Tropicana/Trebol Apart

Może zacznę od jedzenia. Co nadawało się do jedzenia to urozmaicone pieczywo, owoce i warzywa. Reszta masakra, wszystko zimne byle jakiej jakości a owoców morza jak kot napłakał. Mięsa z kością i wszystko trwarde, pizza ociekająca tłuszczem zupy to jakieś pomyje śmierdzące tranem. Drinki z jakiegoś proszku lub najgorszego soku z kartonu po wypiciu z żona mielismy dosyć jakbyśmy pili lek na kaszel. Jedyne co było dobre to Brendy i piwo oraz fanta, cola i Sprite. Pokoje czyste ale trafił się nam z uszkodzony silikonem i woda z prysznica przelatywała na całą łazienkę. Plaża piękna i okolica również.

Tragedia jedzenie beznadziejne, alkohol w soku z proszku. Szkoda gadac

Hotel położony niedaleko centrum miejscowości, smaczne posiłki, blisko piaszczystej plaży, dobre animacje dla dzieci i dorosłych.

Plaża fajna, ale w porównaniu z Alcudią to słaba. Samochód najlepiej wypożyczyć przy plaży Poligon Maritim de Cala Bona, 3 dni 100 euro, pełne ubezpieczenie. Co prawda samochody żadna rewelacja, ale oplem corsą przejechaliśmy większość wyspy. Inne wypożyczalnie za dzien nawet 65 Euro. Warto pojechać do Aqualandu do El Arsenal, albo do Palma Aquarium, dzieci były zachwycone. Byliśmy od 27 sierpnia 2017 do 4 września 2017. Pogoda różna, jednego dnia upalnie, parno, słońce, drugiego nie idzie oddychać, pochmurnie, lekkie opady. Basen przy hotelu mały na tak duży hotel z tyloma gośćmi, ale o.k. Ogólnie oceniam wypad za udany, najważniejsze, że dzieci zadowolone.

Hotel Tropicana jest super, choć dość daleko od plaży, natomiast Cala Millor mnie nie zachwyciło - za dużo hoteli i tłok na plaży. Ale jak komuś nie przeszkadza gwar i tłum, to może się spodobać - plaża jest szeroka, długa, piaszczysta, promenada i ścieżka rowerowa wzdłuż plaży od Cala Millor do Cala Bona, fajny deptak z sklepami i restauracjami. W hotelu jest dużo miejsca przy basenach i w ogrodzie, zawsze sa wolne leżaki.

Nazwa  Tropicana/Trebol Apart
Miejsce  Hiszpania / Majorka / Cala Millor
Udogodnienia  basen odkryty, basen kryty, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do kuchni / aneks kuchenny

Dobra lokalizacja: restauracje i bary ok. 100 m od hotelu, do centrum Cala Millor ok. 300 m (150 m do przystanku autobusowego).

Dla dzieci: brodzik, plac zabaw, miniklub.

Bogate zaplecze sportowe: boccia, strzelanie z łuku, siłownia. Odpłatnie: bilard, tenis (klub tenisowy ok. 100 m od hotelu).

Tylko 400 m do do szerokiej, piaszczystej, publicznej plaży.

3.5

Wyświetlono 7 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
5.1

Zalety

Duże pokoje i miła obsluga

Wady

Jedzenie Bar w innym budynku Baseny małe i zimne

Tragedia jedzenie beznadziejne, alkohol w soku z proszku. Szkoda gadac

Zalety

Duże pokoje

Pobyt - Wrzesień 2017

Zalety

blisko piaszczystej plaży, dobre jedzenie

Wady

słaby wygląd z zewnątrz

Angelika

Pobyt - Sierpień 2017

Zalety

Zalety, ładny hotel od środka, z zewnątrz taki sobie. Pokoje przestronne, dwu pokojowy apartament z łazienką lodówką, czajnikiem, i dużym balkonem. Ubsługa rewelacyjna, jedzenia bardzo dużo, bardzo różnorodne, byłam z dziećmi 3 i 4 letnim, więc obawiałam się co będą jedli, było dosłownie wszystko, mnóstwo owoców, jogurty, lody, chleb różnorodny, bułki, toster do tostów, frytki, kurczak, wołowina, wieprzowina, ryby z grila z piekarnika, parówki, kiełbaski, boczek z grila, warzywa na parze, sałaty, sałatki, makarony, pierożki, soki, woda, kawa, napoje, wszystko co tylko dusza zapragnie

Wady

jedyna wada to może, że klub dla dzieci tylko w języku niemieckim. moje dzieci średnio były zainteresowane. Ale jeżeli znacie niemiecki to dla dziecka super.

Pobyt - Sierpień 2016

Zalety

duże ładne czyste pokoje miła i profesjonalna obsługa pyszne jedzenie dużo miejsca nad basenami i w ogrodzie

Wady

dość daleko od plaży

ewa danowska-zdziebło

Pobyt - Maj 2015

byłam z 20-letnim synem i obaj jesteśmy zadowoleni.był to nasz pierwszy pobyt na Majorce ale na pewno nie ostatni.szkoda że mogliśmy być tylko 1 tydzień

Zalety

rodzinna atmosfera,smaczne posiłki.przemiła obsługa.

Wady

brak animacji po polsku

Pobyt - Lipiec 2007

Hotel składa się z 4 budynków po dwóch stronach ulicy. Ulica mało ruchliwa, więc ten fakt absolutnie nie przeszkadza. Jeden basen przypada na dwa budynki. Baseny nie sš zbyt duże i woda w nich doœć zimna. Pomiędzy budynkami bardzo ładny ogród, nie było problemów z leżakami. Po raz pierwszy mieszkałam w apartamencie. Sypialnia z wielkim łóżkiem, w pokoju dziennym duży narożnik, ława i komoda z telewizorem. Aneks kuchenny dobrze wyposażony, ale nie było czajnika (mielismy swój do przygotowywania mleka dla dziecka, ale generalnie nie byłby potrzebny). Pomiędzy aneksem i salonem stół z 4 krzesłami. Duży taras. Łazienka też ładna, minus dałam za wannę, która przy wlewie była trochę zardzewiała. Stołówka duża, jedzenie pyszne i urozmaicone. Polecam opcję All Incl. Różnorodnoœć i iloœć napojów była ogromna. Kawa, herbata (nawet rumianek), cola i piwo w czeœci samoobsługowej. Pod koniec wakacji zorientowałam się, że można się napić normalnej rozpuszczalnej kawy, zamiast tej z automatu ;) Reszta przy barze, ale kolejek nie było. Pozwalali zabierać drinki do ogrodu i do pokoju, tylko wtedy podawali je w plastikowych kubkach. W hotelu 99% goœci to Niemcy, wszystkie animacje były więc po niemiecku. Pod koniec naszego pobytu przyjechało trochę Anglików, więc animacje były dwujęzyczne. My dostaliœmy pokój w budynku, w którym był bar i animacje, więc czasami bywało doœć głoœno. Ale po 23 wszyscy się rozchodzili. Codziennie dyskoteka dla dzieci. W hotelu można wypożyczyć rower (1,5€ za godz). Poczštkowo przerażała nas odległoœć od plaży, ale te 400 metrów to naprawdę nie jest dystans, a przynajmniej nie wiało od morza. Okolica spokojna, ale nigdzie nie jest daleko. Hotel goraco polecam!
A samo Calla Millor jest spokojnš miejscowoœciš, idealna na wyjazd z dzieckiem. Jest wiele restauracji i sklepów, a dla szukajšcych rozrywki - dwie dyskoteki (ale to chyba mało jak na Majorkę :)) Polecam wynajęcie auta i zwiedzenie wyspy. Majroka jest naprawdę piękna!

Tropicana/Trebol  Apart