Dziewicze plaże Adriatyku z malowniczymi klifami
Zabytkowe miasta Kotor i Budva z wąskimi, brukowanymi uliczkami
Przepiękne krajobrazy górskie i parki narodowe
Położenie w centrum ,blisko plaży,czysto ,obsługa sprawna ,posiłki dobre,urozmaicone ,na bieżąco uzupełniane ,
Brak jakichkolwiek animacji,dla dzieci wydzielona mała sala zabaw ,obsługa sprawna ,lecz smutna ,umęczona ,bez uśmiechu ,apatyczna
Pobyt oceniam na mocno średni. Na samym początku dostaliśmy pokój w którym zapach wilgoci oraz grzyba był wyczuwalny natychmiast. Z klimatyzacji ciekła woda. Kiedy zgłosiliśmy to recepcji wysłali Panią sprzątaczkę która wytarła wodę z podłogi i sobie poszła. Pokój średnio czysty. Na szczęście po dłuższej dyskusji zmienili nam pokój na lepszy(całe szczęście).
Lokalizacja, blisko morza Niedaleko sklepy i bazarki Niedaleko piękna Promenada i widoki
Jedzenie tragiczne, wybór duży ale wszystko miało albo taki sam smak albo smakowało bardzo źle (oprócz frytek- to praktycznie jedyna rzecz którą dało się tam zjeść) W restauracji oraz w głównym budynku brak klimatyzacji( było gorzej niż na dworze)
Hotel oddalony od morza ok 350 metrów. Wokół ładna promenada z widokiem na morze. Wokół kilkanaście punktów gastronomicznych, sklepików z pamiątkami. Na obiekcie 3 baseny, animatorzy, każdy znajdzie coś dla Siebie. Leżaki nad basenem dobrze jest zarezerwować z rana (przed śniadaniem - wystarczy zostawić ręcznik), później może być z tym problem. Nasz pokój był średnio wysprzątany, natomiast obsługa ekspresowo reaguje na zgłoszenia klientów. Opcja all inclusive - na bogato. Śniadania, obiady, kolacje - duża różnorodność jedzenia, każdy znajdzie coś dla Siebie. Gdyby nie czas jazdy (prawie 18 h samochodem z PL) , wróciłbym z przyjemnością.
Bliskość do morza, bardzo dobre jedzenie, atrakcje dla dzieci i dorosłych, bardzo dobra baza wypadowa do Budvy , Svieti Stefan.
Brak parkingu dla klientów - ten najbliższy oddalony o ok 850 m od hotelu (jak zaparkujcie w niedozwolonym miejscu liczcie się z odholowaniem - załadowanie i odjazd Waszego auta trwa ok 3 min), pokoje niedokładnie wysprzątane, obsługa w restauracji nie zawsze jest anglojęzyczna, w kranach kilka dni mieliśmy tylko wrzątek, na szczęście przy basenach są prysznice.
Hotel bardzo ładny, czysty. Bardzo dobre jedzenie. Polecam
Piękne położenia Spokojna okolica
Pobyt oceniam bardzo dobrze. Obsługa na wysokim poziomie. Jedzenie smaczne. Pomimo wielu rodzin z dziećmi, cicho i spokojnie. Tylko korzystać.
Posesja, na której mieszczą się budynki hotelowe oraz cisza i spokój.
Raczej nie było.
Standard Hotelu bardzo dobry. Pokoje przestronne i jedzenie bardzo smaczne. W maju jeszcze nie trwał sezon stąd taras był zamknięty ale to i tak nie przeszkadzało w miłym spędzaniu czasu.
Smaczne jedzenie i czystość panująca w restauracjach i w całym Hotelu.
Według mnie brak wad.
Hotel ma kilka naprawdę mocnych punktów jak np. Odległość od Adriatyku (80 metrów!), trzy baseny odkryte w kompleksie ,pomocną obsługę mówiącą po angielsku, piękne drzewa oliwne które dodatkowo dodają miejscu uroku. Na minus kuchnia i cześć obsługi która zajmuje się posiłkami. I nie mam tu na myśli kelnerów i kelnerek którzy robili co mogli by zwalniać stoliki jak najszybciej ale kucharzy którzy często zapominali dodać tabliczek z nazwami dań a same dania nawet będąc od razu po rozłożeniu posiłków na stołach (są podane w formie szwedzkiego stołu) były zimne. Jedyne co udało się zjeść ciepłe to frytki :). Same dania często się powtarzały więc po kilku dniach postanowiliśmy zjeść w knajpce nad morzem. Po przybyciu okazało się także że nie było u nas w pokoju ciepłej wody co zgłosiliśmy ale gdy po dwóch godzinach wróciliśmy zastaliśmy... odkręcony kran z którego nadal lała się zimna woda. Został nam jednak zmieniony pokój na taki z widokiem na morze więc ciężko narzekać :). Generalnie widok z tarasu (gdzie jest również jeden z barów hotelowych) oraz odległość od morza sprawiają że wszelkie inne mankamenty w zasadzie odchodzą w zapomnienie. Polecam :)
-Widok z tarasu -Bliskość morza -Piękne drzewa oliwne na terenie hotelu -Pomocna ,miła obsługa -3 baseny z mnóstwem leżaków (dostępne również jacuzzi i strefa SPA w obiekcie) -Czysto
-Przdcjętne, zimne i mocno powtarzalne jedzenie -Drobne mankamenty w pokoju -Opieszałość niektórych osób z obsługi (głównie jej męskiej części)
Pokój rewelacyjny z widokiem na morze , pięknie położony , okolica bajkowa
Czystość , przemiła pomocna obsługa , bardzo dobre jedzenie , przepiękne widoki z jadalni , basen spa ,
Hotel nie jest na 4 gwiazdki, sama okolica ładna - są to "wille" (bloczki z 4 mieszkankami każda) w alejkach z drzewami oliwnymi, baseny są 3 z czego 2 z widokiem na straszący opuszczony hotel bez okien. Same pokoje brudne, dawno nie widzące remontu (przynajmniej nasz). Jako punkt wypadowy wypada dobrze bo blisko dworca i niedaleko plaży (kamienistej, leżaki na plaży za 15 euro/doba(!)), widoki w Petrovac piękne ale samo miasto maleńkie (jak i wszystkie w Czarnogórze) - całą plażę da radę przejść w 5 min. a potem skały.
- lokalizacja - położny w gaju oliwnym - bar na dachu
- jedzenie bardzo średnie 5/10 - brudno, przeciekający brodzik, zgnite drzwi w łazience, brak jednego ze świateł - obsługa oprócz recepcji słabo po angielsku, przy wykwaterowaniu o 6 rano gość mówił tylko po francusku i domagał się pieniędzy, po angielsku nie rozumiał, że wszystko już opłacone, dobrze, że miałem kwit, że opłacony podatek lokalny - brak muzyki w barze (!!!) - obsługa powiedziała, że boss zabronił, raz się im udało włączyć youtube na terminalu POS :o
Hotel o bardzo wysokim standardzie, pokój bardzo komfortowy klimatyzacja, balkon, łazienka wygodne łóżko. Główny hotel i 9 innych budynków z pokojami znajduje się wśród cudnej zieleni, kwiatów i drzew oliwnych zprzed 500lat.Jedzenie PRZEPYSZNE! POLECAM Hotel z całego ❤️
Drzewa oliwne, zieleń, kwiaty i spokój. Pyszne jedzenie doprawione,świeże czyściutka jadalnia.
Nie ma.
Hotel wśród drzew oliwnych sprzed 500lat, zieleni i kwiatów. Trzy baseny czyste i piękne, bar przy basenach.Widok na piękne góry widać odpoczywajc na leżaku. Bar na dachu hotelu sprawia niesamowite wrażenie , widok gór i morza cudny.
Pyszne jedzenie, doprawione i świeże. Czystość na jadalini obsługa miła i uczynna.Blisko do morza 3 min spacerkiem. Trzy baseny do wyboru.Spokój cisza relax akurat we wrześniu.
Nie ma.
Miejscowość malutka, ale urokliwa. Hotel położony w pięknym i malowniczym miejscu przy samej Petrovackiej plaży. Wzdłuż plaży można pospacerować podziwiając miejscową starą zabudowę. Z tarasu podczas posiłków patrzyliśmy na wyspę Świętej Niedzieli oraz wyspę Katić porośniętą śródziemnomorską roślinnością. Okolica piękna, majestatyczne góry i czysta woda Adriatyku...Odkryliśmy również niedaleko plażę, która jest w części piaszczysta, Lucica Plaża. Sam hotel położony w gaju oliwnym, drogę przez obiekt pokonuje się wśród kwitnących krzewów. Obsługa hotelu uczynna, miła, stara się zadowolić gości. Trzy baseny, do dyspozycji bary przy basenach oraz w budynku i na dachu budynku. Posiłki ok, można zjeść smacznie.
Personel sprzątający i personel pracujący przy posiłkach nie używa rękawic. Panie sprzątające myją szmatkami toalety, podłogi...bez rękawiczek jednorazowych...hotel nie dba o bezpieczeństwo pracowników. Jednego dnia pani najpierw myła hol przy recepcji, później na stołówce pracowała przy wykładaniu posiłków...raziło mnie to bardzo. Również wszędobylskie bezpańskie koty szwędające się po budynku, chore i zaniedbane. Obsługa baru nabiera lód do drinków ręką...na szczęście alkoholu nie skąpi ;)
Hotel położony w bardzo urokliwym miejscu jakim jest Petrovac. Bardzo blisko plaży, gdzie znajdują się płatne leżaki, ale też jest miejsce na swobodne leżenie (natomiast w sezonie może być z z tym różnie). W pobliżu inne plaże o podobnej dostępności. W pobliżu hotelu również znajdują się przystanki autobusowe, jeden bezpośredni do Budvy, drugi bezpośredni do Baru i innych miast. Hotel o bardzo dobry wyżywieniu oraz mocnych drinkach, All Inclusive na wysokim poziomie. Obsługa hotelowa również sympatyczna i pomocna :). Bardzo udane wakacje! Nic tylko jechać i delektować się urokami Czarnogóry.
Położenie, obsługa, wyżywanie, dobre All Inclusive, urokliwe drzewa oliwkowe, piękne widoki.
Jedyne do czego mogę się przyczepić to niezbyt czysta łazienka z zapchanym brodzikiem oraz miękkie materace do spania, niezbyt wygodne, ale dla mnie osobiście nie był to jakiś bardzo duży problem :).
Ogólnie pobyt oceniam bardzo dobrze , obsługa była miła , jeżeli się chciało panie sprzątały pokój codziennie , drzewa oliwne otaczające baseny dodawały wspaniałego uroku i klimatu , do morza bardzo blisko nie całe 200 metrów , jeżeli usiadło się na tarasie w paru miejscach można było oglądać morze do każdego posiłku , widok z pokoi w głównym budynku nieziemski
3 bary , 2/3 sauny suche , sauna parowa , duży basen wewnętrzny , 3 baseny zewnętrzne , siłownia , duży wybór jedzenia , gotowanie na żywo
Na piętrach w ciągu dnia bardzo duża duchota z powodu braku okien na korytarzu , widać ze hotel ma już swoje lata , odpadające płyteczki w basenach i plamy na ścianach to norma
Pokój był zdecydowanie za ciemny i przytłaczający, mieszkaliśmy na parterze i niestety śmierdziało kanalizacją. Klimatyzacja bardzo na plus.
Duża zaletą hotelu jest lokalizacja, 3 baseny do wyboru, oraz piękny teras na którym znajduje się bar. Większość obsługi bardzo miła i pomocna.
Brudne bary i ekspresy do kawy co rzucało się w oczy podczas uzupełniania kawy przez obsługę. Nie działające jacuzzi oraz bicze wodne przy basenach. Nakładanie lodu przez obsługę gołymi rękami.
Ogólnie pobyt oceniam dość dobrze. Niestety czystość pozostawia wiele do życzenia niema co spodziewać się cudów. Pracują tam młode dziewczyny za 300 euro miesięcznie i ewidentnie im się nie chce. Dla mnie dużymi minusem okazała się plaża. Kłamstwem ejst że jest ona 150metrów myśmy poszli na te plaże okazuje się że hotele mają swoje plaże i po prostu nas wygonili Pan był przy tym bardzo nieuprzejmy i wyzysk w swoim języku genelranie minusem jest brak pięknej plaży .
3 baseny w ładnym gaju oliwnym.
Czystość brak plaży.
Czterogwiazdkowy Hotel Vile Oliva położony jest w przepięknym gaju oliwnym -trudno się nie zachwycić tym miejscem! Obiekt podzielony jest na kilka willi i budynek główny. W budynku głównym znajdziemy restaurację z dużym tarasem, gdzie możemy zjeść śniadanie, obiad, kolację, czy rozmaite przekąski. Dla najmłodszych została przygotowana przytulna sala zabaw. Na poziomie -1 można skorzystać z sauny i basenu krytego, a na najwyższym piętrze - na dachu, czeka na nas widokowy bar, gdzie wieczorem widok na spokojne morze dosłownie zapiera dech w piersiach. Na plus lokalne piwo i wino - bardzo smaczne. Na terenie hotelu znajdują się trzy baseny i jeden brodzik dla dzieci. Wokół basenów rozstawione są leżaki. Mimo że byliśmy w szczycie sezonu, to leżaków nigdy nie brakowało i każdy mógł znaleźć miejsce dla siebie. Woda w basenach jest czysta, same baseny są duże i dzięki temu, że jest ich aż trzy, nie są zatłoczone. Przy basenach znajduje się bar, w którym na gości czekają rozmaite napoje. Dzięki temu, że wokół hotelu rośnie tak wiele drzewek oliwnych, w upalne dni nie brakuje tam cienia dla osób, które nie lubią kąpieli słonecznych. Posiłki bardzo smaczne, podawane w formie bufetu. Można też skorzystać z przygotowywanych przez kucharzy opcji, np. naleśników, pizzy, tortilli. W samej restauracji jest dość duszno, dlatego warto wyjść z talerzem na przestronny taras z widokiem na morze. Duży wybór owoców morza, ryb i mięs. Jednak mimo że jestem wegetarianką to nie chodziłam głodna. Mój mąż smakował ryby, ja wybierałam świeże owoce i warzywa. Soczyste arbuzy - pychota! Wychodząc z hotelu na plażę mamy "rzut beretem" :) Niestety, plaże blisko hotelu są dość wąskie i zatłoczone, dlatego warto wybrać się ciut dalej - 10 minut spacerkiem na malowniczą plażę LUČICE. Same pokoje są czyste, codziennie sprzątanie. Ręczniki były wymieniane zgodnie z naszymi potrzebami. W całym ośrodku możemy skorzystać z bezpłatnego WiFi. Zdarzały się chwile, kiedy brakowało Internetu, jednak awarie szybko były naprawiane po ich zgłoszeniu do recepcji. Pomiędzy willami znajdziemy plac zabaw dla najmłodszych. Naszej niespełna trzyletniej córce bardzo się spodobał - zawsze to dodatkowa forma rozrywki. Mile nas zaskoczyły też polskie animacje w hotelu - w ciągu dnia aqua aerobik, zumba, tenis stołowy. A wieczorem mini disco dla dzieci - pół godziny odpoczynku dla rodziców...;) Dużym atutem hotelu jest jego położenie w malowniczej miejscowości Petrovac. Już samo miasteczko stwarza wiele możliwości. Hotel może być bazą wypadową - do Budvy, Baru, czy na wycieczkę do Albanii. Ale może także być fantastyczną opcją dla rodzin z dziećmi, które nie są nastawione na dalekie wycieczki. Spacerując wzdłuż wybrzeża można dojść w malownicze miejsca, położone 20-30 minut spacerkiem od hotelu. Widoki zapierają dech w piersiach!
Hotel jest położony bardzo blisko morza i plaży. Dzięki temu można z łatwością skorzystać np. z taksówek wodnych i dostać się na bardziej dziką plażę. W bardzo bliskiej okolicy też jest port, z którego można wypłynąć na wybrany rejs czy wycieczkę. Tuż pod hotelem znajduje się sklep spożywczy i apteka. Niedaleko hotelu znajduje się też bazarek z lokalnymi produktami, gdzie możemy kupić oliwę z oliwek, rakiję, czy olejek z dziurawca - kantarion. Super opcja na pamiątkę z podróży dla bliskich! :)
- Co nas zaskoczyło, to... komary. Nie byliśmy na nie przygotowani. Na szczęście udało nam się w pobliskiej aptece zakupić preparat, który pomógł skutecznie rozprawić się z tym problemem. - Na lotnisko droga jest dość kręta, co nie ułatwia podróżowania osobom z chorobą lokomocyjną.
Nasz urlop w tym hotelu uważam za nieudany. Na starcie dostaliśmy prawie cały dzień opóźnienia. Wylot zamiast 9.00 rano został przesunięty na 18.00! Rozpoczął się on pokojem w którym wykładzina okropnie śmierdziała jak stare skarpetki. Po natychmiastowej reklamacji otrzymaliśmy inny pokój po 2 dniach. Ten miał już podłogę z płytek ale z łazienki wydobywał się ciągle odór szamba. Reczniki były w prawdzie codziennie wymieniane, natomiast reszta nie była sprzątana przez okres naszego pobytu. Odnośnie jedzenia w hotelu musze stwierdzić, że było ono monotonne i mierne. Obiady i kolacje były istną walką w kolejkach po jedzenie, prawdę mówiąc nie wiem dlaczego..? Przez cały czas pobytu nie było lodów w hotelu, w środku lata w 4 gwiazdkowym hotelu to bardzo dziwne... Picie podawane było w popękanych szklankach i poobijanych kieliszkach. Drinki przy basenie były serwowane w plastikowych kubkach do mycia zębów 😯 Panie sprzątające jadalnie używały szmat na szczotce i wyżymały je w rękach. Dziwne to było jak na 4 gwiazdkowy hotel. Baseny były przetłoczone dziećmi, które nie pilnowane zbytnio przez rodzicow swoim wrzaskiem uprzykszały czas relaksu innym urlopowiczom. Ilość dzieci była tak duża, że mieliśmy wrażenie, że hotel jest wielkim przedszkolem, w którym panie przedszkolanki wzięły sobie urlop. Jeżeli ktoś nie pali papierosów, nie będzie miał skrawka wytchnienia w tym hotelu. Niestety dym z papierosów unosi się wszędzie, nawet na jadalni. Nikt z personelu tego nie pilnował. Goście hotelowi zajmowali sobie najlepsze miejsca przy basenie zostawiając poprostu na cały pobyt ręczniki na leżakach. Nikt z hotelowego personelu tego nie sprawdzał. Doba kończy się w tym hotelu o 10.00 a przy wylocie do domu o 21.00 trzeba sobie wykupić każda godzinę pokoju za 10 €. Ogólnie biorąc wszędzie było czuć obojętność na gości hotelowych i zero uprzejmości. Atutem hotelu były 2 młode Panie animatorki z Polski, bardzo miłe i sympatyczne, które umilały nam czas w rozmowach i grach sportowych jak również piękna roślinność na terenie całego hotelu. W hotelu w środku było bardzo gorąco, ponieważ mimo włączonej klimatyzacji wszystkie okna było pootwierane. W lobby czy barze w hotelu trudno było wytrzymać, było tak gorąco! Słaby hotel z wieloma niedociągnięciami, wymagający jeszcze wiele pracy nad zmianami. Myślę, że Czarnogóra mimo strefy płatnej Euro nie jest przygotowana na turystów z Europy. Być może turyści z Balkanow dobrze się tam czują, natomiast my, jeżdżący dużo po całej Europie swierdzamy, że był to stracony czas. Nie polecam tego hotelu!!!
Byłem z żoną w tym hotelu, pięknie położony blisko do morza 3 baseny w gaju oliwnym super animatorki Patrycja i Iga,przepyszne jedzenie różnorodne
Położenie, bliskość do miasta I morza
Palenie papierosów na stołówce, brak klimatyzacji w patio hotelu przy 40 stopniowym upale nie do zniesienia ,brak klimy w barze, zdążyły się braki białego i różowego wina (2 dni),obsługa bardzo wolna niemrawa ,pokoje sprzątane ale pozostawiane prześcieradła różne zeczy na korytarzach przez cały tydzień, bardzo głośni "tubylcy ", na plaży niestety brudno załatwianie się dzieci do morza standart
Hotel położony w fajnym miejscu dużo zieleni drzew oliwnych jedzenie przepyszne urozmaicone, animacje dla dzieci na plus i animatorki (...)przesympatyczne i bardzo pomocne blisko morza i centrum obsługa trochę do poprawy więcej uśmiechu .pokoje ogólnie ok ale nie sprzątane przez cały pobyt tylko wymieniane ręcznikii niestety musieliśmy sami odkurzyc sobie pokoj żeby jakoś funkcjonować brak klimatyzacji na głównym holu gdzie musieliśmy koczować kilka godzin do odlotu oraz brak klimatyzacji na jadalni gdzie jedzenie było męczarnia przy wysokich temperaturach dobrze że stołówka była także na wolnym powietrzu
Położenie , jedzenie baseny okolica
Brak klimatyzacji na jadalni i na holach,nie sprzątane pokoje