Położony na wybrzeżu Jeziora Ochrydzkiego, które charakteryzują liczne plaże oraz krystalicznie czysta woda.
W ramach programu animacyjnego m.in. aerobik, rozciąganie, lekcje tańca, siatkówka czy piłka wodna.
Nieopodal historycznego miasta Ochryda, gdzie znajdują się liczne zabytki oraz restauracje serwujące wyśmienite lokalne dania.
Możliwość relaksu w hotelowym centrum SPA.
Zapłaciłam za hotel 3* a otrzymałam 4*, był bardzo ładny z widokiem na jezioro. Obsługa bardzo miła i przyjazna. Polecam.
Widok na jezioro Ochrydzkie. Dość dobrą lokalizacją, mało ludzi, blisko plaża.
Przydałby się remont.
Ze względu na małą ilość gości byliśmy w hotelu metropol, obok, jednak w lepszym standardzie. Sam hotel był w porządku, czysto i przyjemnie. Jedzenie w zależności od dnia, na śniadania duży wybór i wszystko świeże, z obiadokolacją gorzej, dania się powtarzały i często ciężko było coś wybrać. Największym minusem hotelu jest położenie, kilka kilometrów od centrum miasta, dojazd tylko i wyłącznie taxi, w pobliżu hotelu oprócz leżaków na brzegu jeziora i kamienistej plaży żadnych więcej atrakcji.
Macedonia, to kraj dla specyficznego turysty, tu nie przyjeżdża się przez przypadek. Piękny kraj, bardzo życzliwi ludzie, przepyszne lokalne jedzenie. Sam Hotel na bardzo średnim poziomie, ale kto zna Bałkany, ten wie, że w tym rejonie hotele maja nieco inne standardy. Tu nie luksus jest najważniejszy. Obsługa w hotelu bardzo pomocna i uprzejma,. Pokoje były sprzątane codziennie. Hotel w kompleksie 2 innych, umiejscowiony przy samej plaży. Są leżaki odpłatne, ale i tzw. dzika plaza. Blisko hotelu fajna knajpka z dobrym jedzeniem. Spod hotelu można wydostać się lokalnymi busikami, niestety rozkładu jazdy często nie ma, ale można podpytać miejscowych.
Bliskość plaży, jeziora. Można korzystać z całego kompleksu hotelowego.
Ogólnie z pobytu jesteśmy bardzo zadowoleni. Posiłki bardzo smaczne. Obsługa uprzejma. Na bieżąco uzupełniano brakujące potrawy. Czyste obrusy i wyścielenia krzesł. Sympatycznie będziemy wspominać pobyt nad pięknym jeziorem Ochrydzkim.
Czysto. Ręczniki codziennie wymieniane. Personel uprzejmy. Kelnerzy bardzo dbający o gości. Wyżywienie bardzo dobre.
Zbyt długie oczekiwanie na pokój przy zmianie turnusów.
Hotel Tourist to jeden z trzech hoteli Metropol. Co prawda najbardziej ubogi i jego standardy odbiegają od dwóch kolejnych, ale nie jest to bardzo odczuwalne ponieważ posiłki wydawane są w hotelu Metropol (główny hotel) i są przepyszne.. Naprawdę kuchnia na wysokim poziomie. Teren hotelu Metropol (w tym tourist) jest ogromny. Duży luz na plaży, przez co naprawdę można wypocząć. Na terenie obiektu pełno koszy na śmieci (praktycznie co 100 m) jednakże ludzie to świnie i nie chce im się ruszyć 4 literek, więc czasami zdażyły się jakieś śmieci. Obsługa bardzo miła. Panie sprzątaczki codziebjie wymieniają ręczniki. Pokoje... Cóż, przydałby im się malutki remont. Jednakże wanna, toaleta, łóżko było czyste a to najważniejsze. My z pokoju korzystaliśmy bardzo mało, tyle co aby się umyć, przebrać i wyspać. Do centrum miasta Ochryda jest ok 7 km. Za taksówkę trzeba liczyć max 300 denarów, za autobus ok 40 denarów. Z hotelu blisko jest do sklepu, jedynego oraz do dwóch restauracji. Ceny nie są wygurowane. Na plaży również znajduję się mini bar, gdzie jedzenie jest równie przepyszne jak w hotelu. Dla osób które stawiają przede wszystkim na odpoczynek na świeżym powietrzu, dobrą kuchnie, ciszę i świetny widok zdecydowanie polecam hotel Tourist.
Hotel przy samym jeziorze Darmowe leżaki Ogromny teren hotelu Obsługa Jedzenie WI-FI na całym obiekcie
Pokoje potrzebują odświeżenia
Jestem zadowolony z moich wakacji w Macedonii . Hotel nie jest nowy ale zapewnia przyzwoite warunki pobytu dla niewymagających luksusu. Miła i przyzwoita obsługa. Panie codziennie sprzątają pokoje. Bardzo dobre jedzenie. Trochę monotonne śniadania ale obiadokolacje pyszne . Trzeba wcześniej zająć sobie leżaki na plaży inaczej trzeba leżeć na kamieniach.
Dobre jedzenie, bliskość plaży, miła obsługa, czyste pokoje
Stara infrastruktura
Hotel nie pierwszej nowości, standard kiepski owszem czysto, balkon na las sosnowy. W pokoju mało jasności, obiekt z minionej epoki.
Trudno o zachwyt, ale wypoczynek dobry. Wyżywienie w innym obiekcie, wspaniałe, smaczne, obsługa bardzo miła. Na stołówce czysto, sporo owoców jedzenie urozmaicone . Sporo alejek spacerowych. Blisko do jeziora. Można wypocząć. Jesteśmy zadowoleni.
Nie mam większych uwag.
Cudowne miejsce, piękne czyste jezioro, bardzo dobre jedzenie, obsługa bardzo miła. Na pewno tam wrócimy :)
- blisko plaży - bardzo dobre jedzenie - przyjazna obsługa
- brak wad
Wspaniałe miejsce do wypoczynku i zwiedzania. Jezioro Ochrydzkie bardzo czyste i ciepłe.Macedonczycy przyjaźni i uśmiechnięci.Ceny bardzo przystępne. Turoperator "Rego Bis " wiarygodny, słowny i punktualny. Polecam!!!
Położony na samym brzegu jeziora Ochrydzkiego, czysto, dobre jedzenie, miła obsługa.
Standard trochę z minionego wieku. Odleglosc ok 8 km. od Ochrydy.
Właśnie wróciliśmy z tygodniowego pobytu. Jesteśmy bardzo zadowoleni. Polecamy wyjazd autobusem miejskim do Centrum Ohrydy. Przystanek niedaleko hotelu obok Top marketu. Hotel skromny ale czysty. Obsługa bardzo przyjazna a jedzenie wyśmienite. Na pewno jeszcze wrócimy w to miejsce.
Blisko plaży. Hotel skromny ale czysty. Codziennie sprzątany. Leżaki i cała infrastruktura na terenie obiektu do dyspozycji gości bez dodatkowych opłat. Pokoje z klimatyzacją. W łazience wanna i ciepła woda. Największy plus za jedzenie. Szczególnie obiadokolacje. Przepyszne.
Nie zauważyłam ????
Bardzo podobał się nam pobyt na wczasach w tej miejscowości i w hotelu. Blisko do jeziora, które jest bardzo czyściutkie i potocznie powiedziawszy ,,pyszne\".Przepiękne krajobrazy napawają poczuciem piękna i rześkim oddechem. Poznaliśmy kulturę mieszkańców, którzy są bardzo przyjaźni turystom. Zwiedziliśmy wiele miejscowości korzystając z różnych środków lokomocji-Ochryd, Skopje, zatokę Czaszek, Klasztor Cerkiewną św. Nauma. Podobała się nam wycieczka kataramanem po jeziorze. Macedońska architektura jest warta obejrzenia. Dla aktywnych jest wiele boisk sportowych, urządzeń do ćwiczeń i basen.Jedzenie było przepyszne, serwowane w formie stołu szwedzkiego. Wiele potraw można też było skosztować podczas zwiedzania Macedonii. W hotelu była bardzo miła obsługa zarówno ze strony rezydentki jak i kucharzy, kelnerów czy ludzi sprzątających. Okres pobytu będziemy mile wspominać i mamy nadzieję, że jeszcze ty wrócimy. Dziękujemy również załodze i pilotce Rego Bis, że nas szczęśliwie zawiozła do celu w obie strony. Wielkie brawa. Okres pobytu lipiec 2019. Rodzina Wiśniewskich, Olejniczaków i Wojtczak.
piękne położenie, wśród wypielęgnowanych klombów kwiatowych i różnorodnych krzewów oraz drzew, pokoje czyste, codziennie sprzątane, bardzo dobra droga komunikacyjna we wszystkich kierunkach poruszania się po częściach obiektu
wad nie dostrzegliśmy
Hotel w wersji budżet , ale to cześć kompleksu 3 hoteli, w Metropolu są serwowane dobre posiłki, przejście wewnętrznym korytarzem. Jedzenie bardzo urozmaicone i smaczne , zarówno śniadania jak i kolację, bardzo dobre ciasta, dużo owoców. Hotel trochę na uboczu, do centrum Ohrydy taksówką od 2 - 3 euro, wystarczy wyjść na ulicę pod hotelem i zaraz będzie ktoś chętny do podwózki (albo prywatny kierowca za 1-2 euro, albo taxi ). Warto zobaczyć pobliskie miasteczka: Strugę (autobusem 1 euro, taxi 5 euro) , Bitolę (autobusem 5 euro w dwie strony ) i oczywiście stolicę Skopje. Autobusy odjeżdżają z dworca w Ohrydzie (ok. 1 km od centrum). Warto podkreślić perfekcyjną organizację ze strony ekipy będącej na miejscu z Rego Bis.
Blisko centrum Ohrydy (5 min taksówką lub na stopa ). Plaża bezpośrednio przy hotelu
Hotel wiekowy dobrej jakości. Czysty duży z animacjami. Cena jak najbardziej adekwatna do jakości. Animacje dla dzieci oraz dorosłym zapewnią rozrywkę w ciągu dnia. Pokoje w dość starym stylu i przydałaby się renowacja ale codziennie sprzątane. Pokoje małe z widokiem na jezioro lub las.. Do kamienistej plaży z darmowym serwisem plażowym oraz barem ok 50metrów. Hotel sprawdzi się świetnie jako baza wypadowa.
Animacje dla Dzieci i dorosłych
Hotel dość stary
Hotel jest częścia kompleksu składającego się również z hoteli Metropol I Bellevue . Hotele mają to samo wyżywienie I mogą korzystać ze swojej infrastruktury. Rożnią się jedynie standardem. Przy Bellevue znajduje się basen I najładniejsza plaża. Tourist jest najgorszy. Pokoje I łazienki bardzo stare. Ostatni remont chyba w latach 70. 1 bar all inclusive. Dyskoteka w stylu lat 80/90. Taksówka do centrum 4 euro.
pokoje
7 dni otoczenie bardzo ładne dla tych co nie siedzą w Hotelu a lubią zwiedzać , opalać się i pływać, trochę daleko od centrun dla jednych wada dla drugich zaleta, duzo wycieczek do wyboru. Taxi do miasta ok 100 -150 den za parę. ok 200 m do sklepu i 2 restauracji.
otoczenie
czasy świetności już minęły ale nie jest zle, dbaja o czystośc w pokojach
Wyjazd wart swojej ceny, wyśmienite posiłki w formie bufetu w restauracji hotelu Metropol
Blisko wody
Skromny standard
Hotel w kompleksie Metropol Lake Resort o najniższym 3 gwiazdkowym standardzie. Ekonomicznie wyposażone pokoje. Jednak dużym plusem pobytu hotelu Tourist jest możliwość korzystania z całej infrastruktury kompleksu hoteli o wyższym standardzie oraz z odbywających się w sezonie animacji z klubem RegoMeli. Wyżywienie w opcji HB w 4 gwiazdkowej restauracji hotelu Belle Vue.
możliwość korzystania z całego kompleksu hoteli Metropol i Belle Vue. Bardzo smaczne jedzenie w restauracji hotelu Belle Vue, pokoje z widokiem na jezioro i góry
brak opcji all inclusive, lodówka w pokoju za dopłatą,
Jezioro piękne, czyste i ciepła woda. Hotel jest ok, choć łazienka mogłaby być w nieco lepszym stanie. Duży plus za jedzenie i obsługę hotelu.
Bliskość jeziora, dobre jedzienie, niedaleko sklep, uprzejmy i pomocny personel
Łazienki w pokojach i sala do fitnesu wymagają odrestaurowania. Osobne ręczniki na basen powinny być zapewnione.
Znajduje się bezpośrednio przy jeziorze Ochrydzkim i w dodatku jest jednym z najlepszych 3* hoteli. Restauracja 4* to zdecydowanie plus i obsługa w restauracji to bardzo kompetentni ludzie. Łazienki mogłyby być w lepszym stanie, ale to jeden z niewielu minusów tego hotelu. Zdecydowanie polecam z uwagi na stosunek jakości do ceny.
Restauracja 4* Bezpośrednio przy plaży Stosunek jakości do ceny
Pokoje trochę odstają od pozostałej części kompleksu