystość - pokój, balkon - lokalizacja - naleśniki (za dodatkową opłatą)

Wady

- monotematyczne śniadania - hałas trzaskających drzwi sąsiadów - widok z balkonu - można mieć świetny lub bardzo słaby, warto to o zapytać przy dokonywaniu rezerwacji

Pobyt - Lipiec 2022

Hotel nowowybudowany kameralny a co za rym idzie brak hałasu dochodzący od innych gości. Wszystko nowe codziennie sprzątane. Pościel i ręczniki regularnie zmieniane. Obsługa bardzo miła i pomocna. Położenie w centrum Ksamilu. Do najlepszych płaz i restauracji blisko. Nowe okna zatrzymują szczelnie odgłosy z zewnątrz. Klimatyzacja działa prawidłowo. Darmowy sejf i wifi .

Zalety

Dobra lokalizacji, czystość .

Wady

Monotematyczne śniadania .

Vista Mare (Ksamil)