Zabytkowe miasta, takie jak Dubrownik, z pięknymi murami obronnymi
Malownicze wyspy, takie jak Korčula i Mljet
Krystalicznie czyste wody idealne do nurkowania i żeglowania
Urania położona jest w zacisznym miejscu, jednakże blisko plaży i centrum, co stanowi jej atut, niestety minusów jest dużo więcej: 1. wroga obsługa udająca, że mówi tylko po chorwacku, krzycząca na turystów gdy ci mieli czelność, zgłosić, że np, nie mają wody, czy drzwi wejściowe, prawie wypadają z framóg; 2. słaba jakość i urozmaicenie posiłków, a przede wszystkim ich mała ilość; 3. fakt, że jadalnia nie była klimatyzowana, co sprawiało, że człowiek gotował się podczas posiłków, pokoje w miarę czyste. To był mój 3ci pobyt w Chorwacji, która jest krajem przepięknym i godnym polecenia każdemu, a 2gi w cudnej Baskiej Vodzie, pełnej urokliwych uliczek, widoków na Hvar i Brać, gdzie morze jest krystaliczne, a nad nią wznosi się zapierający dech w piersiach masyw Biokovo. Miejsowość mogę polecić zarówno szukającym rozrywek jak i pragnącym delektować się pięknem natury, jako obiekt zakwaterowania polecam natomiast hotel Slavia, także 2* jednakże o standardzie, jakości posiłków i jakości obsługi o niebo lepszej, o moim wyborze Uranii, zadecydował fakt, iż b.p. Wygoda Travel, z którego jechałam, przedstawiło go w zeszłym roku w ofercie jako 3*, co miało niewiele wspólnego z prawdą.