Tropical Islands & Apartamenty, Namioty, Tipis

Pobyt oceniam pozytywnie. Wypad na trzy dni jest akurat. Zjeżdżając z autostrady ciężko pomylić zjazd do Tropical. Po drodze znajdują się oznaczenia jak dojechać do Tropical. Wjeżdżając już na teren za rondem polecam zjechać na pierwszy parking. Trzy noce kosztują 9 euro. Tylko ten pierwszy parking po zjeździe jest bezpłatny aczkolwiek jest bardzo daleko od hali. Jak już zaparkujecie trzeba iść wzdłuż ścieżki aż traficie na główne wejście. Po wejściu zobaczycie recepcję. Znajdują się tam dwie ścieżki jedna dla osób z noclegiem, a druga bez. Wszystko jest intuicyjne więc nie ma czego się bać. Dużo napisów jest po Polsku. Dogadacie się też po angielsku bo nie trafiliśmy na nikogo kto mówi po Polsku. Jednak nie było problemu z dogadaniem. Na recepcji dostaniecie zegarek i jak zostajecie na noc kluczyk do pokoju. Polecam wziąć coś wodoodpornego na kluczyk. Można też zostawiać kluczyk w szafkach zamykanych na zegarek. Za wszystko płacicie zegarkiem. Po skończonym pobycie rozliczacie się w automacie. Są też napisy po Polsku więc nie ma problemu ze zrozumieniem. Sam obiekt robi wrażenie. Warto tam pojechać nawet na jeden dzień. Jest zakaz wnoszenia jedzenia aczkolwiek nikt nie przeszukuje toreb. Jedzenie w restauracjach jest dobre i nie jest aż tak super drogie. Myślę, że to są ceny jak w dużych miastach. Ogólnie polecam.

Długo czekaliśmy z mężem na ten wyjazd bo dzieci strasznie nam wierciły dziurę w brzuchu. W Teopical Islands po prostu nie można się nudzić. Byliśmy tam zaledwie 3 dni ale planujemy powtórzyć wyjazd tylko we dwójkę. Jeżeli chodzi o nocleg to wybraliśmy domek i był bardzo dobrze wyposażony, łóżka piętrowe dzieci bardzo wygodne. Lodówka bardzo się nam przydała. Dużo ludzi wybrało namioty i przy najbliższym wyjeździe wybierzemy właśnie ta opcję bo jest dużo tańsza.

Nazwa  Tropical Islands & Apartamenty, Namioty, Tipis
Miejsce  Niemcy / Brandenburgia / Berlin
Udogodnienia  basen kryty, na terenie hotelu instytut SPA, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, aquapark, fitness, darmowe wifi, rowery, golf, bez paszportu, parking

Atrakcyjna lokalizacja - bezpośrednio przy parku rozrywki Tropical Islands.

Duże zróżnicowane zakwaterowania: domki, namioty i mobile homes.

Wyświetlono 2 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Basia

Zalety

- ciekawa koncepcja - piękna ścieżka dydaktyczna - dużo atrakcji - bardzo dobre i urozmaicone śniadania - restauracje serwujące różnorodne dania nawet wegańskie.

Wady

- wszystkie pokoje mogły by być otwierane na zegarek

Pobyt - Wrzesień 2015

Zalety

na terenie Tropical Islands

Wady

nie ma

Tropical Islands & Apartamenty, Namioty, Tipis