Villa Valia

Hotel blisko ulicy gdzue cala noc jeździły autobusy z turystami, hotel słaby

Słabo. Ogólnie pobyt w tym "hotelu " ? " Villi " ? Uważamy za nieudany. Nie liczyliśmy na wiele ale ten hotel był poniżej oczekiwań.

Hotel typowo grecki, bez większych udogodnień , ale czysto i zadbanie. Obsługa bardzo miła i sympatyczna - ale tylko i wyłącznie polska. Wyżywienie zgodne z opisem oferty , lecz mało smaczne. Hotel utytułowany w miejscowości Acharavi - tego najbardziej nie polecam. Brak jakiejkolwiek promenady / portu. Brak centrum. Głowna ulica w miasteczku poprzeplatana sklepami z pamiątkami, a z np. budowlanym czy optykiem. Brak jakiego kolwiek klimatu. Plaża faktycznie blisko , lecz całkowicie kamienista wbrew wszystkim opisom w internecie czy przewodnikach. ( dla porównanie w Sidari oddalonego o kilka kilometrów plaża całkowicie piaszczysta.) Polecam jeśli ktoś chce odpocząć w ciszy i spokoju, lecz jeśli ktoś oczekuje przyjemnego miasteczka polecam poszukać innego na Korfu.

Hotel jak najbardziej polecam! Pokoje czyste z małą łazienką, lodówką, aneksem kuchennym i balkonem. Jedzenie smaczne, a obsługa bardzo miła i uprzejma. All inclusive tak jak w opisie: śniadania w postaci szwedzkiego stołu, lunch to mała przegryzka w postaci tortilli, naleśników zapiekanych, a na kolację 3 dania (zupa, drugie danie i deser). Największą zaletą tego hotelu jest położenie - blisko plaży i głównej ulicy w miasteczku, Plaża jest kamienista, więc polecam wykupić za 5 euro na cały dzień dwa leżaki z parasolem lub zabrać grubszy koc + karimatę i też w zupełności wystarczy (warto też zabrać buty do chodzenia po kamieniach). Na plaży piękny widok na góry Albanii, który naprawdę cieszy oko. Z hotelu za to widok na wzgórza wyspy Korfu. Warto się wybrać do niedaleko oddalonych miejscowości Sidari oraz Kassiopi - można pojechać autobusem za 2-3 euro lub wynająć sobie skuter/quada/samochód na cały dzień. Przy plaży jak i na głównej ulicy miasteczka mnóstwo tawern z pysznym jedzeniem oraz pełno sklepików z pamiątkami czy supermarkety. Naprawdę polecam ludziom chcącym odpocząć w ciszy i spokoju, a także zwiedzić północną część wyspy Korfu. Negatywne opinie to ściema i piszą je ludzie, którzy spędzają cały dzień w hotelu, marudzą i narzekają na wszystko, nawet na pogodę! Przy posiłkach nie dało się tego słuchać. POLECAM!!! :)

Wyrażam tę samą opinię co Pan poniżej,zgadzam się w 100% z jego słowami,hotel bardzo przyjazny ,czysty i zadbany,pokoje małe ale i urocze,jeśli komuś nie pasuje pokój to mogę jedynie powiedzieć,że na wakacje nie jedzie się zeby siedzieć w hotelu. :) Dziewczyny z obsługi przemiłe! Pozdrawiam Anię z baru! ? Jedzenie dobre ,mielimy z chłopakiem HB i wystraczało,obiadokolacje z zupy drugiego dania i deseru były mega syte a ciasta na desery to był sztos :P Wielkim plusem jest basen przed barem z wifi nie było problemu. :) Tak jak w opinii poniżej polecam wybrać się na wycieczki do Sidiari na przykład na Kanał Miłości,niesamowity widok i stamtąd udać się do Perulades na Seven Heaven czyli szklany most,widok zachodu słońca stamtąd nieziemski. :) Sam pobyt oceniam bardzo dobrze ,na wszystko są jakieś sposoby a w Polsce nie ma takich widoków i trzeba korzystać z tego słońca,jedzenia i uroków nawet tej kamienistej plazy ,ludzie bez przesady! :) Eh PoLACZKI... z chęcią wróciłabym tam jeszcze raz! :)

Nazwa  Villa Valia
Miejsce  Grecja / Korfu / Acharavi
Udogodnienia  basen odkryty, dostęp do kuchni / aneks kuchenny

Ok. 500 m do ścisłego centrum Acharavi z licznymi sklepami, barami i restauracjami.

Kameralny obiekt w spokojnej okolicy, tylko 350 m do piaszczystej plaży.

Zielone wzgórza i oliwne gaje otoczone błękitnym morzem

Zabytkowe stare miasto z wąskimi uliczkami i fortecami

5.7
6.1

Wyświetlono 17 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Asi

Pobyt - Czerwiec 2022

Hotel blisko ulicy gdzue cala noc jeździły autobusy z turystami, hotel słaby

Zalety

Super Basen, czysta, ciepła , dobra lokalizacja

Wady

Bardzo słaba łazienka, kotara przy prysznicu, za klimę trzeba było dopłacić, pelno mrówek na balkonie

4.2

Pobyt - Wrzesień 2018

Zalety

-Niewielki basen ale zawsze coś -okolo 300 metrów do kamienistej plaży i tyle samo do miasta -obsluga hotelu z Polski

Wady

-fatalny stan łazienki -wymiana pościel i ręcznikow tylko raz w ciągu tygodnia. Tak samo tyczy się śmieci -sniadania nie smaczne i bardzo skromne. Do tego codziennie właściwie to samo -lozka tylko pojedyncze -stare i strasznie trzeszczące umeblowanie -bardzo głośno przez drogę przy hotelu - za klimatyzacje płaci się 20 ? ale i tak nie w każdym pokoju się ona znajduje. -brak kontaktu w łazience -brak mydła w łazience

Pobyt - Wrzesień 2018

Zalety

cisza i spokój dobra baza wypadowa na całe Korfu kameralnie

Wady

słabe wyżywienie położenie w miescowości Acharavi

Maciej

Pobyt - Wrzesień 2018

Zalety

położenie, obsługa, jedzenie, pokoje, basen

Sandra

Pobyt - Wrzesień 2018

Zalety

Blisko plazy,piekne widoki wokół,spokojna okolica,czyste pokoje,przemiła obsługa ,blisko do miasteczka, sklepów i restauracji

Wady

nie doszukiwałam się na siłę jak inni. :)

4.8
johnn

Pobyt - Sierpień 2018

Rezydentka mówi prawdę jak się pomyli. Spędzenie czasu to tylko nasza wyobraźnia i nasze potrzeby. Ze strony hotelu, obsługi nie ma na co liczyć.

5.2

Pobyt - Sierpień 2018

Za ta cene nie spodziewalismy sie zbyt wiele bo nie mielismy zamiaru spedzac urlopu przy hotelu tylko traktowalismy go tylko aby miec sie gdzie przespac i wykąpać .Do wybrednych nie nalezymy wiec jesli chodzi o nocleg to bylo ok fakt faktem reczniki wymieniane raz na tydz . Posilki pozostawiaja wiele do zyczenia -na sniadanie zawsze cos tam sie przekasi by glodnym nie byc natomiast obiadokolacje a zwłaszcza 2 dania to zazwyczaj katastrofa.Posiłki sa przywożone z drugiego hotelu znajdujacego sie w Sidari .Szczerze to jesli ktos sie wybiera i lubi sobie zjesc to lepiej niech omija ten hotelik lub opcja tylko ze sniadaniami a obiadokolacje zjesc na miescie.W hotelu sa goscie tylko z polski oraz dziewczyny obslugujace tez polki i bardzo mile.Basen mimo iz malutki to czysty. Recepcja,bar ,stołowka jest za 1 ladą . Zdj faktycznie sa tutaj malo aktualne. Rezydentka owszem sympatyczna rozgadana ale jesli robi spotkania z goscmi na drugi dzien po przylocie to musi miec swiadomosc ze czesc osob juz bylo na miescie i nie moze wciskac kitu ze jest jedyna Polsko jezyczna przewodniczka wycieczek na tej wyspie bo na miescie znalezlismy 2 biura w ktorych przewodnikami sa polki Magic Tour oraz pani Marta. Wykupujesz wycieczke u rezydentki to w dniu wycieczki masz sniadanie wczesniej jesli wykupisz ja na miescie i jedziesz na wycieczke w tym samym dniu co wycieczka od rezydentki to nie mozesz przyjsc na sniadanie wczesniej mimo iz na sniadaniu sa ludzie co jada na wycieczke z rezydentka, absurd bo przeciez i tak zaplacilismy za to wyzywienie ktore sie nam nalezy ale Milenium Travel tak sobie to wymyslilo by goscie mysleli ze ich rezydentka i zarazem przewodnik jest dla nich zbawieniem i wycieczke na Paxos i Antipaxos sprzeda im za 40 euro na miescie 25-29 euro owszem niektore wycieczki bez pl przewodnika jesli chodzi o te na statkach gdzie i tak nie sa potrzebni bo sami podziwiamy widoki i wskakujemy do wody .Jesli by sie chcialo wynajac auto gdzies na miescie to za to ze staniesz na terenie hotelu 5 euro za dobe chyba ze wynajmiesz auto z hotelu co graniczy z cudem bo maja tylko 2-3 samochody na 2 hotele. Jadac tam mielismy zamiar wykupic wycieczke na Paxos /Antipaxos i tak tez zrobilismy, kupilismy w biurze na miescie u polki za 29 euro myslac ze ogolnie ta wycieczka i widoki to cud malina nawet wpisujac w google ale ta wycieczka to meczarnia od 7.30 -21 plynie sie i plynie pozniej pare skał jaskin do ktorych statek wplynie a pozniej doplynie do Antipaxos i mozna wskakiwac do błekitnej wody tylko problem w tym ze do plazy daleko i tylko plywasz w okolicy statku az nie opadniesz z sił a przy tym musisz uwazac by kogos nie kopnąć w wodzie bo jak zatrzymuje Ci sie 5 statkow po 300 osob to w wodzie jest 1500 osob i to jest na tyle kąpieli . pozniej 2 godz postoju w porcie na Paxos .Po calym dniu męki na statku czlowiek jest padniety. Zdecydowanie polecam wynajecie samochodu i pojezdzic sobie po roznych zatoczkach oraz jechac do Paleokastritsa i tam wynajac sobie motorowke na caly dzien i poplywac po roznych zatoczkach gdzie na plaze dostac sie mozna tylko droga morska plaze puste cisza spokoj i woda krystaliczna jesli chodzi o koszty to mocniejsza motorowka 25hp 90 euro plus paliwo nas wynioslo 45 euro ale w zbiorniku zostalo tylko na dnie.Auto w Acharavi to 45euro za dzien powyzej 3 dni taniej ,quad pojemnosc 50-80cc 25-30 euro za dzien plus paliwo .

Zalety

Położenie oraz obsługa

Wady

-brakło by miejsca by je tutaj wypisac

Pobyt - Sierpień 2018

Pokoje czyste, sprzątane 3 razy w ciągu 11 dniowego pobytu. Dziewczyny z obsługi świetne, kontaktowe otwarte i pomocne. Basen czysty i przyjemny, śniadania bardzo przyzwoite, w barku do 22 można kupić przekąski i napoje. Może blisko, widoki piękne. Samo miasteczko nie jest ani szczególnie ładne, ani ciekawe, choć widoki są piękne a nad brzegiem morza sporo miłych tawern z pysznym jedzeniem. Jako baza wypadowa do wycieczek nieźle się sprawdziło. Stosunek jakości do ceny 10/10. Jesteśmy bardzo zadowoleni z pobytu.

Zalety

kameralna atmosfera, super miła obsługa, czyste, ładne pokoje, blisko morza, piękny widok na odległy brzeg Albanii, niedaleko \"centrum miasta\", ładny widok, basen, zieleń,

Wady

miasteczko w którym znajduje się hotel nie jest zbyt atrakcyjne, śniadania nieco mało urozmaicone, ale niezłe i do syta

Pobyt - Sierpień 2018

Kameralny hotel, blisko plaży i sklepów, polska sympatyczna obsługa. Polecam za tą cenę.

Zalety

Kameralny hotel, blisko plaży i sklepów, polska sympatyczna obsługa.

Wady

Brak, no może szerszenie które od czasu do czasu latały koło basenu.

Paulina

Pobyt - Lipiec 2018

Kameralne miejsce. Warunki w pokojach greckie ale da się przeżyć. Za to jedzonko pyszne i super miła polska obsługa.

Zalety

Super obsługa polska. Wszyscy bardzo się starali oraz smaczne jedzonko. Śniadanka wyśmienite a obiadki też pyszne szczególnie od czasu pojawienia się kucharza z Polski. Kameralne miejsce. Blisko do morza

Wady

Inwestor mógłby bardziej zadbać o wygląd pokoi szczególnie łazienki

2.4
Klient

Pobyt - Lipiec 2018

Ogólnie pobyt w HOTELU (hahahaha żart powinno być pensjonacie i skąd te 3 gwiazdki kto wam je przyznał) oceniamy bardzo nisko lista minusów była by dłuższa ale największy minus należy się obsłudze FIRMY MILENIUM w Polsce dzwoniąc do nich z tego pseudo hotelu i informując o takich uchybieniach w godzinę po przyjeździe do VILLA VALIA Pani z firmy kwituje to w taki sposób \\\"nic nie możemy zrobić , proszę złożyć reklamacje po powrocie i kończy rozmowę rozłączając się.\\\" Firmo MT proszę zmienić zdjęcia tego\\\" HOTELU\\\" bo są bardzo nieaktualne, jak by była możliwość to wstawił bym tutaj. Podsumowując : Panie pracujące tam (Polki) są naprawdę miłe i sympatyczne i to one robią tam najlepsze wrażenie. Rezydentka Pani Aneta (do rany przyłóż) po długich rozmowach i 2 wycieczkach mogę napisać tak, MT z Legnicy macie ogromne szczęście że tą Panią macie i szanujcie to bo na nią nie zasługujecie i to WY powinniście się tłumaczyć z warunków jakie tam są. Decyzja czy jechać czy lepiej nie zostaje do Państwa decyzji.

Zalety

Zaleta jaką znaleźliśmy to obsługa baru i kucharz Pan Artur (gościnnie). I oczywiście rezydentka Pani Aneta (pozdrawiamy)wycieczki i kontakt z nią to sama przyjemność bardzo konkretna , szczera i pomocna.

Wady

1). To nie HOTEL tylko pensjonat 3 gwiazdki (wymyślone brak takich dla pensjonatu) 2). Recepcja to \\\"drink\\\" bar, stołówka czy jakoś tak dziwna dobudówka. 3). \\\"Klimatyzacja za dopłatą\\\" niestety nie w każdym pokoju w naszym akurat nie było, rozwiązanie od obsługi \\\"hotelu\\\" (pensjonatu) wiatraki i przedłużacze. 4). Ogólny brud w pokoju pajączki wysuszone , pajęczyn mnóstwo, brud spadający ze strychu, niedomykajace się okiennice, odpadający tynk, szafy lata 60 itp dużo by wymieniac. 5). Plaża faktycznie 300m lecz nie piaszczysta a kamienista do piaszczystej jakieś 1500 i to nie sam piasek. 6). WIFI brak w pokojach 7). Sprzątanie pokojów odbywa się raz na tydzień (i tak brudno) ręczniki wymieniane raz na tydzień (to już duży żart) 8)all inclusive soft to porażka 49 żetonów ( gałka lodów to żeton , pepsi puszka zeton, drink 5 zetonów, vodka butelka 0,7 30 zetonów) z tego co zauważyłem to zeton równał się 1 euro , więc przeliczcie sami. 9).... dużo tego jeszcze

2.6
Klient MILLENIUM TRAVEL

Pobyt - Lipiec 2018

Ogólnie to jest to wielka ściema miejscowości piękna pracownicy rewelacja ale na tym koniec cała reszta poniżej naszych oczekiwań nie polecam!!!!!!!

Zalety

Tylko polozenie

Wady

Brak klimatyzacji w większości pokojów posiłki przygotowywane w innym ?hotelu? zdjęcia na wakacje .pl nie adekwatne do stanu faktycznego brudno sprzątane raz w tygodniu katastrofa odpadający tynk nie domykajacr się okiennice dużo jeszcze wymieniać ogólnie nie polecam

Edwin

Pobyt - Czerwiec 2018

Wszystko jest tam bardzo dobre tylko uraża mnie fakt jaki menadzer tam pracuje, bardzo nie miły dla swoich pracowników, rozkazuje im wszystko robic, chociaż sama nie robi nic. Zachowuje się jak jakiś Goebbels w obozie pracy.

Zalety

Bardzo miła obsługa, ładne położenie, wyśmienite posiłki oraz piękny krajobraz tego miejsca

Wady

Menadzer

3.6
Mariusz

Pobyt - Maj 2018

Tak jak wcześniej wspomniał Edward, również byliśmy z Żoną w drugim tygodniu maja. Obłsuga - dziewczyny na barze robiły swoją robotę, ale najbardziej kompetentna była Pani Sprzątaczka (Greczynka), na obiekcie w cigu całego dnia krążą na przemian \\\"Robotnicy Budowlani\\\" oraz osoby z Biura podróży, do końca nie wiadomo kto za co jest odpowiedzialny ale w gruncie rzeczy nie ma osoby kompetentnej która spajała by wszystko w całość i zarządzała obiektem. Do tego dochodzą sytuacje kiedy wyżej wspomniane osoby piją alkohol i szwendają się bez celu. Dobry hotel dla osób bez dzieci, lubiących alkohol i szukających mocnych wrażeń społecznych.

Zalety

Dużą zaletą w istocie jest lokalizacja: blisko do miasteczka oraz do plaży, która choć kamienista jest szeroka i urokliwa

Wady

Brak odpowiedzialności za poszczególne funkcje personelu,

3.4
Edward

Pobyt - Maj 2018

Witam. Spędzamy 4 dzień w hotelu Villa Valia na Korfu. Jesteśmy 5 osobową rodziną: mama, tata, 12, 8 i 1 rok. Wątpię, że ktoś z młodzieży, kto szuka rozrywki w klubach będzie to czytać, wiec napiszę do naszych naśladowców: par z dziećmi, które mogą zwrócić uwagę na ten hotel ze względu na przystępne ceny, rodzinne pokoje i położenie. Hotel należy do właścicieli biura Millenium Travel. To nie jest grecki hotel. I to jest największa wada tego hotelu. Nie wiem kim jest Pan Prezes MT, ale na pewno w tym hotelu nie był dawno albo nigdy, bo by umarł ze wstydu za firmę. Nie mówię o tym, że muszą dorównywać 5 gwiazdkom: my wybieraliśmy ofertę świadomie - jechaliśmy na grecką spokojną bezludną wieś ale na ładne wybrzeże, do kameralnego spokojnego hotelu, gdzie spędzimy czas z dziećmi w biznesowej przerwie. W ofercie mamy all inc. soft, co oznacza pełne wyżywienie ale ograniczone picie alkoholu (na żetony, czyli max 3-5 drinków dziennie). I tą ofertę też wybraliśmy świadomie ze względu na dzieci, ponieważ każdy kto był chociaż raz w Turcji, Tunezji czy Egipcie wie jak wygląda all inc. bez ograniczeń. Co mamy na miejscu? 1) Pokoje: Istotną wadą jest brak WiFi (a ni za darmo a ni za kasę) - niedbalstwo właścicieli. Pokoje: nie ma co się czepiać: stary grecki standard do remontu. Ale 1 dnia poprosiłem o dodatkową kołdrę dla dzieci. Nie ma. Później się okazało, że to styl - brakuje wszystkiego wszędzie. I, byle bym zapomniał, akustyka: muzycznie rzyganie za każdą ścianą każdego poranka na dzień dobry. 2) Obsługa: to jest jasna strona medalu: studentki na barze starają się, również polski kucharz (gotuje smacznie) im pomaga w miarę sił. 3) Kontyngent: to jest oddzielny temat. 30% - robotnicy-budowlance, którzy tutaj coś remontują czy budują dla Millenium. Co wieczór imprezy nad basenem z piciem, śpiewaniem i bombkami do basenu o 23.00. Reszta - rodacy w większości w starszym wieku: przepychanie się do koryt z jedzeniem na początek śniadania, strach, że wszystkiego zabraknie (i fakt, że dzięki gospodarzom-polakom, wszystkiego faktycznie brakuje). Wstyd. Chodzimy z dziećmi na koniec posiłków, żeby tego nie widzieć. Jeżeli chcecie odpocząć głową i się zrelaksować - wybierajcie inne miejsca dla wypoczynku. Takiego niedbalstwa o szczegóły w hotelarskim biznesie nie spotkaliśmy jeszcze nigdzie, a to skutkuje ciągłym bezsensownym stresem, zamiast relaksu. Pozdrawiam.

Zalety

Położenie: 400 m od morza wiejskim deptakiem Obsługa na barze - polskie dziewczyny studentki starają się jak mogą. Polski kucharz smacznie gotuje.

Wady

Absolutnie nie przestrzega się regulamin: palą wszędzie, chociaż obowiązuje zakaz palenia na całym hotelowym terenie Brak TV i WiFi Kontyngent: o tym niżej.

Tomasz

Pobyt - Maj 2018

1. dzień szybka organizacja Pani z Milenium Travel za co dziekujemy samolot-transport 2. jedzienie wysmienite a ze z racji ze mnie lepiej ubrać jak dać mi zjeść porcje były duże a mieliśmy pakiet HB+ i jestem na plus 3.czysty basen kolo hotelu 1,5 m -1,80m głębokości co jest rowniez duzym plusem z dziecmi będąc 4. zwiedzanie tez super jest co zobaczyć za nie wielką cene mozna albo wykupić wycieczke zorganizowaną przez biuro milenium travel lub indywidualnie samemu zobaczyć co sie chce. Za wypożyczenie samochodu lub quada w niewielkiej cenie jedziemy w góry , najwyższy szczyt na wyspie ,Pantokratos" ,lub udajemy sie do malowniczych miejsc jak Paleokastricja (jakoś tak sie pisze) czy Stare Miasto, Pałac Ksieżnej ,,Sisi" malownicze greckie miasteczka w ktorych odbywają sie w stylu greckim festy Podsumowujac jestem na plus POZDRAWIAM Wszystkich

Zalety

Położenie mistrzowskie, 100-200m od plaży znowu w drugą strone małe malownicze miasteczko, Kolejną zaletą jest sam wygląd w stylu greckim oraz pełno w koło pachnących kwiatów i krzewów

Wady

Jakis powazniejszych wad nie dostrzedlem będąc we czwórkę jedynie brak Wi-Fi w pokojach(chociaz nie po to sie jedzie zeby na wczasach na internecie siedziec caly dzien).

Arek

Pobyt - Maj 2018

Obsługa bardzo miła mówiąca po polsku, jedzenie smaczne choć kucharz niestety troszkę za bardzo lubi chili. Gdyby nie ten szczegół to jedzenie bardzo dobre. Obiady do wyboru, zawsze deser, zupka. Śniadania również do syta, Panie na bieżąco dokładały. Odnosząc się do opinii odnośnie walki o śniadania... no cóż ludzi sami to sobie robili, oczywiście nie wszyscy, wystarczyło zaczekać 10 minut i tak jak mówiłem Panie dokładały. Może lepszym pomysłem byłoby jednak śniadania wydzielić a wspólnie dawać kawę i herbatę, wodę... ? Żetony na początku do wydania na barze były miłym zaskoczeniem :) My z obsługi, wygodnych łóżek jak i Pani rezydentki jesteśmy zadowoleni. Na lotnisku podeszła, interesowała się. Mieliśmy samochód na cały pobyt i zjeździliśmy wyspę na własną rękę. Wycieczka objazdowa zaproponowana na miejscu z pewnością bardzo ciekawa, ale niestety my z naszą Pociechą nie dali byśmy rady :) Byliśmy w drugiej połowie maja dlatego nie było tłoczno, pogoda dopisała, morze około 20 stopni. Transport z i na lotnisko bez problemów. Serdecznie pozdrawiamy.

Zalety

obsługa jedzenie choć ciut za ostre

Wady

przyczepić to by można się było wszystkiego...

Villa Valia