Hotel usytuowany jest w samym centrum Kemer
Przyjemne baseny z wydzielonymi sekcjami dla dzieci
Dużo udogodnień dla dzieci: brodzik wraz z mini zjeżdżalnią, mini klub, specjalne menu w restauracji
Hotel na pewno nie zasługuje na 5 gwiazdek. Jedynie dół hotelu, restauracja, baseny nowoczesne, pokoje niestety stare. Alkohole na All Inclusive bardzo ubogi wybór. Bus na plażę rzadko. Baru na plaży należącego do hotelu nie ma. Hotel bardzo pod Rosjan, których jest tam 90%. Ogólnie byłam 4 raz w Turcji i to był najgorszy wybór.
Mega okolica, przyjazna i miła obsługa, fotograf mega człowiek 😏 jedzenie - nie do przejedzenia (trochę monotonne), pokój w porządku, łazienka do lekkich poprawek. Ogólnie - polecajka!
Obsługa Atrakcje w hotelu Blisko do miasta i morza Jedzenie Spokojna okolica
Do poprawy standard łazienki
Wszystko okej. Fajna spokojna okolica, mila obsługa, dobre jedzenie, fajne atrakcje
Okolica, obsługa, atrakcje, standard hotelu
Łazienka - wymaga renowacji
Bardzo fajny hotel w samym centrum, klimatyczny, cisty jedzenia dobre, nic nie brakuję. Polecam
Obok hotelu jest meczet który słychać modlitwę w dzień i w nocy
Hotel Viking Star w Kemer to nie 5* na pewno ale przyjemny wygodny codziennie miłe panie sprzątały jedzenie bardzo dobre okolica piękna pogoda na 5*
Hotel znajduje sie w dobrym położeniu w Kemer do plazy podwozi wczasowiczów busik jest dobrze
Hotel Viking Star potrzebuje remontu
Drugi raz nie zdecydowalbym sie na pobyt w tym hotelu
Zaleta jest lokalizacja, widok na góry oraz transfer na plaze w wyznaczonych godzinach
Hotel lata swietlnosci ma za soba co nie oznacza że obsługa hotelowa nie dba o porzadek, zadowolenie gości itp. Jednak potrzebny jest remont obiektu. Wszystko poklejone silikonem, smród z kanalizacji w pokoju, nie zamykajace sie drzwi balkonowe i wejsciowe do pokoju. Koty są wszędzie (od restauracji przez basen po lobby). Jedzenie dzień w dzień takie samo (nie bylo złe, ale brakowalo jakiegos urozmaicenia). Najwieksza jednak wadą jest obsługiwanie rosjan, ktorych jest 90% w hot poza kolejnością
Bardzo polecam ten hotel. Miła obsługa blisko centrum. Czysto. Jakość ceny do warunków.
Bardzo dobre jedzenie. Czysto. Możliwość korzystania ze SPA.
Bardzo kiepskiej jakości darmowe wifi.
Dzień dobry hotel wybraliśmy na podstawie ocen trip advisor gdzie hotel otrzymał nagrodę traveler choice 2022 i posiadał ocenę 4.0 jednak po przybyciu na miejsce zastaliśmy stary, brudny i zaniedbany hotel, w łazience grzyb, osad z kamienia oraz brud. Sylikony oraz fugi przy wannie czarne od grzyba i wilgoci, futryny od drzwi od łazienki spuchnięte od wielokrotnego zalania wodą, pochlapane brudem, spękane płytki, na podłodze pod łóżkiem znaleźliśmy brudne skarpetki po poprzednich lokatorach. Obsługa nieuprzejma, kelnerzy podczas posiłku potrafią zabrać talerz spod "buzi" nie pytając czy już skończyłeś jedzenie, podczas posiłku potrafią wyłączyć przed czasem światło aby zmusić ludzi do wyjścia z restauracji, nie umiejąca mówić po angielsku i nie rozumiejąca podstawowych zwrotów. W dniu wieczoru tureckiego obsługa w arogancki sposób przegania ludzi z leżaków oraz basenu przed planowaną godz zamknięcia basenu. W lobby bar czynny do godz 23, standardowo napoje podawano w plastiku, tuż po godz 23 kelnerzy gaszą światła i nachalnie sprzątają stoliki dajac do zrozumienia żebyś opuścił lobby. Jedzenie w miarę, ale monotonne, grill robi robotę, można zawsze coś znaleźć na kolację, natomiast snac bar codziennie ten sam, alkohole dramatyczne tylko wstrętna rakija wódka i gin a wszystko smakuje podobnie jak bimber. Reasumując hotel absolutnie nie zasługuje na 5 gwiazdek, powinien zostać zamknięty i gruntownie wyremontowany.
Lokalizacja blisko do centrum Kemer, do plaży kamienistej 12 min pieszo .
Brudno, stare zniszczone meble w pokojach, grzyb osad w łazienkach, nieuprzejma obsługa, monotonne posiłki, mały wybór owoców, niesmaczne alkohole .
Dla mnie to miejsce na zawsze pozostanie w mojej pamięci, ponieważ właśnie tam oświadczył mi się mój narzeczony. <3 Same superlatywy, smaczne jedzenie, duży wybór jak to na Turcję przystało. Bardzo dobra lokalizacja. To nie jest 5 gwiazdek porównując standart hoteli np. w Alanii, czy Side ale wakacje oczywiście będziemy wspominać wspaniale. Dużo pozwiedzaliśmy.
Same superlatywy, smaczne jedzenie, duży wybór jak to na Turcję przystało. Bardzo dobra lokalizacja. Nocne imprezy, teatr i inne atrakcje.
Witam. To był nasz pierwszy wyjazd do Turcji. Hotel ładny, pokoje dobre, łazienka trochę już widzać ze trzeba poprawić pare rzeczy w niej, to nie jest 5 gwiazdek ale my jestesmy zadowoleni, zwłaszcza z jedzenia i obsługi , tutaj należy się 5 gwiazdek. W hotelu sa 2 bary czynne od 10 do 23.00 i jeden bar czynny podczas posiłków. Pokoje były sprzatane codziennie wraz z wymianą reczników małych i kąpielowych. Hotel ma ładny i w miare duży basen, leżaków jest dość dużo. Dodatkowo dostepne są 2 hotelowe plaże, na jedną jeździ autobus hotelowy (plaża piaszczysta ), a na drugą idzie się pieszo około 500m ( plaża z kamyczkami) . My woleliśmy druga z kamyczkami. Ręczniki plażowe dostepne są bez opłat w recepcji. Jedyny mankament to meczet który jest obok i słychać go o 5 rano i w ciągu dnia, ale to jest taki folklor i nam nie przeszkadzał. Hotel ma 200 pokoju, nie ma kolejek i czekania na cokolwiek. Samo miasto Kemer przepiekne.
Obsługa i jedzenie, basen i plaże
Łazienki do poprawy
To jest nasz 8 pobyt w Turcji plus dwa razy na Cyprze Tureckim...niestety to jest najgorszy hotel w jakim kiedykolwiek byliśmy. Stary, zniszczony, łazienki w fatalnym stanie, pleśń i kamień wszędzie... Pokój standardowy to jedynie 13 metrów,więc proszę nie liczyć na to, że z dziećmi będzie komfortowo. Dla dzieci w zasadzie żadnych atrakcji. Obsługa oprócz recepcji w zasadzie nie mówi po angielsku, plaża kamienista ok 1200 metrów od hotelu, drinki to jedynie wódka, gin i raki, plus wino i fatalne piwo. Żadnej wody ani napojów w pokojach nie zostawiają. Kawa jedyni okropna rozpuszczalna, za espresso jak i po turecku trzeba płacić, czego w żadnym hotelu nie widziałem. Do tego obsługa z wyjątkiem recepcji nie przyjemna. Z basenu wyganiają!!! już o godzinie 18, a z lobby o 23 wyłączając światło. Meczet 100 metrów od hotelu, co oznacza że kilka razy w ciągu dnia słyszysz ich modły, również o 5 rano pobudka gwarantowana. Plaża hotelowa piaszczysta, kilka km od hotelu brudna i zaśmiecona.!!! Bar na plaży otwarty jedynie do godziny 16. Hotel raczej dla par i dla osób mało wymagających. Generalnie nie polecam!!!
Widok na góry.
Stary, zniszczony,brudny, wymagający remontu, obsługa nieprzyjemna do gruntownego szkolenia w zakresie języka angielskiego i obsługi klienta.
Nie polecam stary hotel, zmienialiśmy pokoj ponieważ widok był na remontowany budynek, wozek nie miescil się dla dziecka w pokoju, jedzenie monotonne, wróciliśmy z silną angina. Nie polecam .
To nasz pierwszy pobyt w Turcji, jak dla nas na plus, super baseny odkryty jak i kryty, miła obsługa oraz housekeeping, smaczne jedzenie, codziennie na kolacje inne grille,każdy znajdzie cos dla siebie .
Położenie - blisko centrum, aczkolwiek hotel na spokojnej ulicy, piękne widoki . Jedzenie - troszkę monotonne, ale każdy znajdzie coś dla siebie, na kolacje codziennie inny grill w tym kebab, homary itd Miła obsługa- nie mamy na co narzekać, zawsze pomocni, tak samo barmani.
Zajęte od rana wszystkie ręczniki- ale myślę ze to kwestia ludzi, a nie hotelu, jak sie poprosiło mozna bylo dostać dodatkowe leżaki . Słabe drinki w ofercie all in.
Hotel oceniam na bardzo ładny zadbany i czysty. Obsługa bardzo miła pomocna oraz uśmiechnięta. Jedzenie trochę monotonne ale każdy znajdzie coś na siebie. Na kolacji zazwyczaj różne mięsa z grilla na śniadania jajka w rożnej postaci tosty płatki rożnego rodzaju. Dużo rodzajów ciast z owoców świeżych były jabłka melon arbuzy śliwki nektarynki brzoskwinie oraz owoce w syropach. W all jako alkohole wchodzą Raki gin itp piwko i wino bezalkoholowe to pepsi pepsi light fanta sprite tonic i soki owocowe plus kawa herbata. Przy basenie znajdują się również przekąski typu pizza frytki hamburgery od 16:30-17 lody Plaża..a w sumie plaże bo sa dwie jedna kamienista wąska bez baru darmowego w all za wszystko trzeba płacić średnia bardzo Druga bardziej piaszczysta z barem z napojami bezalkoholowymi i przekąskami od 12-16:30 Na oby dwie plaże jeżdżą busiki o danych godzinach. Co wieczór atrakcje i dla dzieci i dla dorosłych. Hotel bardziej dla osób dorosłych dla dzieci jedynie malutki brodzik z malutka zjeżdżalnia nic więcej. Pokoje sprzątane codziennie ręczniki wymieniane również tez codziennie. Sejf płatny lodówka średnio chłodząca. W toaletach suszarka mini rzeczy do mycia wanna z prysznicem. Ze strefy spa można wypożyczyć ręczniki na karty które dostaje się przy meldowaniu(czerwone)- minus taki ze często brakuje. Okolica super na wieczorne wyjście na centrum! Wifi w lobby darmowe mało kiedy działało jeżeli ktoś chciał kupić wifi do pokoju za jeden dzień 3€. Osobiście kupowałam kartę sim za 25$ 25GB. (Wyjść z hotelu w prawo wejść w alejkę gdzie sa bary następnie do skrzyżowania odbić za kebabem w prawo i cały czas do końca sa sklepy z kartami gdzie pan na miejscu instaluje taka bez problemu).
+czystość +obsługa +plaża +przekąski +duży wybór ciast +świeże owoce +okolica +woda w kubeczkach dawana codziennie
-mało miejsca przy basenie -częste rezerwacje leżaków -meczet
Absolutnie odradzam za taką cenę ten hotel. Nie jest to hotel 5-gwiazdkowy. Wg standardów turystyki 3 gwiazdki to maksimum oceny.
Zalet żadnych!!!
Aby opisać to co przeżyłam w tym hotelu jest za mało miejsca. Jeżeli ktoś z Państwa stoi przed dylematem kupna wypoczynku w tym hotelu to szczerze odradzam.
Pierwszy pobyt w Turcji. Napewno Nie ostatni. Hotel położony blisko centrum z 3minutki na nogach :). Jedzenie monotonne ale nikt nie chodził głodny. Na kolacje różne Dania z grilla. Duży wybór ciast z owoców był arbuz,melon,śliwki,nektarynki,brzoskwinie itp. Przy basenie znajdował się bar z alkoholami oraz napojami bez alkoholowymi. Od 12 były również przy basenie przekąski typu frytki,hamburgery. Od 16:30-17 były lody ;). Hotel w sam sobie ładny zadbany. W pokojach sejf płatny. Internet działał czasami w lobby ale mało kiedy za to w pokoju był płatny za dzień 3€. Były dwie plazy jedna kamienista wąska i brak baru all wszystko płatne. Druga plaża piaszczysta przy której był bar z napojami bez alkoholu oraz przekąskami. Do każdej tej plazy dojeżdżał autobus który stawał o danych godzinach pod hotelem. Co do alkoholu to whisky rum był płatny W all wchodziło wino czerwone oraz białe,piwo,Raki,Gin
-Cisza -plaza -lokalizacja -miła obsługa -czysto -blisko lotniska -widoki
-meczet
5 gwiazdek może w Turcji zasłużonych... w Europie jakieś 3.
Przyzwoite jedzenie. Czysty basen i otoczenie. Dobra lokalizacja (blisko sklepów i miejscowych atrakcji).
Położenie w bezpośrednim sąsiedztwie meczetu. Pobudka w środku nocy pewna. Slaba obsługa (brak znajomości angielskiego). Animacje wyłącznie po rosyjsku. Hotel nastawiony na Rosjan. Dramatyczna plaża.
Hotel czysty, ale standard raczej na słabe 4 gwiazdki. I tutaj nie chodzi o takie, czy inne ocenianie. Brak wieku podstawowych atrybutów hotelu pięcio gwiazdkowego. A co dopiero luxusu, który 5 gwiazdek ma zapewniać. Budynek stary swoją świetność miał dawno temu. Silikon, brudne ściany, i bardzo widoczne zużycie. Jeśli chodzi o jedzenie tutaj na plus smacznie świeżo i różnorodnie. Świetna obsług hotelowa. Alkohol z opcji wszystko w cenie tylko czysta i raki. Zero whiski czy innych kolorowych. Bar tylko do 23.00. Brak w cenie drinków i piwa na plażach. Plaża publiczna - hotelowa około 20 min pieszo ok. Bardzo czysta woda. Super. Jednak prywatna masakra. Brudno i bez opieki i nadzoru hotelowego. Bardzo daleko też od hotelu. Jeździ bus ale rzadko i pełny. Dobrze że kupiłem w promocyjnej cenie. Znacznie poniżej podstawowej wyceny. Na plus mnóstwo sklepów i stoisk z ciuchami i innymi tureckimi rarytasami. Blisko lotnisko ok 50 min. Blisko też ale na minus znajduje się głośny meczet w tym ok 4.00. Basen mały i zamknięty pomiędzy budynkami dlatego bardzo gorąco. Drugi raz na nie. Nie jestem marudą. Proszę nie mówić to tureckie 5 gwiazdek bo to bzdura.
Super jedzonko. Bardzo miła i czysta obsługa. Blisko lotnisko i bazary.
Brudna i odległa plaża. Brak w barach plażowych odpowiednich wszystko w cenie produktów. Trzeba płacić. Standard hotelu na słabe 4 gwiazdki.
Hotel godny polecenia dla par i rodzin z małymi dziećmi ,w centrum pięknego miasta kemer, dużo atrakcji w okolicy .
W centrum miasta , ładny basen , czyste pokoje , smaczne i różnorodne jedzenie , w środy wieczór turecki, bar na plaży z przekąskami i napojami, transfer na plaże kilka razy dziennie.
Obok hotelu znajduje się meczet jest dosyć głośno zwłaszcza o 4 rano , ale po czasie można się przyzwyczaić. Brak darmowego internetu w pokojach tylko w lobby.
Super hotel mimo tego, że daleko do plaży. Jedzonko bardzo dobre myślę, że każdy znajdzie coś dla siebie.
Wszystko