Bezpośrednio przy własnej, piaszczystej plaży, z pięknym widokiem na zatokę (ręczniki, leżaki i parasole bezpłatne)
Duże przestronne pokoje wszystkie z widokiem na morze
Dużo udogodnień dla dzieci: brodzik, mini-klub dla dzieci, plac zabaw dla dzieci, dzienne i wieczorne animacje
Animacje w języku angielskim, rosyjskim i francuskim
Hotel bardzo ładny, zadbany, w pokojach czysto, obsługa w porządku, ładny widok z balkonu na morze.
Hotel znajduje się blisko plaży, dobre jedzenie i miła obsługa.
Hotel duży jednak dobrze skomunikowany/ kilka wind/.Zadbany. Jedzenie bardzo dobre i urozmaicone. Plaza przy hotelu wąska, ale kawałek dalej inna/ publiczna/ duża. Baseny i zewnętrzna część wypoczynkowa ładna. Animacje dla dzieci i wieczorki dla dorosłych. Polecam.
Jak dla mnie wolę mniejsze hotele, ale ten jest ok.
Podobało się.
Wakacje z 2 dzieci, bardzo fajne wakacje, świetni animatorzy. dużo zajęć w ciągu dnia, ciekawe pokazy wieczorami, pyszne jedzenie 24h/dobę, pokoje lekko podniszczone, woda w basenie ze zjeżdżalniami bardzo zimna i drinki takie, że w zależności od pory dnia whisky smakowało za każdym razem inaczej :) Podróż do Kusadasi zajmowała 15 minut busikiem za 1Euro, za dzieci nie płaciliśmy, bus numer 1/1A jeździł co 15 minut. Na wycieczce w Efezie byliśmy z biurem ze wzglądu na kolejki do wejścia, ale byliśmy ostatnim hotelem na trasie, wiec również w 15 byliśmy już w Efezie. Ogólnie pobyt będziemy wspominać bardzo miło, ale było kilka mankamentów, które można szybko naprawić, jeśli ktoś z hotelu czyta te komentarze :)
-animacje dzienne i wieczorne -pyszne jedzenie -różnorodność basenów i plaży -darmowe wypożyczenia kajaków/słupa -fajne otoczenie, obok hotelu park i fajne górki, żeby móc się wdrapać i zobaczyć piękny zachód słońca - bliskość do Efezu czy Kusadasi
-zimna woda w basenie dla dzieci -alkohol notorycznie się kończył, albo wieczorami wlewali co popadnie -pokoje/łazienki już potrzebują remontu, brzydki zapach z kanalizy
nie mam uwag, wszystko na plus obsługa również zaangażowana i pomocna.
lokalizacja jest mega rozmieszczenie w hotelu poszczególnych atrakcji również wszędzie blisko
To była nasza 4. wizyta w Tusan Beach Resort (w tym trzecia z rzędu), więc chyba nic więcej nie trzeba dodawać :)
Atmosfera - w żadnym innym hotelu, który odwiedziłem nie spotkałem się z taką życzliwością i otwartością obsługi, od sprzątaczek po managerów :) Niesamowite widoki (na morze, Kusadasi oraz wyspę Samos). Dostęp do atrakcji (blisko do Efezu, delfinarium, centrum miasta, Samos). Wysoki standard (pyszne jedzenie, room service)
Może lekko przydałoby się go już odświeżyć.
Hotel trąci już myszką, ale dla rodzin z dziećmi jest jak najbardziej ok.
- lokalizacja: warto wziąć pokój z widokiem na morze (morze rzut beretem, wieczorem słychać szum fal, piękny widok); - plaża (bardzo łagodne zejście, daleko od brzegu wciąż dość płytko); - jedzenie - smaczne choć nieco monotonne; - obsługa - miła i pomocna, - cisza, spokój, fajne miejsce na wypoczynek.
- nieco stary, - animacje dla dorosłych monotonne, aerobik wodny pozostawia wiele do życzenia, - fajne animacje dla dzieci, codzienne bardzo długie mini disco, - kolacja a’ la carte niejadalna, wino serwowane podczas kolacji nie do wypicia (byliśmy na kuchni włoskiej).
Cudowny pobyt. Hotel ok, pokoje sprzątane każdy dzień. Animacje wieczorne mega fajne na wysokim poziomie
Pyszne jedzenie, dużo cienia, czysto bardzo, mili kelnerze, rewelacyjne animacje
Mini club do odświeżenia
Jestem dwa dni po powrocie z tego hotelu. Odpoczywałem z żoną i niespełna dwuletnim dzieckiem. Muszę zacząć od tego, że po przylocie i przyjeździe do hotelu o 8:00 musieliśmy bezwzględnie czekać do 14:00 na pokój. Po całonocnej podróży byliśmy wykończeni. Mimo tego, że były dostępne pokoje obsługa nie próbowała pomóc w tym temacie. Wykupując wakacje nie zawsze znamy godziny wylotów, jeśli hotel współpracuje z biurem podróży powinni brać pod uwagę takie możliwości (wcześniej miałem już takie doświadczenie i w innym hotelu mimo doby hotelowej od 15:00 dostałem klucze od pokoju rano). Obsługa to w 90% dzieci, które w większości nie znają żadnego języka, a zaangażowanie widać dopiero po zostawieniu "pieniążka". Poza tymi dziećmi pełno menagerów pod krawatem, którzy non-stop rozmawiają przez telefon lub krótkofalówki. Menagerowie drą się na te dzieci przy gościach hotelowych - wygląda to strasznie. W trakcie pobytu musieliśmy sprzątać sami swój pokój 3 razy. O 10:00 wychodziliśmy na plażę z której wracaliśmy po 17 - pokój był nie ruszony. Całe piętro sprzątała tylko jedna Pani, która również nie rozumiała ani słowa. Poza tym pokój w dobrym standardzie z dużą łazienką. W restauracji talerze, szklanki i sztućce brudne. Wszystko się kleiło. Soki sztuczne z koncentratu, kawa paskudna, jedzenie monotonne i słabe, ciasta wszystkie smakowały tak samo - jedynie kolor był inny. Bar z drinkami (słabe, alkohol niewyczuwalny- sam sok i syropy barmańskie) po jednej stronie dużego hotelu, restauracja po drugiej stronie. Plaża kamienista i brudna - obok śmierdziące jeziorko. Obsługa grabiła plażę i wszystko zgrabiała do wody (pływające śmieci na brzegu to norma). Jedyny plus do dobre położenie hotelu i bardzo ładne widoki, oczywiście jak dopłacisz (nie polecam wybierania pokoju z widokiem na jezioro). Jak dla bardzo słabe 4*.
Dobre położenie hotelu i bardzo ładne widoki
Wszystko opisane w opinii. Zabraknie dozwolonych znaków na opis.
Hotel stanowi super bazę wypadową do dalszego zwiedzania. Duży obiekt z fajnymi basenami i plażą( niestety dość wąską). Animatorzy naprawdę z powołaniem. Dużym minusem jest kwestia zaopatrzenia gastronomii, lody w godzinach 16-17, podejście 16.05 brak lodów. Kilkukrotnie zabrakło również napojów alkoholowych. Pierwszy obiekt w którym takie sytuacje miały miejsce- pomimo all inclusive plus. Kłopot pojawiał się rozwiniez z dostępem do talerzy oraz szklanek podczas trwania posiłków. Duża dezorganizacja obsługi podczas zbierania i sprzątania stolików.
Super baza wypadowa, fajne baseny, darmowy dostęp do kajaków na plaży
zaopatrzenie gastronomii, kłopoty w dostępie do talerzy oraz szklanek podczas trwania posiłków, dezorganizacja obsługi kelnerskiej
Hotel w rzeczywistości na 4 gwiazdki. Niestety mimo znajomości j. angielskiego były problemy z komunikacją z obsługą hotelu. Hotel sprzątany powierzchownie. Pokoje sprzątane codziennie. Bywały sytuacje pozostawienia zbyt małej ilości ręczników w stosunku do ilości osób w pokoju. Podobna sytuacja z nakryciami (koc, kołdra). Leżaki i parasole bezpłatnie. Leżaki na plaży połamane, a materace na leżaki bardzo mocno zniszczone zużyte i brudne. Plaża w większości kamienista. Jedzenie różnorodne, za każdym razem można było wybrać co innego. na śniadania omlety jajka sadzone, pan cake przyrzadzane wg potrzeb na bieżąco. Kolacje codziennie inne. dużo deserów (każdy o takim samym smaku), warzyw i owoców. Permanentny brak sztućców na stołach (obsługa nie nadążała ze sprzątaniem), stoły często nie przygotowane dla kolejnego gościa. Widok z restauracji niesamowity. All Inclusive plus tylko z nazwy - na noc wystawiony "suchy prowiant" i jedna zupa z obiadu. Lody w godzinach 16-17 - Algida Alkohol - da się wypić jak ktoś musi. Piwo rozcienczone.
lokalizacja
czystość, obsługa, znajomość języka
Hotel nie zasluguje na 5 gwiazdek, tak jak poprzednik - brud, smrod i ogolnie nie tego czlowiek oczekuje na 7 dni pobytu. Jedzenie takie sobie, zadnych juz atrakcji, bo jak twierdzono, juz po sezonie, brak ciast wylozonych do kawy w serwisie, brak lodow dla dzieci. Aco do rezydenta to wielka porazka, nawet go nie poznalem, bo pierwszego dnia bylem na wycieczce zaplanowanej juz w Gdansku, a po drugie nigdzie go nie mozna bylo znalezc, co do wyjazdu tez nie powiadomil nas ani telef, ani meilowo, tylko w recepcji hotelu otrzymalismy inform. co gdzie i kiedy? Rezydent porazka.
Po przyjezdzie dostalismy pokoj w starej odleglej czesci gdzie w nocy obudzil nas smrod fekali, i brak widokow na morze jak obiecano w ofercie, po rozmowach dano nam pokoj ale z widokiem na drzewa i w oddali na morze, ale juz bez smrodu.
Jak jestesmy w hotelu i patrzymy na morze to nie brac strony lewej bo smrod fekalii. strona prawa ok, ale srodek hotelu nie przysluguje Polakom tylko innej nacji.
Hotel czysty, pokoje są codziennie sprzątane. Nie było karaluchów! W październiku w głównym basenie woda była znośna, w basenie ze zjeżdżalniami dla dzieci woda lodowata. Prywatna plaża z miłym piaskiem i bardzo łagodnym zejściem. Trudno znaleźć wolny leżak, jeśli nie wychodzi się z samego rana. Hotel położony przy samym parku, w którym jest wielki plac zabaw. Atrakcje dla dzieci: mini disco ze świetną panią prowadząca, basen ze zjeżdżalniami, plac zabaw, boisko, animacje przy basenie, kidsclub (wymaga odświeżenia, wszystko zniszczone) Jedzenie średnie, większość smażona. Duży wybór deserów, ale w smaku są bardzo bardzo podobne i mega słodkie. W październiku mimo temperatury ponad 30 stopni brak lodów. Obsługa w restauracji na medal, bardzo miła. O napoje przy posiłkach (poza śniadaniem) trzeba było prosić. Woda na każdym stole. Soki niesmaczne. Drinki raczej słabe. Ograniczona liczba krzeseł dla dzieci, czasami trzeba było poczekać. Obsługa nie zawsze nadążała z czyszczeniem stołów i donoszeniem sztućców. Restauracja a'la carte - 3 do wyboru, konieczna wcześniejsza rezerwacja, jedzenie to samo co na stołówce, tylko lepsze i świeższe. Snackbar pozostawiał wiele do życzenia pod względem higieny i jakości. Pracownicy recepcji słabo znają język angielski, same podstawy. W hotelu jest darmowy parking, jeśli chcesz wypożyczyć auto. W hotelu jest również dobra i rozsadna cenowo wypożyczalnia samochodów. Przy hotelu można złapać busy nr 1 lub 1a, które jadą do Kusadasi (1e od osoby) a w przeciwnym kierunku do Efezu. Trzeba pamiętać, ze w Kusadasi z powrotem wsiada się na przystanku, na ktorym się wysiadało (jednokierunkowa podróż). Pokój od strony jeziora i lądu jest cichszy, od strony morza jest głośniej, ponieważ na tarasie poniżej jest muzyka na żywo, występy i drink bar.
Czystość Obsługa
Powtarzalne jedzenie Zużycie w czesciach basenowych W październiku chłodna w basenach
Hotel nie zasługuje na 5 gwiazdek,z wyjątkiem części z lobby i recepcją, reszta to totalna porażka.W innych budynkach,brud , smród i ....ogólnie jak w tanim plaża z błękitną flagą 🤣 nie znalazłem ...połamane leżaki, porozrywane materace i masę śmieci.... żenada Po 10 dniowym pobycie mając porównanie do hoteli 4 gwiazdkowych w pierwszej linii brzegowej na Riwierze Tureckiej to odradzam wyjazd do tego hotelu.
Jedynym plusem to widoki dookoła, bliskość do Kusadasi.
Za dużo by wszystko opisać....
Bardzo fajny Hotel, ogromny wybór jedzenia codziennie coś innego. Duzy czysty basen, nie btlo problemu z lezakami kazdy znalazl miejscedla siebiw. Animatorzy bardzo pozytywni każdego dnia inna wieczorna atrakcja. Polecam bardzo !!
Brak wad
Hotel Tusan 5/10. Czytając wszystkie super opinie myślę, że byłem w innym hotelu . Widać na każdym kroku pomieszanie nowości że starością. Pokoje 2 osobowe bardzo słaby standard. W łazience czujesz się jak w klatce . Cieknącą klimatyzacja, duży syf na starcie . Dziwny zapach z kanalizacji . Piękny widok na morze z balkonu . Budzący codziennie gluchy telefon około 9. Jedzenie w hotelu normalne jak w każdym innym , szybko się nudzi . Kolejki do napojów , brak szklanek . Obsługa hotelu na plus ( serwis , animatorzy , barmani ). Lokalizacja hotelu bardzo dobra.
Hotel bardzo ładny.Jedzenie dobre i świeże.Każdy mógł znaleźć coś dla siebie.Animacje przy basenach super.Wciaz coś się działo Wieczorem mini disco dla dzieci(21:00)a po nich animacje dla doroslych(22:00).
Animacje.
Od godziny 8 leżaki zarówno na plaży jak i na basenie porezerowane.Jak ktoś lubi dłużej pospać to niestety ale jak chciał mieć miejsce musiał rano wcześniej wstać.
Tak jak poprzednik. Stary hotel, w łazienkach śmierdzi, grzyb. Meble stan agonalny. Jedzenie niby wszystkiego dużo ale mało co nadawało się do zjedzenia, mocno przesolone i niesmaczne. Na plus lokalizacja i położenie przy samej plaży o ile można to nazwać plażą (jeden rząd połamanych leżaków). Nie polecam.
Widoki, położenie nad samym morzem.
Śmierdzi, stare połamane meble, grzyb w łazienkach.
Hotel przepiękny, nie jest typowym molochem ale dla nas to plus. Ogród mega zielony, 4 świetne baseny -leżaków full wszędzie, łatwo o miejsce :) Główna restauracja z tarasem i pięknym widokiem na morze. Jedzenie smaczne i urozmaicone. Animacje dzienne i nocne super. Dzieci i dorośli nie będą się nudzić w tym hotelu. Fajna okolica można troszkę pospacerować. Malutki bazar kilkaset metrów od hotelu, do Adalandu dojdzie się pieszo.
- duża ilość urozmaiconych basenów - animacje i atrakcje wieczorne - jedzenie - duża ilość leżaków - piękny widok - cudowna restauracja z tarasem - spa - obsługa - okolica
jak dla nas brak wad :)
Hotel idealny dla rodzin z dziećmi. Wszędzie podjazdy pod wózek. Byliśmy z 6 letnim dzieckiem i 11 miesięcznym. Także idealnie spełnił nasze potrzeby rodzinne. Dużo fotelików dla dzieci do karmienia podczas posiłku. Myślę że w granicach 20. Animacje dla dzieci oraz dla dorosłych. Dla dorosłych rewelacyjne, gościnne. Normalne występy cyrkowe, akrobacyjne, czy występy z ogniem - na naprawdę wysokim poziomie, robiące wrażenie. Główny basen głośniejszy, z animatorami, dużo się działo. Basen dziecięcy wyłączane natryski na czas obiadu co mobilizowało dziwić do pójścia na posiłek ;) my dużo korzystaliśmy z spokojniejszego, 3 basenu aby dziecko mogło spokojnie w ciszy spać.
Bardzo dostosowany do dzieci. Woda do posiłków w butelkach, kelnerzy podchodzą pytać się co podać do picie. Poza posiłkami np. woda w lodówkach, samemu się brało w opakowaniach jednorazowych po 200 ml.
Jedynie za mało wind i zdarzało się chwilę czekać. Mogłoby być bardziej urozmaicone jedzenie, chociaż j tak było bardzo dobre.
Hotel bardzo przyjemny, w super położeniu nad samym morzem i blisko do centrum Kusadasii, dużo atrakcji dla dzieci i dorosłych, super obsługa i animatorzy,polecam
Czystość Animacje Dobre jedzenie Obsługa hotelu