Ukino Palmeiras Village Family Resort (ex. Be Live Family Palmeiras Village)

Hotel super😊czysto,duży hotel,dużo miejsca przy basenach,jedzenie super,alkohole markowe,duży wybór kolorowych drinków ,obsługa miła,pomocna ,wszystko na 6😊😊😊

Wszystko w najlepszym porządku .Polecam Jednak proszę nie lecieć przez biuro EXIM tours dwa dni pobytu wyrwane dolot w nocy ostatni dzień wypad po niedaniu brak rezydenta samolot rejsowy wydzieranie kasy za bagaż na lotnisku , żenada

Bardzo fajny hotel pięknie umiejscowiony ,czysty zadbany, mała obsługa, dobre wyżywienie , brak wszędobylskich Rosjan .W barach podawany markowy alkohol , napoje w postaci cola fanta itp oraz cztery rodzaje wina i piwa do oporu bierzesz ile chcesz Polecam zdecydowanie

Wszystko w najlepszym porządku . Polecam dla rodzin z dziećmi

Fatalnie jeden koszmar .Straszna oszczednosc na wszystkim np; Napoje so podawane w malutkich kubeczkach i ograniczone na osobe

Nazwa  Ukino Palmeiras Village Family Resort (ex. Be Live Family Palmeiras Village)
Miejsce  Portugalia / Algarve / Armacao de Pera
Udogodnienia  basen odkryty, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, udogodnienia dla niepełnosprawnych, sporty wodne, windsurfing, bez paszportu, parking

Udogodnienia dla dzieci: brodzik, plac i pokój zabaw, sala gier, bufet dla dzieci, wysokie krzesełka, minidyskoteka.

Tylko 300 m do drobno piaszczystej plaży (dojście po schodkach).

Bogata oferta rekreacyjna: siłownia, tenis, minipiłka nożna, siatkówka, aqua aerobik, zumba, joga, pilaste, stretching.

Rozrywka: pokazy tańca, muzyka na żywo, wieczory taneczne, przedstawienia.

Wyświetlono 17 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Cecylia

Zalety

Piękne plaże wśród klifów,niedaleko od lotniska,miasteczko małe ale do większych miast niedaleko 😊😊😊

Wady

Nie ma wad 😊

Pobyt - Październik 2023

Wady

Brak baru hotelowego przy plaży

Pobyt - Październik 2023

Zalety

Umiejscowienie plaży hotelowej brak tłoku gdziekolwiek byś nie był

Wady

Brak baru na plaży hotelowej choćby z wodą do najbliższego trochę daleko Aquapark dla dzieci jeszcze znośny reszta zjeżdżalni bardzo słaba ,prymitywna Jeśli ktoś liczył na fajne animacje , to może je sobie odpuścić

Wszystko w najlepszym porządku . Polecam dla rodzin z dziećmi

Wady

Brak baru na plaży Nie polecam organizatora EXIM tours

2.6
Jozef

Pobyt - Lipiec 2019

Zalety

Ciepla woda pod prysznicem

Wady

Obsluga , Jedzenie , Napoje , brak parasoli przy basenach. NIE POLECAM

Pobyt - Październik 2018

Hotel położony w pobliżu kilku przepięknych, malowniczych plaż oraz ciągnącej się nad nimi ścieżki nad klifami. Plaże piaszczyste, woda turkusowa, widoki bajeczne. Wokół hotelu jednak jedynie apartamentowce, brak sklepików, deptaku, knajpek więc jeśli ktoś szuka miejsca z rozrywkami wokół hotelu to nie polecam. Jednakże sam hotel oferuje dość bogaty program animacyjny, w ciągu dnia ale głównie wieczorem. Codziennie są jakieś pokazy, występy itp na dość dobrym poziomie. Hotel rewelacyjny dla rodzin z dziećmi - dużo udogodnień i atrakcji: osobny duży basen, zadaszone leżaki,wodny plac zabaw,zjeżdżalnie,foteliki w restauracji.Hotel bardzo czysty, pokoje duże z balkonami z bocznym widokiem na morze, codziennie sprzątane,eleganckie.Jedzenia bardzo dużo, dwie restauracje do wyboru plus jedna kolacja tematyczna na pobyt w cenie. Przy basenie dużo miejsca, sporo leżaków, w barze przy basenie i w Lobby barze pyszna kawa, natomiast na śniadaniu okropna :) Jedzenie smaczne, dużo owoców, codziennie pizza,duży wybór serów, sałatek, słodkości, do kolacji i obiadu 3 rodzaje wina+ piwo do wyboru, drinki w barze przy basenie i lobby barze. Ogólnie hotel świetny, godny polecenia, w zasadzie brak minusów.

Zalety

Położenie blisko kilku przepięknych, piaszczystych plaż; czystość, obsługa, posiłki, wielkość pokoi.

Wady

Brak rozrywek w okolicy.

Robert

Pobyt - Sierpień 2018

sierpień 2018, rodzina z dziećmi, nie mozna się nudzić, hotel robi wszystko dla gości

Zalety

Dla mnie naprawdę wszystko

Wady

lekko chłodna woda w basenie

Emil

Pobyt - Sierpień 2018

Generalnie hotel świetny. Głównie gośćmi są rodziny z dziećmi więc głośno w ciągu dnia, cicho w nocy. Organizacja hotelu doskonała, ciagle coś sie dzieje, obsługa pomocna i dyskretna. Raj dla dzieci.

Zalety

Animacje, organizacja, obsługa, położenie, posiłki.

Wady

Wady drobne: głośno na posiłkach, wiecznie pozajmowane leżaki przy basenach

Pobyt - Lipiec 2018

Świetny hotel, czyste pokoje, sprawna obsługa świetna lokalizacja blisko przepięknych plaż!

Zalety

Super miejsce na rodzinne wakacje. Dużo atrakcji dla dzieci, pyszne jedzenie. Polecam

Wady

Zimna woda w basenie.

Pobyt - Czerwiec 2018

Zdecydowanie polecam ten hotel. Okolica wspaniałą, piękna plaża robiąca wrażenie. Można bez problemu wypożyczyć samochód i objechać niedalekie bardzo ciekawe punkty, które naprawdę warto zobaczyć: przylądek św. Wincentego, Sagres, Lagos. Hotel jest bardzo duży i zadbany. Jest dość dużo dzieci i wiele atrakcji dla nich- nie mogą się tam nudzić. Obsłucha hotelu przemiła, pomocna. Pokoje czyste, ładne. Widoki z okna zależą od umiejscowienia: są z widokiem na ocean, ale również na kosz na śmieci. Jedzenia mnóstwo, różnorodke. Codziennie jakies nowe potrawy. Polecam kolecję w restauracjach a\'la carte (przpyszne). Wifi na terenie całego hotelu, nie tylko w lobby. Super lobby bar z prawdziwą kawą i drinkami, mozliwość oglądania wydarzeń sportowych. Jedynym minusem w naszym terminie (czerwiec) była dość niska temperatura i niezbyt dużo słońca. Zdecydowanie polecam, można odpocząć i podziwiać piękno Portugalii.

Zalety

położenie bliskość plaży obsługa hotelu all inclusive baseny

Wady

dość dużo dzieci słabe animacje

lors

Pobyt - Wrzesień 2017

Hotel jest bardzo ładny, czysty. Minusem było łóżko złożone z dwóch materaców, które ciągle się rozjeżdżały, poza tym pokoje duże, dobrze wyposażone. My nie odczuliśmy tego, że hotel jest tak duży. Byliśmy w hotelu we wrześniu, nie było problemów z wolnymi stolikami ani kolejek do baru. Obsługa bardzo sympatyczna, drinki bardzo dobre i mocne. Ogólnie jest do wyboru kilka gotowych drinków typu pinacolada, tequila sunrise, sex on the beach i alkohol wszelkiego rodzaju lany zdecydowanie od serca. Jedzenie było dobre, codziennie kilka rodzajów bardzo smacznej pizzy, makarony, około dwa rodzaje ryby i dwa mięsa, duży wybór dodatków, dużo słodyczy, 4 smaki lodow, zupy, jednak wszystkie smakowały tak samo, ogólnie jedzenie powtarzalne, ale smaczne i zawsze dało się coś wybrać (my codziennie jedliśmy pizze :D). Polecamy skorzystać z darmowej kolacji a la carte. Do miasteczka około 2 km, jest tam kilka sklepów, barów, lodziarni, raczej mało rozrywkowa okolica, rekompensują to jednak przepiękne plaże na których miło spędza się czas wieczorami. Wieczorami i rankiem dość mocno wiało, w ciągu dnia było zaś bardzo gorąco. Woda w oceanie faktycznie jest dość zimna, a fale dość duże, nie jest to odpowiednie miejsce na kąpiel dla małych dzieci. W hotelu są jednak fajne baseny dla dzieci i równie fajne i bardzo duże baseny dla dorosłych. Bardzo drażniły mnie zorganizowane wycieczki emerytów z Francji, którzy nie potrafią się zachować, blokują przejścia, nie umieją się zachować i ogólnie myślą, że są królami świata a stanowili oni 50% gości. Uważam jednak, że hotel jest godny polecenia, okolica jest przepiękna i warta zobaczenia, idealne miejsce na odpoczynek, jednak jeśli ktoś poszukuje wielu rozrywek to Portugalia nie jest odpowiednim miejscem, raczej jest to miejsce dla starszych osób bądź poszukujących odpoczynku z dala od zgiełku, jednakże my jako młoda para spędziliśmy czas bardzo dobrze, rozczarował nas jedynie brak ciekawych atrakcji oraz beznadziejny aquapark w pobliżu

Zalety

bardzo blisko do przepięknych plaż, bardzo miła obsługa, czysto, jedzenie smaczne, bardzo dobrze zbudowany hotel

Wady

mało atrakcji w okolicy, miasteczko małe, tłumy emerytów z Francji, którzy nie potrafią sie kulturalnie zachować

klientka wakacje.pl

Pobyt - Wrzesień 2017

Hotel dla osób lubiących leżenie na plaży lub też bardziej jeśli chcemy wypożyczyć samochód - okolica przepiękna.

Zalety

piekne plaże w pobliżu mozliwośc wypożyczenia samochodu - lepiej samemu nie przez hotel ani rezydenta (na przeciwko hotelu wypozyczalnia Europcar) pokój duzy choć dwa rozjeżdzające się materace były dośc niewygodne codzienny serwis sprzątający

Wady

duzo starszych osób z Francji, którzy są obsługiwani w pierwszej kolejności monotonne jedzenie raz pojawiły się mrówki w pokoju zimna woda w basenie

marian wojciechowski

Pobyt - Wrzesień 2017

mieliśmy szczęście bo trafiliśmy pogodę więc leżeliśmy przy basenie.z relacji rezydentki wynikało,że przełom września-pażdziernika różnie bywa z pogodą .Położenie hotelu wśród samych apartamentowców nie było gdzie pójść w razie niepogody.

Zalety

czysty

Wady

położenie

nicki

Pobyt - Lipiec 2014

Ogólnie Algarve to piękna okolica, przepiękna. Takich widoków, cudów wybrzeża nie ma w całej Europie. Gdybym jednak miała jechać tam jeszcze raz, na pewno nie wybrałabym ani tego hotelu, ani tej miejscowości (którą trudno miejscowością w ogóle nazwać - to raczej osiedle hotelowe); wieczorami nie dzieje się nic

Zalety

Hotel nowy, pokoje duże, ładne i czyste; dość dobre posiłki i wino;

Wady

Hotel wielki, beznadziejnie zbudowany - w kształcie litery U - na dole basen z dudniącą muzyką - strasznie głośno, nie dało się spać przy otwartym oknie; położenie - totalne odludzie!!! w pobliżu niby jest jakiś przystanek ale bez rozkładu (najbliższy przystanek z rozkładem w armaceo - ok. 45 min na pieszo); stołówka za mała do tej ilości gości - byłam przed sezonem a mimo to za każdym razem trzeba było czekać na wolny stolik - w sezonie musi tam być tragedia; stoliki poustawiane tak, że praktycznie zawsze trzeba było jeść z kimś (dosłownie 10 cm przerwy miedzy stołami, nie przesadzam); kolejki do dań na ciepło po kilkanaście osób; basen ok, poza tradycyjnymi \\\"rezerwacjami\\\", które mimo zapowiedzi nie były tępione; \\\"drinki\\\" na basenie bez... alkoholu; kolejna do picia koszmarna; w lobby barze za mało miejsc, kolejka po napoje koszmarna; animacje przy basenie - w zasadzie ich nie było - poza występem niby beatlesów, który był ok; obsługa bardzo słabo mówi po angielsku

Ana

Pobyt - Lipiec 2014

Pobyt Czerwiec 2014. Hotel czysty, pokoje fajnie urządzone,nie ma się do czego przyczepić-w końcu to nowy hotel. Jedzenie bardzo dobre-do wyboru do koloru. Fakt, że czasami na kolacji w okolicach godziny 21.00 było więcej ludzi i trzeba było poczekać 5,10 minut, ale bez przesady.... Natomiast jak się było ok.19.00 to puściutko i na spokojnie także nie przesadzajmy. Plaża piękna, piaszczysta w klifowej zatoczce tak jak piszą ok.300 m od hotelu - 5 minut drogi chyba, że w żółwim tempie to 10;) Ogólne wrażenie bardzo dobre. Z czystym sumieniem mogę polecić ten hotel.

Zalety

Czysty, dobre jedzenie

Wady

Nie wiem czy to wada, ale do centrum miejscowości Armacao de Pera był jakiś kilometr. To w sumie niedaleko (15-20 min.spacerem), W pobliżu hotelu zero sklepów (jeden malutki tylko). No i woda w oceanie b. zimna brrr,ale pokąpać się trzeba;)

Tomek

Pobyt - Czerwiec 2014

Bardzo dobry hotel zasługujący na swoje cztery gwizdki, nawet w porównaniu z hotelami w innych krajach, choć to hiszpanska sieciówka. Hotel czysty, z dobrą obsługą dbającą o gości, ładne i dobrze wyposażone pokoje, światne posiłki z szeroką gamą wyboru. Położenie hotelu również bardzo dobre w sympatycznej okolicy, z urokliwym wybrzeżem klifowym, którym mozna spacerować i podziwiać piękne widoki. Na pewno nie jest to hotel dla osób oczekujących życia nocnego w okolicy i świetnej infrastruktury na plaży połozonej wśród kilfów. Jedynym minusem może być duża liczba gości w szczycie sezonu, gdyż w stosunku do wielkości hotelu relatywnie mało przestrzeni koło budynków i basenu. Jest to jednak charakterystyczne dla hoteli Be Live. W maju i czerwcu nie było tego problemu, ale można było go zauważyć w długi weekend jaki mieli w Hiszpanii, gdy do hotelu przyjechało dużo Hiszpanów. Hotel z całą pewnością wart polecenia, dla osób mających urodziny w czasie wyjazdu miła niespodzianka w postaci szampana i tortu serwowanego do pokoju. Mając pewne porównania z pełnym przekonaniem mogę polecić ten hotel.

Zalety

Położenie w ładnej klifowej okolicy, bardzo dobra obsługa, świetne posiłki, dbałość o gości, wysoki standard hotelu

Wady

W sezonie może być tłoczno, mało przestrzeni obok budynków i basenu

Aneta

Pobyt - Czerwiec 2014

Wakacje.pl tym razem zawaliły sprawę na całej linii,nie potwierdziły mojej rezerwacji u organizatora i niestety na dwa dni przed wylotem miałam dwie możliwości,zwrot kasy lub inny hotel...

Zalety

Hotel czysty i nowy,na tym jego zalety się kończą.Totalnie nie przygotowany na przyjęcie takiej ilości turystów.jedna restauracja na 500 pokoi,porażka. jedzenie ostatni sort.miejsce na wakacje wśród pięknej przyrody wymarzone,ale nie w tym hotelu.Mnóstwo dzieci.

Wady

Na wejście do restauracji trzeba było czkać godzinkę w kolejce.

Ukino Palmeiras Village Family Resort (ex. Be Live Family Palmeiras Village)