Oceniam pobyt w hotelu jako bardzo dobry super położenie 3 plaże piękne widoki codzienne animacje dyskoteki sauna laźnia w cenie,barek wymieniany w pokoju, jedzenie każdy coś znajdzie dla siebie.
Przyroda piękne widoki 3 plaże
Odległość do bazaru większego 5km i jak ktoś nie lubi rosyjskiego języka to może się tam źle czuć bo dużo turystów z tego kraju,sprzątanie nie jest na wysokim poziomie
Hotel bardzo czysty, miła obsługa ale przede wszystkim ogromną zaletą jest jego otoczenie. Mnóstwo zieleni, 3 przepiękne plaże- każda z innym klimatem, bar na każdym kroku.
- zieleń - 3 plaże - duży wybór dań - codzienne sprzątanie w pokoju - miła obsługa - blisko przystanków autobusowych
- zimna woda w basenie (pobyt na przełomie października i listopada)
Wszystko super,plaże piękne bardzo łagodne wejście do morza leżaków nigdy nie brakowało czy przy basenach lub nad morzem.
Wszystko było O.K.
Hotel napewno nie zasługuje na 5 gwiazdek takie 4 dałabym .
Bardzo miła obsługa
Brak fajnego klimatycznego miejsca do posiedzenia wieczorami.
Naprawdę super hotel 🏨. Przepięknie umiejscowiony w zieleni, zatoczki wokół. Jedzenie też ok, pokoje małe ale czyste, codzienne uzupełniany mini bar.
- zieleń, hotel - wypożyczalnia aut i skuterów na miejscu - wiele barów i snack barów - atrakcje i animacje
- prawie nikt nie mówi po angielsku - walka o leżaki na plażach
Z pobytu w hotelu wróciliśmy bardzo zadowoleni. Hotel ma piękne położenie. Mimo, iż leży na wzniesieniu nie było uciążliwe przemieszczanie się po terenie, na pewno rodziny z małymi dziećmi mogłyby odczuć dyskomfort,gdy małe nóżki chciałyby na rączki ;). Pokoje mają już swoje lata, ale są wpasowane stylowo w swój wiek, ważne że czyste, sprzątane codziennie, personel miły i pomocny. Jedynie jedzenie mogłoby być nieco bardziej urozmaicone i bywało zimne.
położenie terenu, piękny brzeg morski,miła obsługa, blisko przystanek autobusowy
mało urozmaicona kuchnia, bywały zimne posiłki
Urlop spędzony w hotelu Utopia Beach uważam za udany. Obsługa miła, a i otoczenie bardzo przyjemne, czyste.
Bardzo smaczne, urozmaicone jedzenie na stołówce, Atrakcje wieczorne, pokazy grup tanecznych, muzyka na żywo. Animatorzy uskuteczniają rozrywkę (aqua aerobik, siatkówka, łucznictwo)
Mimo wybrania pokoju z widokiem na morze, niestety nie ustrzegłem się szumu dochodzącego z drogi szybkiego ruchu. W hotelu przebywa 90% Rosjan i szybciej porozumiesz się w ich języku niż po angielsku.
TAK NAPRAWDĘ NIGDY NIE DAWALAM OPINII ale nie moge tego tak pozostawić ponieważ bardz mylace dla nas przynajmniej bylo zasugerowanie sie 5*. Hotel jesli mam byc szczera to moze 3*. Pokoje brudne i podniszczone, reczniki zmienily kolor z bialych na szare. .. ale to nie wszystko. Jedzenie poprostu beznadziejnie.. nie jestem osobą wymagającą ale kazdy posilek byl taki sam ( sniadania , obiady kolacje) z malymi zmianami …ale praktycznie kazdy posilek niewiele sie roznil od poprzedniego. Dodaje opnie dla osob ktore tak jak my spodziewali się 5* za cene 5* a otrzymali 3*… czytalam opinie i byly całkiem niezłe stad ten wybór
Przyjechaliśmy po słońce ladna pogode plaze i ciepla wode i to otrzymaliśmy…. Dlatego ogólnie jesteśmy zadowoleni….
Brudno i napewno nie 5*
Jestem zachwycona tym hotelem jak i samą Turcją. Hotel był przepiękny, a pokoje bardzo czyste i schludne. Obsługa zasługuje na więcej niż 10/10 – wszyscy byli mili, uśmiechnięci i gotowi do pomocy. Codziennie przychodziły Panie sprzątające z czystymi ręcznikami i świeżą pościelą. Drinki były przepyszne i idealnie dopasowane do naszych potrzeb (tym bardziej po tym, jak barmani dowiedzieli się, że jesteśmy z Polski). W hotelu można również skorzystać ze spa, do czego naprawdę mocno zachęcam (szczególnie z 2 godzinnego rytuału hammam). Plaże wokół hotelu robiły wrażenie pięknymi widokami oraz czystą i ciepłą wodą. Przy wjeździe do hotelu znajdował się niewielki bazarek i budka ze świeżymi owocami, gdzie panowie częstowali nas tureckimi przysmakami i herbatami, nie będąc nachalnymi - czego się obawiałyśmy. Jedynym minusem było jedzenie, które czasami bywało lepsze, a czasami gorsze, ale z dwiema przyjaciółkami nigdy nie byłyśmy głodne – każda zawsze znalazła coś dla siebie. Choć ciężko mi stwierdzić, czy chciałabym tam wrócić, ponieważ następnym razem chciałabym zwiedzić inne rejony Turcji, to zdecydowanie polecam ten hotel dla osób, które wybierają się tam po raz pierwszy lub jeszcze nie były w Incekum. To naprawdę fajny hotel w rozsądnej cenie :).
-Czystość -Wystrój -Widoki -Obsługa -Drinki -Ceny
- Jedzenie w niektóre dni
Wspaniały hotel :) Teren jest naprawdę spory, dookoła są 3 plaże, razem jest 5 miejsc, w których można zjeść i tyle samo barów, w których naprawdę jest duży wybór zarówno napojów alkoholowych jak i tych dla osób niepijących. Dostałyśmy pokój w domkach obok hotelu, ale nie mogę im nic zarzucić! Czyste, zadbane i schludne a panie sprzątające i panowie uzupełniający mini bar codziennie rano przychodzą z wizytą :) Jedzenie dobre, mięsa codziennie się zmieniają, dodatki raczej podobne każdego dnia, ale ich wybór jest na tyle duży, że każdy znajdzie coś dla siebie. Desery natomiast są przepyszne, zwłaszcza te czekoladowe i świeża baklawa podawana na kolacjach. Kawę najlepiej brać w kawiarni w lobby, bo jej smak jest dużo bardziej wyrazisty niż tej w restauracji. Obsługa jest bardzo miła i pomocna, najlepszych barmanów znajdziecie w Lagoon Bar :) wieczorami koło niego można też zamówić shishe za 15€. W hotelu bardzo dużo aktywności, od samego rana można przejść się na aerobik, siłownie, wziąć udział w łucznictwie czy zagrać w darty lub boccie. Co wieczór jest jakiś program artystyczny, a potem muzyka na żywo lub DJ :) wszystko ładnie wypisane na tablicy ogłoszeń. Serdecznie polecam ten hotel, najlepsze wakacje na jakich kiedykolwiek byłam :)
Obsługa Pokoje Jedzenie Atrakcje
Brak :)
Pobyt bardzo udany. Piękne trzy plaże, bogata roślinność, bary przy plaży, dwa baseny. Cudowne masaże polecane przez Adama i hammam w hotelowym SPA. Jedzenie różnorodne, przepyszne drinki, przepyszne lody i mięsko z grilla. Cisza i spokój. Koncerty na żywo, dyskoteki z DJ, pokazy akrobatyczne. Wszystko to sprawiło, że chcemy tu wrócić.
Trzy plaże, jedzenie, cisza i spokój, duże pokoje, dwa balkony w pokoju rodzinnym, widok na wschód i zachód słońca. SPA.
Pobyt w hotelu Utopia Beach możemy uznać za bardzo udany obsługa jedzenie drinki czystość wszystko na najwyższym poziomie
Bardzo ładna plaża pyszne jedzenie uśmiechnięci w kelnerzy
Po kilku dniach z łazienki zaczął wydobywać się nieprzyjemny zapach który był usuwany na bieżąco ale powracał
Hotel na poziomie, ale nie idealne pięć gwiazdek. Bardzo dużo schodów, więc tylko dla sprawnych osób! Żadna plaża nie ma baru ZARAZ PRZY, więc tu się przejechałam. Plaże są długie zejścia schodami od barów i ubikacji. Dużo obsługi która dba o komfort gości; Woda dostępna 24/7 w lodówkach dla gości; Sporo posiłków z przerwą praktycznie tylko pomiędzy 21:30 a północą; Trzy różne plaże, dwa baseny, dużo pięknej zieleni; Obsługa mówi po angielsku w kratkę! W Turcji rządzi rosyjski, a potem niemiecki. Wszyscy raczej biorą Polaków za (...). Pokoje typu villa z garden view (osobna cześć) mają standard 5 gwiazdek, reszta w budynku głównym... Mocne 3+, 4 gwiazdki - żadnego specjalnego komfortu poza kapciuszkami hotelowymi. Ogólnie: nie będę tam wracać, ale przeciętny Polak powinien być zadowolony.
Piękna roślinność; Stały dostęp do wody pitnej za darmo; Duży teren; Wszystko czego trzeba na miejscu; Dużo obsługi; Fajny wybór drinków i alkoholi na All inclusive; Wczesne śniadania i późne kolacje; Animacje na poziomie; Wygodne łóżka;
Brak jednej, pięknej plaży! Plaże są trzy: duża, piaszczysta, ale brzydka; śliczna laguna, ale trochę mała oraz fragment ładnej plaży piaszczystej, ale za mały i brzydko wygrodzony od innych hoteli. Przy żadnej z tych plaż nie ma baru i ubikacji - po to zawsze trzeba się wspiąć po schodach i troszkę dojść. Dla mnie za dużo budynków i zbyt przytłaczająco. Dookoła inne hotele. Standard pokoi w głównym budynku to nie 5 gwiazdek, to max. 4. No i na koniec: jedzenie ŚREDNIE. Niby dużo, a meh.
Hotel godny polecenia. Pięknie położony, dużo zieleni i ładne plaże. Jedzenie dobre i dużo. Duży wybór drinków. Jesteśmy zadowoleni i polecamy.
Ładny ogrod, dużo zieleni Ładna piaszczysta plaża Ładne pokoje
Hotel pięknie położony z bezpośrednim dostępem do morza i plażą z leżakami. Pokoje ładne i czyste. Jednak odległość od lotniska w Antalya jest dość duża i dojazd zajmuje ok. 2,5 godziny. Brakowało nam również możliwości dłuższych spacerów. Poza terenem hotelu nie ma możliwości spacerowania, natomiast na terenie hotelu są to krótkie odcinki.
Hotel pięknie położony przy trzech zatokach. Dwie plaże malutkie,ale klimatyczne, trzecia duża, z dużą ilością parasoli i leżaków. Restauracje przy plaży, dużo zieleni. Sam hotel spory, pokoje ładne, łazienki czyste. Na terenie są bungalowy. Pokoje w hotelu od strony morza są ciche, natomiast od lądu dramat, blisko ulica główna i hałas ogromny. Jedzenie monotonne, często zimne, sporo mięs, ale brakuje tych smaków tureckich. Z głodu nie umrzesz ale brak takiego tureckiego Wow. Ciasta najlepsze, baklawy, owoce.
Pięknie położony, zieleń, czysto, Piękne piaszczyste plaże, nie trzeba butów do wody.
Jedzenie monotonne, zimne, brak tych orientalnych smaków , pokoje od lądu bardzo głośne, hałas od głównej ulicy.
Bardzo dobry obiekt pod każdym względem .Bardzo czysto w pokojach , na plaży itd. Plaża piaszczysta, bardzo płytko, blisko bar i animacje oraz grill. Obsługa bardzo pomocna, uśmiechnięta. Minus - bardzo dużo Rosjan, głośni. Obsługa bardzo dobrze mówi po rosyjsku, po polsku gorzej - tłumacz na telefonie.
Piękne otoczenie, bardzo zielono i czysto. Duży teren.
Mieliśmy opłacony pokój w hotelu z widokiem na morze a dostaliśmy domki. Chociaż po kilku dniach uznaliśmy to za plus bo wszędzie mieliśmy blisko.
Wszystko zgodnie z opisem i oczekiwaniami. Super. Wszystko na wysokim poziomie. Lokalizacja plaży, rewelacja. Polecam.
Lokalizacja, plaża, obsługa.
Niewiele. Nie mają wpływu na zadowolenie z pobytu.
Utopia Beach Club to bardzo urokliwe miejce, wokół dużo zieleni oraz kwiatów, teren bardzo zadbany. Hotel piękny, na wysokim poziomie, bardzo miła obsługa. Smaczne, urozmaicone posiłki w formie bufetu. Trzy piaszczyste plaże do wyboru. Nasze serce skradła plaża w skałach - bardzo klimatyczna, inna niż wszystkie, po prostu piękna. Przy każdej plaży jest bar, sympatyczni barmani serwują pyszne drinki. Codziennie animatorzy przechadzają się po plaży i zapraszają na różne aktywności. Co wieczór inne atrakcje muzyczne. Centrum SPA oferuje super zabiegi, z których skorzystaliśmy, pracuje tam przesympatyczny i bardzo pomocny p. Adam, który zna język polski. Mieliśmy pokój w jednym z bungalowów z pięknym widokiem na morze i ogród. Spędziliśmy w tym uroczym miejscu cudowny październikowy tydzień z super pogodą. Polecamy z całego serca.
Hotel o wysokim standardzie Trzy plaże do wyboru Piękne, zadbane ogrody Bardzo mila obsługa
Pokój miałem obok hotelu w domkach i dużo do życzenia pozostawia sprzątnie pokoi gdyż chodź się zaznaczy sprzątnie to i tak pokój nie jest posprzątany, jest dużo piasku i kurzu który nie jest przetarty ogólnie to tragedia z tym sprzątaniem
Dobre jedzenie i duży wybór wszystkiego