Lella Baya & Thalasso (ex. Vincci)

Hotel w porządku, czysty, sprzątany codziennie. Obsługa miła i pomocna. Jedzenie monotonne, dało się coś wybrać. Plaża blisko, przejście przez ulicę.

Hotel świetny. Mimo pierwszych chwil nie koniecznie z pozytywnym odczuciem, zdecydowanie zyskuje przy ,,bliższym poznaniu”. Świetna obsługa, mega pomocna. Animatorzy i animacje również super. Pokoje ok. Jedzenie też. Jestem Vega więc było mi trudno przede wszystkim podczas śniadań, które były ubogie. Natomiast obiady i kolacje dużo warzyw. Głodna nie byłam. Zaskoczyły mnie drinki przy barze basenowym. Mąż zamówił gin z tonikiem i ….byla moc, nie spodziewałam się 🤣.

Hotel bardzo ładny zadbany codziennie rano ludzie myli podłogi i wycierali kurze Sprzątaczki również bardzo porządne Na początku z dziewczyną mieliśmy problem ze znalezieniem pokoju bo czuliśmy się jak w labiryncie ale tabliczki świetnie informują :)

Mimo początkowych pozytywnych oczekiwań, pobyt w hotelu niestety nie spełniał najniższych standardów. Po przyjeździe musieliśmy czekać ponad pół godziny na pokój, bez wyraźnego powodu, osoba która nas obsługiwała chodziła sobie znudzona, jakby o nas zapomniała. Kolejnym problemem był standard serwisu w barach i totalny brak higieny! Piwo było nalewane do tych samych szklanek, które oddawaliśmy, Pojemność kufli była niezwykle mała ok. 150 ml, co jest zdecydowanie za mało, zwłaszcza w upalne dni. Teraz najlepsze - lód do szklanek wkładali gołą ręką!!! Tak samo słomki, wkładali gołymi rękoma. Dodatkowo, 80% drinków w ofercie barów była dodatkowo płatna, tak na prawdę chyba 3 drinki, piwo i dwa smaki ich nalewek była w all, co to za all-inclusive? Kelnerom wyraźnie się nie chciało, przewracali oczami i nigdzie się nie śpieszyli przez co tworzyły się kolejki. Co więcej, w snack barze serwowano mikroskopijne porcje jedzenia – kawałki pizzy mniejsze niż połowa dłoni (tak na dwa gryzy) i bagietki podawane bezpośrednio na serwetkach, których często brakowało. W snack barze była zazwyczaj ta pizza, chyba tylko raz bagietki i ta pizza była przez 3 minuty. Ludzie widząc, że donoszą pizzę dosłownie rzucali się na nią bo po pierwsze nie było nic innego, a po drugie tych pizz podawali kilka w ciągu całego dnia i ludzie chodzili głodni między obiadem, a kolacją. Brudne sztućce i talerze, na talerzach były widoczne smugi od przeciągnięcia ścierką?! i pozasychane resztki jedzenia. Było to obrzydliwe. Ciężko było znaleźć w miarę czysty talerz. Totalny brak higieny na każdym kroku np. obsługa podnosiła resztki, które spadały na ziemię, bez użycia rękawiczek, a później jak gdyby nigdy nic dalej pracowali, rozkładali talerze itd... Dodatkowo, przy basenie grano głośną, nieodpowiednią dla wszystkich muzyke, tj. francuskie rapsy albo coś podobnego, głośniki aż charczały. Teren hotelu był zaśmiecony kubeczkami i petami, których nikt nie sprzątał na bieżąco. Zdecydowanie rozczarowujący okazał się także bar w basenie, który był nieczynny przez cały nasz pobyt, a kawiarnia czynna od godziny 15 do 23 nie miała żadnego pracownika. Mówiono nam, że zaraz ktoś przyjdzie i nie przychodził wcale. Kawa na terenie całego hotelu pochodziła z tanich automatów, obyła okropna... Ręczniki za małe, starczały ledwo na pół leżaka. Materace na leżakach, praktycznie każdy uszkodzony lub wgl rozerwany. Do hotelu należy także boisko do siatkówki. Siatka była ledwie zamocowana, pełno szkieł nie tylko na samej plaży ale i także na tym prowizorycznym boisku. Usytuwanie uniemożliwiało grę, na plaży bardzo wiało, może boisko powinno być na terenie hotelu? Animatorzy nigdy nie podejmowali nawet próby organizacji gry w siatkówkę. Podsumowując, wiele obiektów w ofercie hotelu faktycznie istniało, jednak ich jakość czy dostępność pozostawiały wiele do życzenia. Basen kryty był na terenie obiektu, jednak nie było w nim wody, a „barbeque” przy plaży nie serwował jedzenia ani alkoholu, jedynie colę i wodę ale mogli nalać ci tylko w ten mini kubeczek, i to na zapleczu, co było dziwne i niepokojące, nie dawali np. małych butelek co przy upałach było żartem... Dodam, że dawanie napiwków poprawiło jedynie sytuację na jeden dzień (kelner nasypał nam lodu łopatką) później jednak było to samo, a wręcz patrzyli nam na ręce czy mamy jakieś pieniądze dla nich czy nie. Podsumowując, nie wiem skąd tak dobre opinie na wakacje.pl dla mnie ten hotel powien mieć 1 gwiazdkę na 5.

Efektowny wystrój, który robi wrażenie (jak z bajki) oraz dobra obsługa. Świetni animatorzy, bez których pobyt w hotelu byłby na średnim poziomie.

Nazwa  Lella Baya & Thalasso (ex. Vincci)
Miejsce  Tunezja / Hammamet / Hammamet
Wyżywienie  śniadania i obiadokolacje, trzy posiłki
Udogodnienia  basen kryty, basen z podgrzewaną wodą, na terenie hotelu instytut SPA, fitness, darmowe wifi

Wyświetlono 45 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Aga

Paulina

Sebastian

Zalety

Animatorzy Jedzenie Umiejscowienie hotelu Drinki - ok

Wady

Wifi niestety w naszym pokoju nie działało za dobrze.

2.9
Grzegorz

Zalety

Klima w pokoju, ciekawy styl hotelu

Wady

Jak w opisie: - Długi czas oczekiwania na pokój. - Niezainteresowana, nieuprzejma obsługa. - Brak higieny (lód i słomki wkładane rękami). - Piwo podawane w tych samych szklankach. - Ograniczona oferta all-inclusive. - Długie kolejki w barach. - Małe porcje jedzenia w snack barze. - Brudne talerze i sztućce. - Głośna, nieodpowiednia muzyka przy basenie. - Zniszczone leżaki. - Nieczynny bar w basenie. - Brak obsługi w kawiarni. - Szkło na boisku do siatkówki. - Brak sprzątania terenu hotelu.

Edyta

Zalety

Zalety: czysty, regularnie sprzątany basen, cudowni animatorzy, przyzwoite jedzenie (częściowo przygotowywane przy gościach hotelowych), ciekawe wnętrze w holu, dobra obsługa (bardzo mili i pracowici)

Wady

Wady: pokoje powinny dawno przejść modernizację, średnie WiFi dostępne w lobby oraz częściowo przy basenie, fatalne warunki na plaży (pewnie typowe dla kraju arabskiego) - cały pobyt spędziliśmy na basenie/ plaża nie zachęcała do korzystania, duże kolejki po jedzenie przygotowywane na świeżo (dużo gości lokalnych brało jedzenie ponad stan, stąd też kolejki i chwilowe braki posiłków, potem niestety większość trafiła do wyrzucenia), drinki i słodkie napoje typowe w tamtej części kontynentu

Hotel zgodnie z opisem. Na polskie realia kategoria 3*. Atmosfera bardzo dobra. Obsługa przyjazna i pomocna.

Zalety

Świetna lokalizacja. Na swoją kategorię hotel zadbany. Plaża przy hotelu.

Wady

Czystość plaży, szczególnie po wietrznej pogodzie. Wystarczyłoby poświęcić klika minut na zebranie tego co morze wyrzuciło na brzeg. Sprzątanie pokoi w popołudniowych godzinach. Zdarzało się, że sprzątaczka zabrała ręczniki przed południem, a sprzątała pokój i przyniosła czyste ręczniki za kilka godzin.

Beznadziejny, mnóstwo arabów, brudno, po jedzenie trzeba było stać 20min w kolejce, hotel nie był odświeżany chyba od momentu wybudowania... "plaża" to jedno wielkie wysypisko....omijać to dziadostwo szerokim łukiem!!!

Zalety

Wady

Cała reszta

Robert

Hotel a właściwie jego architektura genialnie odwraca uwagę od jego niedoskonałości. Generalnie fajny hotel choć ma już swoje lata. Pokoje czyste, ale mogli by już je odświeżyć ale nie jest zle. Teren hotelu czysty, bardzo fajny i czysty basen duzy plus. Plaza hotelowa z parasolami i leżakami z barem zadbana. Jedzenie dobre dużo i kazdy znajdzie coś dla siebie. Dużo fajnych animacji.

Zalety

Zdecydowanie jego architektura zwyjeta z basni 1001 nocy, BaSen jeśli ktoś lubi odpocząć przy basenie to ten jest super. Czysto dookoła super Plus za zadbana trawę, bar ok. I sam basen Czysty zadbany ze słodka czysta woda

Wady

Widać ze ma już swoje lata mogli by go trochę odswiezyc

Hotel super miła obsługa eleganckie warunki .Widok w środku robi ogromne wrażenie.

Zalety

Czysto ,pięknie super basen i obsługa.Blisko plaży.

Wady

Wystrój robi kolosalne wrażenie.

Sylwia

Bardzo dobry hotel ! Miło mnie zaskoczył. Obsługa miła i uczynna, nienachalna. Bardzo dobrze położony, niedaleko portu a przy hotelu długa promenada. Hotel nie jest nowy ale zadbany, wszyscy bardzo się starają. Czerwiec to jeszcze nie sezon w pełni, dlatego zawsze były wolne leżaki, brak kolejek, wolne stoliki na restauracji. Jedyną wadą to muzyka przy basenie, podczas pracy animatorów 10-12 i 15-17 rąbanka techno lub temu podobna. Jak to zmienia będzie idealnie. Pobyt bardzo udany.

Zalety

- położenie - smaczne posiłki - butelkowana woda - czysto - mili pracownicy - bardzo pracowici animatorzy

Wady

- muzyka podczas pracy animatorów

Julia

Zweryfikowana opinia pracownika

Warto wziąć pod uwagę ten niezwykły hotel! Oprócz tego, że jest utrzymany w niecodziennym stylu, oferuje wiele animacji dla dzieci i dorosłych, dużo wybór dobrego jedzenia, czystość w pokojach i częściach wspólnych. Znajduje się parę kilometrów od centrum. Posiada prywatną plażę. Obsługa bardzo miła i pomocna.

Bartosz

Hotel ogromy, bardzo ładny, basen duży, nawet przy dużej ilości turystów da się popływać. Pokoje bardzo duże, ładnie urządzone, jest lodówka. Jednakże nie dało się spać, drzwi balkonowe były nieszczelne, zardzewiały zamek nie pozwalał na ich dokładne zamknięcie. Łazienka bardzo elegancka. Jedzenie w hotelu przepyszne, dania regionalne, ale i takie też co robione pod turystów, głównie francuskich. Barmani mega, panowie od animacji mega, obsługa restauracyjna mega, obsługa recepcji i również sprzątający mega. Ogólnie pracownicy bardzo przyjaźni, nie mam żadnych zastrzeżeń, jak się o coś zapyta czy poprosi zawsze pomogą.

Zalety

Jedzenie, bliskość plaży, blisko sklepy, baseny, animacje (zazwyczaj po francusku, ale kto by się przejmował, można na migi), obsługa hotelowa

Wady

Daleko od różnych zabytków i miast, trzeba kombinować z taksówkami, a przy takich odległościach drogo, nieszczelne okna, obszarpane koty uliczne kręcą się w czasie jedzenia w restauracji

Ewelina

Pobyt - Październik 2023

Hotel magiczny, wiadomo nie jest on nowoczesny ale ma swój urok i dla nas był idealny. Duży pokój z widokiem na morze i basen! :) bajeczne wnętrza, bardzo miła obsługa, bardzo pomocna, dużo atrakcji, bar bez ograniczeń i bez proszenia się :P

Zalety

ANIMATORZY :) młodzi mili ludzie :) Hotel prawie w 99% dla dorosłych mało dzieciaków :) czułam się jak w jakimś alladynie na prawdę fajny hotel za dość ekonomiczną cenę.

Wady

Mało kontaktów :D następnym razem wzięłabym sobie przedłużacz :D + w lecie chyba jest tam dość gorąco bo ja byłam w październiku i klima chodziła dość słabo.

Jadwiga

Pobyt - Czerwiec 2023

Hotel bardzo ładny i zadbany piękne i czyste baseny zewnętrzne i jeden wewnętrzny Hotel pięknie się prezentuje z zewnątrz Teren wokół hotelu również zadbany

Zalety

Z hotelu bardzo blisko do promenady i sklepów Piękne dorożki. Jeżdżące blisko hotelu Bardzo mili animatorzy dbający o letników Blisko do portu Nie można w tym hotelu się nudzić Jedzenie świeże i smaczne

Wady

Mała szafa na odzież dla dwóch osõb

Jędrek

Pobyt - Czerwiec 2023

Wnętrze hotelu w lobby wyglada jak scenografia do jakiegoś filmu. Zaskakujące wnętrza kryją w sobie wiele miejsc do siedzenia gdzie można odpocząć, spędzić czas podczas korzystania z internetu. Zaletą hotelu z pewnością jest lokalizacja, ustytuowany w bliskiej odległości od plaży i kilkuminutowym spacerem od starej części Hamametu - Mediny. Pokoje są przestronne i czyste, codziennie sprzątane, choć wymagają z pewnością odświeżenia. Ręczniki wymieniane codziennie, pościel średnio co dwa dni. Basen z wystarczająca ilością leżaków oraz parasoli. Restauracja oraz posiłki - bardzo smaczne, duża ilość warzyw, makaronów, mięs, jak i Dania kuchni lokalnej sprawiały, że z pewnością nikt nie chodził głodny. Serwis miły oraz dbający o porządek.

Zalety

Lokalizacja Przestronność pokoju Bliskość do centrum

Wady

Internet pomimo braku pełnego obłożenia, w godzinach od 9-21 praktycznie brak możliwości połączenia się z siecią wifi w lobby. Można skorzystać (o ile działał ) z internetu przy basenie oraz z sieci sąsiedniego hotelu Solaria. Cześć leżaków oraz materacy na plaży jak i przy basenie wymaga wymiany.

aGa

Pobyt - Czerwiec 2022

Hotel bardzo klimatyczny, animatorzy bardzo aktywni, obsługa przemiła a na największe brawa zasługuje rezydent Hassib Mhadbi - niesamowicie uczynny, sympatyczny i pomocny człowiek!!! Basen duży i funkcjonalny, plaża hotelowa blisko położona z cudownymi ciepłymi falami :) Pobyt bardzo udany, polecam to miejsce!

Mariola Jagielska

Jedyny minus to bardzo słabo chłodzące lodówki ( nie tylko w naszym pokoju). Trzeba pamiętać o mentalności ludności arabskiej i jej bardzo powolnym działaniu. Hotel w środku jest bardzo orginalny i robi wrażenie na każdym kto do niego wejdzie. Zdjęcia prezentowane na jego stronie nawet w połowie nie oddają jego urody i atmosfery. Serdecznie polecam. Rodziny z dziećmi mogą liczyć na bardzo miłego Pana animatora, który naprawdę chce się zająć dziećmi i zorganizować im zabawę. Z niewyjaśnionych powodów nie działa basen kryty. Hotel bardzo rozwojowy - jeszcze nie wszystko zostało ukończone, więc należy się spodziewać, że będzie jeszcze lepiej. Naszym zdaniem jest to najładniejszy hotel w całym Hammamed. Bardzo duże i bardzo dobre obiadokolacje. Śniadania również bardzo dobre, ale mniej urozmaicone.

Krystyna Gessner

Informacja dotycząca centrum urody, fitnes i rozrywki na terenie hotelu jest niewłaściwa, tego jest brak.

gosiapan@buziaczek.pl

Sam Hotel jest bardzo ciekawy i może się podobać.Nie było animatorów /ponoć są tylko od czerwca do września /i dziecoim się nudziło.Dla dzieci nie ma też żadnego placu zabaw.Jednym słowem hotel dla emerytów/cisza i spokój zapewniony.Może w sezonie jest lepiej.Jeżeli chodzi o posiłki -były wspaniałe.

Wielki Planista

Napiszę tak... nie jest to hotel standardu Hiltona czy Sheratona nie mniej trzeba przyznać ze bardzo chcą się starać i utrzymać dobry poziom. Hotel bardzo ładny i ma swój klimat. Jest spokojnie, hotel jest także dostatecznie duży więc nie ma wrażenia ciasnoty. Troszkę mały basen ale jest bardzo czysty i zadbany. Większość hoteli ma niestety tę wadę, że do plaży przechodzi się przez drogę. Zasadniczo fakt ten nie przeszkadza o ile nie wykupimy opzji ,, z widokiem na morze" wtedy niestety patrząc na morze dodakową atrakcją są przejeżdzające samochody, które psują zdecydowanie klimat. Nie warto więc dopłacać za widok na morze. Trochę o finansach... na osobę zapłaciliśmy po 2000 od osoby (7 dni) gdybym miał na to wydać 3900 tak jaką cenę miał ten hotel w sezonie to raczej bym się nie zdecydował. Za 3900 to proponuję extra luxus (7 dni) w Sheratonie w Sharm lub w El Guanie. Za 2000 jednak można spędzić 7 dni w hotelu, który jest ciekawy, czysty i klimatyczny. Polecam więc (za 2000). Co do samego miejsca, myślę że przez 7 dni nie będzie się nikomu nudzić (myślę tu o wypoczynku na miejcu). Co do biura podróży hm... niby wszystko dobrze zorganizowane ale ostatni dzień.... no cóż doba hotelowa kończyła się o 12 a my wylot mieliśmy dopiero o 22.30 autobus pod hotel przyjechał ( punktualnie ) o 18.30 na pytanie zadane rezydentowi ( naprawdę nawet nie przyszło mi do głowy że takie coś się może zdarzeć!!!) dlaczego w dzień wyjazdu mamy opuścić hotel już o 12 skoro na lotnisku mamy być dopiero o 22.30 rezydent stwierdził że jak chcemy to... se możemy dopłacić po 100 zielonych i jeszcze te 8 godzin see pomieszkać jak nam tak bardzo zależy!!!??? To jakiś totalny idiotyz ze strony biura podróży bo turnus jest na 7 a nie na 6 dni. Oczywiście biuro pewno ma to w d.... ale my sporo latamy a z tym biurem już napewno nie... nie te czasy. Aaaa to biuro to Sun&Fun.

Lella Baya & Thalasso (ex. Vincci)