Tui Blue Oceana Suites (ex. Sensimar Palace Oceana)

Ten hotel to niestety jedno wielkie nieporozumienie. Pierwszy raz w turystycznych krajach Afryki trafiliśmy na tak skrajnie niezgodne warunki z zakupioną ofertą. Przede wszystkim hotel był sprzedawany jako DLA DOROSŁYCH, co już pierwszego dnia okazało się wierutną bzdurą, a rezydentka ze spokojem pocieszała nas, że przecież w innych hotelach jest więcej dzieci... może i tak, ale nie za to płaciliśmy! Oczekiwaliśmy spokojnego odpoczynku w ciszy, a tymczasem krzykom i wrzaskom nie było końca. Dodatkowo hotel jest w całości otwarty dla miejscowych, co oznacza, że od rana do późnej nocy jest okupowany niczym warszawski park moczydło. Goście hotelowi są zepchnięci na margines i nie mogą swobodnie korzystać z plaży, basenu czy barku, ponieważ te miejsca są zajęte przez "dziennych gości", którzy są "lepsi", bo płacą. Dodatkowo od piątku do niedzieli odbywają się miejscowe festiwale folku i techno, podczas których infrastruktura hotelu jest zamknięta dla regularnych gości, a muzyka wali po uszach do 2 w nocy z taką siłą, że nawet z zatyczkami ciężko usnąć. Generalnie dwa tygodnie męczarni z odliczaniem godzin do powrotu. Zdecydowanie odradzam! PS. po naszej dość ostrej interwencji wreszcie oferta została zaktualizowana ( 16 lipca 2024 ) na hotel dla rodzin z dziećmi. Uwaga - hotel jest otwarty dla małych dzieci oraz miejscowych od 3 lat. Tego dowiedzieliśmy się już na miejscu. Niestety nie da się wstawić opinii bez wybrania na końcu opcji "komu polecasz ten hotel", brakuje mi tam odpowiedzi - ABSOLUTNIE NIKOMU. Rodzinom z dziećmi również nie, bo de facto nie ma tam dla nich żadnych atrakcji.

CZYSTO, SCHLUDNIE, PRZESTRONNE POKOJE, 3 BASENY, SPOKÓJ CISZA, BEZPIECZNIE, OBSŁUGA W KILKU JĘZYKACH ,BARDZO MIŁA POMOCNA OBSŁUGA, BEZPIECZNIE, KANTOR, SPA, RESTARURACJE, SAMOCHODY, I INNE UDOGODNIENIA MOŻLIWE DOSTĘPNE NA MIEJSCU, PLAŻA CZYSTA OBSŁUGIWANA PRZEZ HOTEL, OCHRONA NA PLAŻY

Witam, Z hotelu wszędzie jest blisko - jest położony w centrum miejscowości. Dobre kasyno. Wysoki standard - nie spodziewałem się tego w tym miejscu. Ogólnie bez zastrzeżeń.

Polecam osobom które szukają ciszy i odpoczynku w eksluzywnych warunkach. Przy basenie i na plaży nie ma tłumów. Do centrum najlepiej udać się taksówką. Wyposażenie i komfort pokoi jest fantastyczne i na najwyższym poziommie. Obsługa bardzo dobra, szybko reaguje na skargi. Mieliśmy popsuty tv a po 30 minutach nie było śladu po usterce. Jedynie do czego można się przyczepić to jedzenie jak na hotel z ***** mogłoby być lepsze.

Standard hotelu bardzo dobry. Położenie umożliwia prawdziwy odpoczynek - jest cicho i spokojnie. Do Hammamet Yasmine można dojść plażą, spacer zajmie około 25 minut. Do starego Hammametu można dojechać autobusem (za 0,5 dinara) - przystanek kilkaset metrów od hotelu. Można również dojechać taksówkami, które są tanie (około 5 dinarów). Jedzenie rewelacyjne. Na śniadanie są świeżo wyciskane soki i robione na Twoich oczach naleśniki, dużo owoców, serów i różnorodnego pieczywa. Na kolację wybór potraw bardzo duży - od robionego na Twoje zamówienie spagetti, przez ryby, mięsa, sałatki do ciast i lodów. Większość potraw się nie powtarza. Pokoje duże i czyste. Plaża duża i nie ma problemów z leżakami ani na plaży ani na basenie. Obsługa pomocna.

Nazwa  Tui Blue Oceana Suites (ex. Sensimar Palace Oceana)
Miejsce  Tunezja / Hammamet / Hammamet
Wyżywienie  śniadania, śniadania i obiadokolacje
Udogodnienia  basen odkryty, basen kryty, na terenie hotelu instytut SPA, udogodnienia dla rodzin z dziećmi

Wyświetlono 6 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
3.3

Zalety

Bardzo miła obsługa, oni też mieli problem z tym wszystkim co się wyprawia w hotelu i faktycznie starali się bodaj dobrą miną nam to jakoś wynagrodzić. No może poza jednym przypadkiem molestowania seksualnego, którego doświadczyła nasza koleżanka... Przestronne, wygodne pokoje. Dość mocno zużyte, ale czyste i codziennie sprzątane ( nawet jeśli się tego nie chce...)

Wady

Tabuny osób spoza hotelu. Zewnętrzne imprezy uniemożliwiające dostęp do infrastruktury. Hałas. Chmara dzieci - choć hotel prezentowany jako oferta tylko dla dorosłych. Brak jakichkolwiek przekąsek w ciągu dnia. Snack bary dodatkowo płatne.

KRZYSZTOF

Pobyt - Maj 2024

Zalety

BEZPIECZNIE, DBAŁOŚĆ O KLIENTA, SPOKÓJ, ATRAKCJE VIP , SPA

Wady

HOTEL DLA STARSZYCH OSÓB, W PORÓWNANIU DO INNYCH NA MIEJSCU PRZEPAŚĆ NA PLUS, MINUS HOTEL UKIERUNKOWANY GŁOWNIE NA STARSZE OSOBY POSIADAJĄCE DUŻE ZAPLECZE FINANSOWE. BRAK IMPREZ TYPU DYSKOTEKA, DROGO ALE ADEKWATNIE DO JAKOŚCI NIE MA LIPY:d

Kamil

Pobyt - Luty 2010

Krystian

Pobyt - Wrzesień 2008

Bergdorf

Pobyt - Lipiec 2008

Amparito

Pobyt - Kwiecień 2008

Hotel bardzo cichy, raczej dla starszych osób. Polaków w ogóle nie było, a nas brano za Rosjan. Plaża pusta, przy basenie cicho, wszyscy leżą i odpoczywają, basen pusty. Codziennie wieczorki taneczne do późnych godzin nocnych. Kiepsko z animacją, dla dzieci zero atrakcji, jedynie brodzik i maleńki placyk zabaw. Do Hammamet można dojechać taksówkami za ok 4 dinary w jedną stronę. Radzę mieć drobne, na wydanie reszty nie ma co liczyć nigdzie. Na terenie hotelu można się porozumieć po angielsku.

Tui Blue Oceana Suites (ex. Sensimar Palace Oceana)