Plaża piaszczysta z ciemnym piaskiem ok. 500 m od hotelu
Dwa baseny, oddzielny brodzik dla dzieci i dwa tarasy słoneczne (w tym jeden dla naturystów)
Wulkan Teide z malowniczymi krajobrazami i trasami trekkingowymi
Plaże z czarnym wulkanicznym piaskiem i lazurowymi wodami
Hotel, biorąc pod uwagę cenę i klasę hotelu nie można się do niczego przyczepić. Pokoje przestronne, duży balkon z widokiem na ocean i klify. Ręczniki wymieniane co 2 dni, nam to nie przeszkadzało. Panie z serwisu sprzątającego i recepcji super pomocne. Przy basenach fajna, luźna atmosfera. Z hotelowej restauracji nie korzystaliśmy, nie mam zdania. Karaluchy się zdarzają i to jest całkowicie normalne w tej części świata, jak w Polsce z komarami w lato, nie do uniknięcia.
Najfajniejszą opcja w hotelu jest parter na którym znajdują się sklepiki i bary, wszystko pod nosem. Sprzedawcy mega mili i rozmowni. Położenie obiektu chyba w najlepszym możliwym miejscu, biorąc pod uwagę nierówność terenu, blisko bary, pizzerie i Lidl.
Brak klimatyzacji, tylko wiatraki sufitowe które dają radę. Jest możliwość wynajęcia klimatyzatora za 40e na tydzień.
Dramat to mało powiedziane pokoje straszne biegają ogromne karaluchy prysznice z wyłamany drzwiami do kabiny brudne płytki prysznicowe pomimo wymieszanej kartki o sprzątanie wymianę pościeli i czecznikow trzeba było upominać po kilka razy brak klimatyzacji w pokojach śniadania ciągle te same pod oknami pokoju śmietniki smród okropny do tego zabierali śmieci o 5 rano huk ogromny i posypaniu basen bardzo krótko czynny
Cały jest wielka porażka
Super miejsce na wypady i zwiedzanie wyspy. W hotelu można się zrelaksować po powrocie. Uwaga tylko do dostępności basenów, są tylko do 19:00. Brak klimatyzacji w pokłonach ale tu lepiej sprawdzają się pokoje od strony miasta.
W samym centrum, wszędzie blisko. Wszystko na miejscu. Sklepy, biuro podróży kawiarenki restauracje. Super widok z dachu na którym jest basen.
Brak klimatyzacji w pokoju i baseny tylko do 19:00
Hotel skromny,ale apartamenty duże. Blisko centrum,marketu,świetna baza wypadowa. Najlepsze to widok z dwóch balkonów. Śniadania skromne,ale dla nas wystarczające.
Widok na klify i ocean z balkonu w apartamencie. Basen na dachu z pięknym widokiem
Brak klimatyzacji Brak wi-fi- tydz kosztuje 25 € , a ma jakość sygnału bardzo słabą. Baseny otwarte tylko do 18.00
Bardzo dobry aparthotel z dobrymi pokojami z wyposażeniem,dobrym basenem i świetną bazą wypadową na wyspę.
Czyste pokoje,piękne widoki bardzo dobra lokalizacja blisko Lidl,przystanek do portu Los Gigantes 15 min spacerkiem
Śniadania monotonne,wymiana ręczników co 2 dni
Byliśmy w tym hotelu w zeszłe wakacje i wspominamy jako bardzo udany wypoczynek. Hotel jest niewielki, także zupełnie inny charakter wakacji niż w krajach arabskich, ale jak dla nas ta różnica była na plus. Panuje spokojna, rodzinna atmosfera. Dostaliśmy bardzo ładnie urządzony pokój z pięknym widokiem na morze i bogatym wyposażeniem, była zarówno mikrofalówka jak i żelazko. Jedzenie smaczne, wybór napoi duży, ale niestety tylko do 22:00. Jedno z ładniejszych miasteczek, bardzo przyjemne za długie wieczorne spacery, dużo klimatycznych knajpek, port i piękne widoki na klify. Ogólnie jak na hotel 3 gwiazdkowy bardzo czysto i widać że obsłudze zależy na zadowoleniu klientów.
Dużo zwiedzaliśmy,wykupowaliśmy wycieczki jak również wynajmowaliśmy samochód by być niezależnym w miejscach postojowych. Szkoda , ze wycieczki oferowane przez TUI są prawie dwa razy droższe od tych które są oferowane przez tamtejsze biura podróży. Jesteśmy zachwyceni widokami choć czasami było niebezpiecznie na krętych drogach gdzie autobus na trzy razy się składał by wykonać zakręt o 180 stopni
komunikacyjnie dobrze usytuowany,z pięknymi widokami / jeżeli ma się pokój na ocean /.
czasami pojawiają się w toalecie jakieś żyjątka na podłodze
Jak na hotel z 2** cena odpowiednia. Zawsze coś może być lepiej.
Pokoje po remoncie. Dobry punkt wypadowy.
Brak klimatyzacji (tylko wiatraki sufitowe). Mało urozmaicone menu (codziennie prawie to samo - śniadania)
Hotel byłby super i dałabym mu nawet 10, gdyby nie jedzenie. Największy i w zasadzie jedyny minus. Jedzenie niesmaczne, monotonne, tłuste. Na śniadania ciągle to samo, w dodatku z najtańszych i niesmacznych produktów. Wszystko pod turystów z Anglii- fasolka, tłusty bekon, kiełbaski i jajka sadzone. Dzień w dzień. Obiadokolacje również niesmaczne, mały wybór. Rozumiem,że za stosunkowo niską cenę wakacji nie można za dużo oczekiwać, ale niestety jakieś minimum powinno być spełnione. Zamiast gotować pod turystę z UK warto postawić na lokalne dania, warzywa i owoce. Jak to możliwe, że na wyspie, gdzie co kilka kilometrów spotkamy uprawę bananów hotel nie jest w stanie ich podać zamiast tego serwując ananasy z puszki!!!
-Świetne położenie, cudowny widok z basenu jak i niektórych pokoi na Los Gigantes -miła i uśmiechnięta obsługa -przestronne pokoje -codzienne sprzątanie
-okropne, tłuste jedzenie, bardzo monotonne i nastawione typowo na angielskiego turystę, posiłki z najtańszych produktów -brak klimatyzacji
Hotel w bardzo dobrym położeniu blisko przystanek autobusowy, centra handlowe, Lidl, plaża spacerkiem okolo 20 minut od hotelu, w pokojach nowe wyposażenie, sprzątane na bieżącą, do dyspozycji dwa baseny jeden na dachu budynku z pięknymi widokami, jedzenie bardzo dobre jedynie śniadania monotonne ale smaczne i świeże, obsługa bardzo miła, miasteczko urokliwe gorąco POLECAM!!!!
Pokoju zadbane, czyste, po remoncie, miła obsługa , smaczne jedzenie, bardzo dobra lokalizacja
Na wakacjach byliśmy w październiku 2017 roki. Hotel polecamy. Jest bardzo spokojnie. Piękne widoki na Los Gigantes.
Pokoje świeżo odnowione. Bardzo miła obsługa hotelu. Posiłki smaczne. Pokoje sprzątane codziennie prócz niedzieli. Na dachu hotelu basen i piękny widok na klify i wyspę La Gomera. W pobliżu hotelu trzy fajne plaże spokojnie można spacerkiem dojść. Centrum handlowe w hotelu, sklepy. Przystanek autobusowy przed hotelem. W pasażu Handlowy biuro podróży Pani Grażynka mówi po Polsku.
Brak all inclusive. Jest soft inclusive. Praktyczny brak animacji.
Bardzo udane wakacje. Cichy hotel. Czysty, schludny,rodzinny. Codzienne [poza niedzielą] sprzątanie i wymiana ręczników. All inclusive który nim nie jest - light all inclusive - śniadania, obiady i kolacje o określonych porach. W czasie śniadania dostępna herbata, kawa różnych rodzajów, jajka sadzone, tosty i bułki, naleśniki, jajka na twardo, wędliny, ser żółty, bekon smażony, owoce, mleko, płatki. Obiad - mięso [wieprzowina lub kurczaki], frytki, ryż, makarony [zapiekanki], ryby, sosy pomidorowe+makaron, owoce, desery, lody - wszystko codziennie Kolacje - paella, ryby, mięso, ser żółty, pieczywo, zapiekanki, frytki, lody [podobnie jak na śniadania]. Mało urozmaicone jedzenie. Praktycznie cały tydzień podobny zestaw. UWAGA Herbata i kawa TYLKO w czasie śniadania! Piwo, wina, sangria, cola, woda, sprite itd cały dzień w restauracji i w barach przy basenach ALE nie dostaniecie herbaty czy kawy poza śniadaniem! dla mnie DUŻY MINUS... No i poza tymi trzema głównymi posiłkami tzw all inclusive nie proponuje ŻADNYCH posiłków czy przekąsek... Nie ma tak jak np byłem w Egipcie dostępne posiłki od rana do nocy albo w restauracji albo w barach przy basenie W Aparthotel Vigilia Park tego NIE MA! O wycieczki pytać nie tylko u rezydentki [sympatyczna brunetka p. Karolina - jak Sandra Bullock] ale i na hotelowym dziedzińcu blisko recepcji, u pośrednika [dziewczyna chyba z Ukrainy mówiąca po polsku] ma tańsze troszkę i więcej punktów do zobaczenia. Nie wiem jak z przewodnikiem ale TUI ma przewodniczkę niska blondynka w średnim wieku - DNO! plecie bzdury trzy po trzy, jedno zdanie powtarza bez sensu sto razy, zero wiedzy, mimo że jeździ na wycieczki co dwa dni to nie zauważyła że kwiaty żmijowca od kilku tygodni już nie kwitną a ona jak z taśmy odtwarza mantrę nie bacząc ze czas leci i przyroda się zmienia....szkoda słów! Rejs na delfiny dwugodzinny oferuje Pablo [też na dziedzińcu]... targować! 15E dorosły a 7E dziecko - na łódź zabierają nie 22 a 30 osób! delfiny są.
Kameralny, cichy dziedziniec wewnętrzny, część pokoi po remoncie ale w części jeszcze remont więc słychać na dolnym [głównym] basenie przy jadalni młoty pneumatyczne Momo remontu porządek Ale na basenach na 4 piętrze na tarasie zupełna cisza i widook! na Los Gigantes
Brak klimatyzacji i NIE jest to hotel *** ale **. Mimo że TUI pisze w ofercie że hotel ma trzy gwiazdki to dopiero po odebraniu uowy i rezerwacji w dokumentach widzimy że są dwie a nie jak w ofercie trzy gwiazdki... małe oszustwo nr 1. No i all inclusive NIE jest tym czym powinien być. Podobnie jak wcześniej pisałem TUI podaje że jest all inclusive a w dokumentach i umowie widzimy light all inclusive....małe oszustwo nr 2
część pokoi odnowiona, dobra baza wypadowa ,wyjazd na wulkan Teide super
Piękne widoki z pokoju,dobre jedzenie i bardzo miła obsługa
TUI oferuje all in którego NIEMA .jest soft all
Tui oszukuje jeśli chodzi o ten hotel,hotel 2 gwiazdkowy zamiast 3,all inclusive light a w ofercie nie ma o tym mowy
Położenie i widoki pokoje jeśli wyremontowane ok
All inclusive light,wypraszanie gości z baru po 22 ogolnie nie mila obsluga
Jak zobaczyłam, że hotel ma opinię aż 8... jestem lekko zdziwiona. Pokoje wymagają remontu, i to jak najszybciej. ALE... po przybyciu w nocy i łez w oczach, gdy zobaczyliśmy stan pokoi (oceniłabym hotel na **) o poranku po odsłonięciu zasłon... szok - piękny widok na ocean i lokalną atrakcję - Los Gigantes. Obsługa - pierwsza klasa, a jaka radość, gdy ktoś próbował coś mówić po hiszpańsku :) Podczas pobytu w listopadzie 2016 remontowano część pokoi. Gdyby trafić do takiego -wtedy jak najbardziej łał :)
położenie, miła obsługa
pokoje - baaardzo średnie
BIURO TUI KLAMIE, NIE MA ALL INCLUSIVE tam, TYLKO ALL INCLUSIVE LIGHT, JEST TO HOTEL 2 GWIAZDKOWY A NIE 3 JAK TO JEST NAPISANE robactwo, brud, posiłki tłuste, kawa tylko do śniadania, soki rozcieńczane, zero lokalnych warzyw, bar zamykany wczesnie goście wypraszani z baru, raz kelnerka nawet sangrii nam nie chciała dać i powiedziała ze limit wykorzystalismy mimo iz wykupiłam opcje all inclusive... BIURO TUI PISZE NA UMOWIE ZE TO ALL INCLUSIVE; NA OFERCIE były 3 GWIAZDKI PO CZYM DOSTAJE W RECEPCJI OPIS HOTELU : 2 GWIAZDKI I ALL INCLUSIVE SOFT, - także nie polecam chyba ze ktoś kupi wycieczke poniżej 2 tys. złotych....
widoki piękne, lezaki basen na dachu
, NIE MA ALL INCLUSIVE, TYLKO ALL INCLUSIVE LIGHT, JEST TO HOTEL 2 GWIAZDKOWY A NIE 3 JAK TO JEST NAPISANE BEZ KLIMY
Być może nie chodzi o sam hotel- chociaż głównie właśnie o niego- ale o to, że wycieczka do Vigilia Park została nam sprzedana przez niekompetentnych pracowników TUI. Hotel został przedstawiony w samych superlatywach, a w rzeczywistości pokoje były tragiczne, na suficie - jedna wielka wilgoć, obsługa komentowała nasze prośby o wydanie drinków z baru na 10 minut przez zamknięciem All Inc. Wifi- płatne (miało być za free), na dodatek praktycznie nie działało. Basen główny w hotelu był zamknięty przez pierwsze 3 dni naszego pobytu. Jedzenie zasługuje na 3/5. Jedynie widoki piękne. Na pewno TUI.pl nie będzie więcej naszym operatorem. Na dodatek na reklamację wysłaną listem poleconym otrzymaliśmy marną odpowiedź z automatu!!!
całkiem dobre jedzenie- chociaż na dłuższą metę zdecydowanie na tłuste + fajne widoki
jak niżej- mnóstwo
Wraz z żoną byliśmy w tym hotelu w sierpniu. Ogólne wrażenia bardzo słabe jedzienie przystoswane tylko dla anglików śniadania tluste i bez smaku ( kielbaska- kot ruszyc nie chcial, boczek jajko sadzone i wszystko polane jakas czerwona angielska fasolka) . obiady i kolacje również na jedno kopyto czy to ryba czy kurczak doprawione identycznie a soku pomaranczowego nie udalo sie im sprowadzic przez 5 dni widocznie jakies imity..Pokoje pamietaja poczatki lat 90 proszą sie o odnowienie.O godzinie 22 bar jest zamykany a o 23 wypraszaja gości z pod basenu dolnego gdzie jest barek i jedyne miesce zeby posiedziec i porozmawiac a hotel wymiera.Nocami strasznie głośno o dobrym snie niema co mażyc ( Halas z ulicy, przyjezdzający i wyjezdzajacy goście,krzyki, a o 5 rano halasy przychodzacych do pracy ludzi pod hotelem pizzeria , i masa innych sklepów) my saplismy tydzien w stoperach. Natomiast jest to swietna baza wypadowa do zwiedzania wyspy , do pieknej plazy Arena jakies 15 minut piechotą , Miasteczko male ciche ale ma swój klimat no a widok na giganty i ocean z balkonu zapiera dech,klimat na wakacje fantastyczny pomimo braku klimatyzacji w pokoju cieplo az tak bardzo nie doskwieralo. Jesli jechac to bez opcji allinclusive light(mialem i zaluje) jedzienie na wyspie bardzo tanie za 10e w restauracji idzie zjesc naprawde pyszny obiad, a zapiekanki i chamburgery okolo 5e. Jesli ktos na stawi sie na zwiedzanie wyspy to w hotelu bedzie prawdopodobnie tylko spał. wynajęcie samochodu pod hotelem 29e panda.paliwo 1e litr , piwo w markecie 0,7 e. Hotel do polecenia jedynie na bazy wypadowa jesli chcecie polezec i w hotelu spedzac wiecej czas to osobiscie nie polecamy.
Miła obsługa, czyste pokoje. Hotel położony w miejscu spokojnym, trochę daleko do plaży, a powrót pod górkę.
Mam mieszane odczucia co do tego hotelu. W pierwszym momencie byłam załamana, ale później nie było tak źle. Wybraliśmy ten hotel, bo był niedrogi, a my chcieliśmy zwiedzić wyspę. Właśnie dla nastawionych na zwiedzanie bym go poleciła. Jeszcze jednym argumentem był obiecany widok na Los Gigantes. Widok był rzeczywiście piękny, zwłaszcza z tarasu na dachu. To ogromny atut tego hotelu. Mieliśmy apartament z dwoma sypialniami, salonem, aneksem kuchennym i dużym balkonem (ze wspomnianym widokiem :)), było zatem bardzo przestronnie i wygodnie (byliśmy z dwójką dzieci). Pokoje niby czyste, ale przez to, że już dosyć wysłużone, to sprawiały wrażenie brudnych. Łazienka najmniej atrakcyjna. Aneks w pełni wyposażony (nie można było zostawić żadnego jedzenia na wierzchu, bo pojawiały się mrówki). Jedzenie nienajgorsze jednak nieduży wybór i czasami brakowało. Obsługa w większości miła i pomocna. Panowała dość kameralna atmosfera. Przy basenach nie brakowało leżaków. Jak dla nas okolica mało atrakcyjna (miasteczko z dość stromymi ulicami), nie było gdzie pospacerować z wózkiem. Brak atrakcji dla dzieci. Daleko do plaży. Hotel dla niezbyt wymagających klientów.