1980 opinii
Złociste plaże z ukrytyki zatoczkami, otoczone imponującymi klifami
Malownicze miasteczka rybackie, takie jak Lagos i Albufeira
Pyszna kuchnia portugalska z owocami morza
Hotel przeciętny, basen mały i ciasny. Niestety średnio czysty. Na ścianach grzyb, ale to typowe dla Portugalii. Obsługa nie nadąża i jakoś wolno "po portugalsku" pracuje. Największym mankamentem była kuchnia. Jedzenie monotematyczne i słabe, zjedzenie czegoś smażonego wymagało cierpliwości i determinacji, bo często czegoś brakowało. Poza tym sama plaża i ocean zachwycają, ale niestety nie ma tam prysznica i z piaskiem wracaliśmy do hotelu.
Bliskość plaży.
Posiłki. Grzyb.
Bardzo przyjemny hotel, położony na uboczu miejscowości. We wschodnim skrzydle budynku, w którym kwaterowana jest większość turystów z Polski nieco przeszkadza hałas uliczny. Dzięki sprawnej klimatyzacji da się go uniknąć - zamknąć na noc okno i ustawić na 24 stopnie:-) Całościowo bardzo dobra w swej cenie oferta, hotel rzeczywiście spełnia kryteria 4 gwiazdek.
Hotel robi bardzo dobre wrazenie, jedzenie smaczne i urozmaicone, miejscowosc spokojna, bez specjalnych atrakcji dla osob lubiacych \\\'zaszalec\\\'. Plaza piekna blisko hotelu. Promenada ze sklepami i knajpkami jakies 10 minut spacerkiem. Obsluga bardzo mila, nikt nam nie ponacinal ubran...mimo ze zaplacilismy jak kazdy za wicieczke, dostalismy pokoj z widokiem na basen (i ocean), wiec wiele zalezy chyba poporstu od szczescia nie tylko od doplaty. Lezaki i parasol na plazy platne 14 euro, przy basenie nie ma problemu z wolnymi miejscami. Prowadzone sa gry w basenie i aqua aerobic,mew sporo, ale w niczym nie przeszkadzaja:)wyjazd bardzo udany choc moglo by byc wiecej barow i klubow.
Hotel w porządku,jedzenie smaczne i choć niewielki wybór to zawsze można coś dla siebie znaleźć.Radzę zbierać pokwitowania za zapłacone napoje do kolacji bo my mieliśmy na koniec problem.Pokoje przestronne,łazienka z wanną i zasłonką której nie lubię,ale tu nawet nie przeszkadzała(jakoś tak to ustawione że zasłonka nie klei się do człowieka przy myciu).Pani od sprzątania:rewelacja,wszystko codziennie umyte,wymienione(nawet co kilka dni pościel!),posprzątane,byłam naprawdę pod wrażeniem :-) widok z okna na ulicę z bocznym widokiem na ocean(można dokupić widok na basen:10 Euro/pokój/dzień lub na ocean:18 Euro),ale ulica cicha.Plaża blisko hotelu.Jedyny mankament: w sklepach nie trzymają piwa w lodówkach :-) Polecam wypożyczenie samochodu :-)
Zdecydowanie tam wrócę. Niebywałe widoki... formacje skalne zapierające dech w piersiach. Hotel czysty, z miłą obsługą. Rezydentka - Pani Magda - bardzo dobrze przygotowana do pełnionej funkcji. Posiada niesamowitą wiedzę na temat Portugalii, z zakresu historii, zwyczajów kulturowych i nie tylko. Żałuję tylko, że nie była moim przewodnikiem podczas wyjazdu do Sewilli i Lizbony czego skutkiem jest mój niedosyt informacyjny. Hotel czysty, wszechstronny, w marynistycznym stylu i w świetnej lokalizacji - 3 min. drogi do klifów, oceanu, plaży. Szczerze polecam.
Była,wreszcie dotarłam do Portugalii....wrażenia niesamowite,wróciłam do kraju 5-go września ale cały czas jestem pod wrażeniem.Przy hotelu plaża super /nieco w prawo cudowne formacje skalne/idealne widoki,ocean marzenie.Z rana plaża usypana muszlami...ocean niespokojny wdziera się daleko w miejsca gdzie w ciągu dnia ludziska byczą się na leżakach i ręcznikach...Zdjęcia- bajka.. oczu nie można oderwać.W hotelu miła atmosfera,podobało mi się...żarcie naprawdę dobre i urozmaicone.Fajnie było posiedzieć przy kolacji z winem na powietrzu,przy basenach/kolacja podawana do 23-ciej/i jeszcze rezydentka,z Alfa Star-urocza,młoda osoba p.Magda z ogromną wiedzą na temat Portugalii,ludzi..zwyczajów itp.zawsze miła,bardzo zorganizowana i opiekuńcza.
Uwaga na ekipę sprzątającą pokoje - nam na koniec pobytu PONACINANO!ubrania, a już na pczątku pobytu zauważyłam, że nie mam połowy zawartości w słoiczkach z kremami do twarzy. Duże skupiska mew na balkonach i dachcach tego i okloicznych budynków - budzą wczesnym rankiem przy otwartych oknach balkonowych. Mewy przeszkadzają w czasie posiłków na zewnątrz restauracji, a dodatkowo zanieczyszczają leżaki przy basenie. Brzydkie zejście na plażę: krzaki, kamienie, czerwona ziemia brudząca buty i troszkę śmieci na krzakach. (Za to plaża bardzo ładna) All in. tylko do 23.00 W łazience bardzo wąska wanna i cuchnąca zasłona prysznicowa.
Hotel jest bardzo czysty , pokoje super , w hotelu spokój , animacji praktycznie mowiąc brak , nuda na maxa , jedzenie tragiczne , tragiczne !!!! blisko do bardzo ładnej plaży , miejscowość nudna - nic sie nie dzieje . woda w oceanie i basenie lodowata ! lezaki na basenie wolne jest ich bardzo duzo , nie trzeba rezerwowac o 5 rano :-))
Pobyt w Portugalii uważam za udany. Byłam w wielu miejscach i szczerze powiem,że ten kraj mnie zauroczył - wspaniałe widoki, dobry klimat i przyjaźni ludzie. Hotel okazał się ok i spełniał nasze oczekiwania.
Hotel jak na 4* bardzo dobry. Usytuowany na obrzeżach miejscowości, do której spacerkiem parę kroków - piękna promenada, kawiarenki, sklepiki. Plaża publiczna blisko i przepiękna z klifami,żółty piaseczek, łagodne wejście do wody, niestety ocean trochę zimny. Leżaki i parasole płatne (lepiej zabrać ze sobą parasol). Na plaży są bary. Hotel bardzo czysty, pokoje sprzątane dobrze, codziennie wymiana ręczników, na bieżąco uzupełnianie szmponów, żelów do mycia i mydła. W pokoju: klimatyzacja, telewizor (bez polskich kanałów), sejf płatny 2,5 euro/dzień, lodówka. Wyżywienie bardzo dobre i urozmaicone.
Hotel naprawdę w porządku wszystkie pokoje mają taką samą wielkość.Te od strony basenu są zarezerwowane dla Portugalczyków.Nie ma problemu ze zmianą pokoju oczywiście w miarę dostępności.Plaża suuuuper zwłaszcza jeśli pójdzie się troszkę dalej w prawo od hotelu.Najpiękniejsze jakie widziałam - formacje skalne robią niesamowite wrażenie .Miejscowość średnia ,mało rozrywek,alkohole ok ,jedzenie bardzo dobre.Super basen - wystarczająca ilość leżaków.Pogoda w czerwcu raz chmurki raz słońce ,woda w oceanie cieplejsza niż o tej porze na kanarach czyli spokojnie można się kąpać.Wynajem samochodu na 4 dni 120 euro,paliwo 1,7.Moim zdaniem najpiękniejsza plaża to Praia da Marinha.Za tydzień pobytu płaciliśmy 1800 zł.
Bardzo fajny hotel, przede wszystkim czyste codziennie sprzątane pokoje, pyszne, urozmaicone jedzenie, miła obsługa. Basen z wystarczająca ilością leżaków. Samo miasteczko nieduże, niekoniecznie dla imprezowiczów ale sporo knajpek i restauracji. Plaża bardzo blisko i po prostu bajeczna. Nie ma niestety placu zabaw dla dzieci, ale jest mała sala zabaw przy basenie. Niekoniecznie trzeba sie zamieniać pokój z widokiem na basen, my mieliśmy na tyły hotelu, , który nas miło zaskoczył - sama zieleń i kwiaty. Ogólnie bardzo polecam ten hotel.
Hotel w spokojnym miejscu. Około 100m od długiejjjj piaszczystej plaży z super formacjami skalistymi. Jedzenie bardzo dobre i urozmaicone. Pokoje czyściutkie i codziennie sprzątane. Z czystym sumieniem mogę polecić ten hotel osobom, które lubią spokój.
Pobyt bardzo udany. Hotel spełnił moje oczekiwania. Polecam osobom, które lubią spokojną okolicę. Do promenady pełnej sklepików, kawiarni i restauracji można dojść spacerkiem w 10 min. Natomiast w pobliżu hotelu jest cicho i spokojnie.
Jedyna uwaga do hotelu to brak animacji dla dzieci mimo że jest mini klub,praca animatorów ograniczała się do włączenia muzyki na basenie. Wieczorem są tylko występy na średnim poziomie. Najbardziej polecam wycieczki fakultatywne ze wzgledu na naszą przewodniczkę Kasię. Jest to osoba o bardzo dużej wiedzy,ciekawie opowiada nie tylko o zabytkach, ale także o przyrodzie i życiu w Portugalii.Byłam na wszystkich wycieczkach i są godne polecenia.
Bardzo przyjemny i czysty hotel; super atmosfera i swoboda; wszyscy nastawieni na spełnianie życzeń gości; uśmiech animatorki(Debra) bezcenny:) To były super wakacje! Polecam!
Bardzo zadbany ładny hotel, jedzenie świetne jak na 4 ****. Chyba lepsza opcja bez all incl. bo alkohole średnie. Jedyny zarzut do obsługi, udają że Cię nie widzą:) Pokoje duże, dobrze wyposażone, niektóre z widokiem na morze (rano budzą mewy:)) Ogromnym atutem jest bliskość plaży, z pięknymi klifami. Widok jest piękny. Plaża też bardzo ładna. Uwaga dla kobiet: w hotelu i całym mieście jest strasznie ślisko (drobna wyślizgana kostka pagórki). Buty na obcasach całe wakacje nie były włożone ani razu.
Polecam... czysto, miła obsługa, jedzenie urozmaicone i dobre, śliczna plaża niedaleko hotelu :)
Bardzo dobry hotel,jeden z lepszych w okolicy,gdzie oprócz remontowanej promenady, kilku sklepów i knajp raczej nic nie ma. ZA TO - PLAŻA !!!!!!! Rewelacyjne klify,skały i inne atrakcje ( duże muszle, ale zbierane o 6 rano).Polecam wycieczki fakultatywne do Lizbony, Fatimy, Zachodnie Algarve i do Sevilli.Wszystkie ( w Neckermannie ) w języku polskim. W hotelu miła obsługa, duży basen i animacje ( nie na zbyt wysokim poziomie). Ogólnie wyjazd Bardzo udany. POLECAM PORTUGALIĘ !!!!!!!!!!!!
Czyściutki hotel, ręczniki wymieniane codziennie, pokoje urządzone w stylu marynarskim. Polecam szczególnie dla tych, którzy lubią spokojne miejsca (Armacao de Pera nie należy do zbytnio rozrywkowych okolic) i nastawiają się na zwiedzanie, a nie siedzenie tylko i wyłącznie na terenie hotelu. Plaża jest ok 300 m od obiektu, przejście przez ulice-ogólnie mało ruchliwe. Pokoje z balkonami albo od strony basenu albo od terenów zielonych. NIe polecam pokoi od strony chodnika! Śniadania smaczne, wiele do wyboru, kilka rodzajów pieczywa, ciastka francuskie, jakby ktoś miał ochotę na lekkie śniadanie, sery, wędliny i dużo dużo dla \"typowych\" anglików,na deser lody, owoce, ciasta-myślę, że nikt nie będzie chodzić tam głodny.