Turquoise Beach

Hotel jak na swoje 3 gwiazdki w pełni zasłużone. Pokoje jak to w Egipcie można cofnąć się do PRL-u. Łóżka wygodne, czysto, codziennie zmieniana pościel i ręczniki. Jedzenie skromne, mało owoców ale smaczne, głodni nie chodziliśmy. Miłym zaskoczeniem był pozostawiony posiłek w pokoju po przylocie w nocy. Obsługa mega przyjazna i pomocna. Czuliśmy się zaopiekowani i bezpieczni. Do plaży i centrum starego miasta bardzo blisko.

Dla nas jako pary wystarczający. Dzieci by się tam raczej nudziły. Obsługa miła i pomocna ale prędzej dogadają się (...) po angielsku

Zaniedbany PRL. Hotel lata swojej świetności ma już bardzo dawno za sobą. Zniszczone pokoje, ruszające się płytki na podłodze w pokoju, brudne o bardzo przykrym zapachu papierosów firany i zasłony. Przez cały pobyt nie było ani razu ciepłej wody, ze zlewu po nocy wychodził rój muszek. Stołówka to coś strasznego! Wydzielane jedzenie ale tylko dla białych, tubylcy dostawali dosłownie furę a my z łaski 2 czasami 3 małe kotleciki. Nie jestem wybredny, ale jak zobaczyłem jak tubylcy liżą łyżki którymi wszyscy nakładają jedzenie to był już szczyt. Wydzielane napoje w małych plastikowych cieniutkich kubeczkach, do tego jeszcze trzeba było trafić na barmana. Ostatniego dnia gdzie wylot mieliśmy o 21godzinie przyjechał wcześniej po nas autokar z tym że o godzinie 12 musieliśmy opuścić pokój i odcięto nam opaski(też zostawię to bez komentarza). Nie chcę opisywać więcej szczegółów, jak chcecie spędzić fajny wyjazd to szukajcie innego hotelu.

Hotel mały, ale zadbany, pokoje czyste. Jedzenie tragiczne, codziennie podawane było to samo. Wyjazd z hotelu o godzinie 19, a o 12 jak zdawało się pokój, zdjęli opaski i nie można było już z niczego korzystać.

Bardzo chętnie podzielę się z Państwem opinią na temat wakacyjnego wyjazdu do Hotel Turquoise Beach. Rozpoczynając od początku wycieczki: - Rezydent Totalnie olewający nowych gości hotelowych. Nie otrzymaliśmy żadnych informacji na temat zasad obowiązujących w hotelu, żadnych informacji na temat wycieczek fakultatywnych, każdą drobną informację trzeba "wyciągać" osobiście. Podczas spotkania bawił się jedynie telefonem prowadząc w międzyczasie krótkie rozmowy telefoniczne - nie odbierał telefonów tylko sam realizował nowe połączenia podczas pierwszego spotkania trwającego może 10min. Przez ten czas zamieniliśmy z nim może 4 zdania, resztę czasu Rezydent zajmował się "innymi sprawami" , a nie nowymi gośćmi hotelowymi. - Hotel i restauracja O ile do czystości i wyposażenia pomieszczeń nie można się przyczepić, to jakość obsługi hotelowej oraz restauracji była tragiczna. Obsługa hotelowa bardzo nie miła, traktująca gości jak intruzów. Jedzenie w restauracji CODZIENNIE takie samo i uwaga pomimo wycieczki all inclusive obsługa w restauracji wydzielająca jedzenie!!! Można było otrzymać jedynie jeden kawałek kurczaka, jeden kawałek ryby, czy jedno jajko!!! Wszystko liczone i wydzielane - ogólnie tragedia. Koszulki obsługi stare, wyblakłe od słońca, podobnie jak nakrycia stołów w restauracji - brudne, poplamione, zmęczone życiem. Co do samego smaku jedzenie - beznadziejne, często odgrzewane to samo jedzenie np. na obiad ze śniadania, często w smaku jakby skiśnięte - najgorsza pseudo restauracja w jakiej byliśmy. Zimne napoje w restauracji podawane jedynie plastikowych, małych, jednorazowych kubeczkach. Napoje nalewane przez obsługę, której często nie było na miejscu, przez co czas oczekiwania na kubek coli wynosił nawet 15minut. - Basen Czysty. Tylko tyle można o nim powiedzieć. Alkohol wydzielany podobnie jak jedzenie w restauracji. Barman za barem pojawia się jedynie raz na jakiś czas lub jak poprosisz kręcącą się po hotelu obsługę, żeby po niego zadzwonili. Na 3 bary hotelowe 1 barman.... Piwo smakuje tragicznie, każda butelka znajdująca się w lodówce ma podniesiony i nałożony ponownie kapsel, co sugeruje wprost, że piwo butelkowe jest rozcieńczane z wodą!!!! w ogóle bez smaku, bez gazu, nadaje się jedynie do wylania. - Plaża Jej bliskość od hotelu to chyba jedyny atut. Bar na plaży wydziela wszystko podobnie jak pozostałe miejsca w hotelu. Najciekawsze jest to, że o 20:00 plaża zostaje zamknięta i nie ma na nią wejścia. Jeżeli wejdziesz na plaże innym wejściem i usiądziesz na hotelowych leżakach plażowych, przychodzi ochrona i wyrzuca Ciebie z terenu plażowego - patologia!!! Nie można wieczorem posiedzieć na plaży!!! - Niezgodność opisu hotelu W opisie hotelu jest sporo informacji w stylu: Dla aktywnych przygotowano: tenis stołowy, rzutki, siatkówkę plażową, bilard, aerobik. Hotel zapewnia program animacyjny, itd. Oczywiście, nic z w/w rzeczy nie miało miejsca. Nad basenem nie było nawet żadnej muzyki, a co tu dopiero mówić o animacjach, czy grach. Animatorzy chowali się w ciągu dnia na plaży za głośnikami (tutaj chociaż grała muzyka), nie organizowali żadnych zabaw, czy gier. Podobnie jak pozostała obsługa sprawiali wrażenia przebywania tam za karę. Nie było ŻADNYCH gier, zabaw, programów animacyjnych - totalnie nic. - Wymeldowanie Ostatniego dnia pobytu o godzinie 12 należało opuścić pokój. Transfer na lotnisko był dopiero około 19, a śniadania zakończyły się o 10. Podczas wymeldowania zabrano nam opaski i teraz jest najlepsze: od momentu wymeldowania, do godziny 19 z uwagi na to że zabrano nam opaski nie mogliśmy zamówić nawet kubka wody!!! Zostaliśmy bez obiadu, kolacji, nie otrzymaliśmy żadnego prowiantu, hotel dosłownie odciął nam dostęp do wszystkiego. Nawet za dopłatą nie było możliwości przedłużenia pobytu. Siedzieliśmy na recepcji jak intruzi przez ponad 7h totalnie bez niczego, nawet bez wody. Wykonaliśmy telefon do Rezydenta opisując problem, nie otrzymaliśmy żadnej pomocy, wręcz przeciwnie, z jego wypowiedzi wynikało, że mamy mu nie zawracać d... w końcu i tak zaraz wracamy do Polski, więc o co nam chodzi?!?! Jeździmy na wakacje 1-2 razy w ciągu roku, to był najgorszy hotel z najgorszą obsługą i jedzeniem w jakim byliśmy. Opis hotelu nie zgadza się absolutnie w niczym z tym co zastaliśmy na miejscu. Totalna porażka, na pewno będzie wnioskować o zwrot części poniesionych kosztów. Ludzie omijajcie ten hotel szerokim łukiem!!!

Nazwa  Turquoise Beach
Miejsce  Egipt / Sharm el Sheikh / Sharm El Sheikh
Wyżywienie  śniadania i obiadokolacje, all inclusive
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, tenis, nurkowanie

Rafy koralowe i nurkowanie w krystalicznie czystych wodach Morza Czerwonego

Słoneczne plaże przez cały rok – idealne na relaks i opalanie

Egzotyczna atmosfera z luksusowymi resortami i pyszną kuchnią

3.7
3.8

Wyświetlono 21 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Honorata

Zalety

- Uczynna i miła obsługa - Lokalizacja

Wady

- pomieszczenia w hotelu wymagające remontu - blisko ulicy

Bożena

Pobyt - Maj 2024

Zalety

+Jedzenie bardzo dobre i zróżnicowane tylko trzeba przychodzić wcześnie na posiłki bo pod koniec moze brakować +Plaża czysta prywatna po drugiej stronie ulicy leżaki i ręczniki w cenie a dokupić sobie można masaż całego ciała w cenie 10$ takze my osobiście korzystaliśmy codziennie + bliskość starego centrum i sklepów + basen z barem

Wady

-Hotel stary, przydałby się remont pokoi i wymiana klimy na nowszą

1.4
Primarob

Pobyt - Październik 2023

Zalety

Blisko do centrum starego miasta.

Wady

Hotel lata swojej świetności ma już bardzo dawno za sobą. Zniszczone pokoje. Recepcja w nocy sprawia wrażenie slamsu.

4.3
Łukasz

1.0
Mateusz

3.9
Dariusz

Hotel dla osób bardzo nie wymagających. Wchodząc widzisz PRL. Uważam że Polskie biura powinny go wycofać z oferty. Jest wiele innych w okolicy. 80% gości Egipcjanie.

Zalety

Przy wyjściu z zatoki Rafa koralowa. Masz maskę i sam sobie robisz wycieczkę. Bar przy basenie. Masz picie nie wychodząc z wody jak barman cię zauważy. Bo jesteś naprzeciwko.

Wady

Woda w butelce tylko odpłatnie 3 dolary 1,5litra. Jedzenie monotonne i jednakowe 7 dni. Napoje do posiłków tylko w małych plastikowych kubkach.

Michał

Hotel nie najgorszy . Personel pomocny . Czysto w pokojach i nie tylko tam. Jedzenie monotonne i jak dla mnie słabo doprawione.

Zalety

Obsługa , czyli room service i chłopaki przy basenie Ahmed i Mochamad świetni. Kontaktowi i mili. Basen choć mały to dawał ukojenie w 40 stopniach . Prywatna plaża . Bliskość do Old Market gdzie można się przejść wieczorem pospacerować .

Wady

Ostatniego dnia pobytu o godzinie 12 musiałem opuścić pokój i zabrano mi opaskę. Transfer na lotnisko miałem dopiero około 19 . Więc zostałem bez obiadu i kolacji ani nie dostałem prowiantu. Nie było możliwości przedłużenia pobytu o parę godzin w moim wypadku. Nawet za dopłatą. 7 godzin błąkałem się po hotelu i po mieście w 40stopniach . Masakra . Nie wiem kto zawinił hotel czy biuro podróży (...). To zapamiętam na długo .

Hotel bardzo przyjazny, położony w świetnym miejscu dla osób, które nie lubią siedzieć w hotelu, Do Old Market 10 min spacerkiem, personel sympatyczny i pomocny, pokoje czyste, jedzenie smaczne. Nie daleko za nieduże pieniądze busem na plaże z rafą /bus 9 osób 10$/ Kameralny w starym stylu, polecam dla nieroszczeniowych turystów Cena bardzo atrakcyjna

Zalety

Miejsce

Wady

Brak internetu, ale polecam kartę Orange

1.0

Ludzie nigdy nie wykupcie tych wczasów w tym niby hotelu!!! To nie powinno być nazwane hotelem. To nie są żadne 4 gwiazdki ciulaja ludzi, to nie zasługuje nawet na 2 gwiazdki. Biuro podróży które organizuje wakacje i dalej oferuje ten hotel wiedząc jak tam wygląda i jaki jest syf. To nie żaden all inclusive ani 4 gwiazdki. Za wodę trzeba płacić 4 dolary. W Egipskich ofertach hotel ma 3 gwiazdki a nie zasługuje nawet na 2. Z plusów to dobrze działającą klima i świeżo pomalowany sufit. Bufet szwedzki stół bieda. Basen tragedia barek na plażÿ 3 butelki alkoholu jedna butelka napoju wystawa z alkoholem pustych butelek. Wszystko udokumentowane zdjęciami. Tam tylko (...) się i wyjść z tamtąd. Nigdy w życiu w to miejsce!

Zalety

Wyróżnia go to że na sam widok odrzuca cię ten syf.

Wady

Wszystko w tym hotelu na nie !!!! Jedyny tylko jedyny plus działająca dobrze klima w pokoju.

3.4

Pobyt - Kwiecień 2021

Byliśmy w kwietniu 2021r Napewno tam nie wrócimy.!!!! Obsługa-zachowuje się jak by byli tam za karę , jedzenie kompletnie bez smaku - wydzielane. Plaża - mała zatoczka a w dodatku ciągle zamulona bo po prawej cumują statki i po lewej również . Smród spalin i hałas non stop. Bar tragedia !!! Jak już dorwiesz barmana (bo barów jest trzy a barman jeden ) to skrupulatnie wydziela np 1cm rozcieńczonego alkoholu w 100gr. plastikowym kubeczku lub w takim samym 100gr kubeczku piwo z czego połowa to piana - żenada. Nam dodatkowo nie odpowiadało towarzystwo 99% to obywatele byłego ZSRR i non stop katowanie ich disco polo

Zalety

W miarę czysto , blisko centrum

Wady

Obsługa, wyżywienie, plaża, bar

Mycha

Pobyt - Luty 2010

Byliśmy w tym hotelu w kwietniu. Obsługa świetna i na każde zawołanie. Zero kolejek po drinki. Jedzenie smaczne i duży wybór. Na bieżąco donoszono jeżeli czegoś brakło. Basen bardzo czysty, pokoje sprzątane codziennie, ręczniki plażowe jeden na dzień.Plaża sprzątana codziennie. W zatoce woda cieplutka i spokojna. Bliskość drogi jest niezauważalna a pływające nieopodal statki z przeszklonym dnem nie stanowią żadnej przeszkody do swobodnego pływania. Mimo zamieszania z wylotami rezydentka Aneta spisała się na medal. Piękna okolica, do raf 20 min plażą.

Grzechu

Pobyt - Luty 2010

Bylismy grupa (klawiatura OVERTZ!) 8 osob 714 kwietnia 2010. Hotel czysty i zadbany. Jedzenie OK. Nikt nie cierpial. Obsluga nie natrentna. Drinki z miejscowego alkoholu do przyjecia. Piwo lepsze niz myslałem. Zatoczka i woda taka sobie ale za to do morza bliziutko. Woda brudnawa. Do rafy spacerek ale moze byc niebezpiecznie bo w dzien duzo stateczkow. 5 min spacerkiem do centrum handlowego z badziewiem i z kantorami. Nie wzmieniac kaski u straznikow kolo sklepow!!! Serwis ręcznikowy działa! Mozna nie brac z domu ręcznika plazowego. Ruskich duzo ale kulturalniejsi od Polakow.

Cezary

Pobyt - Grudzień 2009

Skromny,kameralny hotel dla rodzin z dziećmi. Brak jakichkolwiek animacji. Ładny basen. Piaszczysta plaża dobrze utrzymana do linii wody. W wodzie można znaleźć wszystko : od desek z gwożdziami poprzez butelki, puszek i kubki po napojach, po rozmoczone gazety i papier toaletowy. Dodatkowo woda jest mącona przez wypływające z pobliskiego mola statki. Plusem dla rodzin z małymi dziećmi, może być bardzo mała głębokość wody przy brzegu, minusem - pływające po kąpielisku rowery wodne i łódki. Alternatywą dla tej plaży jest plaża Fanah na którą dowozi nas bus hotelowy. Tej plaży nie polecam nikomu : zdewastowane materace i parasole, chamska obsługa a przede wszystkim brak prysznica i toalet.

5.2
Iwona

Pobyt - Grudzień 2009

Mały hotelik dla niewymagających klientów. Obsługa na recepcji słabo mówi po angielsku. Hotel nie oferuje przekąsek w ciągu dnia w opcji all inclusive - nie ma takiej możliwości(to co czytamy na stronach internetowej naszych portali wakacyjnych to kłamstwo). Oferowany w przez recepcję przejazd na prywatną plażę z rafą koralową to porażka, lepsza jest plaża przy hotelu, wchodząc do wody lepiej jednak patrzeć pod nogi na co się staje ( bynajmiej nie chodzi o jeżowce ).

Marzencia

Pobyt - Październik 2009

Byliśmy od 8.12.09r-22.12.09.Temperatura ciepła ok.22-26 st.Opalenizna brzoskwinka.Do morza bardzo blisko.Na plaży barek zaopatrzony w różnego rodzaju napoje chłodzące(również alkohole i piwo).Woda w morzu ciepła,przejrzysta z ławicami różnego rodzaju pięknych rybek.Hotel bardzo zadbany przez obsługę,czysto.Klimat bardzo kameralny.Miła obsługa i zawsze uśmiechnięta.Dwa tygodnie spędziliśmy w raju,który na długo pozostanie w pamięci.Pobyt bardzo udany,minus tylko taki,że za dużo rosjan,którzy piją na umór.Ale można się odizolować.Ten hotel bardzo,bardzo polecam,pojadę tam jeszcze raz na pewno.Niezapomniane chwile....

mamut:)

Pobyt - Kwiecień 2009

polecam ten hotel rodzinom

didi_79

Pobyt - Luty 2009

Miły hotel położony blisko piaszczystej plaży, bardzo czysty, polecam dla osób z dziećmi do lat 3, bo nie posiada on niestety żadnych wodnych atrakcji typu zjezdżalnia ani plac zabaw. Małemu dzicku wystarczy piasek na plaży i brodzik w basenie.Jedzenie dobre trochę monotonne śniadania zawsze ten sam zestaw potraw ale można coś wybrać.Okolica cicha bliskość drogi nie przeszkadza.

Łukasz

Pobyt - Sierpień 2008

W hotelu tym byłem pod koniec października. Trochę obawiałem się przed wyjazdem. Jak sie okazało zupełnie nie potrzebnie. Usytuowany na obrzeżach miasta, przede wszystkim daleko od lotniska. Plaża 200 metrów od hotelu i co najważniejsze z hotelowym barem. Jedzenie dobre, może nie za bardzo urozmaicone ale jest w czym wybierać. Jedynym minusem hotelu jest nie za dużo atrakcji wieczorem i dużo Rosjan. Ale to można przeżyć. Plusem jest bliskość ze starą częścią miasta czyli OLDMARKET. Ogólnie pobyt w hotelu zaliczam na duży plus.

justyskaaa

Pobyt - Lipiec 2008

Hotel naprawdę godny polecenia... czysty oraz zadbany obsługa bardzo miła i wesoła;) ;) Jedzenie przewaznie to samo ale mozna codziennie wybrac co innego;) bo troszke tego jest;) pokoje czyste i ładne...

ALICJA

Pobyt - Czerwiec 2008

Hotel kameralny, ciekawie położony. Plaża po drugiej stronie drogi, ładny basen, zadbany i czysty. Leżaki przy basenie i na plaży dostępne w każdej chwili. Hotel bardzo zadbany i czyściuteńki, obsługa bardzo dbała o czystość i porządek. Pracownicy hotelu niezwykle przyjaźni, zawsze uśmiechnięci, gotowi do pomocy, mimo, że pracują nawet 16 godzin na dobę. Szczególne ukłony dla Mahmmouda.
Posiłki smaczne i świeże. Z wielką chęcią wrócę tam ponownie!

Turquoise Beach