Historyczne ruiny w Pafos z mozaikami i antycznymi świątyniami
Piękne plaże z krystalicznie czystą wodą i złotym piaskiem
Tętniące życiem miasta Limassol i Larnaka z licznymi atrakcjami
Hotel w doskonałej lokalizacji 30 m od plaży. Polecam pokoje z widokiem na morze. Codzienni inne tematyczne obiadokolacje.
Plisko Plaży. Basen zewnętrzny i wewnętrzny.
Hotel super. Czystość, obsługa i jedzenie bez zastrzeżeń. Plaża na wyciągnięcie ręki. Polecam
Czystość, jedzenie, obsługa , spokój.
Oceniam hotel pod pryzmatem jego kategorii i ceny. Hotel leży w Europie w bogatym kraju więc niezrozumiałe dla mnie jest stan i jakość posiłków serwowanych w hotelu - są słabe. Pokoje małe, wyposażenie ubogie, mają widok na morze ale to nie wynagardza wszystkiego. Rezydenta przez cały swój pobyt nie widziałem. Jest naprawde wiele lepszych miejsc i hoteli, które za tą cene oferują o wiele wiecej.
Jedyna recepta na udany pobyt w tym hotelu to albo siedzieć na plaży cały dzień, albo mieć dużo pieniędzy i zwiedzać. Śniadnia są gorsze niż w niejednym hotelu 2* ! Skandal. Obiady i kolacje także! W pokoju znajdziemy łóżko, coś pokroju stoliczka i to w zasadzie wszystko. Jeśli ktoś miałby się w nim dobrze czuć to Ci którzy szukają spokoju i cziszy a posiłki jedzą na mieście.
Hotel ubożuchny ale położony tuż przy najpiękniejszej plaży Agia Napy - to największy jego plus. Pokoje dość małe, w miarę czyste. Klimatyzacja centralna indywidualnie sterowania - działała bardzo słabo. Generalnie lepiej nie otwierać okna bo schłodzenie pokoju trwa całą noc. Hotel z jednej strony położony przy głównej ulicy (ale wbrew pozorom cichy, bo pokoje na nią nie wychodziły) z drugiej na plażę - i na plażę właśnie wszystkie pokoje miały widok.
Największy minus to kuchnia - posiłki monotonne, niezbyt smaczne, mięso np. gumiaste lepiej nie brać wyżywienia i stołować się na mieście - szczególnie ze kilkaset metrów od hotelu znajduje się kilka restauracji. Drugi minus to bardzo ubogie wyposażenie pokoi - w zasadzie łóżka i telewizor (który kiepsko odbierał). Lodówka czy sejf - dodatkowo płatne. Brak internetu. Hotel zdecydowanie dla ludzi ceniących ciszę i spokój i nie nastawionych na życie nocne (do miasta 3km na piechotę - to trochę za dużo by cieszyć się codziennymi imprezami). Do tego niezbyt wymagającym. Mimo, że ogólnie jestem zadowolony z pobytu (plaża, plaża, plaża! :) to nie zamierzam tam wracać - hotel zdecydowanie jest nie wart tych pieniędzy. Opieka rezydenta... w zasadzie brak - na spotkanie inicjujące się nie zjawił (o przepraszam - może i się zjawił, ale po 30 minutach oczekiwania straciłem cierpliwość i poszedłem), więc nie miałem okazji go nawet zapoznać.
Jedyna chyba zaletą tego hotelu jest położenie tuż przy publicznej plaży. Najsłabszym punktem jest jakość i urozmaicenie posiłków. Szczególnie śniadania odbiegały od standardów i na ich widok odechciewało się jeść (najtańsze dwa rodzaje wędlin, niezjadliwy twaróg, jajecznica, jajko na twardo i w skorupce oraz bekon, który wyglądał jakby to były obsmażone stare wędliny). Hotel stary, nieodremontowywany. Pokój chyba przez dwa tygodnie nie był odkurzany (na podłodze, w łazience i na balkonie można było z piasku budować zamek), a pościel z reguły tylko układana (dwa razy chyba zmieniona), ręczniki podobnie. Dosyć daleko do centrum Ayia Napy (jakieś 3 km), więc albo pozostawała taksówka (8 e), albo wędrówka w dokuczliwym upale (duża wilgotność).
Zapomniałam dodać ważną informację, nie kupujcie wczasów w bungalowach tego hotelu. Co jakiś czas turyści (Anglicy) robili awanturę i wyprowadzali się stamtąd z powodu wszechobecnych mrówek (chyba faraona) i wspominali jeszcze o karaluchach. Najlepiej (jeśli już) wziąć pokój w hotelu i to od 2 piętra wzwyż (gwarancja ładnego widoku na morze). Jeśli ktoś ma pieniądze i nastawia się na zwiedzanie, to pobyt nie będzie najgorszy. Obsługa raczej miła. Sporo Rosjan.
Hotel był w porządku, 30 m od najładniejszej w Ayia Napa plaży (ludzie przyjeżdzali na nią taksówkami z centrum). Minusem hotelu jest odległość - około 4 km do centrum i \"imprezowej ulicy\" - to jest ponad 40 min spacerku - w takim upale jest to b. męczące więc pozostaje taxi lub autobus. Dlatego imprezowiczom poleciłbym jednak hotel w centrum. Pokoje były czyste, klima działała bardzo dobrze. Lodówka dodatkowo płatna. jedzenie dobre - śniadania takie sobie, obiadokolacje smaczne co wieczór różne dania. Blisko hotelu niedrogi markecik, biuro wycieczek, sklepy, restauracje.
Wiadomo nie od dziś że Cypr jest drogi, ale za takie pieniądze można i nawet należy oczekiwać czegość lepszego. Pokoje małe, ubogo wyposażone. Tv odbierał raz dobrze a raz był śnieg na ekranie. Do centrum miasta 3km. Rozrywki są owszem ale nieszczególne. Jedzenie hotelowe dno lepiej iść do którejś z pobliskich restauracji. Obsługa ok, ale w hotelu jest dużo Rosjan i nie jest to miłe towarzystwo. NIE POLECAM
Fajny, nieduży hotel, można się schować przed światem; obsługa rodzinna, spokój, cisza i sielanka. Polecam ludziom zmęczonym, szukającym odosobnienia, ale z dostępem do rozwywek w odległości spacerowej.