Villa Vania

5.5

Czarnogórę polecam wszystkim, którzy oczekują wypoczynku, zabawy, poznawania nowych kultur, amatorom wycieczek i dobrej kuchni. Petrovac jest uroczym, niewielkim i spokojnym miasteczkiem położonym na Riwierze Budvańskiej, z 4 plażami, z czego Buljarica najbardziej sprzyja wypoczynkowi. Dla wielbicieli zabawy zdecydowanie bardziej polecam Budvę, do której z Petrovaca jest bardzo blisko (ok. 30 minut autobusem, w dwie strony 2E, jeżdżą co godzinę). Co do Villi Vania: byłam zakwaterowana w pokoju o bardzo dobrym standardzie, jak za tę cenę. Duże łóżko małżeńskie, klimatyzacja, Wi-Fi, TV, aneks kuchenny, lodówka, czajnik. A do tego taras ze stolikiem i krzesłami + suszarka na ręczniki/ubranie. Kawa o poranku w takim miejscu smakuje wyjątkowo. Z wycieczek fakultatywnych serdecznie polecam Kaniony Tary - jest to najlepszy sposób na zwiedzenie niemalże całej Czarnogóry, a przepiękne widoki warte są uwiecznienia aparatem. Świetną wycieczką była także Albania - typowo bałkańska z przepięknym miastem Kruja oraz stolicą Tiranią. Polecam także Kotor oraz rejs po Zatoce Kotorskiej - niesamowicie malownicze widoki, a samo Stare Miasto w Kotorze piękniejsze nawet od Dubrovnika. Na miejscu opieka naszej rezydentki była znakomita - była pomocna i bardzo profesjonalna. Czarnogóra warta jest polecenia: dobra cena, przyjemne plaże, doskonała pogoda, nawet w połowie września, widoki zapierające dech w piersiach i ATMOSFERA. Bałkany mają coś magicznego w sobie - to wszystko znaleźć właśnie w Montenegro.

Cały pobyt oceniam na plus. Dojazd mieliśmy własny, więc nasz kontakt z rezydentką ograniczał się do zapłacenia jej opłaty klimatycznej - 50euro od osoby i rezygnacji z wyczeciek fakultatywnych. Zrezygnowaliśmy też z posiłków, które można było zamawiać u rezydenta w cenie ok. 85euro. Lokalizacja była ok, niedaleko mieliśmy do marketu, plaży miejskiej oraz deptaka. Nieco dalej do plaży Lucice, na którą woleliśmy chodzić. Do pokoju nie mam zarzutów, działająca klimatyzacja, wifi oraz telewizor (odbierała nawet TVP Polonia). Ręczniki wymieniane były co drugi dzień. Natomiast w łazience było już nieco gorzej- brodzik był niedomyty, grzyb i brud na brzegach były bardzo zniechęcające. Na tarasie w rogu sufitu znajdowało się sporych rozmiarów gniazdo pszczół lub os. Chcieliśmy powiadomić o tym właścieli, ale ciężko było ich znaleźć i się z nimi porozumieć.

Karaluchy, ogromnie wychodzą z kanalizy, na parterze jest ich najwiecej, nie polecam !!!

Nazwa  Villa Vania
Miejsce  Czarnogóra / Riwiera Czarnogórska / Petrovac
Udogodnienia  dostęp do kuchni / aneks kuchenny, dostęp do internetu, darmowe wifi, golf

Dziewicze plaże Adriatyku z malowniczymi klifami

Zabytkowe miasta Kotor i Budva z wąskimi, brukowanymi uliczkami

Przepiękne krajobrazy górskie i parki narodowe

5.7
5.3
5.7

Wyświetlono 3 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii

Pobyt - Wrzesień 2018

Zalety

Fajny standard za niską cenę.

Pobyt - Lipiec 2017

Zalety

Całkiem dobra lokalizacja.

Wady

Gdanizdo na tarasie, brudny prysznic.

1.0
muczuś

Pobyt - Lipiec 2016

Wady

Karaluchy

Villa Vania