Vik Arena Blanca

3.5

Hotel był w porządku, za cenę którą zapłaciliśmy spodziewaliśmy się czegoś lepszego, ale był ok. Pokoje przestronne,codziennie sprzątane, niestety od klimatyzacji było czuć nieprzyjemny zapach wilgoci, dlatego nie polecam zostawiać ubrań w szafie bo niestety zapach przechodzi na ubrania. Obsługa w hotelu bardzo sympatyczna, jedzenie bardzo dobre i różnorodne, każdy znajdzie coś dla siebie. Animatorzy organizują fajnie spędzony czas podczas dnia jak i wieczorem. W hotelu znajdziemy również biuro do zakupu wycieczek, skorzystaliśmy i polecamy. Jeśli chodzi o sklepik z pamiątkami na terenie hotelu- ceny są nienormalne,ale w pobliżu znajdziemy inne sklepiki,więc nie trzeba wydawać fortuny.

Tani, budżetowy hotel, bardzo ładna plaża, miły basen, mini mrówki w pokojach, pokoje nie najładniejsze, obsługa miła, hotel czysty (poza mrówkami). Jedzenie monotonne, średnie.

Uważam że otoczenie, jedzenie i odpoczynek w hotelu cudowny Jedyne co to tylko pokoje stare i czuć wilgoć Zaleta to plaża przy samym hotelu , codziennie sprzątana

Pokój ok - sprzątane codziennie, plaża piękna natomiast jedzenie niedobre.

Skromny ,nieduży jak na warunki panujące w pobliskich hotelach, ale naprawdę godny polecenia.Praktycznie byliśmy zadowoleni pod każdym względem.Pokoje skromne,ale czyste,obsługa bardzo miła,piękna plaża,darmowe wifi,jedzenie bardzo dobre i duży wybór.Animacje trochę słabe,ale dla nas to nie jest najważniejsze.Leżaki na plaży lub basenie zawsze jakieś dostępne

Nazwa  Vik Arena Blanca
Miejsce  Dominikana / Punta Cana / Bavaro
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, fitness, windsurfing, żeglarstwo, tenis, bez paszportu, nurkowanie, parking

Salon SPA z bogatą ofertą zabiegów odprężających i leczniczych, opartych na najnowszych osiągnięciach medycznych.

Doskonała rozrywka: kasyno Tower OB Casino, muzyka na żywo, dzienne i wieczorne animacje, nauka tańca, dyskoteka.

Hotel położony bezpośrednio przy piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza.

Udogodnienia dla najmłodszych: mini klub, basen, animacje.

5.2

3.5

Wyświetlono 22 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Julia

Zalety

Obsługa hotelu jest bardzo pomocna, kelnerzy na stołówce bardzo sympatyczni a jedzenie bardzo dobre

Wady

wilgoć w pokojach, niezbyg czysta klimatyzacja

M.

Zalety

Ładna plaża, sushi, stanowisko z omletami, jedzeniem azjatyckim, dużo owoców morza, we wrześniu małe obłożenie.

Wady

Mini mrówki w pokoju, jedzenie średnie, monotonne.

Damian

Zalety

Bliskość plaży , obsługa cudowna i pomocna

Wady

Pokoje do remontu całkowicie PRL i czuć wilgoć

5.3
Paulina

Pobyt - Październik 2023

Pokój ok - sprzątane codziennie, plaża piękna natomiast jedzenie niedobre.

Waldemar

Pobyt - Listopad 2022

Zalety

piękna plaża , bardzo dobre jedzenie , miła obsługa, pyszna kawa z automatów,

Wady

hotel nadający się do odświerzenia

Adrian

Pobyt - Marzec 2022

Pokoje w miare, widac juz kilka lat działania(1999) niby odnowione ale srednio wygladajace, jedzenie bardzo dobre, codziennie przekaski pizza, hotdog, hamburger, restauracja alacarte codziennie bez rezerwacje za darmo, internet free plaza, basen , w pokojach nie działa,, peikna plaza, generalnie polecam

Zalety

plaza, internet, jedzenie

Wady

pokoje

Natalia

Pobyt - Luty 2022

Hotel Przy samej plaży ,kameralny .Pokoje sprzątane codziennie .Bardzo miła i pomocna obsługa .Jedzenie urozmaicone i bardzo dobre.

Zalety

Przy samej plaży.

Wady

Nie możemy powiedzieć o wadach bo ich nie zauważyłyśmy .Przyzam szczerze,że z basenu w ogóle nie korzystaliśmy więc się nie wypowiadam .Odpoczywaliśmy na plaży lub korzystaliśmy z wycieczek.żeby jak najwiecej zwiedzić .Napewno jeszcze tam wrócimy .

Pablo Escobar

Pobyt - Czerwiec 2019

Pobyt w tym hotelu był najlepszym pobytem w całym naszym życiu. Chcielibyśmy kiedyś tam jeszcze wrócić. Bardzo dobra baza wypadowa na wszystkie wycieczki fakultatywne. Jedzenie wyśmienite.

Zalety

Wady

Podział na biednych i bogatych. Mniej uprawnień

Asia

Pobyt - Czerwiec 2019

Oczywiście są hotele o wyższym standardzie , ale jak dla nas wystarczający , wszystko tak jak powinno być bez niemiłych sytuacji:) Chętnie wrócilibyśmy do tego hotelu !!

Zalety

Bardzo dobrze położony , piękna plaża , bajkowa roślinność , dobre jedzenie , pokoje czyste , codziennie sprzątane i przemiła obsługa !!

Wady

Kiepskie animacje

Pobyt - Czerwiec 2018

prosze nie rezerwowac polaczn z PLL - LOT : T R A G E D I A !!!!!!!!!!!!!!

Zalety

blisko plazy,

Klaudia

Pobyt - Czerwiec 2016

Wybraliśmy Dominikanę na podróż poślubną i były to najlepsze wakacje w naszym życiu. Mieliśmy zarezerwowany pokój standard, ponieważ przy rezerwacji nie było możliwości zmiany , jednak na miejscu Pan w recepcji zmieniła nam za darmo standard pokoju na wyższy jako prezent ślubny :). Hotel nie jest najnowszy i to widać, ale ma nieprzeciętny karaibski klimat i najpiękniejszą plażę jaka widziałam w życiu. Dla porównania wybraliśmy się na wycieczkę na wyspę Saona- podobno najpiękniejsza plaża na Dominikanie, a na miejscu okazało się, że przy hotelu mamy taką samą o ile nie ładniejszą. Hotel nie jest ogromnym molochem, przez co ma rodzinny klimat, pokoje czyściutkie, sprzątane codziennie, nie słyszałam o żadnej kradzieży. Jedzenie przepyszne, jedna uwaga- Panowie niech zabiorą parę długich spodni jeśli chce się skorzystać z włoskiej restauracji. Animacje codziennie, lekcje tańca, konkursy i świetni animatorzy. Na miejscu sklepy z wszystkim co potrzebne, trochę daleko do centrum ale są w miarę tanie wycieczki, które można zamówić na każdym rogu :) Jedyny minus hotelu to naciągacze chcący wcisnąć wszystko co się da. Są męczący, namawiają do kupna wszystkiego, trzeba im dać konkretnie znać, że nie jest się zainteresowanym to w końcu odpuszczają. Nie dajcie się namówić na Mamajuanę z objazdowego stoiska, bo w każdym innym sklepie dacie połowę mniej :). Nie wymienić pieniędzy na pesos, bardziej opłaca się płacić dolarami. Poza tym wakacje marzeń, polecam każdemu, kto chce spędzić rajskie wakacje bez wydawania dodatkowych pieniędzy za nazwę hotelu :)

Zalety

Przepiękna plaża, świetne jedzenie, doskonali animatorzy

Wady

Zbyt dużo naciągaczy

Tytus

Pobyt - Marzec 2015

Wszystkim serdecznie polecam ten Hotel. Czysto, smacznie, świeżo i urozmaicenie. Przed przyjazdem przeczytałem trochę polskich opinii i byłem sceptyczny do czasu aż przeczytałem opinii na stronach anglojęzycznych. Wzięliśmy pokój o wyższym standardzie (ocean view) i wszystko było ok. Ładny widok na ocean, dobra obsługa (warto pamiętać od czasu do czasu o napiwkach), żadnych pluskiew ani kradzieży. Jeżeli się bierze najtańszy pokój to nie ma się co dziwić, że dostaje się to czego inni nie chcą. Jedynym mankamentem jest zbyt krótki dystans dla pływaków i snorkerów. Linia oddzielająca teren dla pływaków, poza którym pływają łodzie i motorówki jest dość blisko brzegu, tak że nie można w całości podziwiać małej rafy koralowej, która jest dużym atutem hotelu. 20 metrów więcej rozwiązałoby sprawę z zadowoleniem dla wszystkich. Oczywiście sejf to konieczność, choć przyznam, że raz zostawiłem przez roztargnienie w nim klucz na cały dzień i nic nie zginęło. Ceny w okolicznych sklepach (poza hotelowym ) są zbójeckie, ale trzeba się ostro targować. Weście ze sobą dolary ! Przewalutowanie z karty jest drogie. Tytus.

Zalety

Doskonała, urozmaicona, obfita kuchnia i drinki. Świetny serwis. Pokoje sprzątane co dziennie. Ładne położenie. Własna, mała rafka koralowa. Obsługa się stara.

Wady

Zbyt krótki dystans dla pływaków i snorkerów.

dorota

Pobyt - Sierpień 2011

Hotel w porzadku, bardzo ladna,czysta plaza i dwa duze baseny - jeden z jaccuzi.Jedzenia bardzo duzo.Natomiast obsluga sprzatajaca KRADNIE. Nam skradziono meskie buty Lacoste. Takze nalezy uwazac, najlepiej chyba chowac do walizki.

jolanta

Pobyt - Czerwiec 2011

Wraz z mezem spedzilismy w tym hotelu 7 dni w czerwcu 2011. Od razu zaznaczam ze stan pokoi nie odpowiada 4 gwiazdkom. Zabukowalismy pokoj standard ale gdy do niego weszlismy smierdzialo, lazienka byla okropna stara wanna z pordzewialymi kurkami. Poszlismy do recepcji zeby cos z tym zrobili i dali nam jakis lepszy pokoj. Oczywiscie dali nam de lux, musielismy doplacic 100 usd. Przyznam ze pokoj de lux byl lepszy ale z wlasnego doswiadczenia wiem ze to wlasnie taki pokoj jest dopiero standardem na 4*. Jedzenie dosc dziwne, powiedzialabym ze nie bardzo wiedza o gotowaniu. Drinki serwowane w obskurnych plastikowych kubkach wielorazowego uzytku. Personel moze i przyjazny ale nie mowia po angielsku wiec troszke trudno sie z nimi porozumiewac. Chcialabym tylko podkreslic ze nie jest to hotel wart 4 gwiazdek, najwyzej 3.

helus

Pobyt - Luty 2011

hotel położony przy plaży, ogólnie oceniam hotel na 4*, bardzo dobre jedzenie, super plaża, duży ogród,czysta woda, basen duzy i czysty, drinki słaboalkoholowe ale dobre, obsługa bardzo mila i pomocna, pokoje są OK. choć nie należy spodziewać się luksusu, np. złotych klamek ale klimatyzacja działa super:) czysto i codzinnie sprzątane. Na plaży 10 min w lewo są miejscowi handlarze, oczywiście trzeba sie ostro targować, Do częci miejscowości Bavaro gdzie jest mini bazarek i jakieś knajpki i sklepiki ok 20 min na piechotę.

helus

Pobyt - Styczeń 2011

Hotel położony przy pieknej plaży, duży ogród z pięknym basenem, obsługa pomocna i mila, jedzenie bardzo dobre, każdy znajdzie coś dla siebie ( meksykanska kuchnia, europejska, włoska, chińska), pyszna pizza i hot dogi, drinki słabo procentowe:) ale dobre, pokoje duze, cześć po remoncie ale te w \\\"starszym\\\" umeblowaniu tez oKej, bardzo czysto. mozna odpoczać i pospacerować długą plażą. w lewo od hotelu na plazy 5-7 min sklepy regionalnych sprzedawców - jest wszystko i trzeba się targować !!! w hotelu głownie amerykanie i niemcy,francuzi, włosi. Animacja średnia - aerobik przy plaży i basenie, muzyka elektro :) hotel na oceniam na 4 , warty swojej ceny.

dariusz

Pobyt - Grudzień 2010

uwaga kradną !!! pilnnować pieniędzy!!!

Weronika

Pobyt - Wrzesień 2010

Hotel, jego otoczenie i położenie przepiękne. Plaża czysta i zadbana. Obsługa hotelu bardzo przemiła,niczego nie brakowało. Bardzo dużo rozmaitego jedzenia, owoców i ciast, było w czym wybierać. Jedyne zastrzeżenia jakie mam to do pokoju, nie przypadł mi za bardzo do gustu pod względem wyposażenia, liczyłam na coś lepszego, sejf w pokoju zepsuty ale co najważniejsze w pokoju klimatyzacja i wentylator sprawne. Codziennie pokój był posprzątany. Warte polecenia.

Martyna

Pobyt - Grudzień 2008

Po dwóch tygodniach tutaj mogę polecić hotel. Typowa Dominikańska atmosfera. Uroczy personel. Wyżywienie w hotelu zasługiwało na wyróżnienie. Bardzo dużo wariantów do wyboru, do tego dużo słodkości. Pokój duży, bez szaleństw dekoracyjnych. Pokojowe codziennie gościły u nas, ręczniki świeże. Otoczenie hotelu jest zadziwiające. Zupełnie jakbym włączył kanał travel. Plaża, palmy, woda powala. Słowami nie da się tego opisać.

monia

Pobyt - Grudzień 2008

W LTI zatrzymałam się na całe dwa tygodnie. Hotel przyjemny może już nieco "zmęczny" ale trzymał fason. Pokój za sprawą pokojówki wyglądał zawsze świeżo. Plaża to mistrzostwo świata. Byłam w niej zakochana. Obsługi jak na Dominikanie nie zaznacie w żadnym innym miejscu na świecie. Nie mieliśmy żadnych powodów do narzekania. All znakomite niczego nam nie brakowało. Drinków, owoców, jedzenia. Wszystkiego było pod dostatkiem.

Vik Arena Blanca