Tunisia Lodge

Bardzo słabe jedzenie Oceniam jedzenie na 4/10. Pojedyncze dni się trafiło coś spoko np. na samo śniadanie. Tak to głownie jedliśmy kasze/ryż/makaron z sałatką obiadową Ogólnie w stołówce brudne obrusy. Talerze pojedyncze, czasem tez trafiały się brudne. W pokoju wanna żółta max, ale kąpaliśmy się w klapkach Były 3 posiłki, a w ofercie było ultra all inclusive i miał być stół z przekąskami cały dzień. Nic takiego nie było. Przed wyjazdem widziałam, że opis oferty zmienili. Pewnie przez liczne reklamacje tej wycieczki, w tym hotelu i opinie. Widać, że nie wiedzą co sprzedają ludziom. Kort tenisowy nieczynny, siłowni nie było, stół to ping ponga uszkodzony Bar bardzo biedny Zalety: wizualnie ładny basen i ogród przy basenie (rośliny, palmy - piękny klimat) Drugi plus to mila obsługa Wady: cała reszta

Oferta mija się z prawdą… nie kupujcie tych wakacji, nie ma wyżywienia 24h, nie ma czystej plaży z leżakami, nie ma żadnego bilarda, kortów tenisowych czy boiska do piłki nożnej/siatkowej. Jedzenie okropne, muzyka przy basenie monotonna i drażniąca. Pleśń w pokoju, smród w windzie, balkonie, korytarzu.

Opis hotelu i oferta niezgodna do tego co zastałam. Plaża brudna bez baru i toalety. Posiłki nie 24h na dobę a trzy w godzinach innych niż w ofercie. Częsty brak piwa i innych alkoholi w jedynym barze. Brak owoców morza, które także były w ofercie.

Jestem osobą tolerancyjna więc nie będę wchodził w przebarwioną roszczeniowość wobec samego hotelu i pokoi. Skupię się na rozwiązaniu problemu nie szukaniu winnych. Nie można pozostać obojętnym na brak reakcji na niezgodność opisu hotelu na stronach Wakacje .pl a nawet biura Coral Travel. Dla mnie istotnym kryterium wyboru hotelu był dostęp do plaży z bezpłatnym leżakiem, abstrahując od baru i przekąsek. Pomimo zgłaszanych opinii biuro z tym nic nie robi, a oburzenie zniesmaczonych klientów spływa na rezydentów, którzy w tym temacie są bezradni, poza ich kompetencją. To nie jest marketing, to zakrawa na wakacyjna akcje wyborcza dająca pozorny wybór. Kineta oszukać można tylko raz w konsekwencji zysk jednorazowy. Zadowolony to nie oszukany klient który wraca . Teraz to Wasza wola i Wasz wybór.

Brak: - [ ] Lodów - [ ] Kortów tenisowych - [ ] Brak boisk piłkarskich, jedynie boisko do siatkówki plażowej z podartą siatką - [ ] Brak parasoli i leżaków na plaży i beach bear - [ ] Brak all inclusive24 godziny, otwarcia restauracji niezgodne z ofertą godziny otwarcia - [ ] Brak baru/restauracji Hannibal - [ ] Opóźnianie o kilkanaście minut otwarcia restauracji (notorycznie) - [ ] Po rozmowach z rezydentką i panem z recepcji brak otwarcia restauracji o wcześniej porze (przed wycieczką wyjazd o 5:50) - [ ] Brak codziennych wymian ręczników - [ ] Brak WiFi w częściach wspólnych i pokojach - [ ] Brak przekąsek pomiędzy posiłkami

Nazwa  Tunisia Lodge
Miejsce  Tunezja / Hammamet / Hammamet
Wyżywienie  All inclusive, śniadania i obiadokolacje
Udogodnienia  basen odkryty, basen kryty, basen z podgrzewaną wodą, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, udogodnienia dla niepełnosprawnych, fitness, darmowe wifi, sporty wodne, windsurfing, tenis

Bar z napojami i przekąskami na plaży

Plaża hotelowa ok. 700 m od hotelu

2.4
3.2

Wyświetlono 40 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Adam

Zalety

Ładny basen i okolica hotelu

Wady

Jedzenie Czystość na stołówce

Zuzanna

Zalety

Zieleń wokół basenu i klimatyzacja w pokoju to jedyne plusy

Wady

Widok na ogród był widokiem na jakąś starą szopę.

2.1
Sylwia

Zalety

Najbardziej podobała mi się zieleń wokół hotelu i basenu z dużymi drzewami, pokoje czyste , sprzątane, miła obsługa.

Wady

Notorycznie brudna toaleta przy barze, brak zaopatrzenia w jedynym barze. Plaża koszmar, nie sprzątana z ogromnymi ilościami foli i innego plastiku, martwych rozkładających się ryb i meduz. W pokojach brak lodówki( oferta to zawierała) a sejf bez klucza .

Zdzisław

Mateusz

Zalety

Ciężko dostrzec

Wady

Mala zgodność z ofertą

Klaudia

PORAŻKA!! Nie mam pojęcia skąd te wszystkie pozytywne opinie. Jedyna zaleta to wygląd zewnętrzny hotelu i ewentualnie basen zewnętrzny, chociaż też jest tylko jeden do użytku. Przechodząc do sedna sprawy, hotel brudny, wszędzie grzyb, mrówki, w łazience mieliśmy powódź. Pani w recepcji nie ogarnia nic! Jedzenie jeśli można to tak nazwać TRAGICZNE, zazwyczaj wszystko zimne, nie do zjedzenia. Ratują nas jedynie owoce, gdzie nawet one są na wagę złota. Wykupioną mamy ofertę ultra all inclusive, a z tego co w ofercie to nawet połowy nie ma. Jedzenie i napoje miały być dostępne całą dobę, co okazało się być jedną wielką ściemą. W ofercie opis, że hotel posiada kort tenisowy, boisko do siatkówki czy kryty basen. Ale nie liczcie na za dużo bo tego też nie ma. Generalnie, odradzam każdemu. Jesteśmy tu drugi dzień, przed nami jeszcze 5 i zastanawiamy się czy w ogóle da się tu przeżyć 😂 Plaża hotelowa? Spośród tego brudu to nawet prawie piasku nie widać, leżaki spleśniałe. I to tyle co można tam zobaczyć. Zapraszam do małej relacji zdjęciowej, ale to tylko mała część tego "hotelu". To coś nie zasługuje nawet na 1 gwiazdkę!

Zalety

BRAK!

Wady

WSZYSTKO

2.1
Bartosz

Zaczynając od przyjazdu: Recepcja nie interesuje się klientem od momentu zameldowania. Nikt nas nie oprowadził, nie powiedział nic o posiłkach. Nikt nie pokazał atrakcji. Nawet pokój musieliśmy szukać sami. Totalne 0. nasze bagaże zabrał Pan, który później przywiózł je do pokoju i nie chciał wyjść bez napiwku. Rzucił naszymi bagażami jak okazało sie, że nie dostał napiwku. Jedzenie tragedia. Miałem w ofercie “ultra all inclusive”, a w hotelu nie było co jeść. Obiecano mi ultra all inclusive, jedzenie całą dobę, a tego nie było. Jedzenie było tylko w wyznaczonych godzinach, w których z resztą w większości nie było co jeść. Dużo osób narodowości tunezyjskiej, która rzuca się po jedzenie. Jedzenie miało być europejskie, a wszystko jest tunezyjskie. Europejska jest jedynie niedopieczona pizza i makaron o smaku wody. Miały być lody, jest pusta zagrzybiala zamrażarka. Tragedia. Dosłownie nie ma co jeść. Oferta - miała być plaża hotelowa (600m od hotelu), beach bar, kort tenisowy, basen kryty, kilka basenów zewnętrznych, minigolf, boisko do piłki nożnej, narty wodne, klub nurkowy, siłownia, na plaży dostępne miały być ręczniki, hotelowe leżaki - nie ma nic. O wszystko pytałem recepcji, ale powiedzieli mi że nigdy żadnej z wymienionych rzeczy nie obiecywali. Miało być WiFi w częściach wspólnych. Jest ale nie działa. Rezydent przyznał, że to wszystko to błąd w ofercie. Jedyne co tu jest to jeden basen zewnętrzny, i mnóstwo osób, które próbują nam na siłę w wcisnąć płatne masaże, lub hotelowe wycieczki. Mimo odmowy po kilku minutach historia się powtarza. Dwa dodatkowe mniejsze baseny są bez wody. Pokój - nie lepszy niż to jedzenie. Dostaliśmy ręcznik w krwi, grzyb w wannie, cieknąca toaletę, śmierdzącą klimatyzację, lodówkę z grzybem, nie ubrane jedno łóżko, i pełno mrówek w łazience. Cała pościel miejscami żółta od potu. Ogólnie podłoga brudna, nieprzygotowany pokój na gości. Wszystko się klei do rąk. Obsługa po długim czasie wymieniła ręczniki na inne, znowu brudne, ale chociaż bez krwi. Na prośby w sprawie nie działającej klimatyzacji, brudnego łóżka, czy mrówek nikt nie reagował. W godzinach wieczornych do około 2 w nocy GŁOŚNA dyskoteka pod większością hotelowych okien. Okna są nieszczelne, więc nie da się przez to spać. Spodziewałem się muzyki, ale tutaj koło północy muzyka była tak głośna, że słuchawki z wygłuszeniem szumów nie pomagały. Ostatnim punktem była opłata klimatyczna. Nie było tego w ofercie wakacje.pl, ale trzeba zapłacić opłatę. Za 3 osoby zapłaciliśmy 75EUR!!! Znajomi w tym samym terminie w hotelu również 4 gwiazdkowym zapłacili 15EUR za 2 osoby. To nie są moje pierwsze zagraniczne wakacje. Wiedziałem, że nie mogę się spodziewać dużo po tym kraju, ale ten hotel to przegięcie. Podczas pobytu dzwoniłem do biura podróży i prosiłem o przeniesienie do innego hotelu.

Zalety

Jedyny zewnętrzny basen. Hotel nie ma więcej zalet. Basen jak basen, ale patrząc na resztę jest to zaleta

Wady

Cala reszta. Obsługa, pokoje, JEDZENIE (!), wszystko… aż brak słów aby to opisać

Hotel całkiem spoko czysto codziennie sprzątany pokój i wymieniana pościel ręczniki. Fajny basen.

Zalety

Zadrzewiony co nie jest takie oczywiste w Tunezji. W centrum miasta ze sklepami i barami. Blisko bazaru Medina.

Wady

Monotonna kuchnia. Nie odkurzana wykładzina na korytarzu.

1.6
Robert

Witam, byłem w pierwszym tygodniu 09.2024 i różnica pomiędzy opisem na Wakacje.pl, a rzeczywistością to po prostu SKANDAL! To opinia wszystkich Polaków, którzy byli na miejscu. Hotel opisywany jest jako 4-gwiazdkowy i takie tabliczki zamontowane są przy wejściu i w recepcji hotelu, ale hotel ten moim zdaniem spełnia co najwyżej standard 2-gwiazdkowy!!! Prawdopodobnie 4 gwiazdki hotelowi temu przyznano parędziesiąt lat temu, ale od tamtej pory bardzo mocno podupadł i poza kosmetycznymi zmianami typu pomalowanie ścian w pokojach i prawdopodobnie odświeżeniu recepcji hotel jest w tragicznym stanie technicznym i wizualnym. Zgodnie z opisem na Wakacje.pl wykupiona przeze mnie opcja to było nawet ultra all inclusive 24h (?!!!), co absolutnie nie jest zgodne z prawdą, gdyż trudno ofertę tego hotelu nawet nazwać all inclusive. Bar z alkoholami przy basenie (jedyny dostępny w all inclusive z lokalnymi alkoholami) był czynny do 23:00, a drugi obok recepcji serwował tylko i wyłącznie płatne zagraniczne alkohole i świecił cały czas pustkami. De facto posiłki były to 3 w ciągu dnia i to z bardzo małym wyborem dań oraz małą ich (codziennie niewystarczającą) ilością. Najczęściej po godzinie od rozpoczęcia połowa podgrzewaczy (a było ich tylko 7) była pusta. Na śniadanie podawane były codziennie te same rzeczy, z czego puste bemary (podgrzewacze) nie były uzupełniane. Czasami w 2 bednarach były takie same rogaliki. Wybór wędlin to codziennie 2 te same mortadele, nie nadające się do jedzenia, ponieważ z wyglądu były obślizgłe. Do tego jeden rodzaj żółtego sera, 2 razy na śniadanie zdarzył się biały ser, poza tym codziennie te same warzywa i owoce najczęściej arbuz, melon, czasami winogrono i śliwki. I codziennie takie same ciastka, smakujące tak samo tylko różniące się nieznacznie wyglądem. Zdarzało się, że na lunch i na kolację były dokładnie te same potrawy. Brudne obrusy już od początku otwarcia JEDYNEJ restauracji. Pomiędzy posiłkami głównymi nie było żadnych innych, a już na pewno nie to co państwo opisali na swojej stronie internetowej: Śniadanie rozpoczynało się o 8:00 i kończyło o 10:30, Lunch rozpoczynał się o 12:30 i trwał do 14:30, kolacja to 19:00 do 21:00. Nie było żadnego późnego śniadania, przekąsek, kanapek, grilla, późnej kolacji. Kompletną abstrakcją jest w opisie kuchnia francuska, włoska (no chyba, że rozumiemy przez to codziennie ten sam makaron), śródziemnomorska, 1 raz zdarzyły się owoce morza. Jedzenie bardzo monotonne, praktycznie cały czas powtarzające się dania, a już zupełnym skandalem były te śniadania, na które naprawdę czasami nie było co zjeść, bo ile można jeść jajka na twardo, które były „stałym programem”? Nie były też podawane żadne posiłki pomiędzy głównymi, nie były podawane żadne kanapki ani nie było grilla, jedynie wyjątek stanowiła pseudo pizza (zawsze z zakalcem!) ok. 16:00-17:00 powyżej basenu na serwetka papierowych, bo nawet nie było talerzyków! W państwa opisie są lody. Tak były 2 razy podawane lody w czasie obiadu, 2-3 pojemniczki na wszystkie osoby w hotelu. Napoje bezalkoholowe to tylko 2 rodzaje syropów rozpuszczonych w wodzie koncentratu niewiele mających wspólnego z sokami, fanta, lokalny sprite, coca-cola (tylko z cukrem) i całe szczęście zawsze dostępna woda w butelkach 1,5 lub 1 l (żadnych mniejszych). Kawa był po prostu OHYDNA!! Z automatów, gdzie kawa i „mleko” były z proszku (to wszystko słonawe w smaku, przypominające mydło! I woda do tych „ekspresów” była podawana w oszukany sposób niby z baniaków 20 l z wodą (takich powszechnych również w Polsce), ale nalewana była z kranu (!!!) co groziło zatruciem pokarmowym. A skąd to wiem? Woda z kranów bardzo charakterystycznie śmierdziała stęchlizną (woda prawdopodobnie tak jak w Egipcie pozyskiwana jest z odsalania i przechowywana w zbiornikach). I gdy pierwszy raz zrobiłem sobie herbatę z wodą z tego „ekspresu” poczułem właśnie ten charakterystyczny zapach stęchlizny. Zresztą tych niebieskich korków na pojemnikach 20 l nie było – były pozrywane. Ekspresy zawsze były brudne! Nie było żadnego room Service. Klimatyzacja w hallu? Ustawiona na absolutnie minimum chłodzenia - pot lał się z człowieka mimo siedzenia. W telewizji nie było polskiego kanału tak jak państwo reklamują. Nie było również telefonów pokoju. Karaluchy w pokoju! Opisana oferta sportowo rozrywkowa to już zupełna kpina: nie było kortów do tenisa ziemnego z oświetleniem, nie było koszykówki, piłki nożnej, siatkówki, siatkówki plażowej, minigolfa, mini boiska do piłki nożnej, bilardu. Były tylko rzutki i tenis stołowy. Koniec. Nie było wieczorem żadnych animacji – amfiteatr był zamknięty. Był otwarty tylko basen główny, brodzik dla dzieci był pusty i drugi mniejszy basen również był zamknięty bez wody. Hotel zdecydowanie nie może być polecany dla rodzin z dziećmi, ponieważ nie było żadnego placu zabaw, a basen główny zaczynał się od około 0,6 m głębokości i kończył na 1,8 m gdzie nawet dorosły nie miał gruntu.

Zalety

Miła i uczynna obsługa, choć co do jakości sprzątania pokoju (mimo napiwków) miałbym dużo do zarzucenia

Wady

Hotel fatalny, tak jak opisałem powyżej, a już oferta "(ultra!?) all inclusive to po prostu SKANDAL! Nie ma plaży hotelowej, a na pewno nie w odl. 200 m, a tylko 600 m i trzeba przejść przez miasto. Na miejscu nie ma żadnej informacji o Tunisia Lodge, obydwa bary nieczynne, leżaki płatne, mnóstwo plastiku łącznie z pojemnikami 5-litrowymi po oleju Silnikowym. Internet tylko i wyłącznie w recepcji, nie było go nawet na basenie, nie mówiąc już o pokojach.

1.6
Rafał

Oferta niezgodna z opisem, widać, że nikt nie weryfikuje tego co sprzedaje :) znajomi przed zakupem konsultowali się z lokalnym punktem czy są jakieś haczyki, ale oczywiście odpowiedź to :"wszystko jest jak w ofercie :) " Najgorsze wakacje ever :) Plus to miła obsługa i pogoda, reszta poniżej zera....wszystko co piszą w innych opiniach jest prawdą i to powinno być w ofercie sprzedawanej przez biuro. jeśli nie jesteś zaradny ,nie potrafisz zorganizować sobie czasu aby wytrwać do wylotu ,może skończyć się depresją:) nie wspomnę ze oferta była na ULTRA ALL INCLUSIVE-oczywiście nie było żadnego ultra... tak jak :/siłownia/tenis ziemny/ koszykówka itp... był stół do ping ponga i też niesprawny sprzęt do tego :) Po powrocie byłem uszczęśliwiony bułką z pomidorem i ogórkiem , a na prawdę jestem wszystko-żerny :D Jeśli chcesz czuć się jak na obozie przetrwania i sprawdzić swoją wytrzymałość psychiczną gorąco polecam ;] Towarzystwa dotrzymają ci mrówki których nie idzie wybawić , będą tylko pryskać codziennie w pokoju

Zalety

obsługa pogoda

Wady

cała reszta... jedzenie, czystość, brak tego co było w ofercie..

Hotel jeśli by nie obsług by nie istniał.Glowna zaleta to polozenie wsrod zieleni .

Zalety

Mila i pomocna obsluga .Piekna recepcja. Dużo zieleni .Bezpieczeństwo.

Wady

Oferta z opisu wakacje .pl ( moim zdaniem ) nie ma zgodności jakieś 60- 70 %.Z 3 basenów czynny 1.Brak rozrywek dla dorosłych ( ani dla ducha ,ani dla ciała) .Porządek w miejscach najbardziej widocznych po " oplotkach " bałagan.Glosna muzyka cały czas przy basenie .Brak baru przy plaży ( miał być).Jedzenie monotonne.Lezaki i materace na nich brudne i śmierdzące.Gril brudny i zardzewialy.Drinki mało smaczne .Plaża hotelowa bardzo brudna ,jeszcze takiej brudnej nie widzialam.

1.0

Recepcja nie interesuje się klientem od momentu zameldowania. Nikt nie mówi o godzinach posiłków i dostępnych atrakcjach. Po dopytaniu o posiłki przeżyliśmy szok. Okazało się, że zamiast Ultra All inclusive (tak było w ofercie) tak naprawdę są 3 posiłki. Zamiast 2 restauracji (Hannibal i La Brisa), oraz tarasu z przekąskami (Eucalypyus terrace) jest dostępna tylko restauracja Hannibal. Ponadto godziny wydawania posiłków są inne niż w umowie ponieważ śniadanie było serwowane dopiero od godziny 6, a nie tak jak jest napisane w umowie od 4. Robi to ogromną różnicę, kiedy jedzie się na wycieczkę i wyjazd jest o 5 rano. Późnego śniadania nie było w ogóle, tak jak późnej kolacji. Przekąski miały być dostępne 24h, a tak naprawdę tylko przez 2 dni i była to zimna, gumiasta pizza rozdawana po kawałeczku. Jedzenie nie smaczne, bardzo słabej jakości. W restauracji brudne talerze i sztućce. Obsługa w brudnych fartuchach przygotowuje posiłki. wszędzie tłuszcz i wszystko się lepi. Miały być lody, jest pusta zagrzybiała lodówka. W ofercie mam informacje, że powinno być jedzenie międzynarodowe tymczasem dostępne jest tylko jedzenie tunezyjskie. Jedzenia brakowało, bardzo często stały puste naczynia i trzeba było długo czekać, aż coś przyniosą...Ja mogę poczekać, ale jak wytłumaczyć 3 letniemu dziecku że przyszliśmy na kolację i nie ma co jeść??? Był również problem z dostępem do wody butelkowanej. Jesteśmy 3 osobową rodziną i nie mogłam podejść i zabrać wody dla wszystkich, ponieważ był limit butelka na 1 osobę. Gdzie tutaj jest all inclusive??? Oferta - przy plaża hotelowej miał być beach bar, a na plaży powinny być dostępne ręczniki. W hotelu miały być: kort do tenisa ziemnego, koszykówka, piłka nożna, siatkówka, siatkówka plażowa, minigolf, boisko do piłki nożnej, bilard, narty wodne, klub nurkowy- nie ma nic. Dla dzieci miał być klub- nie ma nic. O wszystko pytałam recepcji, ale powiedzieli mi że nigdy żadnej z wymienionych rzeczy nie obiecywali. Jadę na wczasy na których zakładam, że będą dostępne atrakcje, które zapewnią miły czas dla całej rodziny- nie ma nic. Ponadto dwa baseny nie są wypełnione wodą. Miało być WiFi w częściach wspólnych. Jest, ale nie działa. Pokój - nie lepszy niż to jedzenie. Dostaliśmy ręczniki w krwi, oraz potargane. Grzyb w wannie, w pokoju pełno mrówek i robactwa. Cała pościel miejscami żółta od potu. Ogólnie podłoga brudna. Wszystko się klei do rąk. Obsługa po długim czasie wymieniła ręczniki na inne, znowu brudne, ale chociaż bez krwi. Na prośby w sprawie brudnego łóżka, czy mrówek nikt nie reagował. To nie jest miejsce w którym można odpocząć, to miejsce z którego ma się ochotę uciec od razu po wejściu. Dramat, brud i smród. Nigdy nie zdecydowałabym się na takie wakacje gdybym wiedziała co zastanę na miejscu. W godzinach wieczornych do około 2 w nocy GŁOŚNA dyskoteka pod większością hotelowych okien. Okna są nieszczelne, więc nie da się przez to spać. Spodziewałam się muzyki, ale tutaj koło północy muzyka była tak głośna, że nie dało się spać.

Zalety

Wady

Ten hotel to pomyłka

2.9

Oferta niezgodna z Prawdą!!! Brak Ultra All Inclusive 24H. Jedynie śniadanie, obiad, kolacja o wyznaczonych godzinach (monotonne, niesmaczne). Nie ma siłowni, kortu tenisowego itp. Tak naprawdę nie ma nic, co znajdziemy w ofercie!!! Czystość obiektu jest w ubłaganym stanie.. Plaża brudna, pełna śmieci, szkieł i folii. Kłamstwo biura podróży !!! Złożyłam reklamację do Biura Podróży Coral Travel

Zalety

-Bardzo miła obsługa gastronomiczna oraz mili animatorzy -Zieleń wokół basenu

Wady

To nie jest chyba wina hotelu, gdyż jest on w standardach 4* hotelu Tunezyjskiego. Oferta na stronie jest zakłamana

Amelia

Nikomu nie polecam tego hotelu. Rezerwując sugerowałam się zamieszczonymi tutaj opiniami, które moim zdaniem są wygenerowane przez boty. Hotel kompletnie niezgodny z opiniami i z opisem oferty. All inclusive nie działa tak jak jest to opisane. Macie do dyspozycji śniadanie, obiad i kolację i o każdej porze jest do jedzenia to samo paskudne jedzenie. Nie ma żadnej siłowni, kortów tenisowych, ani innych udogodnień, które były tu opisane. Pokoje są strasznie brudne, wanny czarne, wszędzie pleśń, pościele brudne od krwi… To istny dramat! Zgłosiłam problem brudnego pokoju to Pan z recepcji zapytał się mnie czy nie mogę spędzić w nim jednej nocy!! - wstyd dla wakacje.pl, że mają współpracę z takim hotelem. Cały ten hotel to jeden wielki żart. Nie kupujcie i nie sugerujcie się tymi błędnymi opiniami i opisem oferty. Ja będę składać reklamację, bo to się w głowie nie mieści.

Zalety

Miła obsługa w restauracji i przy barze ( tym darmowym, gdzie alkohol smakuje jak szczyny) bo ten z normalnym alkoholem - jest płatny;)

Wady

Cały ten hotel to jedna wielka wada, naprawdę na koniec wyjazdu brakowało tylko tego żeby on wybuchł.

1.7

Wykupiłam wakacje w formie Ultra All Inclusive 24h, na miejscu nie było ani Ultra, ani All Inclusive. Hotel oferuje śniadania, obiad i kolację w godzinach innych niż zawarte są w ofercie. Brak przekąsek, lodów, cukierni. Jedzenie było zimne, ubogie, monotonne i z zerowym wyborem w porównaniu do innych hoteli, bardzo często nie było co jeść gdyż kucharze nie uzupełniali bemarów jak się danie skończyło. Przez kilka dni nawet nie było pieczywa. Czy na tym polegają wakacje All Inc Ultra 24 h gdzie człowiek chodzi głodny? Zapłaciłam za tą opcję, a jej nie otrzymałam. Wprowadzacie Państwo w błąd gości podając nieprawdziwe i niesprawdzone informacje o hotelu. Opisujecie Państwo, że hotel ma takie udogodnienia: Wi-Fi3 baseny, korty, tenis, koszykówka, piłka nożna, siatkówka, minigolf, bilard, siłownia, klub nurkowy, narty itd. żadnej z tej opcji nie było. Na miejscu zastałam tylko i wyłącznie nie nadające się miejsce do siatkówki plażowej z podartą siatką – reszta to jakaś fikcja! Baseny z 3 czynny tylko jeden. Głośna muzyka do późnych godzin nocnych, popsute, niezamykające się okna, ogólnie brud w pokoju i łazience (grzyb, pleśń), podarte ręczniki, niedoprane, poplamiona pościel. Plaża dramatycznie brudna (pełna śmieci). NIE POLECAM!

Zalety

Przyjazny i uśmiechnięty personel (bez recepcji)

Wady

Wszystko w tym hotelu nie jest zgodne z opisem oferty

Klaudia

Hotel czysty, ładny i przyjemny. Obsługa bardzo miła, a kelnerzy bardzo pomocni. Rozbawiający animatorzy.

Zalety

Piękna roślinność dookoła. Miło spędza się czas przy basenie. Nie brakuje leżaków, stoliczków i parasoli. Wszystko ok.

Paulina

Tunisia Lodge lata świetności ma już za sobą, jednak pokoje są odświeżone i codziennie sprzątane, było poprostu czysto. Z opowieści menagera wynika, że hotel był zamknięty przez kilka lat ma nowego właściciela i działa na nowo commozna zobaczyć po datach wpisu opinii klientów. Hotel odnowiony, bardzo zadrzewiony, dookoła pięknie zielono i przyjemnie. Nie wszystkie pokoje są z balkonami. Jeżeli ktoś zwraca uwagę na szczegóły wyposażenia etc.to może mieć jakieś zastrzeżenia jednak należy pamiętać, że wystrój nie jest europejski tylko typowy wg kultury tunezyjskiej jest to też wyjątkowe. Jedzenie urozmaicone.Można posmakować tunezyjskich i libańskich specjałów.Codziennie są oragnizowane przeróżne animacje (Aqua aerobik, wodna piłka czy bule).Jednego wieczoru mieliśmy przygotowaną uroczystą kolację na świeżym powietrzu przy basenie- przepięknie było. Obsługa przemiła, wszyscy bardzo życzliwi i uczynni. Jedynym minusem było to, że podczas naszego pobytu nie było baru na plaży ani leżaków. Ogólne moje wrażenie po pobycie w tym hotelu jest bardzo dobre i za pieniądze,które zaplaciłam nie mogę narzekać.Polecam wycieczke do Old Hammamet, czy do zoo Friguia, my poruszaliśmy się taxówkami wychodzi bardzo tanio tylko najlepiej umówić się wcześniej na kwotę za jaką nas zawiozą.

Zalety

Czystość i przemiła obsługa.

Wady

Brak baru na plaży i leżaków.

Michał

Może zacznę od tego, że w hotelu dla 1000 gości było 20 osób.Czuliśmy się świetnie obsługa niesamowita pytali się co przynieść do leżaka, basen prawie pusty na trzy działał jeden, ale na taką ilość gości nie potrzeba więcej w weekend było dużo tubylców i wtedy był problem ze wszystkim....Jedzenie bardzo dobre szef kuchni na 5 jak w weekend nie było nic do jedzenia zrobił nam to co chcieliśmy . Menadżer człowiek orkiestra, ciągle sprawdzał czystość talerzy, czystość w holu, raz przyniósł nam pyszne drinki itp.Recepcja jest najsłabszym miejscem w hotelu.Jak wymieniasz kasę trzeba uważać np powinno 1432 dinary to tej końcówki 32 już nie wydają,4 raz zgłaszaliśmy popsutą klimę nic nie zrobili itp.Klima nie działała, ale nie było aż tak gorąca około 32stopnie.Mielismy dwa pokoje w jednym działa w drugim nie w nocy klima wyłączą się w obu pokojach, chodzi bardzo głośno to bardziej wiatrak niż klima.Animatorzy bardzo się starali, ale to nie był mój typ animacji wolę gotowy show wieczorny.Chociaż aqaerobik nawet mi się podobał.Plaża w Yassmin Hammamet nie istnieje śmieci do pasa mikroplastik z glonami my nie znaleźliśmy nic normalnego....Oczywiście leżaki, parasole, bar to też fikcja.

Zalety

Personel, basen, jedzenie

Wady

Plaża, klima, recepcja

Pobyt - Październik 2012

Byłem z Żoną w tym hotelu od 21-27 Września w tym roku. Nie polecam tego hotelu osobom chcącym odpocząć w spokoju i ciszy. Mieliśmy pokój nr. 114. Jest to pokój od strony basenu. Zarówno w ciągu całego dnia jak i do póżnych godzin nocnych bardzo głośna muzyka. Z grzeczności nazywam to muzyką, bo to zwyczajne rąbanie. Tak jest we wszystkich pokojach które są od strony basenu. Ja 3 noce spałem w łazience wynosząc tam materac. Pozdrawiam

Pobyt - Wrzesień 2012

Tunisia Lodge lata świetności ma już za sobą.Hotel bardzo zadrzewiony.Nie wszystkie pokoje są z balkonami.Nam udało się zamienić na ten z balkonem i o niebo lepszy był niż ten bez.Wielkość pokoi i łazienek ok.Jeżeli ktoś zwraca uwagę na szczegóły wyposażenia etc.to może mieć wiele uwag.Jedzenie urozmaicone.Można posmakować tunezyjskich i libańskich specjałów.Codziennie są oragnizowane przeróżne animacje-szczegółów nie podam gdyż wolałam spędzać czas na plaży a nie na basenie.Hotel ma swoją wydzieloną plażę z bezpłatnymi leżakami i barkiem w krórym serwowane są zimne napoje bezalkoholowe i przekąski w formie kanapek lub pizzy.Plaża niezbyt czysta.Czytając inne opinie pisamo o odchodach wielbłodów-takie mechate kulki to nie odchody-rezydenta wyjaśniłą,że to \"coś\" wyrzuca morze.Z hotelu blisko jest do medyny,na przystanek autobusowy(polecam wybrać się np.do pobliskiego starego Hammametu)na plaże.Ogólne moje wrażenie po pobycie w tym hotelu jest ok.Za pieniądze,które zaplaciłam nie mogę narzekać.Polecam wycieczkę na Saharę-rewelacja!!!

Tunisia Lodge