Universal Perla

Hotel Universal Perla spełnił nasze oczekiwania. Personel bardzo miły, empatyczny i profesjonalny. Wyżywienie bardzo zróżnicowane i smacznie przyrządzone. Serwowano dużo dań z kuchni regionalnej. Wszystkie potrawy były świeże niektóre przygotowywane na oczach gości hotelowych.

Hotel ładny i czysty, troszeczkę mały pokój mieliśmy jak na 3 osoby. Ale daliśmy rade

Świetny hotel w super lokalizacji. Bardzo smaczne jedzonko. Jednak położenie to największy atut tego hotelu. Większość pokoi z widokiem na morze, wystarczy wyjść i udać się przy linii brzegowej i mamy super wycieczkę. Na lewo idąc skalistym brzegiem natrafimy na wiele urokliwych miejsc np miejsce gdzie wycinano skały na potrzeby budowy za dawnych czasów, zameczek itp. Kierując się w prawo można zrobić zalidniową wycieczkę. Zaraz pi wyjściu z miasta jest ukryta jaskinia do której dochodzi woda morska. Zaznaczona na mapie google. Potem wiele plaż, ale jedna jest naprawdę wyjątkowa, gdzie morze wyżyna się na 200m w głąb lądu. Warto tam sobie zrobić przystanek. Potem jeszcze mijamy starożytny dom na skalę, a raczej miejsce gdzie stał. Trzeba zobaczyć na mapie bo w tym roku nawet już tablicy informacyjnej nie ma. Na koniec dochodzimy do miejscowości Puertorico (o ile dobrze pamiętam, w każdym bądź razie portowe miasteczko) i tam jest jedną z największych jaskiń z podziemnym jeziorem na świecie. Bilety warto kupić przez internet, bo na miejscu za pierwszym razem nie udało nam się kupić biletów. Jak na Majorkę to S-illot jest bardzo spokojnym miejscem, nie ma tu podpitych imprezowiczów, super miejsce aby wypocząć. W nocy nie ma hałasu. Sam hotel bardzo czysty, miła obsługa, bardzo mili kucharze. Rano usmażą omleta, jajko , eieczorem rybkę czy mięso. Jedzenie w tym hotelu jest na bardzo wysokim poziomie, a jeżdżę troszkę po świecie i różnie bywa. Wychodząc z hotelu możemy zejść od razu na plażę, albo odwiedzić lokalne sklepiki (byłe nie ten na przeciwko wejścia, tam jest drogo i ubogi asortyment). Najlepszy moim zdaniem sklepik to taki z czerwonym szyldem prowadzony przez starsze małżeństwo jakieś 150m od hotelu. Ceny są tam znośne, ludzie bardzo mili. Aha kupując miejsce na leżakach pod parasolami warto ponegocjować z panem, mają deie ceny 15 i 10€. Ta tańsza opcja jest chyba dla lokalsow, ale da radę ponegocjować. Z lewej strony hotelu test taki mostek a pod nim czasmi można zobaczyć mega duże kraby, które tam mieszkają. Samo miasto ma bogatą historię, warto poczytać i można odwiedzić pozostałości z bardzo dawnych lat. Byłem w tym hotelu już dwa razy i nigdy się nie zawiodłem. Pewnie pojadę i trzeci raz kiedyś. Szczerze polecam na spokojny wypoczynek.

Hotel bardzo dobry, w dobrej lokalizacji, piaszczysta plaża. Śniadania dobre, kolacje wyśmienite. Czysto i w miarę nowe wszystko. Bardzo spokojna okolica, idealnie na wyjazd z dziećmi.

Super hotel, bardzo dobre kolacje. Bardzo spokojna okolica.

Nazwa  Universal Perla
Miejsce  Hiszpania / Majorka / S'Illot
Udogodnienia  basen kryty, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, darmowe wifi, rowery, parking

Malownicze zatoczki z turkusową wodą i białymi plażami

Tętniąca życiem stolica Palma de Mallorca z gotycką katedrą

Góry Tramuntana z trasami idealnymi na piesze wędrówki

Wyświetlono 7 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Marzena

Zalety

lokalizacja; wyżywienie; ogólnie dostępne dystrybutory z wodą.

Wady

zasłonka prysznicowa;

Wady

Leżaki przy basenie trzeba rezerwować za dodatkową opłatą

Tomasz

Zalety

Lokalizacja, bliskość morza i widok na nie, jedzenie, personel.

Fryda

Pobyt - Październik 2022

Zalety

Wszystko super

Wady

Nie jest to miejsce dla super ekstrawertycznych imprezowiczów. Ale nie wiem czy to akurat wada..

Tomasz

Pobyt - Październik 2022

Super hotel, bardzo dobre kolacje. Bardzo spokojna okolica.

Zalety

Blisko morza, milła obsługa. Spokojna okolica. Dobry na wyjazd z dziećmi.

Wojciech

Pobyt - Wrzesień 2019

bardzo dobra oferta dla osób ceniących czystość, świeżość, dobrą kuchnię i bliskość plaży / osoby poszukujące rozrywki i życia nocnego mogą czuć się rozczarowani (są na wyspie bardziej żywe miejscówki)

Zalety

położenie przy plaży, cisza, czystość, kuchnia, przyjazna obsługa, taras z barem na dachu, dobra lokalizacja wypadowa na zwiedzanie wyspy

Wady

ubogi program animacji, słaby basen (ale po co, gdy piękna plaża nadmorska obok?)

Adrian

Pobyt - Sierpień 2014

Hotel ułożony idealnie ,jedzenie ?powiem tak 😄dla każdego coś.dobrego ,👍widok z.przednich balkonów e prost na morze ,co tu dużo.gafac ,jechać nie żałować

Zalety

Dzielnica cicha spokojna.,hotel na samym morzem ,czysto i.i smacznie 👍

Universal Perla