Malownicze krajobrazy z winnicami i gajami oliwnymi
Zabytkowe miasta, takie jak Florencja i Siena, pełne renesansowych dzieł sztuki
Wspaniałe winnice produkujące znakomite wina, takie jak Chianti
Witam serdecznie. Niedawno wróciłem z wakacji w tym hotelu. Jednym słowem. ... TRAGEDIA !!! Personel bardzo nieuprzejmy. Sprawia wrażenie jakby robił łaskę, że w ogóle ma gości. WIFI tylko przy recepcji ... duży minus Śniadania. ..suchy chleb, sztuczne drzemiki, ser żółty z paczki, szynka z paczki, gotowane jajka (ostrzegam bo zepsute i gotowane chyba w kółko te niezjedzone przez kilka dni na nowo), jedyny plus świeże croisanty i kawa na życzenie .... a gdzie świeże pomidory, oliwki, włoskie sery, itd itp PORAŻKA Obiadokolacje nie mają nic wspólnego z włoską kuchnią. Wszystko prawie gotowe produkty wyłożone tylko na talerz. Pseudo włoskie pasty itd. Hitem były desery... brzoskwinie z puszki, ananasy z puszki, odmrazane ciasta, mieszanka owocowa w zalewie oczywiście z puszki ;) Wszystko po najmniejszej linii oporu Do tego wciąż pod wpływem procentów kelnerzy od których smierdzialo alkoholem. Miały być piękne wakacje a wyszła trauma i rozczarowanie. Zdecydowanie nie polecam !!!
Prawie wszystko
Hotel jest położony na zboczu góry, z przepięknym widokiem, z jednej strony na leżące u jej stóp Montecatini Therme, z drugiej, na wznoszące się na szczycie sąsiedniej góry Montecatini Alto. Budynki hotelowe ukryte są przed słońcem w doskonale utrzymanym, starym ogrodzie. Mały, ale utrzymany w doskonałej czystości basen pozwala odpocząć po trudach zwiedzania. Jest tu kameralnie, cicho i spokojnie. Doskonała kuchnia i przemiły personel. Gorąco polecam, jako bazę wypadową do zwiedzania Toskanii.
Ciche, kameralne położenie. Basen, bardzo miła obsługa. Świetne posiłki.
Trzeba uważać, gdyż niektóre składniki posiłku, (przy opcji wykupionych posiłków) są odpłatne, a kelnerzy podając je z własnej inicjatywy, nie informują gości o fakcie, że na koniec trzeba będzie słono za to zapłacić.