Słoneczne plaże z turkusowym morzem i białymi domkami
Klimatyczne mediny i kolorowe bazary pełne przypraw
Luksusowe kurorty i ośrodki spa z widokiem na morze
Pobyt oceniam ogólnie dobrze, jedzenie ok, czystość też, obsługa miła
położenie, blisko od lotniska, duży teren
wymaga remontu
Hotel bardzo ładny spełnił nasze oczekiwania, widok z balkonu piękny, pokoje codziennie sprzątane, obsługa miła i bardzo pomocna, jedzenie bardzo dobre, zróżnicowane,codziennie jakieś nowości kulinarne, szeroka oferta alkoholi, baseny czyste, plaża ładna, wi-fi
blisko do plaży, codziennie uzupełniany mini bar, sklep w hotelu można kupić ładne prezenty, pamiątki, w recepcji można wymienić walutę na lokalną, bankomat
animacje- lepiej zorganizowane
Hotel w pełni spełnił oczekiwania, widoki z okna piękne. Pokoje sprzątane codziennie, jedzenie oraz drinki bardzo dobre. Pierwszy raz naprawdę nie ma się do czego przyczepić. Obsługa bardzo miła i kontaktowa.
Duży i czysty basen, Świetne jedzenie i drinki, Bliskość morza, Czyste i przestronne pokoje, Miła obsługa
Pokoj typu swim up super sprawa ,sprzątane codziennie
Jedzenie super ,blisko plaża wolne leżaki na basenie i na plaży nie trzeba rezerwować o 5 rano
Jakieś są ale nie przeszkadzają
Uwaga. W hotelu zostałam okradziona przez personel. Mialam pieniądze w sejfie, w którym nadałam kod. Jednak pod moją nieobecność 3 dni przed wylotem została skradziona cześć pieniędzy 90 euro. W Polsce zorientowałam się, że brakowało również 30 zł, które mialam w plecaku... Natychmiast powyższy fakt został zgloszony do Menadżera hotelu, który UWAGA śmiał się, nie wierzył, twierdził, że to niemożliwe, że na pewno pieniądze straciliśmy . Poprosiliśmy o wezwanie policji, czego menadżer nie uczynił. Po samodzielnym zadzwonieniu na policję ta rzuciła słuchawka słysząc z jakiego hotelu dzwonimy. Następnie poszliśmy do głównego menadżera, który mowil to samo co pierwszy, ponadto był lekceważący, arogancki. Ponadto groził, że pożałujemy, że mamy jego zdjecie, które zostało zrobione na ogolno dostepnej tablicy w hotelu. Menadżerowie chronili złodzieja w hotelu, nie czulam się tam bezpiecznie,ani komfortowo. Nie polecam...
Okradani się klienci hotelu, a menadżerowie nie reagują, chronią złodzieja. Dołączam zdjęcia menadżerów, uszkodzeń mechanicznych sejfu
Pobyt oceniam bardzo dobrze. Pokoje czyste, codziennie sprzątane ( częsta wymiana pościeli, uzupełniane napoje w lodówce). Obsługa bardzo miła i zawsze pomocna. Nie korzystaliśmy z basenu ponieważ uwielbiamy morze i naprawdę morze "petarda". Plaża długa można spacerować wzdłuż wybrzeża, nie ma problemu z leżakami. Codziennie wieczorem coś się dzieje. Polecam 2 dniową wycieczkę na Saharę. Myśmy byli w drugiej połowie czerwca więc nie było jeszcze bardzo gorąco. Na Djerbie warto zobaczyć dzielnicę żydowską i murale. Jedzenie każdy coś znajdzie dla siebie i wegetarianin i mięsożerca.Ja akurat jestem na Keto diecie i nie miałam najmniejszych problemów z kompozycją posiłków. Hotel nie dla rodzin z małymi dziećmi. Taksówkami można się poruszać bez problemu, są tanie kierowcy służą radą i pomocą.
Hotel spełnił nasze oczekiwania, jeden wśród 3 najlepszych na Djerbie. Atutem jest plaża i morze. Polecam pokoje z prywatnym basenem.
Zawsze jakieś można znaleźć, ale jak dla nas nie miały wpływu na pobyt.
Hotel nie zasługuje na 5gwiazdek ale dwa tygodnie spędziliśmy z żoną bardzo fajnie, muzyka trochę nie z tej epoki ale można potańczyć.Pogoda trafiła się dobra więc można było opalić skórkę, mieliśmy swoją muzykę plus szum morza relaks na maksa.Blisko do miasta za 6 dinarów taxi i zakupy na sto dwa.Dla mnie osobiście to ten hotel jak sanatorium dla francuzów byliśmy na masażach nawet dobre stargowaliśmy na sto dinarów uważam że cena adekwatna za 50min za dwoje. Przez to poznaliśmy basen z słoną wodą to chyba była solanka z masażami wodnymi. Parę razy chodziliśmy w szlafrokach przez plażę do tej solanki .Animatorzy bardzo się starali rozbawić publikę ale seniorzy słabo z tańcami tylko posiedzieć wypić i popatrzyć.Podczas naszego pobytu był remont więc było przy basenie troszkę nieprzyjemnie patrzeć na robotników i słuchać wiertarek i pracy koparki uciekaliśmy w zakamarki bo są albo na plażę .Parę dni przy końcu pobytu było lepiej bo powstały antresole przy restauracji głównej oraz basenowej i można było zjeść na zewnątrz.Nowi właściciele remontują ten hotel więc za rok powinien być już na sto procent 5 gwiazdkowy teraz ma te gwiazdki za obsługę czystość w pokojach,super barmanów i kelnerów dobre jedzenie ,bardzo dobre drinki ,piwo i bar . Kawę polecam w kawiarni bo ta z restauracji słaba.
Blisko do morza i plaża jak nad Bałtykiem można iść na długi spacer ,czystość w pokojach codziennie sprzątane a po napiwku macie różne niespodzianki.SUPER obsługa w hotelu wszyscy są mili i uprzejmi.Darmowy sejf ,lodówka z napojami codziennie uzupełniana,kawa herbata w pokoju można na balkonie z rana patrząc na morze posłuchać szumu fal i relaks.Polecam posiłek w restauracji przy basenie też super. Wino butelkowe podaje kelner poprosisz przyniesie butelkę białego z kubełkiem lodu to 5 gwiazdek
Na pewno jakieś się znajdą jak we wszystkich ale proszę rozmawiać z obsługą recepcją zawsze pomogą.
Moja opinia będzie inna niż pozostałe ponieważ chcę się skupić na innym problemie. Mianowicie w ostatni dzień przed powrotem około godz 19tej zorientowaliśmy się że zostaliśmy okradzeni , z zamkniętego sejfu zginęły pieniądze . Zgłosiliśmy kradzież do recepcji ,zapewniono nas że jest to niemożliwe ponieważ hasło do sejfu sami ustaliliśmy i że nikt inny nie ma dostępu , szybko jednak okazało się że jest inaczej , mąż zainicjował blokadę sejfu i wtedy okazało się że jednak obsługa hotelu bez problemu go otworzy. Rezydent poinformował nas żeby nic nie osiągniemy nawet na policji . Myślę że celowo kradzież miała miejsce w ostatnich godzinach naszego pobytu żeby nie było czasu na dodatkowe działanie , nie zginęły również wszystkie pieniądze tylko część lecz i tak bÿła to nie mała kwota , jaki pewnie złodziej liczył że w ogóle się nie zorientujemy . Zgłosiliśmy sprawę również do organizatora i tutaj również odbiliśmy się od ściany , kazano nam zgłosić sprawę na policji ale z góry wiadomo że nic nam to nie pomoże a tylko stracimy czas i nerwy. Pozostaliśmy bez pomocy i mimo dobrze wcześniej spędzonego czasu na urlopie ostatni dzień pozostawił ogólne wrażenie nieprzyjemne.
Bardzo ładny, odświeżony hotel. Pokoje przestronne, w cenie codziennie uzupełniany minibar. Idealny dla osób, które potrzebują odpoczynku w luksusowym hotelu. Dodatkowo piękna, piaszczysta plaża bezpośrednio przy hotelu oraz sklepiki, w których można zakupić lokalne produkty.
bliskość do plaży i centrum wielość pokoi
Cena jest nieadekwatna do jego standardu .Widać czas upływający dla tego hotelu. Maj to loteria pogodowa więc radzę po 20 maja rezerwować pobyt .
przy morzu
Jest to stary hotel szczególnie to widać w jego skrzydłach .
Hotel określiłabym jako dobry, nastawiony na dorosłych (brak miejsc do zabawy dla dzieci). Na pewno nie jest to 5* jak w turcji czy w grecji. Pokój był ładny, ale z tego co sie zorientowałam nie wszystkie takie są (część pokoi była niewyremontowana wiec pewnie wszystko zalezy na co sie trafi) Obsługa hotelu bardzo miła, jednak jeśli chodzi o organizację widać że czegoś brakuje, mimo małej ilości gości czas obsługi był dość długi. Podczas mojego pobytu była chwilowa awaria wody (część hotelu do popołudnia nie miała wody) - ale wiadomo zdarza sie. Sam hotel przy plaży, woda była kilka metrów od brzegu brudna dalej było ładnie (nie wiem czy tu jest tak zawsze czy akurat taki czas). Bardzo ładne zadbane rośliny na terenie hotelu. Jedzenie bardzo dobre - spory wybór też dla wegetarian. W barze nie wszystkie drinki były darmowe - za część trzeba było zapłacić. Animacje w hotelu słabe. Podsumowując było ok, ale nie zdecydowałabym sie na powrót do tego miejsca
Przy plaży Miła obsługa Zadbana roślinność na terenie hotelu Sklep na terenie hotelu Dobre jedzenie
Słabe animacje Średnie zorganizowanie personelu hotelu
Bardzo przyjemne i klimatyczne miejsce na wakacje. Hotel w marokańskim stylu, przestronny, jasny. Pokoje duże i z ładnymi widokami. Jedzenie smaczne i świeże. Większość gości to francuzi. Z restauracji wyjście na taras, z tarasu na basen główny a z niego wprost na plażę z barem - lubię taki układ w hotelach. Wieczorami animacje taneczno-muzyczne, karaoke, dyskoteka, możliwość posiedzenia długo przy drinku na tarasie. W ramach all co prawda tylko napoje alkoholowe lokalne, ale obsługa nie oszczędza ich przy serwowaniu.
- klimat, architektura, kameralny ale przestronny - ładne i duże pokoje - fajna część basenowa - smaczne jedzenie - krótki dojazd z lotniska - eleganckie spa - napoje gazowane typu cola z oryginalnych butelek
- obsługa mogłaby postarać się nieco bardziej - położony na uboczu, brak atrakcji w zasięgu spaceru, trzeba skorzystać z taksówki - mało gniazdek elektrycznych w pokojach
Warto zwrócić uwagę na możliwość spróbowania lokalnych dań przy obiadowym/kolacyjnym bufecie; + za smaczne desery; - za mięso. Wifi szybkie w prawie całym hotelu (w restauracji wolniejsze), piaszczysta, dość ładna plaża (jak na standardy w Tunezji). Pokoje wymagają odświeżenia. + za leżaki nie tylko przy basenie. Obsługa w recepcji zawsze pomocna, niestety przy barach / w restauracji czasem ciężko się dogadać.
lokalne dania wifi plaża leżaki obsługa w recepcji
pokoje mięso w restauracji słaba obsługa w barach/restauracji głównej
Pięknie położony hotel z bezpośrednim dostępem do piaszczystej plaży. Przyjazna obsługa poradzi sobie nawet z zamówieniem kebaba o 1:00 w nocy :) Świetny hotel dla aktywnych - sala fitness, dwa baseny, korty tenisowe, codzienne tańce hulańce, które pod okiem animatorów uprzyjemniają pobyt, a nawet możliwość przejażdżki po plaży na wielbłądzie.
Zróżnicowane jedzenie, wiele aktywności
Niski poziom znajomości języka angielskiego, zaniedbane łazienki w częściach wspólnych
Pobyt upłynął bardzo dobrze. Pokoje sporych rozmiarów,czyste i dobrze wysposażone. Bezproblemowy dostęp do miejsca przy basenie, czy w restauracji
Kilka basenów, oddzielny bar i kawiarnia, bardzo zadbana zieleń na terenie obiektu
Jakość i smak posiłków był na bardzo niskim poziomie
Hotel przeciętny, bez animacji (w ciągu dnia), z mało różnorodnym jedzeniem. Pokoje zadbane, schludne, ale mające już swoje lata i wymagające odświeżenia. Obsługa miła, wieczorne imprezy całkiem sympatyczne.
Widok na morze, zewnętrzny basen, sklep z różnorodnym asortymentem na miejscu oraz ciekawe drinki z owocami, świeża mięta i innymi dodatkami.
W hotelu w ciągu dnia nic się nie dzieje, a jeżeli tak, to jest to mało zauważalne. Obsługa ma spowolnione ruchy, oczywiście z dużym dystansem podchodząc do kraju, ale tu...jeden drink robiony 10-15 minut.
Jeżeli przyjeżdżasz do tego obiektu aby spędzić czas przy plaży oraz basenie nie będziesz zawiedziony. Hotel wymaga generalnego remontu starych pokoi oraz części wspólnych. Część z pokoi nadal stara, z obdrapanymi ścianami, starą łazienką z żółtym od wykorzystania brodzikiem. Obsługa w hotelu (barmani) w pierwszej kolejności obsługują Francuzów co czasami mogło mocno irytować - średni poziom komunikacji w języku angielskim. Plaża ładna, piaszczysta z dużą ilością leżaków do wykorzystania, w czasie większych fal można napotkać sporo glonów jednak nam to nie przeszkadzało. Na miejscu znajdziecie sklep zawierający wszystko, kosmetyki, ubrania, wyroby tytoniowe oraz pamiątki, które można przywieźć z Tunezji.
- Ładna plaża - Różnorodność jedzenia w restauracji - Bardzo dobrze działające WiFi w częściach wspólnych (w pokojach czasami przerywało)
- Czystość - Stare pokoje (nie wszystkie!) - Zaangażowanie pracowników
Hotel posiada duży odkryty basen i jeden kryty, szeroką ofertę drinków w usłudze all inclusive (whisky sour/mojito włączając), fajnie położą prywatną plaże z leżakami, szeroką kartę menu ze sporym wyborem dań lokalnych.
* zaangażowana obsługa hotelowa * bufet * bardzo szybki internet (przeciętnie 30-50 mb/s - minus to taki że czasami go zrywa)
* słaby język angielski obsługi hotelowej
Pięknie położony nad samym morzem hotel, wystrój bardzo przytulny, w kolorach ziemii. Czysto, miła obsługa, duży wybór jedzenia. Przyjemne miejsce, bez atrakcji dla dzieci, więc kierowane raczej dla dorosłych.
Przyjemny wystrój, bliskość morza. Podobał mi się pokój - przestronny, przyjemnie urządzony, z własnym dużym balkonem. Idealne miejsce, żeby się zregenerować. Na miejscu jest dobrze zaopatrzony sklepik z pamiątkami, bankomat, można tez wymienić walutę na lokalną na recepcji.
Może jedynie odległość od centrum, choć niewielka, to jednak spędzałam czas głównie na terenie hotelu. Niczego mi jednak nie brakowało .
Hotel posiada niezbędną infrastrukturę dla udanego wypoczynku, ale w wielu miejscach wymaga już odswieżenia/remontu.
Bar Medusa - dobre drinki, smaczne jedzenie w hotelowej restauracji, miła obsługa na recepcji, sklepik na terenie hotelu, szisza bar, ochrona na plaży. Bardzo dobrej jakości Wifi. Kawa najlepsza w barze na prawo od recepcji. Codziennie sprzątane.
Dosyć powolna obsługa (charakterystyczne dla tego regionu), brak standaryzacji drinkow: każdy barman przygotowywał je w inny sposób, wykorzystujac dużo przesłodzonych syropów. Niekiedy trudno było się porozumieć w języku angielskim.