Trakia Plaza

3.5

Pobyt ok czysto blisko do plaży dosłownie dwie przecznice

Hotel na paweno nie ma 4 gwiazdek, ale nie jest też zły, jest czysto, pokoje codziennie sprzątane, super Animacje dla dzieci, ale z drugiej strony tylko dwie wolne windy, lobby ma swoje lata i brakuje nowoczesności. Kuchnia to jest największą zagadka tego hotelu. Jedzenie trochę jest nieźle zrobione, mięsa miękkie i kruche, starają się coś urozmaicić ale wszystko poza zupą podają chłodne(nawet jak jest dokładane to dokładają. Hłodne jedzenie)Dla mnie to ewenement. Byłem we wrześniu, woda niestety w Basenie nie jest podgrzewana. Ogólnie tani hotel i cena jakość ok, ale gdyby tylko Jedzenie podawali ciepłe....

Hotel jak na cztery gwiazdki w skali od 1 do 10, dajemy 7 . Teoretycznie pokoje , baseny , obsługa, bar ok. Fajne drinki , fajni ludzie, bardzo ładny pokój, fajne baseny tylko woda niepodgrzewana. Na plaże rzut beretem jedyne do czego mamy zarzut to kuchnia. Monotonna , codziennie to samo , jedzenie zimne i bardzo tłuste.

odwiedzilem ten hotel juz 3-ci raz,super jedzenie,obsluga i polozenie hotelu.Polecam

Hotel wizualnie bardzo ładny, duży basen, pokoje przestronne, miła obsługa.

Nazwa  Trakia Plaza
Miejsce  Bułgaria / Słoneczny Brzeg / Słoneczny Brzeg
Wyżywienie  śniadania i obiadokolacje
Udogodnienia  basen odkryty, basen kryty, basen z podgrzewaną wodą, na terenie hotelu instytut SPA, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, fitness, bez paszportu

Udogodnienia i atrakcje dla najmłodszych: miniklub (6-12 lat), plac zabaw, krzesełka w restauracji.

Bogata oferta rekreacyjna: basen zewnętrzny, basen z 6 zjeżdżalniami, brodzik.

Tylko 250 m do publicznej, piaszczystej plaży (możliwość uprawiania sportów wodnych - odpłatnie).

Krótki transfer z lotniska - tylko 35 km.

3.5

Wyświetlono 80 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Arek

Pobyt ok czysto blisko do plaży dosłownie dwie przecznice

Zalety

Miła obsługa, idzie się dogadać,blisko do nesaberu,warto zwiedzić

Wady

Trochę monotonne jedzenie,ale ujdzie nikt nie chodził głodny

Luki

Zalety

Ładny widok na wyższych piętrach, jest jeden duży basen i dwie zjeżdżalnie orax basen dla dzieci. Hotel posiada super animatorów. Jedzenie potrafią zrobić dobre*tylko nie potrafią podać aby było cieple)

Wady

Zimne jedzenie, zimna woda, i paskudna kawa(ale ja nie lubię kwasnych kaw więc to kwestia gustu)

Przemek

Iza

Zalety

Wszystko bylo ok

Klaudia

Hotel wizualnie bardzo ładny, duży basen, pokoje przestronne, miła obsługa.

Zalety

Blisko do morza. Widok z hotelu piękny.

Wady

Jedzenie monotonne, w większości to samo na obiad i kolację i to w sumie jedyny minus.

Agata

Polecam bardzo. Byliśmy nastawieni na Bułgarię trochę negatywnie bo wszyscy nam mówili że kiepsko może być a jesteśmy zachwyceni. Hotel mega fajny, jedzenie urozmaicone i bardzo dobre, plaża blisko idzie się uliczka se sklepikami, plaża piękna piaszczysta choć bardzo dużo ludzi na niej. Pokój dostaliśmy na 8 piętrze więc rewelka z widokiem na basen i morze , pokoje duże i czyste ,sprzątane codziennie. W hotelu jest też salka zabaw dla dzieci co było mega fajne bo byliśmy z 2.5 latkiem i 9 latkiem i też mieli dodatkową atrakcję. Stołówka bardzo dużą nigdy nie było problemu ze stolikami i podobnie nie było problemu z leżakami i zawsze były jakieś wolne nawet jak szliśmy na basen o 14:00. Animacje i mini disco praktycznie codziennie oprócz poniedziałku. I bardzo fajnie animatorzy tańczą nad basenem , coś dla dzieci prowadzą i też jest aqua aerobik i Waters polo. Baseny super. Naprawdę fajny hotel

Zalety

Blisko wszystko, czysto, Duże pokoje

Zosia

Pokoje czyste a łóżka bardzo miękkie. Personel bardzo życzliwy i pomocny. Jedzenie bardzo smaczne, codziennie coś innego. Duzy wybór sałatek, świeżego poczytam oraz warzyw i owoców. Do plaży blisko - około 5-10 minut na pieszo. Niestety winda hotelowa to zmora i czekanie na nią potrafi wyprowadzić z równowagi. Otoczenie hotelu bardzo ładne, zielone. Codziennie są organizowane zabawy jak beer pong, water polo, rzutki i inne gry i tańce.

Zalety

Smaczne jedzenie, codziennie coś innego. Bliskość do plaży. Pokoje dobrze wyciszone - nie słychać imprez z zewnątrz.

Wady

Winda, na którą trzeba czekać bardzo długo. Słabe wygłuszenie wewnątrz hotelu. Słychać co się dzieje na korytarzu.

Emilia

Hotel rzeczywiście zatrzymał się w latach 90., windy potrafią zirytować, nie zawsze zatrzymują się tam, gdzie trzeba. Jednak jeśli ktoś nie oczekuje wielkich luksusów, to hotel będzie w sam raz. Przylecieliśmy wczesnym rankiem i nie mogliśmy nawet dopłacić, by móc wejść wcześniej do pokoju, tu akurat duży minus.

Zalety

Przemiła obsługa, animatorzy bardzo zaangażowani. Animacje dla dzieci wciągu dnia oraz wieczorami. Jedzenie było naprawdę ciekawe i smaczne. Możliwość zjedzenia w salach klimatyzowanym oraz na świeżym powietrzu. Blisko do plaży. Basen dostosowany nawet dla mniejszych dzieci. Całość odgrodzona od głównej ulicy.

Wady

Winda, która nie zawsze reagowała, czas oczekiwania momentami naprawdę był frustrujący. Tak jak całość wyżywienia wyśmienita, tak stoisko z owocami momentami odrzucało - owoce nie zawsze świeże, często nadgniłe lub z pleśnią. Operowanie językiem angielskim nie zawsze dawało szansę na sprawne porozumiewanie się z obsługą.

Sebastian

średnio - w materacach były jakieś robaki, które mnie pogryzły. Pokoje ok ale wymagają odnowienia Jedzenie dużo, tanio, bez smaku - szczególnie makarony i mięso - brakowało przypraw, Animacje dla dzieci nie angażujące - za ciekawe trzeba płacić Windy to jest tragedia - skończyło się chodzeniem na piechotę na 6 piętro Generalnie hotel się wyróżnia na Słonecznym Brzegu na plus ale to raczej problem słabej jakości usług hoteli w tej destynacji. A i spłuczkę w ubikacji mimo zgłoszenia do pokojów - sam sobie naprawiłem

Zalety

basen i napoje dla dzieci - tu nie było żadnych problemów położenie cena

Wady

wygląd pokojów słabe jedzenie windy - ich działanie w 8 piętrowym hotelu to tragedia czystość - jakieś robaki w łóżkach animacje dla dzieci

Marcin

Hotel bardzo fajny, dość duży, ale w restauracji czy samym hotelu nie odczuwa się dużej ilości osób. Na basenie, fajne zjeżdżalnie dla mniejszych i większych, plus za łagodne zejście do basenu. Leżaków ilość jest wystarczająca, ale ludzie potrafią zostawić ręczniki i zniknąć na cały dzień co powoduje, że czasem trzeba się rozłożyć na trawie , ale co jakiś czas pracownik hotelu przechodzi po takich leżakach i zdejmuje ręczniki i za to duży plus. Bary są trze, obsługa miła, drinki jak to na all-u. Jedzenie smaczne i duży wybór każdego dnia, oczywiście część jedzenia się powtarza, ale przy 10-15 potrawach trudno by nic się nie powtarzało. Pokoje sprzątane dość spoko, pościel i ręczniki wymieniane. Do plaży blisko bo 5 min spacerkiem. Mały minus za brak animacji po polsku , ale można się po polsku dogadać. Na wieczór były dyskoteki, piana party, pokazy tańca, a ostatniego wieczora ekipa animacyjna zrobiła prawdziwe show taneczne i zrobiło to na nas duże wrażenie. Ogólnie wyjazd bardzo na plus i niewykluczone, że kiedyś wrócimy do tego hotelu.

Zalety

Położenie Jedzenie Basen Obsługa Sporo zieleni na basenie

Wady

Brak animacji w języku polskim, ale można się dogadać spokojnie

Kris

Hotel sam w sobie wygląda obiecująco z zewnątrz, hol i korytarze czyste, jednak same pokoje to już wystrój Lat 90tych. Przydałby się porządny lifting. Basen przy hotelu w sam raz dla najmłodszych. Brak wyszczególnionego miejsca dla palaczy co stanowi dyskomfort dla niepalących. Obsługa hotelowa jakby pracowała za karę, zero uśmiechu, barmanki i osoby obsługujące snack bar to nieporozumienie .

Zalety

Hotel czysty i pokoje sprzątane regularnie.Cisnienie wody i brak problemu z ciepłą wodą w łazience( co jest rzadkością w tego typu obiektach). Posiłki w przyhotelowej restauracji dobre ale często były poprostu zimne przykład chłodna jajecznica 🤔

Wady

Brak wyznaczonego miejsca dla palących. Problem z dostępnością leżaków przy basenie, niektórzy" rezerwowali " poprzez zostawianie ręczników na noc.

Paulina

Biuro podróży Anex Termin sierpień 2024 Linie Skyline Express Wylot punktualny bez opóźnień, w samolocie brak serwisu, rozdawana jest woda. Na lotnisku w Burgas czeka rezydent który kieruje do autobusu. Transfer około 40 minut. Byliśmy w hotelu około 15:00 więc zameldowanie od razu, nie czekaliśmy na pokój. Sam hotel nie jest luksusowy ale jest w nim wszystko co potrzebne do udanego wypoczynku. Hotel czysty , cały czas sprzątany części wspólne, korytarze. Baseny czyste , rano basen jest czyszczony, woda jak dla mnie zimna, ale ludzie się kąpali i dzieci również więc to kwestia odczucia indywidualnego. Leżaki porezerwowane od 7 rano. Są animacje codziennie dla dzieci , leci muzyka , nie jest nudno. Jest ratownik. Przy basenie jest bar w którym barmani absolutnie nie żałują alkoholu. Piwko smaczne, drinki też, no może oprócz mohito który smakował jak płyn do naczyń. Restauracja: jedzienie dobre i bardzo dobre, w moim odczuciu śniadanie i kolacja najlepsza. Dużo mięsa które jest smaczne, frytki ziemniaki surówki , warzywa zapiekane , lasagne , makaron z sosem pomidorowym, raz był łosoś, owoce morza,kaczka, żeberka, grill. Pyszne zupy. Śniadanie : M.in. gofry, pancakes , bekon , kiełbaski jajecznica , jajka w skorupkach i sadzone. Arbuzy i melony oraz inne owoce do obiadu i na kolacje. Do obiadu wino piwo z nalewaka, coca cola i tonik dobra pomimo że z dystrybutora. Sprite , sok jabłkowy i wiśniowy. Pokoje w starym stylu ale czyste codziennie sprzątane , nie wiedzieć czemu pani nie wymienia ręczników jeśli nie leżą na podłodze. Suszarka na balkonie. Lody, hot dogi i sandwiche podawane od 11 do 17. Na kolacji także dostępne lody. Obsługa mało się uśmiecha ale bardzo pomocna, miła , w restauracji uwijają się jak tylko mogą aby niczego nie zabrakło. Okolica rewelacyjna, blisko do morza jakieś 2 minuty , po drodze restauracje, sklepy. Pierwszy raz byliśmy z Anexem- nie mam zastrzeżeń, jedyne co mają dziwną praktykę że zapraszają na spotkanie z rezydentem i na tym spotkaniu jest przekazywana informacja na temat zbiórki w dzień wylotu. Informacja o zbiórce dostępna po zeskanowaniu kodu qr. Najbardziej rozczarowała mnie pogoda -być może trafiliśmy na taki tydzień, do 13 słońce od 13 zachmurzone niebo i raczej chwilowe przebłyski słońca. Cały dzień ciepło około 30 stopni. Przedostatni i ostatni dzień cały dzień słońce bez chmur. Hotel oceniam na9/10 i będę polecać.

Dorota

Apartament przestronny i czysty. Otoczenie piękne, zielone, bardzo zadbane. Dużo obsługi dbającej o gości zarówno w restauracji jak i całym hotelu. Woda w basenie trochę za zimna.

Zalety

Hotel położony dookoła basenu co daje komfort przy korzystaniu ze strefy basenowej. Nikt z drogi nie patrzy jak wylegujesz się na leżaczku, jak w przypadku wielu innych hoteli w tym rejonie.

Michał

Bardzo dobry i mega czysty hotel, spełnił nasze oczekiwania z pewnością mogę go polecić.

Wojciech

Pokoje ok, łóżka średnio wygodne, jedna klimatyzacja działała super, druga tak sobie. Łazienki w porządku. Infrastruktura hotelowa i bary na bardzo dobrym poziomie

Zalety

Blisko plaży (5 minut spacerkiem), basen z zjeżdżalnią otoczony z każdej strony budynkiem co dawało poczucie intymności. Dobre wyżywienie.

Wady

Winda działała tylko z chipem, a był jeden na pokój

To hotel dla zdecydowanie mało wymagających, którym przede wszystkim nie przeszkadza dym papierosów. Brak stref dla palących i niepalących. Do części basenowej należą 3 budynku czego efektem jest po prostu tłok i brak leżaków. 4* to zdecydowanie za dużo dla tego obiektu

Zalety

Hotel zdecydowanie dla dzieci i osób mało wymagających. Jedyny plus to zjeżdżalnie, brodzik ze zjeżdżalniami i wewnątrz hotelu plac zabaw z kólkami. Na tym koniec plusów

Wady

Zaczynając od recepcji- przy zameldowaniu Ogromny minus za brak informacji o znajdujących się w hotelu atrakcjach, godzinach posiłków czy podstawowej informacji co, gdzie się znajduje. Animacje dla dzieci dodatkowo płatne!!! Hotel w latach 80tych. Brak stref dla palących i niepalących, czego efektem jest wszechobecny dym papierosowy szczególnie w strefie dla najmłodszych. Obsługa hotelu nie zwracała uwagi na ręczniki zostawiane na noc na leżakach, które powodowały brak dostępnych rano miejsc.

Pobyt - Maj 2024

Ogólnie hotel bardzo przyjemny. Pokoje wymagają odświeżenie, łazienki też, ale jest czysto. Lokalizacja super zarówno względem plaży, centrum, jak i komunikacji gdyby ktoś chciała pozwiedzać na własną rękę. Obsługa miła, jedzenie smaczne i różnorodne. Animatorki ok.

Zalety

Położenie, jedzenie, ciekawy basen z płytkimi strefami dla dzieci, zjeżdżalnie

Wady

wolne windy (podczas naszego pobytu jedna w ogóle się zepsuła), ogromne zużycie plastiku, zimna woda z basenach

Pobyt oceniam bardzo dobrze. Dużo animacji dla dzieci i dorosłych chociaż szkoda że dodatkowo płatnych... (Np. Malowanie figurek. Jedzenie smaczne i różnorodne co wieczór disco.

Zalety

Odległość od morza. Animacje i jedzenie

Wady

Zmiana woda w basenach hotelowych.

Arek

Miła atmosfera, ładne widoki,pokój codziennie sprzątany 🙂 Jedzenie smaczne , duży wybór😁 Codziennie dużo atrakcji, gry i zabawy dla dzieci również 🤗 Prawie cały dzień gra muzyka 😊

Sonia

Hotel nie najnowszy, ale bardzo zadbany. Piękny ogród, można się zachwycić. Stołówka w stylu włoskim, otwarta, przepiękna. Pokój bardzo duży, łazienka. We wrześnio woda w basenie lodowata. Dwie windy, nawet po sezonie było to uciążliwe

Zalety

Pokój, bardzo duży, przestronny, duża łazienka, Bary z bardzo szerokim asortymentem, Bardzo miła obsługa, chętna do pomocy i współpracy, Pokoik dla dzieci z małpim gajem i kulkami, Piękne ogrody, roślinność wokół hotelu, Wieczorne animacje (tańce dla dzieci min. 30min, potem zawsze coś dla wszystkich np. piana party) Kanapki i hot-dogi przy basenie - super alternatywa zamiast obiadów

Wady

Zimna woda w basenie (we wrześniu nikt z nas już nie korzystał) Jedzenie dość jednolite, szczególnie obiady, Sprzątanie polega na dostarczeniu nowych ręczników i zabraniu śmieci, Animatorzy ciągnący kasę; poszukiwanie skarbu kończy się zakupami, malowanie figurek za dodatkową opłatą,

Trakia Plaza