Toroni Blue Sea

Hotel zaniedbany. Na zdjęciach wygląda bardzo dobrze, natomiast w rzeczywistości wszystko się sypie. Siłownia nieczynna, po wejściu do niej mnóstwo śmieci plus jest odór kocich odchodów, jacuzzi nieczynne a do basenu strach wchodzić bo był zielony osad plus w niekórych miejscach brak kafelek. Stołówka znajduje się na powietrzu więc dostęp tam mają koty i psy. Śmierdzi tam odchodami i jest bardzo brudno. Na pierwszy rzut oka można zobaczyć brud a stoliki się kleją. Jedzenie jest tylko czasami świeże, to co się nie zje jest na następny dzień. Potrway są bardzo niezdrowe, tłuste i niskiej jakości. Przestrzegam Panśtwa przed tym miejscem, jeśli nie chcecie złapać jakiejś chorony.

Hotel w ustronnej malowniczej okolicy, cichy spokojny .Obsługa hotelowa miła i pomocna .Brak rezydenta ,otwartych sklepów ,brak wypożyczalni pojazdów jak i sprzętu wodnego. Stołówka pod wiatą z dużą ilością kotów i psów. Brak pomocy ze strony wakacje.pl w przesłanu kart pokładowych na adres hotelu w celu wydrukowania !

Spokojne ustronne miejsce dobra baza wypadowa zwierzęta na stołówce

Miejsce piękne, pokój dostaliśmy w nowej części, duży przestronny. W hotelu po sezonie zero atrakcji dla dzieci, cisza, spokój, można odpocząć. W koło wszystko zamknięte, nie było nawet sklepu, żeby coś kupić, obok mini market, w którym już były pustki. Jedzenie niestety bardzo słabe i strasznie mały wybór, pierwszy raz się spotykam z czymś takim, żeby nie było prawie co wybrać. Na szczęście obok hotelu pani Asia miła, sympatyczna Polka, która prowadziła bar, zawsze ugościła nas obiadem czy drinkiem-polecam. Okolica piękna, morze cudowne.

Stosunek ceny do jakości , po sezonie cisza spokój obok bar który prowadzi polka Joasia warto odwiedzić

Nazwa  Toroni Blue Sea
Miejsce  Grecja / Chalkidiki / Toroni
Udogodnienia  basen odkryty, dostęp do internetu

Złociste plaże otoczone sosnowymi lasami i turkusową wodą

Trzy malownicze półwyspy, każdy z unikalną atmosferą

Zabytki starożytnej Grecji, takie jak ruiny w Olynthos

4.8

Wyświetlono 20 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
2.4
Dominika

Zalety

Widoki z okna, blisko plaży.

Wady

Wszystko

3.4
Andrzej

Zalety

Położenie, spokój .Miła i pomocna obsługa .

Wady

Zwierzęta na stołówce ,słaba czystość .Brak rezydenta. Brak wypożyczalni sprzętu .Brak sklepu .

Andrzej

Spokojne ustronne miejsce dobra baza wypadowa zwierzęta na stołówce

Zalety

Położenie, obsługa

Wady

Zwierzęta na stołówce ,słaba czystość w pokojach. Brak sklepu,brak wypożyczali sprzętu ,aut .

Kate

Zalety

Cisza spokój Przestronne pokoje z widokiem na morze

Wady

Jedzenie tragedia

2.7

Zalety

Po sezonie cisza spokój

Wady

Łazienka , monotonne jedzenie

Pi razy pierwszy wróciliśmy w to samo miejsce po roku....tak nam się podobało. Okolica hotelu jest piekna, morze, zatoczki, Porto Kufo. Pokój dostaliśmy vardxi ładny, rodzinny z balkonem z widokiem.na góry i morze.

Zalety

Największą zaletą hotelu jest piękna okolica, bliskość plaży i morza, taras restauracji prawie na plazy, widok z restauracji na morze, przy kolacjach można podziwiać zachody słońca. Bardzo ładny beach Bar.

Wady

W porównaniu do tamtego roku pogorszyło się jedzenie. Śniadanie są ledwo ciepłe i mały wybór, a to co jest też średniej jakości. Kolację lepsze, ale dopiero o 19:00. Na szczescie zawsze są pyszne pomarańcze i lody.

Naczytałem się sporo negatywnych opinii na temat hotelu przed wyjazdem i miałem zamiar zrezygnować z wyjazdu. Dzisiaj mogę powiedzieć szczerze, że popełniłbym wielki błąd bo Toroni to najlepsze miejsce na wypoczynek i odnalezienie spokoju, a zwłaszcza jesienią we wrześniu lub na początku października: ciepło, bezpiecznie, tanio, niedaleko Polski. Byłem w wielu krajach ale takiego spokoju jak w Toroni nie zaznałem. Czego chcieć więcej.

Zalety

Bezpośrednio przy pięknej plaży

Wady

Konieczność zaopatrywania się we własną wodę

2.7

Położenie geograficzne w porządku. Niestety, w październiku wszystko pozamykane (czasem jakaś tawerna się zdarzy otwarta). Hotel przeciętny. Wymiana ręczników- raz w trakcie całego pobytu ( dopiero po 4 dniach), zapomnijcie o wymianie pościeli. Nie mają ręczników na plażę, parasole i leżaki PŁATNE, nie tak jak napisali w ofercie. Inaczej traktowani niemieccy goście. Jedzenie nudne, średnie, niezbyt greckie, soki do śniadań-paskudne. 3/10 (ze względu na plażę przy hotelu, mini market i jakiekolwiek jedzenie).

Zalety

W budynku hotelu otwarty mini market. Ceny przyzwoite.

Wady

Właściwie wszystko. Starszy hotel, niezbyt uprzejmi Grecy.

Hotel super. Przestronne pokoje, gustownie urządzone. Codzienne sprzątanie. Przemiła obsługa hotelowa i oczywiście właściciel. Polecam z czystym sumieniem.

Zalety

Blisko plaży.

Wady

Nie znalazłam.

W październiku wszystkie hotele, sklepy, większość barów już są nieczynne, dlatego od rana do nocy można odpoczywać w ciszy i słonku, które jeszcze mocno grzeje. Kąpiel w morzu - sama przyjemność - woda przejrzysta, krystalicznie czysta. Hotel czysty, codziennie sprzątane pokoje - nie wiem dlaczego opinie wcześniejsze są inne. Posiłki na średnim poziomie, gdyby były bardziej urozmaicone byłoby super. Pobyt był bardzo przyjemny - polecam wszystkim chcącym wypocząć.

Zalety

Przy plaży z bardzo czystą wodą

Wady

Posiłki do małej poprawki.

Polecam , hotel położony w malej miejscowości , piękna plaża- nie piaszczysta tylko żwirkowa , morze ciepłe mimo , ze byliśmy w październiku. Jedzenie Ok , każdy coś znajdzie dla siebie. Pokój OK, sprzątany prawie codziennie, byliśmy tydzień czasu. Widok z pokoju na morze.

Zalety

Bliskość morza, czyste ładne pokoje, kameralny hotel, w cenie leżaków na plaży dwa napoje …

Wady

Brak wody do kolacji , jakiegokolwiek napoju bezalkoholowego- dla mnie jest to niezrozumiałe . Mimo małej ilości osób w hotelu , nie pozwolono nam zostać do wieczora w pokoju w dniu wyjazdu.

Daria

Hotel klimatyczny, blisko plaży, pokoje czyste, zadbane

Zalety

Blisko plaży, spokój i cisza

Wady

Mało typowego greckiego jedzenia

Agata

Dostaliśmy ogromny, wyremontowany apartament. Pokoje sprzątane były codziennie, na życzenie panie uzupełniały środki czystości/ręczniki. Obiekt położony przy pięknej plaży. Sama miejscowość przyjemna bardzo, jest gdzie pospacerować. Na minus na pewno odległość od lotniska - transfer trwa ponad 2 godziny. Wyżywienie w mojej ocenie średnie. Śniadania słabej jakości, ponadto codziennie to samo. Kolacje lepsze. Natomiast stosunek ceny do jakości (przynajmniej po sezonie) jest jak najbardziej ok. W trakcie tygodniowego pobytu odbyły się dwie trwające do północy bardzo głośne imprezy przy basenie. Po terenie obiektu chodzą bezdomne duże psy, w porywach do pięciu sztuk. Ujadają w nocy, zakłócając sen.

Zalety

Położenie Miła obsługa cena po sezonie

Wady

Jakość jedzenia Odległość od lotniska Zapach kanalizacji w łazience psy

4.2

Lokalizacja bardzo dobra dla chcących odpocząć od zgiełku i tłumów bezpośrednio przy plaży .

Zalety

Bezpośrednio przy długiej piaszczystej plazy

Wady

Jadalnia granicząca z jezdnią,przejeżdżające samochody wzniecały kurz z drogi, słaby wybór posiłków i często słabo zagrzane prawie zimne Sprzątanie to jakiś żart pokój sprzątany po 4 dniach jedno prześcieradło o drugie trzeba było się upominać mieliśmy spać pod samym kocem (pachnącym perfumami poprzedników - na pewno dawno nie prane) stołówka- podłoga brudna nie ścierana podczas naszego pobytu.

Ładny czysty hotel położony w malowniczej zielonej dolinie nad samym morzem. Piękne widoki na górę Atos i morze

Zalety

Lokalizacja i piękne widoki

Wady

Monotonne śniadania, jajka pod każdą postacią nawet z frytkami. Brak brodzika dla dzieci i placu zabaw

Pobyt - Październik 2023

Hotel bardzo przyjemny i czysty. Jedzenie bardzo dobre. Cisza i spokój w przyszłym roku też pojedziemy w październiku.

Zalety

Blisko morze

Irmina

Pobyt - Październik 2023

Hotel położony przy samej plaży. Ale nie polecam jechać tam w październiku. Przylecieliśmy 9 i prawie wszystko dookoła było zamknięte. Najbliższy "mini super market" ok 2 km w Porto Koufo. Ok 200m od hotelu bar Paralio którego właścicielem jest Polka. Na pobyt 10 dniowy dwa dni nie mieliśmy cieplej wody. Jeśli chodzi o sprzątanie to w 9 dniu pojawiły się panie żeby posprzątać. Śniadania są standardowe natomiast kolacje smaczne.

Zalety

Wady

Brak sprzątania w pokojach, w kranie słabo odsolona woda.

Pobyt - Październik 2023

Pobyt 5 dni. Rodzina 2+2, dzieci 12 i 8 lat. Jesteśmy zadowoleni z pobytu w Toroni Blue Sea. Dostaliśmy czysty pokój z balkonem w głównym budynku. Pokój był z widokiem na basen, restauracje i kawałek morza. Byliśmy w połowie października, było już po sezonie, w okolicy był otwarty chyba tylko ten hotel. Pogoda piekna, cały czas słońce i 25 stopni. Basen był nieczynny, bar na plaży i przy basenie również. Nam to nie przeszkadzało, całe dnie spędzaliśmy poza hotelem. Restauracja hotelowa z tarasem i pięknym widokiem na plażę, morze i półwysep Kasandra. Przy kolacjach zachody słońca. Jedzenie smaczne i świeże. Świerże warzywa i owoce. Do kolacji zawsze chrupiace frytki i pycha ciasto. Obsługa hotelu miła i sympatyczna, szczególnie szef restauracji. Bardzo miły i gościnny człowiek, codziennie bardzo dbał żeby niczego nam nie brakowało. Organizacjia wycieczki przez Exim Tours bardzo dobra. Transfer sprawny, nowymi, czystymi busami. W strefie powrotną, Transfer był tylko dla nas, na lotnisko niecałe 2 godziny. Droda malownicza, przy okazji można zobaczyć z drogi prawie cały półwysep Sithonia.

Zalety

Największą zaletą hotelu to położenie, prawie na plaży. Plaza oznaczona Certyfikatem Błekitnej Flagi. Morze krystalicznie czyste. Przy hotelu biegnie promenada. W prawą stronę można dojść do kolejnych zatoczek. Rano przypłynęły delfiny. W lewą stronę ruiny starożytnej twierdzy i góra Akropolis gdzie roztaczają się pięknie widoki na okolice. Droga na górę zajmuje około 45 minut. Oraz miasteczko Porto Kufo z naturalnym portem. Długa plaża z jasnym delikatnym piaskiem i turkusowa wodą.

Wady

W łazience Było czuć zaach kanalizacji, znalazłam na to radę, położyłam ręcznik na kratce w podłodze i bylo ok. Hotel mógłby dawać pokoje po południowej stronie, żeby było więcej słońca w pokojach. Chyba, że w budynki centralnym są lepsze 😉 Trochę chłodne śniadania (jajka, grzanki) Ogólnie stosunek jakości do ceny bardzo dobry i polecam.

mariusz

Hotel stary i zaniedbany, pokoje duże z balkonami i widokiem na morze. Ładna architektura i duży basen z zimna wodą. Generalnie hotel oszczędza na wszystkim co się da. Na piec dni pobytu posprzątano pokój 1 raz. Dotkliwy smród z kanalizacji lub szamba dawał się czasem we znaki. Do morza 50 metrów lezaki i parasole dodatkowo płatne 10 euro za dzień, w to 10 euro wliczone dwa drinki. Hotel dla nie wymagajacych. Śniadania słabe i ubogie, kolacje smaczne.

Zalety

Cena rewelacyjna pod koniec września. Nad samym morzem

Wady

brak obłsugi i personelu, słabe wi fi, zimna woda w basenie przykre zapachy z kanalizacji, Stare wyposażenie pokoi.

4.9
Marika

Sam hotel prezentuje się korzystnie. Blisko plaża, basen. Jednak nie jes to obiekt zasługujący na 4*. Suszarka nie działa, WiFi nie działa. Basen brudny, sprzątanie- 1x na 5 nocy. Pelno mrówek, biednych i bezdomnych zwierząt. Jedzenie mały wybór i sredniej jakosci.

Zalety

Bliskość plaży

Wady

Jak w opisie

Toroni Blue Sea