Malownicze zatoczki z turkusową wodą i białymi plażami
Tętniąca życiem stolica Palma de Mallorca z gotycką katedrą
Góry Tramuntana z trasami idealnymi na piesze wędrówki
Zdecydowaliśmy się na hotel ze względu na łatwość dojazdu do Palmy. Teren hotelu bardzo mały, praktycznie wokoło niezbyt dużego basenu. Mieliśmy dwupokojowy apartamencik z widokiem na morze, zdecydowanie czysto i miło. W recepcji jak był starszy pan ok, jak pani z kucykiem zgroza nic nie wie dla Polaków, wylewna dla Hiszpanów, bardzo zaangażowany zespół animatorów. Wypożyczyliśmy na 5 dni (na 14 pobytu) samochód do tego trzy dni Palma (polecam nie tylko targ \\\"afrykański ale przede wszystkim prawdziwy pchli targ ) i 1 dzień statek więc w hotelu raczej nie często. Jest to hotel *** i jak na taki to bardzo dobry. Kuchnia na przeżycie , w pierwszym tygodniu wszystkie mięsa bardzo twarde i bez smaku żadnego, w drugim zdecydowanie lepiej. W wersji all tylko niektóre alkohole, w pierwszym tygodniu było lepiej więc nie wiem czy to zarządzenie dyrekcji czy inicjatywa własna baru. Jest na Majorce naprawdę dużo do oglądania i zabytki i przyroda, ale ceny zdecydowanie wyższe niż w Hiszpanii kontynentalnej i na Kanarach oraz taki specyficzny stosunek do turysty wiem, że na Majorkę nie wrócę
brak koordynacji biura podróży z hotelem kłopoty z zakwaterowaniem w dniu przybycia jak również z posiłkami kłopoty w opcji all brak zainteresowania i opieki polskiego rezydenta z biura 7 islands po zgłoszeniu problemów nawet w okolicznościach pożaru w hotelu stres strach a polski rezydent nawet nie raczył się pojawić nie mam zastrzeżeń do hotelu jako obiektu który był adekwatny do ceny czuję się trochę zawiedziony i mam nadzieję że ustosunkują się państwo pozytywnie do mojej reklamacji którą złożyłem do biura co pozwoli uniknąć takich sytuacji na przyszłość z wyrazami szacunku turysta ARKADIUSZ PERA
Hotel przeznaczony dla osób szukających spokoju, dla imprezowiczów też bedzie dobry bo 5 min drogi od hotelu jest Magaluf, czyli jedna z bardziej rozrywkowych miejscowosci na wyspie. Hotel ma dobre wyzywienie, duze pokoje (my mieliśmy apartament 2-pokojowy z aneksem kuchennym)-swietna sprawa. Na terenie hotelu jest dosyć duzy basen, gdzie odbywaja sie sportowe animacje. Plaza ok 10 min drogi od hotelu, ale spacer zwdłuz portu z luskusowymi jachtami to sama przyjemnosc. Na plazy są trzy bary, lezaki platne. Sama miejscowosc Portal Nous jest urocza. Spokojna, pełna luksusowych willi, jachtów i eleganckich restauracji. Na pewno nie znajdziecie tu tandetnych sklepików z pamiatkami, supermarketów itp. Okolica bardzo hiszpańska, mało turystów. Zaraz przy hotelu znajduje sie przystanek autobusowy, skąd mozna dojechac praktycznie wszedzie, do Palmy ok 25 min drogi. Polecam tez wynajac samochod ok 60-70 euro/doba i zwiedzic wyspe na wlasna reke.
Witam, w hotelu zatrzymałam się pod koniec czerwca 2012 - ogólnie hotel super, spełnia wymogi hotelu 3gwiazdkowego.Położenie troche słabe bo to tak jakby przedmieścia Palmy de Mallorca - można tam dojechać w 15 minut ekspresowym autobusem 107 - za 2,4 euro.Również niedaleko znajdują się dwa większe miasta Palmanova i Magaluf gdzie można zrobić zakupy i imprezować - mnóstwo klubów,pubów etc.Plaże ok należy udać się za Marineland ok 5 minut spacerkiem od hotelu ale warto się wybrać również do Palmanova autobusem - 1,5euro ok 4 przystanki - 5-10 minut gdzie plaże są duże i jest ich kilka. Minusem w hotelu jest brak parasoli na basenie oraz fakt że trzeba mieć własną suszarkę - nie ma jej w wyposażeniu pokoju i nie można jej wziąć za kaucją -trzeba zapłacić 11 euro których już nie oddadzą.Śniadania średnie ale obiad i kolacja wporządku.Animatorzy świetni:) Naprawdę polecam :)
Świetne wakacje w hotelu Ola Club Tomir, hotel dla osób mniej niewymagających jednak jest w nim czysto, duże pokoje z pełnym wyposażeniem kuchennym, dobre jedzenie (mieliśmy opcje HB) z animacji nie korzystaliśmy, ale odbywały się i dzienne i wieczorne. Basen duży i fajny teren z leżakami na trawnikach pod palmami. Wiele osób wypoczywało właśnie przy basenie bo do plaży trzeba było przejść spacerkiem ok 10min (dla nas żaden problem) szczególnie że przechodziło się wzdłuż pięknego luksusowego portu z jachtami. Sama miejscowość bardzo spokojna, kameralna i luksusowa. Wokół wille, restauracje i wypożyczalnie jachtów. Obok hotelu jest przystanek komunikacji miejskiej i w 5min jest się w najbardziej rozrywkowej miejscowości Magaluf, a w 25 min w stolicy. Polecam dla osób szukających spokoju ale również bliskości rozrywek.