Villa List

3.5

Świetna lokalizacja,bardzo czysto, wyjątkowa obsługa, urozmaicone śniadania

Hotel super miła pomocna obsługa bardzo czysto fajny basen wszędzie blisko.

Po wejsciu do hotelu Pani bardzo mila i bardzo dobrze poinformowana z tym jakich dokumentow potrzebuje. Daje kluczyk i czeka sie na pana lokaja. Pan przychodzi i zaprowadza do pokoju. Pokoj jest czysty. Chyba az troche za bardzo. Powietrze wciaz pachnie dezynfekantem i jest to zapach do ktorego warto od razu przywyknac. Bedzie nam towarzyszyl przez caly pobyt. Rano idzie sie na sniadanie ktore jest w formie bufetu. Niestety widac ze bufet ma w miejscach stare jedzenie poniewaz pieczywo jest po prostu twarde a kielbasy zdarzyly sie juz ladnie przepocic swoim wlasnym tluszczem. Zeby probowac zwiekszyc ilosc urozmaicenia hotel kladzie dania typu wielkie kawaly mortadeli w kontenerze chociaz trzeba przyznac ze jajecznica byla niczemu sobie. Sa tez dania ktorych nie znalem i myslalem ze byly bulgarskie chociaz i ich jakosc tez widac bylo ze byla prowadzona kosztami. Nie liczmy tez na miesa wysokiej jakosci. Takowych nie widzialem przez tydzien swojego pobytu. Jest to jedzenie ktore warto szybko zjesc ale nie bazowac na nim swojej diety pobytu i zmniejszych ilosc kalorii spozywanych podczas sniadania. Jezeli chodzi o atrakcje nocne to widac ze przyjezdzaja wyjazdy integracyjne ktore baluja do poznej nocy na co ciezko narzekac. Jest sie w koncu w turystycznym miescie wiec o tym nie bede narzekal. Wspomne tylko ze jezeli zalezy osobie na hotelu w cichym polozeniu to ten nie nalezy do nich. Na parterze jest strasznie przyjemny bar z przemilym barmanem ktory zna polskie stwierdzenia i jest bardzo mila i cierpliwa osoba. Jezeli chodzi o baseny to odradzam. Nie sa one ogrzewane w zaden sposob poza sloncem a ze polozenie hotelu jest jakie jest to basen nie dostaje duzo slonca. Na cieplejsza wode mozna liczyc nad morzem ktore jest zaraz obok :)

nie polecamy: ludziom z problemami ruchu, z małymi dziećmi, z przesadnie wysokimi wymaganiami niestety, wśród wielonarodowościowych gości młodzi Polacy (zwłaszcza ze Śląska) wprowadzali niezły ferment, psując opinię wszystkim gościom z Polski

Hotel zadbany, pokój na który trafiliśmy czysty, duży (3 os) z dwoma dużymiu łóżkami z pełnym wyposażeniem( nr A0211) położony -2 poziom - Polecam Widok z tarasu bezpośrednio na basen ( może to być minus ze wzgledu na duży ruch ludzi wracających z plaży lub korzystających z basenu). Wi-fi bardzo słabe działa himerycznie w lobby!!!! Obsługa miła posługująca się również językiem polskiem szczególnie barman w barze hotelowym. Basen mały lecz czysty z bardzo ograniczoną liczbą leżaków o które jest Walka na rezerwacje ręcznikami od świtu. PERSONEL ORAZ REZYDENT POWINNI ZAJĄĆ SIE TYM PROCEDEREM . Powinni Ująć to w regulaminie hotelu o braku rezerwacji leżaka ręcznikiem!!!!!!! Dla dobrej atmosfery między turystami a także dobrej oceny hotelu, Personel powinien wydawać leżaki gością hotelowym którzy idą na basen po śniadaniu!!!!!!!!!! Między basenem a plażą jest fajny,trawnik hotelowy na którym możemy wypoczywać na leżakach. Plażą wąska, długa, bardzo blisko od hotelu ok 50 m i tu zaczyna się problem. Plaża ma status publiczny NIE NALEŻY DO ŻADNEGO z przyległych hoteli. Zarządzana jest przez miasto które na jej 98% powierzchni postawiło parasole które są płatne (ok 7 lewa) za dzień i opłata jest zbierana przez pracownika z kasą fiskalną. Więc jeżeli nie wniesiemy opłaty nie możemy leżeć nawet w strefie parasolek. Do dyspozycji turystów dwa nieduże bezpłatne kawałki na skraju plaży, gdzie leży jeden na drugim wśród większości turystów bułgarskich. Morze ciepłe, czyste z długim łagodnym wejściem. W pobliżu hotelu przyjemne restauracje z dobrym jedzeniem gdzie do godziny 16 obowiązuje menu obiadowe w DOBRYCH CENACH. Pobyt oceniamy na BARDZO UDANY , mimo kilku uwag, Hotel wart polecenia dla par i rodzin z dziećmi.

Nazwa  Villa List
Miejsce  Bułgaria / Słoneczny Brzeg / Sozopol
Wyżywienie  śniadania, śniadania i obiadokolacje
Udogodnienia  basen odkryty, basen kryty, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, fitness, darmowe wifi, sporty wodne, rowery, parking

Hotel od plaży oddzielony jedynie nadmorską promenadą

3.5

Wyświetlono 22 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Tadeusz

Świetna lokalizacja,bardzo czysto, wyjątkowa obsługa, urozmaicone śniadania

Zalety

Lokalizacja i czystość oraz plaża

Anetta

Pobyt - Lipiec 2023

Hotel super miła pomocna obsługa bardzo czysto fajny basen wszędzie blisko.

Zalety

Niezbyt Duży hotel co dla mnie było atutem pyszne śniadania świetny bar z drinkami

Maciej

Pobyt - Wrzesień 2018

Zalety

Swietny Bar i barman chodz drinki drogo jak na sozopol Niesamowita lokalizacja z winda do plazy Wspanialy widok na morze

Wady

Zabawy organizowane na zewnatrz czesto az zbyt dobrze slychac Niesamowite oszczedzanie na sniadaniach. Jedzenie jest wyraznie tanie i czesto stare

Pobyt - Wrzesień 2018

Zalety

lokalizacja, miła obsługa, czystość (codziennie zmieniana pościel)

Wady

- brak klimatyzacji (poza nowa częścią) , - niezliczone schody, brak przystosowania dla osób z problemami ruchu (pomimo wind) - wanna w łazienkach zamiast prysznica - istotna jest lokalizacja pokoju - nie do przyjęcia od strony miasta/ulicy - czyli pokoje ekonomiczne oraz pokoje na najnizszej kondygnacji (poniżej poziomu terenu lub pod tarasami) - cena adekwatna jedynie poza sezonem (ok. 50 euro za pokój)

Robert

Pobyt - Sierpień 2018

Zalety

Czysty super lokalizacja blisko plaża i stare miasto

Wady

Labirynt , jedna winda hotelowa (długi czas oczekiwania)

Krzysiek

Pobyt - Sierpień 2018

Polecam,hotel zadbany,miła obsługa,cena adekwatna do jakości.

Zalety

Miła obsługa,Cisza,Codziennie sprzątany pokój,

Wady

Monotonne posiłki

Barbara

Pobyt - Sierpień 2018

Po wnikliwym i cierpliwym szukaniu przez wytrwałą panią Jolę w Wakacje pl. w Tarnobrzegu, padło na hotel Villa List. Biuro podróży TUI. Pracownicy biura dbali ciągle o to abyśmy wszystko wiedzieli. Na lotnisku informacja, w autokarze informacja, w hotelu informacja. Nie pamiętam imienia pana rezydenta w hotelu ( byłam w terminie 21-28 .08. 2018 r),ale fantastycznie, na poważnie i dowcipnie wytłumaczył wszystko co powinniśmy wiedzieć w czasie wypoczynku w Bułgarii. Sam hotel cudownie usytuowany. Za hotelem basen i 3 min do morza, przed hotelem miasto - stragany, sklepiki, kluby, bary, a stare miasto Sozopol 10 min spacerkiem. W hotelu czyściutko, pokoje sprzątane codziennie , jedzenie bardzo smaczne i nigdy nic nie brakowało. W basenach jest słodka woda woda. Niektórzy uważali że jest zimna, ale chyba nie była taka zła, skoro ciągle ktoś pływał , czy bawił się w basenie. Ja również ciągle korzystałam z basenu, dla mnie była OK. Sozopol, to piękne stare miasto, trochę egzotyczne dla nas Polaków. Byłam również na wycieczce,Pilotem był pan ( znowu zapomniałam imienia )który w czasie wakacji jest pracownikiem TUI, a poza wakacjami mieszka w Polsce. Zwiedzałam Nessebar w towarzystwie pani Uli, która również cudowne się nami zajęła, potem pojechaliśmy na \\\"Wieczór Bułgarski\\\" do górskiej wioski Orizare. Było cudownie. Cały pobyt miał tylko jedną wadę. Stanowczo za krótko trwał ten wypoczynek. Wiem że na pewno tam wrócę. Polecam wszystkim.

Zalety

Hotel duży, winda wewnętrzna i zewnętrzna, pokój czyściutki, basen ze słodką wodą zewnętrzny i wewnętrzny obsługa super, jedzenie pycha.

Wady

Dużo korytarzy, ale do ogarnięcia.

JUSTYNA

Pobyt - Lipiec 2018

Z czystym sercem polecamy hotel. Położony w bardzo korzystnej okolicy, bardzo blisko morza. Obsługa hotelu bardzo miła. Posiłki smaczne, bardzo duży wybor zarówno przy sniadaniach jak i obiado-kolacjach. Spędziliśmy w hotelu 7 nocy, to były bardzo udane wakacje ! Polecamy.

Zalety

Bardzo korzystne położenie hotelu. Widoki przepiękne. Obsługa bardzo miła. Blisko do centrum.

Wady

Brak znaczących wad.

Gwiazda

Pobyt - Czerwiec 2018

Ogólne warunki dobre. Blisko do centrum do starego miasta. Blisko morza ok 50 metrów. Trafiliśmy na pogodę temu 30 stopni dzień i noce ciepłe. .miałam pokój na samej górze wiec mogłam się opalać nie tylko na plaży. Trochę zawiłe korytarze. Jedzenie monotonne czasem za tłuste. W basenie zimna woda...w pokoju klimatyzacja. Telewizja była ale nie odbierała czasem. Szkoda ze all trzeba było płacić za inne drinki. .panie i panowie w recepcji nie zawsze miło i ciężko było się z nimi dogadać. Nie ma żadnych atrakcji niestety dla dzieci i to też wielki minus..nawet placu zabaw nie było a było tyle miejsca...nie pomyśleli o tym. Minusem było też to ze nie poinformowani byliśmy ze będzie wesele i niestety było słuchać w całym hotelu muzykę nawet na 3 piętrze. Współczuję osoba które były bliżej sali weselnej. .ogólnie na plus...bo wszędzie blisko...

Zalety

Blisko centrum.blisko morza...czysto.

Wady

Jedzenie zimne.monotonne..darmowa kawa herbata i soki rano.po południu piwo i wino za darmowe za resztę alkoholi trzeba płacić. .

Jozef

Pobyt - Maj 2018

Pobyt 2 tygodniowy w maju 2018 roku. Tylko śniadania, Obiady jedliśmy na mieście. Polecam restaurację Ksantana na ul. Morski skali. Podają pyszną zupę rybną w cenie 3,60 lewa ( poczatek sezonu ). Ogólnie byliśmy zadowoleni, jeszcze nie było zbyt dużo turystów...

Zalety

Tuż przy plaży. Blisko starówki Sozopola. Spokojnie.

Wady

Nieco monotonne śniadania.

Pobyt - Wrzesień 2017

Pobyt ok, ale nic sie nie działo .W hotelu same nudy tylko bary czynne, nie było żadnej atrakcji i jestem zawiedziona .Klimatyzacja w pokoju do bani mało co chłodziła przy 34stopniowym upale,

Zalety

Jedynie to to że hotel znajduje sie nad samym morzem

Wady

Klima nie działała jak trzeba,pokój mały, hałas z wentylatorów z kuchni

Pobyt - Czerwiec 2017

Zdecydownie dobry wybór. Blisko zarówno do Starego Sozopolu jak i do głównej ulicy ze sklepami i mnóstwem barów i kafejek. Hotel przy plaży i to jak się okazało też było niemałą zaletą. Pokoje duże, sprzątane codzienne. Posiłki smaczne i chociaż niewielki wybór to każdy znalazł coś dla siebie . Wg mnie słaby hotel dla dzieci ponieważ woda w basenie zimna a rozkład pokoi zawiły z krętymi schodami i światłem na korytarzach włączającymi się lub też nie na czujnik ruchu, plac zabaw raczej też ubogi

Zalety

Wady

bezadziejne wi-fi

Tamara

Pobyt - Czerwiec 2017

Pobyt w hotelu spelnil moje oczekiwania,Polozenie daje bardzo duzo mozliwosci :spacery promenada,brzegiem morza lub uliczkami w kierunku przepieknego,klimatycznego starego Sozopolu.Super sprawa jest mozliwosc poplyniecia katamaranem z portu w Sozopolu do Nessebaru/45 min w jedna strone/polecam!Bardzo sympatyczna obsluga,przepyszne jedzenie,smaczna kawa,swieze,dobrej jakosci owoce,duzy wybor potraw warzywnych wiec osoby nie koniecznie jedzace mieso znajda cos dla siebie i w duzym wyborze.Transfer z lotniska w zaledwie 40 min.Kolejnym plusem sympatyczna,zawsze usmiechnieta pani Milena recepcjonistka mowiaca po polsku.Jedynym minusem bylo usytuowanie pokoju ; parter od strony miasta balkon i okna pokoju polozone przy wejsciu do salonu fryzjerskiego i nad zapleczem kuchennym z dwoma duzymi agregatami chlodniczymi,ktore zalaczaly sie cyklicznie i pracowaly dosc glosno co bylo szczegolnie uciazliwe w nocy.Polecam pokoje z widokiem na morze a jezeli z widokiem na miasto to na wyzszych pietrach.Ogolnie urlop super i napewno tu wroce i do hotelu Villa List !

Zalety

polozenie,widoki

Wady

pokoje z ciemnymi balkonami

Bogusława

Pobyt - Wrzesień 2016

Bardzo fajny hotel, czysty, ręczniki zmieniane codziennie, piękny widok. Polecam pokoje z widokiem na morze, wszędzie blisko na Stare Miasto 10 minut piechotką, można wracać przy plaży unika się wtedy wejścia pod górę. Pyszne ryby i regionalne jedzenie....rewelacyjna szopska sałatka w hotelu Arena obok i przesympatyczna kelnerka Żenia. Udany wypad do Nesebaru, chociaż już wodoloty nie pływały (tylko do 26 września) ale autobusami też się dało.....Było przepęknie dziękuję :)

nancy

Pobyt - Wrzesień 2012

Pokój od strony morza ładny widoczek i dosyć przestronny, minusem jest mała, ciasna łazienka.Nasze biuro podróży nie zamieszcza info na temat faktu, że po przyjeździe o 10, 11 rano, trzeba oczekiwać do 14.00, aż obsługa posprząta po poprzednich gościach.Jedzenie w hotelu naprawdę monotonne i często jałowe, polecam wykupienie śniadań a odżywianie się w mieście.Obsługa raczej uprzejma,nie mogę powiedzieć tego jednak o profesjonalizmie, ponieważ, gdy moja córka zwymiotowała w jadalni, pomimo próśb o pomoc,nikt nie przyniósł nawet szmatki czy ręcznika.Rezydentka natomiast stwierdziła,że nie powinno tak być,ale nie jest to hotel dla rodzin z dziećmi,to w takim razie czemu tu tyle rodzin z dziećmi?Minusem jest to, że za poplamione malinami, czy szminką prześcieradło trzeba zwracać pieniądze ,pierwszy raz się z czymś takim spotkałam.Ogólnie jestem średnio zadowolona i jeśli wrócę to uroczego Sozopola, to nie do tego hotelu.

Anka64

Pobyt - Wrzesień 2012

Hotel , właściwie niezły , szczególnie jeśli weżmiemy pod uwagę cenę i jakość. Niestety śniadania , z których tylko korzystałam , bardzo słabe. Zdecydowanie nastawione na Rosjan i Niemców. Obsługa snująca się leniwie i bez uśmiechu na twarzy , też nie zostawiła miłego wspomnienie. Może to kwestia terminu mojego urlopu 31.08-7.09.12. Na szczęście obiadokolacje jadałam w knajpkach " na mieście". Fajne , smaczne i niedrogie jedzenie można znależć szczególnie w restauracyjkach znajdujących się w starej części Sozopola.

wiklosl

Pobyt - Wrzesień 2012

Bardzo fajny hotel. Trzeba mieć szczęście przy przydziale pokoi. Obsługa na poziomie, komunikacja w wielu językach, ponad standardowa życzliwośc - zorganizowali bardzo dobre miejsce parkingowe przed hotelem - nieodpłatnie. Na minus skomplikowany układ przejść, dla osób niepełnosprawnych bądź np z wózkiem dziecięcym duża niewygoda. Śniadania - duży wybór, może w pełni sezonu brakować miejsc ale zawsze można skorzystać ze stolików na tarasie. Wszedzie blisko, bezpośrednie wyjście na plażę. Naprawde polecam.

Pobyt - Maj 2011

Zgadzam się z poprzednikiem.Fajny hotel tylko nie z TUI.Taniej zarezerwować na www.boking com.Rezerwować z dojazdem własnym i bez wyżywienia.W mieście dużo taniej i smaczniej.Ze strony TUI brak zainteresowania klientami.Rezydent nie uchwytny.

2.8
Marek

Pobyt - Kwiecień 2011

Czym hotel List rózni się od Villa List wg TUI ( opisy z ofert).Jakie opisy takie biuro.Byliśmy w tym hotelu i z tym biurem.Poprostu mieliśmy pecha, i uwierzyliśmy w dawne opinie.Obecnie lepiej samemu zarezerwować pobyt przez intetrnet,dojechać samemu.Dzięki temu zaoszczędzisz pieniędzy,nerwów, zdrowia.Do Sozozpola zawsze, ale nie z tui.Wyjątkowe nędzne biuro.

Kinga

Pobyt - Marzec 2011

Byłiśmy w sierpniu 2010 r w tym hotelu..Czystość bardzo dobra.Jedzenie przeciętne, raczej poniżej dobrego.Dużo Rosjan którzy traktowani są jak święte krowy.Brak zainteresowania ze strony biura Tui - rezydenta. Nie rozumię skąd ocena 4,6 na ogólnej stronie.Przeciaż to wprowadza w błąd ewentualnych klientów.

Villa List