Słoneczne plaże z turkusowym morzem i białymi domkami
Klimatyczne mediny i kolorowe bazary pełne przypraw
Luksusowe kurorty i ośrodki spa z widokiem na morze
Hotel stary, zaniedbany, brudny. Obsługa recepcji słabo mówiąca po angielsku, a raczej wcale. Pozostały personel z niewielkimi wyjątkami, ale głównie francuski. Pokoje słabe, brudne, ściany cienkie przez które wszystko słychać, lodówka chodzi tak głośno że spać się nie da. Klimatyzacja działa jak chce pomimo, że uruchomiona. Panie sprzątające ograniczają się tylko do zasłania łóżka i wymiany ręczników. Jedzenia mały wybór i niesmaczne. Może przez dwa trzy dni były lunche i kolacje zaskakujące lekko na plus. Animatorzy za to bardzo sympatyczni, weseli i zabawowi. Cały dzień coś się na terenie działo, pomimo dosyć mało rozpieszczającej pogody. Na korytarzach wykładzina najgorszej jakości i tak brudna że aż strach, do tego zalewana codziennie tak, że pływać można było. Do plaży blisko, ale ta też nie powala wyglądem. Teren hotelu mało zielony i dosyć ubogi w roślinność. W barach często brakowało podstawowego alkoholu nawet w środku dnia. Gdyby nie atmosfera jaką robią animatorzy i turyści oraz obsługa barów nie dałoby się przeżyć tygodnia. Nie wiem skąd tyle poprzednich pozytywnych opinii, ja osobiście odradzam i więcej nie wrócę.
- animatorzy - barmani - kelnerzy
wszystko
Bardzo dobry hotel, położy przy pięknej plaży. Spędziliśmy tam znakomity czas, obsługa miła, pomocna i na bieżąco rozwiązywała wszelkie niedogodności, jeśli się pojawiały. Animatorzy stawali na głowie aby gościom było przyjemnie podczas pobytu. Jedzenie różnorodne i jest tego mnóstwo, a jeśli pieczona lama, struś, owoce morza, sushi i inne lokalne przysmaki, nie są wystarczające dla niektórych ( opinia jednego z Polaków : " słabe to jedzenie" ), to moi drodzy, w zamku chyba trzeba zamieszkać, i mieć swoją służbę z kucharzami 😅 Podsumowując, polecam to miejsce dla tych co chcą aktywnie spędzać czas, jak i dla tych co tylko chcą siedzieć na plaży, czy też przy basenie .
Pomocna obsługa, piękne widoki zachodzącego słońca i poranki przy wschodzie. Różnorodność potraw, animacje, atmosfera.
1. Korytarz prowadzący do pokoju jest już wysłużony, szczególnie wykładzina 2.Mrówki w łazience ale... Usunięte przez obsługę w ciągu godziny.
Hotel mimo widocznego upływu czasu bardzo przyjemny a co dla mnie najważniejsze czysty. Codziennie sprzątane, wymieniane ręczniki oraz pościel. Personel od recepcjonistów przez kelnerów po osoby sprzątające uśmiechnięty, miły i pomocny. W ogóle nie odczułam presji dawania napiwków o czym czytałam przed wyjazdem. Teren wokół hotelu również bardzo zadbany, codziennie sprzątany, rośliny podlewane I przycinane. Sama plaża bajeczna i tak samo co rano sprzątana z naniesionych przez może glonów i traw morskich. Poranny spacer o wschodzie słońca idylliczny! Jeżeli chodzi o jedzenie to wybór ogromny, codziennie po kilka różnych stanowisk live cooking w porze lunchu I kolacji. Każdy znalazł coś dla siebie I nikt nie chodził głodny plus przepyszne desery! Bar przy basenie oraz w hotelu czynny od 9 do 23 serwował całkiem przyzwoite napoje. Restauracja ala carte również bardzo pozytywnie, smaczne dania i sympatyczna atmosfera. Podsumowując jeśli nie szukasz nowego hotelu z marmurami w łazienkach to ten z czystym sumieniem mogę polecić!
Czysty, przyjazna atmosfera, piękny i rozległy teren wokół hotelu, przepiękna plaża, bliskość do atrakcji Djerby. Widok z pokoju na morze cudowny o każdej porze czy to dnia czy nocy, warto wybrać jeden z tych pokoi.
Czy wada to w sumie każdy oceni sam, dla mnie nie wpływa na ogólna ocenę hotelu jednak wspomnę że wieczorne animacje bardzo słabe, a wręcz nudne. Sami animatorzy pozytywnie zakręceni starający się nawiązać dobre relacje z każdym gościem, jednak mimo to ich programy zupełnie nie porywały.
Hotel bardzo dobry plaża przepiękna jeżdżenie smaczne
Plaża jedzenie animatorzy
Super hotel jedzenie bardzo dobre czysto plaża przecudowna animatorzy wspaniali
Plaża jedzenie animatorzy tworzą cudowny klimat tego miejsca
Pobyt zaliczam do udanych. Hotel nie należy już do najnowszych ale jest czysto. Jedzenie takie sobie ale każdy coś dla siebie znajdzie.
Świetni animatorzy. Miły personel. Czystość w hotelu. Ładna plaża.
Wymaga remontu.
Hotel z pięknym choć nie dużym basenem, wieloma bardzo przyjaznymi animatorami, pięknym lobby oraz plażą na wyciągniecie ręki. Wart swojej ceny i ponownego przyjazdu.
Bardzo ładne pomieszczenia wspólne takie jak lobby, bar, restauracje. Czysty i piękny basen z którego do morza dzieli nas około 50 metrów.
Pokoje potrzebują już odświeżenia. Barmani dość niemili i mało kontaktowi co zmienia się po otrzymaniu napiwku. Sprzątanie pokoi trwało dosyć długo.
Jestem rozczarowana, czytając pozytywne komentarze To mój 8 pobyt w Tunezji, więc zdaję sobie sprawę że to nie standard europejski. Po za plażą i zadbanym otoczeniem , reszta mega słaba na 3 Jedzenie okropne, surowe , nie dogotowane, brak sztućców, filiżanek itp. Jeśli coś się skończy to nie jest dokładne Do tego obsługa opryskliwa i leniwa ( zazwyczaj są bardzo mili żeby otrzymać napiwek i warto dać ) niestety tu wręcz przeciwnie W barach i nawet restauracji co bardziej przypomina stołówkę, serwują plastikowe kubeczki , widelce , talerze itd Np ich lokalna herbatę podają w śmierdzącym plastikowym kubku Ręczniki plażowe wyglądają jak szmaty dziurawe i poprute. Pierwszy raz odradzam zdecydowanie pobyt
Plaża, zadbany teren wokół
Jedzenie i obsługa kelnerska Brak naczyń, nagminnie używanie plastikowych jednorazowych ( śmierdzących chińskim plastikiem)
Hotel jak hotel jest od spania a nie od zwiedzania. Byliśmy już po sezonie więc wiadomo ,że jakieś wady wychodzą. Obsługa fantastyczna ,jedzenie SUPER. Czyściutko , elegancko jak na Tunezje. Atrakcji wiele ,zarówno przez działania animatorów jak i propozycji wycieczek
Blisko morza, czyściutko, zaje..fajne kolacje tematyczne.
Byliśmy na koniec lata ,więc trudno nie znalezć wad. Jeddnak tak jak napisałem w zaletach hotel jest od spania.
Elegancko było, spoko jedzenie obsługa jedzonko polecam!
Hotel bardzo ładny , ładne pokoje , piękny widok z balkonu , dobre jedzenie
Zaletą hotelu jest bliska odległość od plaży
Obsługa sprzątająca pokoje .Pani sprzątająca od godzin porannych pukala do drzwi gdy jeszcze spaliśmy. Gdy zawiesiliśmy na klamce ,, nie przeszkadzać ,, to nam to zabrała i dalej próbowałem wejść do pokoju
Hotel czysty przy samej plaży również czystej pomimo dużej ilości wielbłądów oraz koni Pokoje sprzątane codziennie oraz wymieniana pościel Klimatyzacja sprawna działająca non stop bez karty ( drzwi na klucz) Śniadania codziennie to samo ale nie narzekaliśmy Obiady już ok było co wybierać Kolacje - tu się troszkę rozpiszę Mega wypasione co wieczór coś innego mnóstwo owoców morza od muli przez krewetki na krabach kończąc Duży wybór ryb zaczynając od lokalnych nazwy się nie dowiedziałem po grillowanego tuńczyka oraz miecznika Personel uprzejmy i pomocny jedna mała usterka naprawiona po 15 minutach od zgłoszenia Mały minus to animacje prowadzone tylko przez animatorów hotelowych co wieczór to samo aczkolwiek bardzo się starają Na koniec mała rada warto włożyć 10 dolców w paszport robi robotę przy doborze pokoju Wołać o kwit opłaty podatku żeby nie chcieli jeszcze raz przy wymeldowaniu I ostatnia rada Nie porównujcie hoteli w Tunezji z hotelami w Turcji to coś innego Najważniejsze na plus plaża czysta przy hotelu oraz morze mega ciepłe
Plaża morze czystość hotelu ( ogólnie dostępna toaleta w lobby przyjemnie was zaskoczy) Kolacje mega wypasione z kilkoma grillami na zew.
Troszkę słabe śniadania Animacje brak czegoś w rodzaju disco
Zacznę najpierw od przydatnych informacji: 1.Najlepiej płacić w dinarach, które najlepiej kupić na lotnisku (kurs w hotelu trochę niższy ale nigdy nie mają drobnych żeby dać w całości wymienioną kwotę - jak końcówka jest 4 dinary już jej nie dawali, na dodatek zależy kto był na recepcji, mieli różne przeliczniki) 2. Podatek w hotelu najlepiej zapłacić w dinarach (42 za 2 osoby dorosłe za 7 dni), jak w $ każdemu liczyli inaczej, jednym 14 innym 17. Proszę pamiętać też o pokwitowaniu, trzeba się upomnieć bo nigdy nie dają, żebyście przy wymeldowaniu nie musieli płacić 2 raz. 3. Mimo że dacie z 10$ żeby mieć trochę lepszy pokój nic to nie daje bo już za chwilę o tym nie pamiętają. 4. Pamiątki najtańsze w markecie przed hotelem po lewej stronie, wszystkie ceny są w dinarach, dużo tańsze niż na bazarze w Houmt Souk. Wybór jest bardzo duży,.od pamiątek, po słodycze, napoje, ciuchy, mydła, olejki itp. 5. WiFi działa dość dobrze w całym hotelu więc jeżeli nie potrzebujecie internetu poza hotelem nie warto kupować karty sim z internetem. 6. Ręczniki na plażę lepiej zabrać z PL ponieważ biorą depozyt za ich (podobno 30$) Odnośnie hotelu - hotel dość stary (głównie widać to w pokojach), ale czysty, pokoje sprzątane codziennie, ręczniki wymieniane codziennie. Jedzenie smaczne, myślę że osoby mało wybredne znajdą coś dla siebie. Plaża piękna, oprócz odchodów wielbłądów i koni których jest tam sporo, trzeba uważać jak się spaceruje. Na plaży przy hotelu pełno bezdomnych piesków (warto zabrać coś dla nich), ale są bardzo przyjazne. Wieczorami dość nudno, ewentualnie jakieś występy, raz była dyskoteka. W hotelu bardzo dużo Francuzów i Polaków. Obsługa bardzo miła, jedynie recepcja kuleje (nie spieszy im się, mimo że ktoś czeka, nie spieszno im by Ci pomóc). Po wyspie najlepiej poruszać się taksówkami, bardzo tanio - koszt przejazdu ok. 17 km to 14 dinarów. Wszystkie taxi mają liczniki.
Piękny hol Piękny ogród
Recepcjoniści
Ogólnie jestem mało wymagający, także moja opinia nie bardzo się komuś przyda. Było ładne słońce a reszta się nie liczy.
Nad samym morzem, ładne otoczenie.
Zimne jedzenie, niestety.
Pokój żadna rewelacja ale bez uwag Sam hotel czysty sprzątany tak jak pokoje co dziennie
Spokój i przyzwoite posilki
Bez uwag
Hotel stary. Kiedyś jednak był na pewno jednym z lepszych. Brak infrastruktury dla malutkich dzieci. Niby jest plac zabaw zadaszony, ale huśtawki to deski dla starszych dzieci, a zjeżdżalnia popękana. Woda w basenie zimna. Jedzenie dość monotonne (przede wszystkim śniadania), ale dobre/poprawne. Brak jedzenia dla dzieci. To co 2letnia córka mogła jeść to naleśniki, jogurt którego nie chciała bo wyglądał inaczej i jajka, których nie lubi. Reszta nie nadawała się do jedzenia, bo albo ostre albo jedzenie typu chałwa. Owoców w zasadzie brak, niedojrzałe brzoskwinie lub jabłka, jakby już 3 gatunek. 3x w trakcie pobytu był melon - przepyszny. Co do picia - same sztuczne napoje. Poprosiłam dla dziecka butelkowana wode do śniadania to odmówiono mi, kiedy mówiłam że ich jest słona (najprawdopodobniej kranówka jest w pseudo lemoniadach), to w szklance 100ml przyniósł mi kelner zimną wodę. Ponadto wszystko jest pod Francuzów. Jedzenie, zabawy. Wydaje się że poza recepcja nikt nie mówi po angielsku. Plaża fajna, ale leży się wśród bezpańskich psów. Z dzieckiem średnio. Morze ładne, ale dojście przez plażę obsraną od kup koni i wielbłądów jest niezbyt eleganckie. Ponadto natarczywi Arabowie z ich usługami i zaopatrzeniem w suveniry tez zniechęcają na początku. Pozniej już Cię znają i są mniej nachalni. Początkiem maja woda zimna w basenie i w morzu (jak w Polsce w sezonie), niestety ani razu nie kapaliśmy się. Na 7dni pobytu przez 2 dni padało i 2 mocno wiało. Temperatura w słoneczne dni 22-24, wiec super, ale tych dni za mało. Ma się duży niedosyt. Ponadto wyspa bardzo brudna i zaniedbana. Francuzi królują na każdym kroku, co jest dość przytłaczające. Z pewnością nie wrócę, chociaż nie żałuję pobytu.
Blisko plaży. Kameralny
Stary Obsługa pro francuzka (co wolno francuzowi to nie Polakowi) Zabawy dla dzieci, dorosłych i przedstawienia pod Francuzów (show, kabaret, piosenki do zabaw dla dzieci - wszystko we francuskim) Jedzenie średnie (zróżnicowane jakościowo)
Wszystko ok atmosfera jedzenie lokalizacja polecam taxi i zwiedzać wszędzie blisko
Atmosfera jedzenie lokalizacja
Wszystko ok
Jestem bardzo zadowolona z pobytu, hotel bardzo miły i przyjazny dla gości bardzo zróżnicowane jedzenie nawet dla wybrednych smakoszy, każdy znalazł dla siebie coś smacznego, animacja super powodująca że wszyscy dobrze się bawili. Pokoje bardzo czyste i codziennie sprzątane
Animacja na najwyższym poziomie ze świetnymi ludźmi którzy ją prowadzili. Wyżywienie bardzo smaczne codziennie coś innego i naprawdę każdy mógł wybrać coś dla siebie. Pokoje czyste A obsługa sprzątająca robiąca wszystko żeby wracając do pokoju pojawiają się uśmiech widząc przygotowany z ręczników różne zwierzątka często z płatkami róż do dekoracji
Jedyny minus hotelu to że ręczniki plażowe dostawało się na cały popyt nie były codziennie wymieniane tak jakby w większości hoteli ale taki minus to nie minus
Pobyt 7-14. 03 Hotel ogólnie przyjazny dla rodzin z dziećmi ale obsługa nastawiona bardziej na francuskich turystów.
Fajne położenie, bardzo czysty, zadbany hotel - wszędzie biały marmur. Bardzo blisko morza, przyjazny zwierzętom (koty biegały nawet po głównym holu :) Dobre jedzenie. Super słodycze - naprawdę warto spróbować oraz bar i przesympatyczny barman. Wszędzie tam, gdzie schody są podjazdy dla wózków dziecięcych, inwalidzkich itp. Pokoje sprzątane codziennie i bardzo dokładnie - pościel, ręczniki zmieniane codziennie :) Obsługa w recepcji mówiąca po angielsku.
Nie można spożywać wody z kranu, co przy małym dziecku jest problematyczne szczególnie podczas kąpieli w wannie. Muzyka zarówno tzw. hotelowa (lecąca przez cały dzień w tle) jak i ta podczas animacji tylko orientalna i bardzo monotonna. Zero europejskiej, nowoczesnej nuty. Może komuś się to podoba, ale po paru dniach naprawdę ma się dość. Panie sprzątające mówiące tylko po francusku :( Bardzo niskie ciśnienie wody w kranie w łazience i czasami letnia woda :(
hotel którego nie polecam ,przecięty niska cena zacheca nastawiny na Francuzów
położenie nad morzem
czystość w pokojach ,jedzenie porażka