Różowy piasek i turkusowe wody na egzotycznej plaży Elafonisi
Najdłuższy w Europie wąwóz Samaria z zapierającymi dech widokami
Malownicze porty i weneckie domy w urokliwej Chanii
Bardzo dobre miejsce na wypady do innych miejscowości (przystanek autobusowy bardzo blisko). Miła atmosfera, mili właściciele i obsługa. Polecam osobom, które chcą odpocząć od zgiełku dnia codziennego.
Nie daj Pani Boże takich hoteli - pokój nie był odnawiany chyba ze trzydzieści lat, o cichym położeniu można zapomnieć. Tuz za oknem mieliśmy myjnie samochodową czynna szczególnie w godzinach nocnych, a tuz obok był bar przy basenie użytkowanym niemal całą dobę. Dodatkowo zafundowano nam remont baru w godzinach nocnych. Odgłosy cięcia rur, spawania, walenia młotem miały nam uprzyjemnić sen. NIE POLECAM TEGO HOTELU.
Miły i kameralny hotelik. W pobliżu miejscowość - dodatkowa atrakcja - sklepiki, tawerny.
Hotel bardzo przyjemny. Mila obsluga, swietny basen, bardzo blisko do morza i piaszczystej plazy, plac zabaw dla dzieci, bardzo ladne pokoje. Jedyny minus to niezbyt dokladne panie sprzatajace i glosna muzyka dobiegajaca z hotelu obok. Bardzo polecam, niska cena, ale dobra jakosc.
Hotel zdecydowanie nie zasługuje na 3*,choć z zewnątrz całkiem ładnie wygląda,basen fajny ale czyszczony tylko raz podczas naszego tygodniowego pobytu przez co po kilku dniach woda stała się zielonkawa i brzydko pachnąca,na początku pobytu byliśmy zachwyceni basenem,niestety ostatniego dnia się zawiedliśmy.Pokoje okropne,śmierdzą grzybem,pościele poplamione,ręczniki śmierdzące,pokój wygląda jakby nic w nim nie robiono od lat 70. Wifi nie sięga do pokoi ani na basen(jak było w opisie).Łóżka niewygodne,w łazience strach dotknąć czegokolwiek, plus rozwalona osłona na ściekająca wodę z której wydobywały się włosy poprzednich mieszkańców i nieprzyjemny odór. Pani sprzątająca przychodziła jedynie mopem przelecieć podłogi codziennie i wyrzucić śmieci. Raz w całym tygodniu zmieniono pościel i ręczniki(tez poplamione),choć umywalki ani toalety nie tknięto. Nie jesteśmy wymagający przez co naszą opinie ciężko wyrazić ale niestety myśmy się zawiedli. Po drugiej stronie ulicy jest plaża, bardzo ładna, piaszczysta,ale NIE POLECAMY używanie leżaków należących do hotelu/ restauracji. Obsługa bardzo nie miła, wręcz chamska,facet wykłócał się z każdym i powiedział do mojego męża \" Maybe you want to f*ck me?,gdy nie chciał oddać nam pieniędzy,a podawał się za szefa tej części plazy,zniszczył nam pół dnia odzywkami w nasza stronę,choć to on popełnił błąd i chciał nas oszukać.Polecamy położyć się na leżakach przed sklepem tam miła obsługa, plus dają rachunek wiec nie trzeba zostawiać ręczników na cały dzień i można wracać kiedy się chce(nie to co przy restauracyjnej części) Hotel i restauracja są połączone i próbują przy każdej możliwości oszukać i oskubać klientów,wifi jedynie dostępne w restauracji wiec czujesz się zobowiązany kupić coś,a ceny są wysokie.Nie ma menadżera ani nikogo kto mógłby pomoc.Wszyscy wydają się nastawieni na oszukanie klienta.Polecamy wybrać się wgłąb wyspy jakieś 7 min piechota tam wiele pięknych uliczek i tavern z bardzo miła obsługa.
Plaza, basen
pokoje- smierdzace grzybem, brudne posciele, smierdzace reczniki, stare poplamione poduszki, materac. kiepsko wyposazone. brak menadzera/szefa, nie miła obsługa
Wakacje generalnie bardzo udane. Hotel zdecydowanie dla ludzi poszukujących spokoju a nie luksusu. Polecam bez śniadań, które są bardzo skromne a jedyny wybór jest między kanapką z serem lub tłustym english brakfestem. Pokoje udały nam się niezniszczone (prawdopodobnie niedawny remont) ale sprzątane są bardzo rzadko. Łazienka zadbana, czysta. Pościel ręczniki chętnie wymieniają, ale należy zwrócić się z taką prośbą. Sprzęt typu opiekacz lub ekspres do kawy na wyposażeniu. Sklep, restauracja i firma wycieczkowa około 10 - 20 m od hotelu. Plaża 50m, ale polecam iść na tę piaszczystą około 10 min drogi. Przystanek autobusowy - to spacer około 10 min od hotelu, co daj możliwość zwiedzenia wioski.
Bardzo dobra lokalizacja. Cicha okolica, spokojne miejsce, blisko plaża, sklepy, restauracje, \"promenada\".
When we arrived on Sunday (together with 4 families and 2 other pairs) a lady from the restaurant who was supposed to be kinda deputy manager told us, she didnt know we were coming. Thank god at least we got an apartment. From the outside the hotel looks okay. The apartment on the other side was a disaster. Old, moldy and rarely equipped, totally SPARTAN coditions, a complete misunderstanding. Uncomfortable bed, smelly and dirty duvet covers and towels, moldy kitchen and a bath that i rather liked to take a shower outside at the pool for 7 days. Usually I have no big demands on apartments, but in this case I had prefered even camping in a tent.
- hotel is placed right next to the nice beach - there are supermarkets & taverns nears, so you do not depend on the hotel and it\'s restaurant
- room and towels smell moldy - looks like nobody invested in renovation for a decade - no manager/nobody at reception - no wifi at the hotel/pool at all, only at the restaurant where you have to order sth. - air condition costs additionaly 40 EUR a week
Bardzo sympatyczne miejsce, tuż przy plaży. Przy niskiej cenie ogromne łoże małżeńskie, lodówka i TV w standardzie, dobre wyposażenie kuchni, jakby sobie ktoś chciał gotować, choć sama kuchnia miała wyłącznie chińskie znaczki :) Przydaliby się Grekom polscy hydraulicy, bo pierwszy raz w życiu widziałem zupełnie zbędne podwójne zaworowanie prysznica, a i spłuczka przymocowana była mocno pogiętym wężem, do tego napełniała się po ręcznym odpalaniu pływaka - ja sobie radziłem, ale jak ktoś nie ma podstawowej wiedzy o hydraulice to wyrazy współczucia albo sprint o pomoc do bardzo sympatycznej obsługi :) Niewielka liczba niegroźnych mrówek, żywiących się martwymi owadami, komary pojawiają się w drugiej dekadzie września. Klimatyzacja dodatkowo płatna, dość przydatna. Dodatkowy plus dla osób słabo znających języki - Pani za barem przy basenie była Polką (pozdrawiamy Cię Marto!), a Pan za barem w tawernie Rosjaninem. Tawerna dobra, jedzenie smaczne, choć nieco drogie w stosunku do konkurencji, rakia z owocami po posiłku zawsze gratis. Polecam ludziom, którzy chcą żyć samodzielnie, nie uzależnieni od posiłków serwowanych w wyznaczonych godzinach przez hotele, chcą mieć blisko piaszczystą plażę - co nieczęste na Krecie, a także cenią sobie ciszę, spokój i sympatię pozytywnie nastawionych do turystów Greków. Rodziny z dziećmi też będą się tam dobrze czuć, jest brodzik przy basenie. Do tego atutem jest niska cena w stosunku do standardu. Nie polecam imprezowiczom - w całym Analipsi nie ma pół dyskoteki, to malutka wioska.
Byliśmy na Krecie w hotelu Tsalos Beach z firmy Easy Travel. Ośrodek jest położony nad samym morzem. Mogę polecić ten hotel wszystkim rodzicom jako bardzo dobrze przygotowany na przyjęcie małych gości. Dzieci mają oprócz standardowego brodzika przy basenie dla dorosłych wspaniały plac zabaw na plaży. Wygodne miejsce do zabawy ( bez dodatkowych opłat ) znajduje się w cieniu rosnących tamaryszków . Kolorowe drewniane urządzenia zabawowe w połączeniu z czystym piaskiem dają dużo radości maluchom. Plaża jest piaszczysta i zapewnia wygodne wejście do wody. Gorąco polecam rodzicom z dziećmi.
Brudne pokoje, halasliwy bar z dwoma telewizorami ciagle wlaczonymi, nachalni kelnerzy, niesmaczne posilki. Za plotem pies na lancuchu cala noc szczeka nie dajac spac. Widzielismy jak pies-wloczega sikal na zabawki ktorymi w basenie bawily sie dzieci. w wiosce bardzo smaczne jedzenie i mila obsluga w "Marina". Kupilismy pobyt bez wyzywienia i jak sie okazalo bylo to dobre posuniec8ie bo sniadanie i obiad ktore pierwszego dnia kupilismy bardzo kiepskie
Tsalos - apartamenty nieco nadgryzione zębem czasu, ale fajnie położone, czyste (codziennie sprzątane). Zaraz obok supermarket, zaraz za mało ruchliwą ulicą plaża. Piaszczysta, miejscami w wodzie kamienie, płaskie - da sie po nich chodzić. Jedyne rozczarowanie to hotelowa restauracja Posejdon - jedzenie z mikrofali, zjadliwe, ale dla mało wymagających, nie umywa sie do lokalnych tawern - polecamy Zorba\'s (świetne jedzenie, bardzo mila obsługa), Sirtaki i inne w centrum. Rezydentka z biura Easy Travel pani Joanna - przemiła, niestety wycieczki/ wynajem samochodu droższe niż w lokalnych biurach (np. Sparrow Travel) Analipsi to fajny punkt wypadowy do zwiedzania różnych części Krety. Polecamy!
nie polecam tego apartamentu brud syf i klima nie działa mały basen dla ludzi mnie wymagających zycze miłego pobytu w innych hotelach i apartamentach.
Witam!! Polecam dla osób z dziećmi. Aneks kuchenny z wyposażeniem, łazienka z wymienianymi codziennie ręcznikami. Tawerny w tym samym podwórku. Sklep w tym samym podwórku. Wszystko pod \"ręką\" . Polecam i życzę udanego wypoczynku.
Było super...apartament z widokiem na plaże, jedzenie w hotelowej restauracji bardzo dobre. Bar przy basenie także świetny, tu zasługa naszej rodaczki Marty, która ten barek prowadzi. Świetna atmosfera, zero problemów. Szczerze polecam.
Spedziliśmy w Tsalosie tydzień. Jakoś usług w stosunku do ceny bardzo proporcjonalna. Hotel lata świetności ma już za sobą ale basen jest czysto, cicho, basen do dyspozycji przez całą dobę, obsługa bardzo przyjazna i miła. Hotel położony jest tuż przy plaży co jest dodatkowym atutem. Jedynym mankamentem jest fakt, że najbliższy przystanek autobusowy jest dość daleko i w upalne dni spacer może być mało przyjemny, zwłaszcza dla dzieci. Ale niedaleka odległość Heraklionu i Herssonisos jest świetną rekompensatą.Zdecydowanie polecam.
super pomysł, tuż przy plaży!!!
Hotel o bardzo słabym standardzie, mimo, że jestem mało wymagający, bo i tak w hotelu tylko śpię i biorę prysznic. Pierwszy pokój z łazienką bez... deski sedesowej. Ok, była, tyle,że stała obok i wyglądała jakby przed chwilą ktoś z niej intensywnie korzystał:-) Osobiście nie odważyłem się jej dotknąć, a pan z recepcji, powiedział nam, że naprawi nam to.....JUTRO. Po czym zażądaliśmy zmiany pokoju na nieco lepszy. Problemy z wodą, nie wspominając o jej braku pewnego ranka. Jakież było moje zdziwienie, kiedy rano zastałem pustą spłuczkę! Do basenu nie odważyliśmy się wejść i nie będę tego komentował. Naczynia i lodówka pamiętają chyba gości z 20 lat wcześniej,. Chcesz zrobić sobie herbatę lub kawę - kup sobie czajnik, bo nie ma. Myśmy tak zrobili. W sąsiedztwie hotelu jest sklep, a po drugiej stronie ulicy plaża, co jest jedynym plusem. Ogólnie jako osoba która wymaga w hotelu nie komfortu, tylko czystej i sprawnej łazienki, spania i kuchni - nie polecam.
Byliśmy tydzień w Tsalosie. Mały spokojny hotelik, w pięknej małej miejscowości. Hotel dobry dla rodzin z dziećmi, bo blisko do pięknej piaszczystej plaży, poza tym blisko są bary i sklepy. Hotel ma już swoje lata, ale widać że się starają i jest czysto i przyjemnie. Stołowaliśmy się w tawernie po drugiej stronie ulicy.
W tym roku wypoczywałam w apartamentach Tsalos. Jestem zachwycona miejscem, tawrną Posejdon mieszczącą się na parterze hoteliku (boskieeeee jedzenie!!!) a najbardziej lokalizacją - wychodzi się przed pensjonacik, a tu plaża, piasek, morze. Bajka. Uczciwie przyznam, że nie jest to hotel 5 gwiazdkowy, w marmurach itp i jeśli ktoś szuka tego na wyjeździe to nie polecam. Ja jednak jestem zachwycona -nigdy nie byłam w hoteliku tak blisko morza i z tak fajną lokalizacją (taryfą w 5 min można dojechać do Hersonissos, koszt to 15 EUR, więc można wytrzymać, szczególnie jeśli jedzie kilka osób; a w Hersonissos całonocna bibka!)Naprawdę polecam, za uczciwe pieniądze można się wybawić, opalić, wypocząć. Super.
Wypoczynek w Hotelu Tsalos Beach rewelacyjny. Byliśmy w Analipsis w dniach 20.09.do 5.10.2009r. Hotel położony tuż nad morzem. Basen czyściutki, pomieszczenia hotelowe rownież. Miły personel hotelowy. Do centrum blisko. Rezydentka Pani Ola przemiła. Czasami nam jej brakowało. W szafce kuchennej przydałby się tłuczek do mięsa i durszlak do odcedzania makaronu