Udogodnienia dla dzieci: 3 brodziki ze słodką wodą, zjeżdżalnie wodne, miniklub (4-12 lat), animacje.
Bezpośrednio przy hotelu piaszczysta, 800-metrowa, szeroka plaża z łagodnym zejściem do morza.
Bogata oferta rekreacyjna: zjeżdżalnie wodne, kort tenisowy, koszykówka, fitness, aerobic, stretching, gimnastyka.
Rozrywka: amfiteatr, animacje w ciągu dnia i wieczory rozrywkowe.
Zejście do morza kamieniste i strome (konieczne obuwie do kąpieli). Po kilku krokach - głęboko. Plaża na stałe niestrzeżona - brak ratownika i czerwona flaga. 500m w obie strony - dno morza piaszczyste i przyjazne dla dzieci. Na plaży dość silne wiatry. Jedzenie dość monotonne. Można mieć pretensję do all incl. - przekąski podawane tylko w jednym miejscu i z przerwami, po lody trzeba stać w kolejce. Nad basenami luksus, ale tłoczno (przewaga Rosjan). Baseny - bardzo polecam, plażę - nie.
Muszę dodać dwie uwagi: - klimatyzacja w pokojach działa wadliwie (działa niestabilnie, bywa wyłączana nad ranem), - odradzamy picia napojów z lodem - podejrzewamy, że lód robiony był z \\\"kranówki\\\" bez przegotowywania, co skutkowało kłopotami żołądkowo-trawiennymi.
Hotel na pewno nie ma 5* maksymalnie 4*. Położony na rozległym terenie w pięknie utrzymanym ogrodzie. Plaża znajduje się bezpośrednio przy hotelu, szeroka, piaszczysta (piasek gruboziarnisty) z kamieniami przy wejściu do wody. Szybko woda staje się głęboka. Na plaży leżaki i parasole (z niewiadomych względów parasole mają wysokość 120???? i nie ma możliwości ich podwyższenia). Pokoje duże, codziennie sprzątane, fajnie urządzone chociaż mało półek, miejsc na ubrania, a dodatkowo w naszym pokoju (1015) był grzyb na ścianie. Jedna restauracja główna (śniadania i kolacje), lunch w restauracji przy głównym basenie. Dodatkowo trzy restauracje \"ala carte\", naleśnikarnia oraz lodziarnia (w godzinach 14-17, 19-21). W barze przy plaży przekąski - frytki i sandwiche. Dwa bary przy głównym basenie, bar na plaży z wieczorną dyskoteką, bar w lobby. Pięć basenów: dwa dla małych dzieci (40 cm woda) z czego jedne zacieniony całkowicie a drugi z małą zjeżdżalnią. Jeden z trzema niewielkimi zjeżdżalniami dla dzieci ( głębokość 85 cm) jeden spokojny 140 cm głębokości i ogromny basen główny z dwoma dużymi zjeżdżalniami oraz wydzieloną częścią dla dzieci. Bez większych problemów z dostępnością leżaków. Leżaki można było także stawiać na trawie, pod drzewami itd. Mimo że bardzo dbano o ogród był on dostępny dla gości, można było rozłożyć się na trawie bez obawy że się ją niszczy. Na ternie jeden plac zabaw - nie zacieniony. Posiłki smaczne i urozmaicone, kącik dla dzieci i dietetyczny. Śniadania tradycyjne jak wszędzie: jaja na milion sposobów, płatki, sery, wędlina (wiadomo jaka), tosty, warzywa, owce mnóstwo różnego rodzaju pieczywa. Lunch - przy basenie, zawsze hot=dogi i hamburgery. Frytki, mięsa na kilka sposobów i ryba, Makarony, ryże, warzywa, sałatki i kilka rodzajów owoców. Także desery - podobnie jak na kolacji ale o wiele mniej rodzajów jedzenia. Kolacja - co wieczór inny temat - owoce morza, turecki, włoski, azjatycki itp. Mięso (kurczak, indyk, wołowina) na kilka- kilkanaście sposobów, ryby na co najmniej na dwa sposoby (były łososie i miejscowe ryby), były także krewetki, mule. Mnóstwo przystawek i dodatków, ciast, deserów i smakołyków. Zawsze był jeden kucharz serwujący jakiś jeden rodzaj deseru, jeden do sałatek. Owoce - arbuz, melon, pomarańcze, grapefruity, jabłka, gruszki, nektarynki, banany i winogrona. Obsługa szybko zbiera brudne naczynia i sprząta ze stołów. Zawsze uśmiechnięci mimo naprawdę ciężkiej pracy ( są od rana do wieczora te same osoby). Animacje w języku angielskim, dla dzieci - te organizowana przez ekipę miejscową - bardzo słabe, te organizowane przez polskie i rosyjskie animatorki ( w beach barze) też średnie. W godzinach 10-12:30 oraz 14-16 był dostępny Mini Klub organizowany przez Itakę - Pani Klaudia i Irka, naprawdę fajne. Nasza czteroletnia córka nie chciała wyjść tak pokochała p. Klaudię. PODSUMOWUJĄC największe atuty hotelu to jedzenie, obsługa i czystość. Hotel jednak jest stary i zniszczony. Fajnie że leży blisko lotniska - transfer 20 min.
czysto i miła obsługa ładny ogród szybki transfer z lotniska
zniszczony i star raczej 4* parasole na plaży - wysokość 120 cm
Bardzo fajny hotel dla rodzin z dziećmi, kilka dużych basenów, blisko morze. Świetne miejsce o wysokim standardzie.
Hotel typowy dla rodzin z dziećmi, single, pary, grupy powinny szukać innych miejsc. Największe wrażenie zrobił wieczór turecki, szkoda że był tylko raz, wtedy czuć było gdzie się jest. Jedzenie w ogromnych ilościach, było wszystko i niczego nie brakowało (nawet ryb). Dzieci mają \"swoją stołóweczkę, z TV, bardzo fajnie, samoobsługa na odpowiedniej wysokości. Na stolik nie trzeba było czekać, bardzo sprawna obsługa szybko sprzątała po poprzednikach. Główny basen zatłoczony, ale nam to nie przeszkadzało, korzystaliśmy z mniejszych zjeżdżalni i oczywiście morza. Świetni barmani, nie było problemu z porozumieniem się. Sklepiki hotelowe z normalnymi cenami, na bazarku było tak samo. Za 2 euro (4 osoby) pojechaliśmy do miasteczka busikiem, kierowca oczywiście miły i uprzejmy, dał ulotkę z rozkładem jazdy. Bardzo chętnie tam wrócimy.
Wspaniała obsługa, blisko lotniska, ogromna plaża.
Dla normalnych nie ma.
Jeden z lepszych hoteli l w jakim byłam. Wszędzie czysto, pokoje i wyposażenie- piękne, widać niedawno odnowione. Najbardziej mnie ucieszył widok zestawu do kawy i herbaty, który codziennie był uzupełniany. Bezpłatny sejf. Wi-Fi dostępne prawie w każdym zakątku hotelu :) Codziennie wymieniane ręczniki przy sprzątaniu. Na balkonach małe suszarki. Cały teren hotelu jest w pięknym, zadbanym ogrodzie. Każdy basen ma kontrolowaną wodę. Można wybierać, większy ze zjeżdżalniami i muzyką czy mniejsze spokojniejsze. Przy basenach są dostępne lodówki z wodą. Plaża czysta, piaszczysta lecz na lini wody są kamienie. Dużo łóżek z parasolami. Podobało mi się jak zarządzający hotelem dbają o ekologię, śmietniki są sortowane wg odpadów. Jedzenie to bajka ! Codziennie inny temat kolacji. Ogromny wybór dla każdego, nawet jest dieteczny kącik a także specjalne miejsce dla malutkich gości. Obsługa bardzo uprzejma. Na terenie hotelu znajdują się sklepy ale warto wybrać się do pobliskiego Sarigerme, 15 minut piechotą lub taksówką za 10-15 lirów, gdzie ceny są niższe i większy wybór. Tak samo polecam tam zakup wycieczek, myśmy kupili w pobliskim miasteczku za połowę ceny co w Itace, a obsługa i jakość na wyższym poziomie. Teren hotelowy w sumie jest na uboczu, najbliższe miasteczko to Sarigerme 2 km. Można wieczorem w ramach spaceru się przejść, jest tam trochę sklepów -bardzo mili sprzedawcy, a ceny atrakcyjne. Bardzo blisko lotniska, więc transfer trwał niespełna 30 minut. Wycieczki polecam z tutejszego miasteczka, duży wybór a organizacja na najwyższym poziomie, płatność po zakończeniu imprezy, więc nie ma obaw. Obsługa bardzo pomocna, pokoje sprzątane codziennie, co prawda nam się trafiła wersja bez ozdobnych figur z ręczników, ale nie mam zastrzeżeń co do czystości. Znajomy miał urodziny w trakcie pobytu, panie udekorowały pokój kwiatami, balonami, otrzymał słodki prezent od menadżera hotelu. Podczas szykowania się do wyjazdu, mogliśmy zważyć walizki, a ekipa z recepcji wyszła z hotelu i żegnała gości machając do odjeżdżającego autokaru. Bardzo sympatyczny gest :) Panie Polki z klubu dla dzieci bardzo sympatyczne i były oblegane. Śniadania jak i kolacje- bardzo obfite, były serwowane w głównej restauracji hotelowej. Codziennie inny temat, była kuchnia włoska, turecka, chińska, meksykańska oraz inne. Duży wybór owoców. Pierwszy trafiłam na czereśnie, które były nawet lepsze niż polskie :) Niestety pora obiadowa była w barze nad basenem lub barze nad morzem. W sumie trochę tłoczno i gorąco ale na spokojnie można było wybrać coś dobrego. Były przekąski i lody. Alkohole serwowane bez problemów. Pokoje są duże i przestronne, świeżo malowane. Wyposażone w nowe, białe meble. Na prawdę czuliśmy się tam dobrze. Jest sejf, chociaż na początku musieliśmy wezwać technika do naprawy. Oprócz sejfu znajdujesię lodówka codziennie uzupełniana zapasem wody, oraz czajnik i zestaw kaw i herbat :). Klimatyzacje ręcznie sterowana. Balkony mają oczywiście stoliki, krzesełka i suszarki. Wi-Fi jest bezpłatne i dostępne. Plaża jest spora, prywatna nie ma tam żadnych handlarzy. Zawsze były wolne miejsca na leżaku pod parasolem. Brzeg morza kamienisty, więc warto zabrać odpowiednie buty. Z przyjemnością robiliśmy spacery wzdłuż plaży w stronę widocznych wzgórz. Prysznice są przy wejściu na plaże. Co wieczór jest jest pokaz w amfiteatrze. Moim zdaniem hotel jest nastawiony dla osób, które chcą odpocząć. W okolicy nie ma dyskotek, ale spokojnie można się dobrze się bawić na terenie ośrodka. Obsługa na prawdę bardzo się stara. Nie polecam tylko naszej rezydentki z Itaki, ale to już tradycja ;)
Doskonały do odpoczynku
Bardzo sympatyczna obsługa.Prawie pusta plaża pozwala na wspaniały wypoczynek.Baseny pilnowane.Jak nie szukasz dziury w całym to spędzisz fajne chwile w tym hotelu.My postanowiliśmy w przyszłym roku też tam pojechać.
Byliśmy w tym hotelu przez okres dwóch tygodni w lipcu. Mamy dwójkę dzieci ( 9 i 4 lata). Było cudownie. To były nasze najlepsze wczasy. Obsługa hotelu jest zawsze uśmiechnięta. Dzieciom wolno praktycznie wszystko. Baseny świetne. Jedzenia ogromne ilości i różności. Woda butelkowana pod dostatkiem, napoje typu fanta cola też. Drinki słabe, ale jak ktoś chce można pić czysty alkohol. Animacje na najwyższym poziomie. Wielojęzyczna grupa animatorów cudowna. Naprawdę szczerze polecam. Okolica cicha. Pobliska wioska mała. Całe życie toczy się w hotelu. Pokoje małe ale funkcjonalne, klima doskonała, obsługa świetna i uśmiechnięta. Można wynająć samochód za 45 euro i jechać do Marmaris na bazarek. Tak kupić można wszystko.
Hotel rewelacyjny .byliśmy z 2 dzieci i to był prawdziwy wypoczynek duża ilość basenów, możliwość korzystania z basenów sąsiedniego hotelu(ale naprawdę nie ma takiej konieczności) Jedzenia wyśmienite, bardzo ładnie podane, smaczne, miła obsługa hotelowa. Cały obikt bardzo czysty i zadbany. Dowodem jak było wspaniale jest fakt, iż w tym roku postanowaliśmy tam wrócić.
hotel dla osób chcących wypocząć. dużo rodzin z dziećmi. 95% grubych Anglików. Kilka basenów (świetne zjeższalnie, również dla maluchów). Olbrzymi teren hotelowy, hotel w formie budynków dwupiętrowych, na terenie 4 restaruracje tematyczne restauracja hotelowa snack bar przy basenie i przy plaży. Animacje w jęz. angielskim częściowo tłumaczone na rosyjski. Świetne jedzenie hotelowe, dużo owoców, słodkości, mięs (ale powtarzajace się). Miła obsługa, napoje i alkohole lokalne z plastikowych kubeczków - duzo ale małoprocentowe. piękna pogoda ok. 33st. Plaża szeroka, lecz obludniona (wszyscy przy basenach. Leżaki, reczniki i materace dostepne i bezpłatne. POLECAMY!
Super wakacje spędzone w świetnym hotelu. Polecam wszyskim ten hotel. Brakowało tylko trochę animacji dla innych narodowości prócz angielskiej
Idealny hotel dla dzieci w różnym wieku.Opieka anglojęzyczna nad dziećmi na najwyższym poziomie.Pokoje przestronne, czyste, schludne. Wyżywienie urozmaicone, miła obsługa. Położenie hotelu kiepskie- pobliska miejscowość to po prostu dziura.
Hotel dla rodzin z dziećmi.Brodziki nie sa połączone z duzym basenem jak pisał poprzednik, lecz faktycznie zrobienie kupy do baseny powoduje jego wyłączenie na dobę (ale tylko 1 a nie kompleksu). Basenów jest kilka więc zawsze można gdzieś się ulokować. Paża duza i szeroka, z leżakami i parasolami lecz ciemnym, szarym piachem. W barze przy plazy codziennie serwowany kebab.Wybór potraw w restauracji głównej (owoce morza czy sushi też, dzień turecki (lody płonące :),dzień włoski;3 restauracje a\'la carte gratis (polecam, ku mojemu zaskoczeniu potrawy wyśmienite!) Do miasteczka 2-3 km. Busiki dowożą za 1 lira czy 0,5 euro. Pokoje czyste sprzątane codzinnie. Rodzinny składa się z 2 pokoi, łazienka z wanną z jaccuzi.
Super wakacje, mnóstwo jedzenia, picia, wszystko podawane z uśmiechem, bez kolejek, bez żadnych limitów. W pokojach szlafroki, kapcie, codzienna wymiana pościeli i ręczników. Mały minus za plażę - strasznie szeroka i piaszczysto - żwirowa, jest kilka leżaków i parasoli a pracownik hotelu pomaga je rozłożyć, w razie potrzeby donosi sprzęt, także napewno niczego nie zabraknie. my wolelismy spędzac czas nad basenami, grała muzyka, cały czas podawano coś do jedzenia, były także animacje w języku angielskim. Było super, strasznie żałuję, że już się skończyło :(
Bardzo polecam ten hotel szczególnie dla rodzin z małymi dziećmi. Mnóstwo atrakcji dla dzieciaków a i rodzice nudzić się nie będą.
Witam , hotel oceniam bardzo dobrze , jedzenie wyśmienite . Na urlopie byłem w lipcu 2009 roku z rodziną , dziećmi i ze znajomymi. Ogólnie zastrzeżeń nie mam , ale jest parę ważnych aspektów co do tego hotelu . Jakby ktoś się wybierał do tego hotelu to od razu uprzedzam nie bierzcie pokoju na drugim piętrze ponieważ nie działa za dobrze klimatyzacja albo w ogóle nie działa , walczyłem z obsługą cały tydzień i prosiłem o zmianę pokoju . Dopiero po całym tygodniu męczarni z dziećmi przy 45 stopniowym upale osiągnąłem cel
Hotel dla rodzin z dziećmi w zasadzie tylko i wyłącznie.Połączenie basenu dużego z brodzikiem powoduje że w przypadku zrobienia kupy przez dziecko cały kompleks jest wyłączony z obiegu przez co najmniej 24 godziny.Wielki minus.Plaża kompletnie niezagospodarowana ze względu na wylęganie się żółwi (jakiś rodzaj parku).Stosunkowo mało atrakcji do miasteczka ok 20 minut piechotą (taksówka 10 lirów tureckich).Przypadki rozstrojów żołądka i gorączki dość częste, myślę że winna jest woda w basenie).W opcji AI nie dostajemy wody butelkowanej a jedynie z ogólnie dostępnych dystrybutorów ale po nalaniu do butelki woda śmierdzi po kilku godzinach.Brak samoobsługi w barach przy basenie co powoduje kolejki.
Byliśmy w tym hotelu w lipcu 2008 roku. Fakt nie ma 5* tylko oficjalnie 4* . Jednak dla nas (a byliśmy już wcześniej dwukrotnie w Turcji w hotelach 4*) był to hotel naprawdę wysokiej klasy. Pokoje przestronne i wygodne, sprzątane codzień,ręczniki wymieniane równie często. Baseny i zjeżdżalnie BAJKA! Czystość i jakość serwowanych w restauracji posiłków jak na tureckie warunki bardzo wysoka. Miłą odmianą jest możliwość zjedzenia posiłków w restauracjach tematycznych alla carte. Lody dla dzieci i dorosłych codzień po południu i co drugi dzień wieczorem. No i plaża!!!! Jak dla nas REWELACYJNA:bardzo szeroka, piaszczysta, bez krzykliwej muzyki i tłumów. Nie brakowało ani leżaków ani parasoli.Przed południem ludzi trochę ale czasem tylko trzy,cztery osoby popołudniami łapały fale-istny relaks i spokój. Rano morze z niewielkimi falami a po obiedzie istne szaleństwo-można skakać i szaleć na falach do woli. Polecam ten hotel z czystym sumieniem. Jedyne co przeskadzało to niemrawa grupa"animacyjna" ITAKI-oj kiepsko,kiepsko!
BARDZO POLECAM HOTEL DLA RODZIN Z DZIEĆMI - Ja jestem bardzo zadowolona z wyjazdu!!!
Teren hotelu rozległy, bezpośrednio przy plaży, pięknie urządzony roślinnością z alejkami do spacerowania. Hotel składa się z dwu części: Tropical i Palace, ze wszystkiech atrakcji obu części (poza restauracjami) można swobodnie korzestać. Raj basenowy - mnóstwo basenów i zjeżdżalni (po kilkanaście). Jedzenie doskonałe - urozmaicone, pyszne, dużo, często i w wielu miejscach. \"Chleb turecki\" - rozkosz. Dostępność napojów imponująca, piwo wyśmienite, wódka i wino dobre, \"whisky\" słaba. Jedynie plaża nieciekawa - bez porównania do naszych bałtyckich, dodatkowo (o czym nikt nie mówił) większa jej część pod ochroną, nie można korzystać.