Veraclub Zanzibar Village

Hotel włoski, wszystkie animacje tylko i wyłącznie po włosku (nikt nas nie uprzedził). W hotelu żadnych tanecznych imprez, muzyka głównie po włosku, przez tydzień nie usłyszeliśmy Masajskiej muzyki. Kuchnia dla mnie całkiem smaczna. Super pizza i focacia. Animacje może i byłyby ciekawe gdyby człowiek cokolwiek rozumiał... z animatorów tylko jedna osobo troszkę mówi po angielsku, a reszta to nawet nie potrafi się przywitać... człowiek czuje się zupełnie zlekceważony. Nie wiedząc czemu wszyscy Włosi mają dostęp do allinclusive, a u nas był dostęp tylko do allinclusive soft, więc nie dość, że człowiek wyróżnia się brakiem znajomości języka włoskiego, to jeszcze kolorem bransoletki (duża dyskryminacja). Hotel sam w sobie jest umiejscowiony w pięknym miejscu i ma cudowny naturalny klimat (super budownictwo), miejscowi pracownicy bardzo przyjaźni i mili, brakuje przede wszystkim klimatu Zanzibaru (wszystko pod Włochów i w klimacie włoskim). Może inaczej byśmy do tego podchodzili gdybyśmy świadomie wybierali włoski hotel, ale chwilowo przy tych animacjach czujesz się bardziej jak we Włoszech, albo kolonii włoskiej zamiast poznawać Zanzibarską kulturę. Masajowie są super ciepli, uczą nas swojego języka... ale mamy wrażenie, że tylko nas interesuje ich kultura, a wszyscy inni mają ich za służących. Bardzo przykro jest widzieć, że nawet oni mówią do ciebie po włosku zamiast używać ichniejszego języka, bądź języka międzynarodowego (angielskiego). Chociaż gdy zaczniesz do nich mówić po angielsku oni całkiem nieźle sobie radzą, a szczegolnie cieplo przyjmują język suachili (są bardzo zaskoczeni jak potrafisz chociażby cztery slowa na krzyż). Na allinclusive soft, woda do picia dostepna, ale tylko na powitanie i przy posiłkach... jesli chcesz dostać butelkę do pokoju, to musisz zapłacić przy barze... Podsumowując, hotel całkiem fajny, natomiast kultura animatorów i animacje do bani. Czujesz się gościem u siebie, bo przecież zapłaciłaś... przykro, że w tym wszystkim wykorzystywani są Tubylcy... po całym tygodniu pamiętam tylko jedną melodię i nie jest to Zanzibarska muzyka 😥 nie polecam!!! 😟

Fantastyczny obiekt, wygodne bungalowy usytuowane w pięknym zadbanym ogrodzie przy samej plazy. Obsługa sympatyczna i bardzo pomocna. Hotel spełnił e 100% nasze oczekiwania.

Nie rozumiem słabych opinii o hotelu. W rzeczywistości hotel dużo lepszy i ładniejszy niż w opisie Itaka. Pięknie kaskadowo położony, w cudownym ogrodzie. Miałyśmy pokój 63 z którego był widok na palmy i ocean. Pokoje duże, czyste, z tarasami, łóżka bardzo wygodne. Jedzenie dostępne przez cały dzień, przekąski między posiłkami, w restauracji przy posiłkach baardzo duży wybór. Codziennie pizza, owoce morza, makarony, pyszne owoce. Raz w tygodniu wieczór z lokalną kuchnią. Obsługa bardzo miła, starali się pomóc w każdym aspekcie, tanie przedłużenie doby hotelowej. Od 10 do 16:30 jedynie 40$.Bardzo bogaty program animacyjny, głownie po włosku, ale zawsze wszystko dopowiedzą po angielsku, a wieczorne show nie wymaga znajomości wloskiego. A najmilszym gestem był fakt, iz przy przyjezdzie około 22, było już po kolacji, dostałyśmy dla każdej osoby talerz owoców, oraz talerz wybranego jedzenia, do pokoju, jako room service bez dodatkowej opłaty. Polecam hotel każdemu.

Właśnie wróciłam z rodzina z wakacji z tego hotelu . Przed wyjazdem czytałam bardzo dużo dobrych opinii , nie wiem skąd one się wzięły . Dotarliśmy do hotelu o 22 a transfer na lotnisko w ostatnimi dniu mieliśmy o 16, w recepcji powiedziano nam ze musimy dopłacić za pokój 40 $ mimo ze tak późno rozpoczęliśmy dobre pierwszego dnia . itaka powinna już ten temat załatwić , zero kontaktu z rezydentem nawet pod nr alarmowym, cała polska grupa z hotelu nie mogła się dodzwonić do rezydentki która tylko miała 2 dyżury po 1 h i koniec , jak masz problem w inny dzień to już Twój problem . Wiec Itaka porażka . W hotelu ciężko powiedzieć ze jest solf all , płacisz za kawę , wodę w butelce , soki . W trakcie posiłków dostajesz piwo do szklaneczki i nie dostaniesz butelki piwa tylko dolewki robią , zamykają kapselkiem butelkę i czeka na następnego gościa . Chcieliśmy gorącą wodę do leków to powiedziano nam ze mamy zapłacić 3 $ bo po 22 woda jest płatna . Absurd . Mam wrzenie ze hotel w każdej okazji szuka sposobu zarobku a to już nie jest soft all . Obsługa miła , hotel cichy . Animatorzy tylko zajmują się Włochami , zero zainteresowania Polakami . Byłam z dziećmi ,dla niech nie ma żadnych zajęć , tylko dla maluszków . Brak wiecznych występów itp . Ten hotel ewentualnie nadaje się dla pary bez dzieci . Ja tego hotelu nie polecam mimo czystych pokoi i miłej obsługi . Czułam się tam jak turysta który ma za wszystko płacić . Woda w butelce płatna to już absurd . Tylko nalewania woda do kubeczka plastikowego bezpłatna . Jedzenie mega monotonne , wiecznie to samo , makarony z pomidorami w różnych odsłonach . Brak owoców może tylko symboliczne włożone w dania . Widać duża oszczędność hotelu na posiłkach . Śniadanie .. ich praktycznie nie ma , to typowo włoskie śniadanie - ciasteczko i kawa z termosu , na barze express ale tam już kawał płatna :)

Zdecydowanie polecam hotel! Świetna lokalizacja, przepiękna plaża, bardzo dobre jedzenie i dużo animacji na terenie hotelu. Allinclusive soft śmiało mogę nazwać pełnym all, ze względu na snaki dostępne między posiłkami o których nie było wspomniane przy zakupie oferty. Bardzo duży wybór jedzenia zarówno lokalnego jak i innych posiłków. Napewno każdy znajdzie coś dla siebie. Pokoje czyste zadbane. Dużym plusem hotelu jest jego kaskadowe położenie, co zapewnia nieziemski widok z każdego balkonu. Mało tego! Mimo późnego zakwaterowania, bo po 22 (restauracja już była zamknieta) obsługa przygotowała nam specjalny poczęstunek, który osobiście zanieśli do pokoju! Nigdy w życiu się z takim czymś nie spotkałam i byłam mile zaskoczona. Polecam wszystkim, którzy lubią poczuc klimat miejsca w jakim są!

Nazwa  Veraclub Zanzibar Village
Miejsce  Tanzania / Zanzibar / Kiwengwa
Udogodnienia  basen odkryty, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, fitness

Rajskie plaże z białym piaskiem i palmami kokosowymi

Bogata kultura i historia Stone Town z wąskimi uliczkami i zabytkowymi budynkami

Kolorowe rafy koralowe idealne do nurkowania i snorkelingu

5.3

Wyświetlono 8 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
4.9

Pobyt - Listopad 2023

Gosia

Zalety

Bezpośrednio przy pięknej plaży. Bardzo smaczne jedzenie.

Emilia

Zweryfikowana opinia pracownika

Pobyt - Luty 2023

Zalety

Hotel lepszy niż w opisie i na zdjęciach katalogowych.

Wady

Jedyny minus to fakt, że w barze na basenie napoje podawane są w małych plastikowych kubeczkach, ale i tak są nielimitowane.

4.3

Pobyt - Luty 2023

Zalety

Czyste pokoje , miła obsługa , dużo zieleni dookoła hotelu

Wady

Doba hotelowa do 10 i powyżej tej godziny dodatkowa płatność , monotonne jedzenie , mało smaczne po 3 dniach , naciągany soft ,

Aleksandra

Zweryfikowana opinia pracownika

Pobyt - Luty 2023

Zalety

Lokalizacja, plaża, kaskadowe położenie, duży wybór posiłków, animacje, miła obsługa, czyste pokoje

Jakub

Pobyt - Grudzień 2022

Czyste pokoje, codziennie sprzątane, stosowane środki na komary. Okolica hotelu jak i samo zagospodarowanie miejsca piękne

Zalety

Dostęp do pięknej plaży, kameralność, każdy znajdzie swoje miejsce

Wady

Hotel typowy dla Włochów. Nam nie przeszkadzało, ale dla rodzin może być problematyczne- wszystkie wydarzenia, animacje i ogólna opieka w języku włoskim i brak zainteresowania ekipy pozostałymi narodowościami

Pobyt - Grudzień 2022

Hotel czysty pięknie położony , jedzenie niestety pozostawia niedosyt…Wszystko pod Włochów

Zalety

Ogrod pokoje ogólnie obiekt super

Wady

Animacje i generalnie tylko pod Włochów

Marzena

Pobyt - Marzec 2022

Uroczy, kameralny hotel. Położony na dość dużym terenie, dzięki czemu każdy znajdzie dla siebie swój kawałek do wypoczynku. Piękna plaża z niecodziennymi leżakami (zrobione ze sznura, na które można położyć materace) co nadaje urok temu miejscu. Restauracja główna i bar z widokiem na ocean, czego chcieć więcej podczas wypoczynku. Pokoje czyste, sprzątane codziennie. Hotel dzieli się na 2 części. Pierwszą nazwać można wypoczynkowa (tam, gdzie są pokoje), a druga rozrywkowa (basen, plaża, restauracje, bary), dzięki czemu można spokojnie się wyspać lub pójść wcześniej spać bez zatykania uszu od animacji czy też gwaru hotelu. Pyszne jedzenie i te soki ze świeżych owoców ! Miejsce, które pozostaje w kubkach smakowych na długo !

Veraclub Zanzibar Village