Atrakcje dla dzieci: miniklub Dolphins (3-6 lat), Kids Club Sharks (6-11 lat): czytanie bajek, zabawy plastyczne.
Rewelacyjne Mar SPA Thalasso - największe profesjonalne centrum SPA na Maderze.
Dwa fantastyczne baseny infinity dające złudzenie łączenia się z horyzontem.
Zielone klify i górskie krajobrazy idealne do trekkingu
Super miejsce wypadowe , pięknie położone , blisko Funchal. Po zmianie pokoju z 1p na 6p cudowny widok na ocean. Hotel spokojny bez wieczornej muzyki , +60 głównie Niemcy.
Bliskość centrum Funchal, piękny widok powyżej 5p, bardzo miła obsluga
Brak klimatyzacji przez tydzień, pokoje dla Polaków na 1p, to samo jedzenie cały czas, ale dobre, cisza w hotelu nic się nie dzieje przez cały dzień
Hotel dla mnie OK, jednak mąż twierdzi ze pokoje i łazienki słabe (zabił jakiegoś robala w łazience i sie przestraszył). Mieszkaliśmy na poziomie 1, widok na ogród i ocean. Basen infinity super, woda w basenach ok 22 stopie, w oceanie 20.
Codziennie sprzątane pokoje, leżaki i parasole. Squash, bilard, konsole do wypożyczenia, pink pong, koszykówka. Jedzenie urozmaicone.
Pokoje a szczególnie łazienki słabe jak na gwiazdek,
Rewelacja! Personel bardzo życzliwy. Obsługa wspaniała, widok z okna na ocean niezapomniany!
Hotel bardzo duży ale wcale nie odczuliśmy tego. Bardzo sprawna obsługa i porządek na stołówce .
Hotel może max 4*. Baseny zewnętrzne woda słona ale jeszcze z domieszką chemii . basen wewnętrzny - bardzo słaby, odpadający tynk i farba do basenu, brudno. na parterze karaluchy (ok 3cm wielkości) serwis sprzątający ok, śniadania: każdy coś znajdzie na spokojnie, kolacja : napoje płatne (drogo) woda butelka duża ok 5euro, lampka słabego wina ok 5euro. personel bardzo nachalny (nie zamówisz nic do picia to ostentacyjnie zgarniają ze stolika szklanki) źle to wyglądało. Położone hotelu ok. parking dla gości bezpłatny otwierany kartą hotelową. Ogólnie średnio.
położone, parking
karaluchy, obsługa restauracji, baseny,
Pokoje piękne, wszystkie z widokiem na ocean . Z pokoi na pierwszym pietrze tez widać ocean i piękny ogród. Dopłacać należy za napoje przy obiadokolacji, należy to wziąć pod uwagę, bo przy piciu jedynie wody mineralnej robi się wydatek kilkudziesięciu EUR.
Jedzenie na najwyższym poziomie. Nawet potrawy bez glutenu.
Hotel jest bardzo duży. Można się pogubić udając się na słoneczny taras z leżakami i basenem :) Moim zdaniem zasługuje na mocne 4*. Do 5* brakuje mu odnowienia łazienek, poprawy jakości jedzenia w bufecie. Pyszne za to było jedzenie zamawiane z karty na 6+. Blisko do sklepów, komunikacji miejskiej i spacerkiem do centrum.
położenie blisko centrum
posiłki
Hotel polecam osobom szukającym spokoju i wyciszenia,dużo osób w starszym wieku.W trakcie dnia ,wieczorami praktycznie nic sie nie dzieje.czas trzeba zagospodarowac samemu.Hotel moim zdaniem max 3 gwiazdki.
Widok,czystośc,personel,
personel, jedzenie średnie,Brak atrakcji w hotelu,w hotelu nic sie nie dzieje.
W hotelu nic się nie dzieje, żadnych animacji, możliwości potańczenia wieczorem. Hotel nie powinien mieć 5 gwiazdek
czysto, wygodne łózko, przemiły personel
nic się nie dzieje wieczorami
Wspaniały hotel na pięknej Maderze, cudowny widok na ogród i ocean. Gorąco polecam!
Piekna zieleń, duzo wolnych leżaków przy basenach, nie odczuwa sie tłoku, przemiła obsługa, b. Dobra lokalizacja, blisko do funchal, sporo knajpek i sklepów. Super siłownia, na kolacje często serwowane sa owoce morza, duzo deserów, pyszne sery.
Mało wieczornych atrakcji i dziennych aktywności na terenie hotelu
Ładne widoki z pokoju 5 restauracji W mojej ocenie hotel nie jest 5 gwiazdkowy, pozostawiał trochę do życzenia Na śniadanie zawsze był taki sam wybór przez tydzień z kolei kolacja mogła być lepsza
Blisko oceanu Ładny pokój Miła obsługa Bardzo czysto w pokoju
Około 30 minut spacerem do centrum miasta Posiłki mogły być lepsze Brak plaży (nawet kamienistej)
Biura Itaka wprowadza klientów w błąd daje najgorsze z możliwych pokoi bez widoku na ocean rezydent Itaki interesuje sie tylko zebraniem pieniędzy na wycieczki od klientów 10 minut wstępu o wyspie 1.5 godz zachęca i zbiera pieniądze nie warto z Itaka w hotelu zero animacji wieczorem!!!! W dzień tylko zorganizowane ćwiczenia w wodzie
Itaka zawaliła nam wakacje fatalny widok na ocean a raczej brak zasłaniały drzewa rezydent Itaki nie interesowali klienci którzy dają kasę na wycieczki nie polecam pokój był połączony z drugim pokojem gdzie słychać było straszne chrapanie zero animacj wieczorem jedzenie specyficzne
Polozenie
Itaka daje pokoje w piwnicy czytaj parter zero widoku na ocean próba zamiany nie przyniosła skutku
Hotel bardzo nowoczesny, pokoje przestronne i czyste. Nasz przyjazd do hotelu był o późnej godzinie więc ominął nas obiad, wykupiony na ten dzień, lecz kiedy znaleźliśmy nasz pokój ku naszemu zdziwieniu cały obiad wraz z deserem czekał na nas na stoliku. Piękne widoki z pokoju. Nas stołówce jedzenie czasem się powtarza ale jest go tyle rodzajów, że za każdym razem można spróbować czegoś innego. Zabrakło tam trochę owoców morza. W mieście jest kilka supermarketów, restauracji oraz biuro, w którym można bardzo łatwo zarezerwować wycieczkę promem na pobliską wyspę Porto Santo, przy czym nawet jeżeli wypożyczy się samochód na Maderze( przy czym hotel ma parking podziemny otwarty dla wszystkich gości) a chciałoby się objechać też trochę Porto Santo jest możliwość wzięcia ze sobą samochodu na prom. Jest dostęp do internetu, który był zaskakująco szybki. Obsługa była przemiła i można było się bez żadnych problemów dogadać w języku angielskim. Niestety napoje do obiadokolacji są płatne o czym nie informuje obsługa. Ja byłam tam na tydzień lecz zdecydowanie poleciłabym lecieć na na 2 tygodnie. Wyspa jest tak piękna, że trzeba ją zwiedzić. Niestety jest to męczące. W jeden tydzień trudno było rozłożyć całodzienne zwiedzanie wraz z odpoczynkiem.
Położenie, pokoje, wi-fi, dobra znajomość angielskiego obsługi hotelu.
Płatne napoje do obiadokolacji
Było super, akstra promenada do spacerowania , piękna stolica
Super hotel, pyszne jedzenie, czysto wszedzie, fajna lokalizacja, personel bardzo mily i pomocny. Polecam go bardzo goraco
Wszystko super
Generalnie jesteśmy zadowoleni z pobytu i pomimo wymienionych wad polecam hotel z czystym sumieniem ale tylko w okresie wakacyjnym i bez opcji all inclusive soft.
Położenie, bardzo miła obsługa, duże, przestronne wnętrza, nowoczesny styl
Zbyt zimna woda w basenach zewnętrznych, słabe zaplecze rekreacyjno - basenowe, odpłatne wejście do strefy SPA (masaże i zabiegi dodatkowo płatne), bardzo ubogie i okrojone all inclusive soft, zbyt długie kolejki do restauracji w której serwowano wszystkie posiłki, mało rozrywek dla ludzi młodych
Ogólnie hotel warty polecenia. Doskonałe położenie.Miła obsługa.
położenie, miła obsługa
Trochę już zużyty. Widać w niektórych miejscach , że hotel wymaga remontu.
Hotel należy do grupy podobno ekskluzywnych. Owszem, widok na ocean z pokoju piękny. Niestety - na niższych kondygnacjach - pokoje mają bonus w postaci stałej obecności karaluchów, które w hotelu 5* nie mają prawa się pojawić. Ogólnie hotel - moloch, nowoczesny, całkiem przyjemny, obsługa pomocna, niestety codzienne poranki z karaluchami na balkonie - powodowały konieczność szczelnego zamykania drzwi i nie pozwalały cieszyć się cudownymi wieczorami poza pokojem. Sytuacja powtarzała się co noc, więc nie jest to przypadek. Pokoje na niższych kondgnacjach - są dodatkowo leko sfatygowane, mają odrapane meble oraz właśnie balkon z dziurami. Ciekawe, czy są one wynikem uderzeń kapciami w łażące robactwo. Robale popsuły cały wyjazd, bo Madera jest przepiękna.
Fajne położenie, przestronny
Niestety - w pokojach/balkonach są wielkie karaluchy. Na 3 piętrze, pomiędzy restauracjami, gdzie nietety lokowani są przede wszystkim Polacy.
Gdybyśmy korzystali tylko z kuchni hotelowej, to pomyślałabym że kuchnia maderska jest nijaka. A tak nie jest. Jest przepyszna a lody maracuja śnią mi się jeszcze dzisiaj. Bardzo polecam wino maderskie - poemat!
byliśmy we wrześniu, pokoje dość duże, czyste i wszystkie z widokiem na ocean.
Posiłki mało urozmaicone, codziennie to samo tylko w innym połączeniu. Nawet ryba była niejadalna. Na śniadanie podają wino musujące ale to nie uratowało ogólnego wizerunku kuchni.
Szukalismy kameralnego miejsca, jednak w sezonie trudno bylo cos znalezc. Hotel duzy typu moloch (no ale to kazdy widzi dokonujac rezerwacji i decydujac sie na niego), tloczno przy posilkach, kiepska kawa do sniadania, za lepsza trzeba doplacac. Wszystkie pokoje maja sliczny widok, nawet te na parterze, gdyz okna wychodza na zadbany ogrod i morze, moim zdaniem nie warto doplacac za wyzsze pietro. Po zakwaterowaniu (pozno w nocy) w pokoju czekala pyszna kolacja z jeszcze lepszym deserem-wysmienita tarta owocowa. W ogrodzie miejsce do wypoczynku na lezakach. Polecam
w zasadzie wszystkie pokoje z widokiem na ocean, nie dobiegaja zadne odglosy ulicy,
duzy moloch (choc to nie jest niespodzianka, kazdy widzi ze nie rezerwuje kameralnego miejsca), tlok na posilkach, czasami trzeba czekac na stolik