Villa Palma

6.1

To były nasze pierwsze wakacje w tej części Albanii. Obsługa hotelu bardzo miła, sam hotel czysty, pokoje regularnie sprzątane. Jedynie łazienka ma wiele do życzenia. Prysznic był FATALNY - mały, ciasny, zasłonka wypadała co chwilę za brodzik i w zasadzie cała łazienka pływała. Dodatkowo woda leciała nam równocześnie ze słuchawki prysznica i z kranu... Hotel posiada bardzo ładny taras z widokiem na morze - zachód słońca jest przepiękny! My byliśmy pod koniec sezonu więc WIELKIM plusem było to, że nie było dużo ludzi a sam hotel jest kameralny. Na plaży leżaki bezpłatne, dużo miejsc więc można było spokojnie odpoczywać. Do centrum Durres jeżdżą busy - bilet kosztuje 60 lek od osoby więc są to naprawdę śmieszne pieniądze. Nam trafiły się przygody w postaci trzęsienia ziemi - warto o tym doczytać żeby potem nie być zaskoczonym gdy ziemia się zatrzęsie :) My mieliśmy pokój z częściowym widokiem na morze także stojąc na balkonie mogliśmy podziwiać i autostradę i morze :) Żeby nie zniechęcać...wakacje naprawdę bardzo w porządku poza tym standardem łazienki i śniadaniami. Jeśli ktoś nie wymaga za dużo i chce ciszy i spokoju to polecam :)

Hotel zadbany, stosunkowo nowoczesny, obsługa miła, pomocna. Dobre jedzenie, każdy znajdzie coś dla siebie.

Ogólnie to chodziły głosy, że właściciele hotelu narzekali na polskich turystów, że za dużo jedzą i piją. Według mnie w żadnym razie nie jest to cztero gwiazdkowy hotel, ja dałabym najwyżej dwie gwizdki. Wycieczkę wykupiliśmy z biura podróży Rainbow.

Hotel w 100%ok,obsługa miła, hotel czysty i zadbany. Największy minus że znajduje się przy drodze gdzie nawet nie ma chodnika dla spacerując h.

Hotel położony przy samej plaży. Od strony morza czysto piękne widoki, ok. Od strony ulicy brud i smród ale to dotyczy wszystkich hoteli. Obsługa bardzo fajna , miła. Jedzenie super i nie było zimne jak czytałem w opiniach przed wyjazdem . Na minus ciągle brakowało lodu w barze . Generalnie polecam , wycieczka do Czarnogóry super.

Nazwa  Villa Palma
Miejsce  Albania / Riwiera Albańska / Durres
Udogodnienia  basen odkryty, dostęp do internetu

Dziewicze plaże z turkusowymi wodami Morza Jońskiego

Malownicze miasteczka jak Saranda i Himara z historycznymi zabytkami

Przepiękne krajobrazy górskie i nadmorskie, idealne scenerie do zdjęć

6.5
5.3

Wyświetlono 10 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii

Pobyt - Wrzesień 2019

Zalety

blisko plaży, hotel kameralny, wokół hotelu względnie czysto, blisko do deptaka gdzie są knajpki

Wady

łazienka mocno przeciętna - wymagająca remontu, chcąc iść na spacer drogą jest brudno, jedzenie-niedoprawione, przez tydzień na śniadanie było to samo...

Bożena

Pobyt - Sierpień 2019

Zalety

Blisko plaży, bezpośrednio promenady przy której pełno restauracji, sklepików i odbywa się ciekawe życie wieczorne.

3.4
Jadzia

Pobyt - Lipiec 2019

Zalety

Blisko plaży, kameralnie bez tłumu bez dużego obłożenia.

Wady

Wad było zdecydowanie więcej niż zalet, poczynając od tego, że pokoje na siódmym piętrze bez przerwy ciągły brak zimnej i ciepłej wody. Jedzenie beznadziejne, tydzień można wytrzymać, ale dwa tygodnie to zdecydowanie się nie da. Nazwałabym to ciągłym zjadaniem resztek z pańskiego stołu, co zostało ze śniadania, obiadu i kolacji, przerabiane było na wszelkiego rodzaju potrawy nazwałabym to zapiekanki. Pokój bardzo mały, szafka nad którą wisiało lustro, zasłonięte było telewizorem, który stał na szafce. Tak czy inaczej telewizor był bez użyteczny, gdyż nie posiadał telewizji satelitarnej. Łazienka maleńka, a światło w niej ledwo ćmiło, nie szło się ani ogolić ani umalować. W otoczeniu hotelu wysuszone kwiaty w doniczkach i skrzynkach. Plaża zaśmiecona, przez dwa tygodnie, wogóle nie sprzątana. Jeśli chodzi o rezydentów to byli tam tylko po to, żeby przywiezć z lotniska do hotelu i na pierwszym spotkaniu zwerbować na wycieczki i na tym praca się kończyła. Według mnie, byli to najbardziej aroganccy rezydenci z jakimi miałam do czynienia kiedykolwiek.

Pobyt - Październik 2018

Zalety

Hotel super, przy samej plaży... 100% dla personelu. Jedzenie ok :)... !!!...ale Kochani jeżeli chcecie wybrać kierunek Albania to wcześniej zajrzyjcie do Google mapy w jakim miejscu znajduje się hotel... Hotel Villa Palma to jest granica między piękną plaża, rzeczywistością Albanii.Klimat uroku miejsca jaki tu panuje to tylko wczasowicze z Polski oraz druga strona hotelu czyli plaża.

Pobyt - Wrzesień 2018

Zalety

Piękny widok od strony morza.

Wady

Od strony ulicy hałas i śmierdzące kontenery ze śmieciami.

2.0

Pobyt - Sierpień 2018

Sierpień 2018 (2 tygodnie) Jeśli za all inclusive kosztowałoby to za 2 tygodnie 2500 to bierzcie, w innym przypadku przepłacacie. Durres/Golem to po prostu wielkie Władysławowo. Hotel położony w długiej linii hoteli ciągnącej się przy plaży. Przed wejściem do hotelu droga lokalna, zaraz obok niej, oddzielona ekranami autostrada i linia kolejowa, przed hotelem brudno, śmietniki śmierdzą. Parę sklepików spożywczych dookoła. Przydatne, bo hotel nie daje wody do pokoju. Hotel - bardzo ładny, odnowione pokoje, ogarniane po łebkach, bo nie sprzątane. Raz na 3 dni zmiana pościeli i ręczników. Pokoje - odnowione, ogarniane codziennie, choć w sumie tylko codziennie są zabrane śmieci (jeśli postawisz je przy śmietniku) i ścielone łóżka, co 3 dni wymiana ręczników i pościeli. W łazienkach powyżej 5 piętra zdarza się (nam przez całe dwa tygodnie) brak ciśnienia w prysznicu. Basen - do 1,8 m głębokości, fajny. Patio hotelowe miłe, wygodne. Bar na plaży (na patio) - piwo kiśnie w beczkach, wino z worków foliowych termizolowanych, w temperaturze otoczenia, rakija z butelki po żubrówce, brandy z butelki po Jacku Danielsie. Kostkarka do lodu w połowie dnia przestawała produkować lód. Plaża - czysta, piaskowa, leżaki dla wszystkich, nie ma wojny, hotel nie zapewnia ręczników plażowych. Morze czyste, do 100 m w głąb płytkie (około 170 cm) Wifi - na wyższych piętrach nie działa w pokojach, w recepcji i na patio działa, na plaży różnie z tym bywa Jedzenie - hotel dla bardzo niewymagających zwolenników skrzydełek z kurczaka w różnej formie oraz sprytnego przetwarzania jedzenia z jednego dania w drugie, owoców morza, poza przegotowanymi małżami brak. Regionalnych potraw brak lub występują sporadycznie. Czasami zdarza się inne mięso niż skrzydełka. Dobre desery. Kawa nie do picia - można za 150 Leków zamówić w barze. Obsługa - miła, ale sama z siebie nie zrobi nic poza tym, czego się od nich wymaga. Muzyka - do 19.00 - albański hip hop, po 20:00 disco polo, raz na pobyt - muzyka na żywo. Okolica - głośna do późnych godzin nocnych. W okolicy nie ma nic do zwiedzania. Transport publiczny działa bardzo dobrze, trzeba po prostu poczekać na autobus aż przyjedzie. Do Tirany, Durres i Beratu można nim dojechać za mniej więcej 12 złotych... wycieczka u rezydenta - 35 euro :) Szczerze - wybierzcie inny kierunek.

Zalety

Odnowiony

Wady

okolica obsługa jedzenie Polacy

Karolina

Pobyt - Lipiec 2018

Witam. Byłam w tym hotelu na przełomie lipca/sierpnia 2018r. Hotel godny polecenia. Obsługa pierwsza klasa!! :) bardzo pomocni, są przesympatyczni! Dałabym temu hotelowi ocenę 10/10 ale niestety jedzenie pozostawia wiele do poprawy. Na śniadanie codziennie ta sama wędlina (jeden rodzaj podany) nie można było więc wybierać. Obiady i kolacje, to zwykła monotonność. Jak kiedyś poprawi się jedzenie to z miłą chęcią z rodziną wrócimy. Wieczory super organizowane, przy muzyce i ich regionalnym tańcu. Bardzo serdecznie pozdrawiamy całą obsługę ! JESTEŚCIE CUDOWNI :)

Zalety

Plaża przy samym hotelu, piaszczysta. Leżaki i parasole bezpłatne, obsługa pierwsza klasa

Wady

jedzenie!!

1.8
sta

Pobyt - Czerwiec 2018

Cztery gwiazdki to lipa , plaża może być, troszeczkę piasku a pod spodem glina nie umywa się do Sopotu. Jedzenie to zmyłka jest przerabiane z poprzedniego dnia i ciągle to samo i tak przez 14 dni . Zbutwiałe deski przy basenie , w pokojach minimalistycznie , brak polskiego programu w telewizji - szkoda ( Polonia by wystarczyła ). Przed hotelem brudno i śmierdzi od strony morza lepiej . Jest to hotel dla ludzi co lubią nic nie robić tylko leżeć na plaży i pic cienkie piwo ale za 1000 zł na dwa tygodnie za więcej to naciąganie .

Zalety

tylko bliskość morza

Wady

Łazienka minimalistyczna brak półeczki pod lustrem wszystkie kosmetyki wędrują po umywalce , winda to istna sauna można dostać zawału !!!!!!!!!!!!

Hania

Pobyt - Listopad 2017

Hotel jest bardzo zadbany, ładnie urządzony, pokoje nowoczesne ale nasz był bardzo mały (2 os.) i lekko zacieniony. Dla nas nie było to aż tak wielkim problemem ponieważ i tak większość czasu przebywaliśmy na zewnątrz ale dla kogoś innego być może tak. Łazienka też malutka ale mieściła wszystko co potrzeba. Bufet śniadaniowy był urozmaicony, obiady i kolacje też różnorodne: tylko uwaga: Albańczycy lubią owoce morza i chętnie podają je na obiad i kolację. Miejscówka ogólnie bardzo na plus: blisko plaży i promenady w Durres gdzie znajdują się restauracje, sklepy spożywcze, z pamiątkami itp.

Zalety

przy plaży, basen od strony morza, czysty i zadbany, zmaczne jedzenie

Wady

małe pokoje, brak ładnego widoku z naszego pokoju

Anna i Kazimierz

Pobyt - Wrzesień 2017

Uważam pobyt za bardzo udany . Wesołe wieczory przy muzyce i tańcu,bardzo miła obsługa

Zalety

Dobre położenie,blisko plaży,możliwość długich spacerów po plaży,ładny widok na morze,odpowiednia wielkość hotelu

Wady

Wyziewy z kanalizacji w łazience ,nieszczelna kabina,mało urozmaicone posiłki.

Villa Palma